17. kolo
20.12.2019 20:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Hoffenheim v závěru otočil zápas s Dortmundem a vrací se na pohárové pozice

Borussia měla zápas ve svých rukou, ještě čtvrthodinu před koncem to vypadalo na první výhru černožlutých na půdě Hoffenheimu po sedmi letech. Svěřenci Luciena Favreho ale opět nezvládli závěr a ze Sinsheimu se vracejí s prázdnou.

Úvod zápasu, stejně jako většina jeho průběhu, patřil hostům, kteří se v 17. minutě z první větší šance dostali do vedení. Po rychlé akci se s míčem za obranou domácích objevil Hakimi, který předložil míč na hranici malého vápna Mariu Götzemu a ten jej v pádu posunul do brány. Zachránit situaci se ještě pokoušel Sebastian Rudy, dnes nezvykle nastupující na pravém obránci, i on však míč zastavoval až za brankovou čarou.

Domácí byli blízko vyrovnání o deset minut později, po přímáku Roberta Skova však gólmanu Bürkimu pomohlo břevno. Ve 36. minutě to byli zase černožlutí, komu se povedlo sehrát rychlou a přesnou akci, na jejímž konci musel proti Hakimimu vybíhat brankář Baumann. O tři minuty později pak tvrdě pálil Hazard, gólman Hoffenheimu byl však i tentokrát připraven. První půle tak nabídla vesměs jednostrannou podívanou a domácí mohli být rádi, že rozdíl ve skóre je pouze jednobrankový.

Druhý poločas začal stejně jako ten první skončil. Už po šesti minutách měli hosté další obrovskou šanci, když po Baumannově chybné rozehrávce protančil ve vápně ke střele Julian Brandt, domácí brankář však svou chybu skvělým zákrokem napravil. O pět minut později opět pálil Hakimi, jeho pokus se však stočil vedle brány. Stejně dopadla na druhé straně střela Baumgartnera. Šancí jinak bylo pomálu, hosté kontrolovali hru a nic nenasvědčovalo tomu, že by se domácí zmohli na comeback.

Jenže pak přišel blesk z čistého nebe. V 78. minutě na hřišti Baumgartnera nahradil Pavel Kadeřábek a jen o minutu později měl prsty ve vyrovnávacím gólu. Jeho prudký centr do vápna dokázala obrana odrazit jen k Jürgenu Locadiovi. Jeho střelu Bürki ještě dokázal vyrazit, k dorážce se však ještě dostal Sargis Adamyan a obrana Dortmundu byla tentokrát už bezmocná. Všichni tři zmiňovaní hráči domácích, kteří se na gólu podíleli mimochodem naskočili do zápasu až jako náhradníci.

Borussia měla i nadále převahu, v koncovce se jí však nedařilo, a tak to v 87. minutě byli opět domácí, kdo z ničeho nic podruhé udeřil. Střelec prvního gólu Adamyan se tentokrát přesunul do role asistenta, když poslal nadýchaný centr do vápna, pro který si vyskočil Andrej Kramarić a hlavou poslal míč mimo Bürkiho dosah.

Hoffenheim tak vytěžil z minima maximum a v tabulce se posunul na šesté místo. Hosté naopak už po několikáté ztratili zápas v samotném závěru a nevyužili šance dotáhnout se k čelním pozicím. Zápas opět potvrdil, že ve vzájemných soubojích se daří spíše domácím. Hostující celek ze stadionu soupeře nepřivezl tři body už potřinácté v řadě.

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Rupli s Augsburgem a Mainzem. Tet mužou udělat Dortmund.

Reagovat
smazaný uživatel

Nedá se, ale musím . A v 18. kole rupnou s Frankfurtem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele