17. kolo
21.12.2019 15:30 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Leverkusen díky pozdní trefě odváží tři body z Mohuče

Bayer Leverkusen vyhrál v Mohuči 1:0 a přezimuje na pohárové příčce s minimální ztrátou na tu třetí. Mohuči patří po jedenácté prohře místo čtrnácté.

První šanci si v Opel Areně vypracoval po dvanácti minutách hry po rychlém brejku Robin Quaison. Poté centroval Aaron Martín Caricol. Jonathan Tah tuhle jeho pobídku zblokoval k Ádámu Szalaiovi, který svou velkou příležitost neproměnil. Leverkusenští hráli více s balonem, jenže se nedokázali pořádně dostat na dostřel Zentnerovy svatyně.

Naopak v jednatřicáté minutě našel Quaison kolegu Szalaie, který se běžel radovat ze vstřelené branky, jenže se ukázalo, že přihrávající spoluhráč stál v ofsajdu. V závěru poločasu chyběly švédskému fotbalistovi centimetry. Pak si Sven Bender dal málem vlastní gól. A Jean-Paul Boëtius v dobré pozici minul.

V 65. minutě ukořistil míč Nadiem Amiri a pobídl kolegu Kevina Vollanda, který nezaváhal. Jenže záložník s afghánskými kořeny si při zpracování pomohl rukou, takže stav byl nadále bezbrankový. V 71. minutě si na Öztunaliho vyšlápl Wendell a po druhé žluté kartě byl vyloučen.

Die Nullfünfer vycítili příležitost a postupně to zkoušeli Pierre Malong a Jean-Philippe Mateta. Boëtius se tváří v tvář Hradeckému rozhodl pro přihrávku Öztunalimu, což vskutku nebylo dobré řešení.

Ve třetí minutě nastavení tak přišlo rozuzlení na druhé straně, když se k balonu dostal Kevin Volland a hned zblízka prověřil Zentnera. Brankář domácího celku jeho pokus vyrazil zpět k útočníkovi Leverkusenu, který poslal přihrávku napříč malým čtvercem k Lucasovi Alariovi, pro něhož nebyl problém zakončit do odkryté branky - 0:1.

Mohuč se po novém roce střetne s Freiburgem, zatímco na die Werkself čeká stále poslední Paderborn.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele