17. kolo
21.12.2019 15:30 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Lipsko otočilo domácí duel s Augsburgem a přezimuje na čele Bundesligy

Lipsko v rámci posledního podzimního kola Bundesligy přivítalo na své půdě Augsburg v souboji celků, jejichž barvy hájí vícero českých legionářů. Na straně Lipska v základní sestavě nastoupil Schick, zatím co za Augsburg se v brance představil Koubek a z lavičky se na hřiště podíval Morávek. Z vítězství, na němž se sám velkým dílem podílel, se nakonec se svými spoluhráči radoval Schick.

Fanoušci na stadionu nemuseli na nějaké to vzrušení čekat dlouho. Už po čtyřech minutách hry se dokázal prosadit domácí střelec Werner, avšak jeho gól nebyl uznán kvůli hře rukou v podání asistujícího Adamse. V 8. minutě přišel šok v podobě vedoucí branky Augsburgu. Richter nacentroval zprava do vápna Lipska, kam si naběhl Niederlachner a střelou o zem poslal míč za Gulácsiho záda - 0:1.

O pět minut později Upamecano nastřelil břevno. V 17. minutě se do zakončení dostal Schick, když obešel Koubka, avšak jeho střelu před brankovou čarou zlikvidoval Uduokhai. Ve 29. minutě se český útočník ve službách Lipska ocitl v další příležitosti, když tentokrát jeho Volej skvěle vyrazil Koubek. Pět minut před koncem první půle mohl vyrovnat Nkunku, ani on však na ve formě chytajícího Koubka nevyzrál.

Do druhého poločasu, stále za stavu 0:1, nastoupili domácí v ještě vyšším tempu, než v jakém zakončili poločas první. Výsledkem bylo kýžené vyrovnání, které přišlo v 68. minutě. Laimer vybojoval míč na hranici vápna Augsburgu a po několika dotycích jej poslal přesně ke vzdálenější tyči Koubkovy branky - 1:1.

V 80. minutě Nkunku rozehrál rohový kop centrem na střed malého vápna, kde se trestuhodně nehlídaný Schick opřel hlavou do míče a uklidil jej do sítě mimo dosah Koubkových rukavic - 2:1. Definitivní podobu výsledku stanovil střídající Poulsen v 89. minutě, když dopravil míč do prázdné brány po přihrávce od Wernera - 3:1.

Lipsko si tímto vítězstvím zajistilo předčasný vánoční dárek, neboť přezimuje na prvním místě Bundesligy. Augsburg okupuje klidnou desátou příčku tabulky.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sázkovkám by se pod stromeček hodila dvoječka . NASRAT.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak je to správně . Těch výmrdu bylo dost. Ale i na ně dojde. PŘEJU JIM TO.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele