Bundesliga - preview 17. kola

20.12.2019, 08:44, aktualizováno 22.12.2019, 08:33
Previews
Posledními dvěma zápasy bude dnes zakončena podzimní část 1. Bundesligy. Union Berlín se pohybuje mimo sestupové pozice a solidní první část sezony může stvrdit triumfem v Düsseldorfu, ven jede i trápící se Frankfurt, ten čeká souboj s Paderbornem...
Fortuna Düsseldorf - Union Berlín  (neděle 15:30)
V předposledním duelu Bundesligy v tomto kalendářním roce se proti sobě postaví celky Fortuny Düsseldorf a Unionu Berlín. Fortuna v dosavadním průběhu ročníku vyhrála pouhé tři zápasy a topí se v sestupových vodách, zatím co Union si užívá klidnou debutovou sezónu mezi německou elitou.

Düsseldorf se letos trápí. V šestnácti odehraných utkáních získal pouhých dvanáct bodů za tři výhry a tři remízy, takže není divu, že aktuálně okupuje až sedmnáctou příčku Bundesligy.

Nováček z Berlína může být označen za jedno z největších překvapení letošního ligového ročníku. Od úvodního výprasku (0:4), který Union inkasoval od Lipska, už jeho fotbalisté ani jednou neprohráli větším než dvougólovým rozdílem, navíc dokázali hned šestkrát zvítězit. Nyní se nachází na jedenácté ligové pozici z šestibodovým náskokem na barážové místo.

Fortuna od začátku listopadu nevyhrála, tato šňůra zatím čítá celkem šest zápasů. V nich hráči Düsseldorfu dokázali získat jen dva body za dvě remízy. V týdnu se v jejich zatím posledním ligovém duelu představili na stadionu Augsburgu, odkud odjeli s třígólovým přídělem a desátou letošní ligovou prohrou na kontě.

Union nasbíral hned šestnáct ze svých dvaceti bodů v období od poloviny října, když dokázal porazit týmy jako Freiburg, Hertha nebo Mönchengladbach. Naposledy na svém hřišti přivítal Hoffenheim, jemuž však podlehl 0:2.

Fortuně budou kvůli zranění chybět Karaman, Stöger a Suttner. Unionu ze zdravotních důvodů nepomohou Dehl, Gogia, Prömel a Schlotterbeck.
Fortuna Düsseldorf - pravděpodobná sestava:
Z. Steffen - M. Zimmermann, Ayhan, Hoffmann, Gießelmann - Morales, Bodzek - Thommy, O. Fink, Kownacki - Hennings.
Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Gikiewicz - Friedrich, F. Hübner, Subotić - Trimmel, Andrich, Gentner, C. Lenz - Ingvartsen, Bülter - Andersson.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.88 - 3.40 - 2.61
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SC Paderborn - Eintracht Frankfurt  (neděle 18:00)
Bundesligový rok 2019 uzavře utkání Paderbornu SC s Eintrachtem Frankfurt. Nováček neprožívá vůbec dobrou sezónu, avšak dle aktuální formy je na tom z obou těchto týmů hůř ten frankfurtský, proto bude zajímavé sledovat, jaký výsledek nám toto klání přinese.

Paderborn se krčí na úplném chvostu tabulky se ziskem pouhých devíti bodů z dosavadních šestnácti odehraných duelů. Nutno však podotknout, že hned pět bodů, tedy více než polovinu z celkového počtu, nasbírali fotbalisté z Benteler-Areny během uplynulého měsíce.

Eintracht je v krizi, to je bez debat. Od druhého listopadu, kdy nevídaným způsobem roznesli Bayern Mnichov (5:1), se frankfurtští fotbalisté paradoxně neradovali z výhry. Ze šesti duelů, jež stihli od té doby odehrát, vytěžili jediný bod za domácí remízu s Herthou. Momentálně je tak Eintracht třínáctý s náskokem čtyř bodů na baráž.

Fotbalisté Paderbornu mohou prosinec prohlásit svým zatím nejlepším měsícem v letošním ročníku. V jeho průběhu zatím zaznamenali čtyři body z devíti možných. Naposledy však prohráli na hřišti Mönchengladbachu 0:2.

Frankfurtští v týdnu hostili Köln, jemuž po absolutně nezvládnutém závěru zápasu podlehli 2:4. Dvoubrankové vedení Eintrachtu zajistila dvojice Hinteregger, Paciência, avšak hosté dokázali duel otočit.

Ani toto klání se neobejde bez četných absencí. Paderbornu budou chybět Ritter (zranění) a Vasiliadis (trest za žluté karty). Frankfurtu nebudou k dispozici Abraham (trest za červenou kartu), Hinteregger (trest za žluté karty), de Guzman, Rönnow, Russ, Torro a Trapp (všichni zranění).
SC Paderborn - pravděpodobná sestava:
Zingerle - Jans, Kilian, Schonlau, Collins - Gjasula, Sabiri - Pröger, Holtmann - Mamba, Michel.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Wiedwald - Toure, Hasebe, Ndicka - Rode - da Costa, Kostić - Sow, Kamada - Dost, Paciencia.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.53 - 4.03 - 2.02
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Bayern Mnichov - VfL Wolfsburg  (sobota 15:30)
Bayern Mnichov přivítá v rámci sedmnáctého kola bundesligy německý Wolfsburg. Na vedoucí dvojici RB Lipsko, Mönchengladbach ztrácí čtyři body a v případě jejího zaváhání se k ní může přiblížit.

Bayern je v tuto chvíli se třiceti body třetí, stejně bodů má však také Dortmund, který má ale horší gólový rozdíl. Jeden bod za touto dvojicí se v tabulce nachází Schalke. Wolfsburg si také nevede špatně a je se čtyřiadvaceti body osmý.

Mnichovskému celku hraje v posledním předvánočním kole do karet i poslední forma. Na konci listopadu sice prohrál Bayern 1:2 s Leverkusen a poté stejným rozdílem s Mönchengladbachem, od té doby však všechny soutěžní zápasy vyhrál.

Nejdřív v rámci Ligy mistrů 3:1 nad Tottenhamem, poté zase v Bundeslize, 6:1 nad Brémami a ve středu 3:1 ve Freiburgu, kde se gólově prosadili Lewandowski, Zirkzee a Gnabry. Wolfsburg z posledních pěti zápasů vyhrál pouze dva.

Na začátku prosince překvapivě podlehl poměrem 2:3 Brémám, o týden později 0:1 Freiburgu. Výhru 1:0 nad Saint Étienne v Evropské lize vystřelil Wolfsburgu Otávio, při výhře 2:1 nad Mönchengladbachem se trefili Schlager a Arnold. Ve středu Wolfsburg remizoval 1:1 se Schalke.

Bayern nebude mít v posledním podzimním zápase k dispozici hned několik hráčů. Zraněné Arpa, Comana a Hernandeze doplní i vykartovaný Thiago Alcântara. Wolfsburgu ze zdravotních důvodů nepomohou Camacho a Mehmedi.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Pavard, Javi Martinez, Alaba, Davies - Kimmich - Müller, Coutinho - Gnabry, Perišić - Lewandowski
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Mbabu, Tisserand, Brooks, Roussillon - Guilavogui - Schlager, Arnold - Joao Victor, Brekalo - Weghorst
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.20 - 7.65 - 15.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FSV Mainz 05 - Bayer Leverkusen  (sobota 15:30)
Bayer Leverkusen odehraje poslední bundesligové kolo před zimní přestávkou na půdě Mainzu. Pokud vyhraje a Freiburg zaváhá, přezimuje na pozicích, které zajišťují účast v evropských pohárech.

Leverkusen je s pětadvaceti body sedmý a za šestým Freiburgem je pouze kvůli horšímu gólovému rozdílu. Pouhý bod za Leverkusenem jsou v tabulce hned dva kluby, a sice Wolfsburg a Hoffenheim. Mainz je s osmnácti body čtrnáctý a na sestupové pásmo má náskok pouhých čtyř bodů.

Ani jeden z týmů však nemá nijak lichotivou poslední formu. Mainz sice na začátku prosince vyhrál 2:1 nad Frankfurtem, poté však stejným rozdílem prohrál v Augsburgu a následně prohrál doma 0:4 s Dortmundem. V úterý však šokoval a na půdě Brém zvítězil 5:0, když se hattrickem prezentoval Quaison.

Leverkusen na konci listopadu vyhrál 2:1 nad Bayernem a o týden později skončil stejným výsledkem i jeho zápas se Schalke. Poté však v rámci Ligy mistrů podlehl 0:2 Juventusu a v posledních dvou bundesligových zápasech prohrál 0:2 s Kölnem a ve středu 0:1 s Herthou.

Mainzu budou chybět zranění Bell a Ji, Leverkusenu Pohjanpalo, Weiser a suspendovaný Bailey, který obdržel v zápase s Kölnem červenou kartu.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - Brosinski, St. Juste, Niakhaté, Aaron - Baku, Kunde - Öztunali, Boetius, Quaison - Szalai
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Retsos, Tah, S. Bender, Wendell - Aranguiz, Baumgartlinger - Bellarabi, Havertz, Diaby - Volland
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.63 - 4.03 - 1.99
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Schalke 04 - SC Freiburg  (sobota 15:30)
Schalke se v posledním předvánočním kole utká s Freiburgem. Zápas bude o to peprnější, že oba soupeři jsou v bundesligové tabulce hned vedle sebe, a sice na pátém a šestém místě.

Schalke je s devětadvaceti body a ztrátou jednoho bodu na Dortmund páté. Čtyři body za klubem z Gelsenkirchenu je šestý Freiburg, který tedy svého soupeře určitě nedožene, může se mu však přiblížit na rozdíl pouhého jednoho bodu.

Domácí tým má rozporuplnou formu. Na konci listopadu vyhráli svěřenci trenéra Wagnera 2:1 nad Unionem Berlín, o týden později však prohráli 1:2 v Leverkusenu. Minulou neděli Schalke vyhrálo 1:0 nad Frankfurtem díky gólu Ramana a ve středu remizovalo 1:1 ve Wolfsburgu.

Freiburg zažívá - na své poměry - skvělou sezónu, poslední čtyři zápasy to však nedokazují. Na začátku prosince Freiburg prohrál 2:4 v Mönchengladbachu a o týden později vyhrál 1:0 nad Wolfsburgem, když se gólově prosadil Schmid. Od té doby už však svěřenci trenéra Streicha zažili pouze dvě prohry.

Nejdřív minulou sobotu na půdě Herthy, kde prohráli 0:1 a naposledy ve středu na vlastním hřišti, kde podlehli poměrem 1:3 mnichovskému Bayernu, ačkoliv až do nastaveného času druhé půle byl stav utkání 1:1.

V trestu je pro zápas s Freiburgem domácí brankář Nübel, klubu však nepomohou ani zranění McKennie a Uth. Za Freiburg nenastoupí ze zdravotních důvodů Kath, Kübler a Waldschmidt.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Schubert - Kenny, Kabak, Oczipka, Miranda - Mascarell - Caligiuri, Serdar - Harit - Raman, Burgstaller
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Flekken - Gulde, Koch, Heintz - Frantz, Haberer, Höfler, Günter - Höler, Grifo - Petersen
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.93 - 3.78 - 4.16
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
1. FC Köln - Werder Brémy  (sobota 15:30)
V záchranářském souboji tabulkových sousedů vyzve nováček z Kolína na domácí půdě Werder Brémy. Zatímco Kolínští v posledních týdnech zabrali, hosté dál a dál prohlubují mizérii.

Vydřené vítězství 3:2 ve Wolfsburgu z prvního prosincového večera zůstává jediným tříbodovým ziskem Werderu za poslední tři měsíce. Celkově z šestnácti zápasů zvítězil tým Floriana Kohfeldta jen tři. Přestože v posledních dnech proletěla médii ujištění, že pozice sedmatřicetiletého trenéra v klubu je pevná, je jasné, že aby tomu tak bylo i nadále, výkony, a hlavně výsledky se musí zlepšit.

Trnem v patě brémského týmu je hlavně obrana, která je statisticky nejhorší v celé lize. Vždyť jen za poslední dva zápasy inkasovala jedenáct branek! Porážka 1:6 v Mnichově vzhledem k rozpoložení obou celků nebyla zas tak překvapivá, pro následnou domácí pětigólovou ostudu s Mohučí se už však v Brémách hledá omluva těžko. Stejně jako pro fakt, že pokud Werder nevyhraje v Kolíně, přezimuje v sestupovém pásmu.

Z toho se naopak po slušných výsledcích z posledních zápasů vyhrabal Kolín, který za poslední týden nejprve v sobotu porazil 2:0 oslabený Leverkusen aby následně ve středu čtyřmi góly senzačně otočil zápas ve Frankfurtu. Práce nového trenéra Markuse Gisdola se tak začíná projevovat a Kolín nabral důležitý druhý dech v boji o udržení. V tabulce je momentálně patnáctý o skóre před Werderem, na dvanácté místo oběma týmům momentálně chybí čtyři body.

Vzájemné ligové statistiky předpovídají vyrovnaný souboj. Z 92 zápasů jich oba týmy vyhrály 34, čtyřiadvacetkrát si body rozdělily. Naposledy na jaře 2018 vyhrály Brémy doma 3:1. Přivézt tři body z Kolína se jim však nepodařilo více než čtrnáct let.

Prolomit tuto zápornou sérii se Werder pokusí nyní, chybět u toho však budou zranění Sargent, Gebre Selassie, či Füllkrug. Kvůli karetnímu trestu se pouze na tribunu posadí také záložník Bittencourt. Domácí by naopak větší zdravotní komplikace mít neměli.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
T. Horn - Ehizibue, Bornauw, Czichos, Katterbach - Skhiri, Hector - Kainz, Drexler, Jakobs - Cordoba
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - C. Groß, Sahin, Moisander - Lang, Bargfrede, Augustinsson - Klaassen, M. Eggestein - Osako, Rashica
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.94 - 3.97 - 3.85
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
RB Lipsko - FC Augsburg  (sobota 15:30)
V Red Bull Areně v Lipsku se utkají dva celky s momentálně nejlepší formou v celé bundeslize. Domácí mužstvo skvělé výkony vynesly na samotný vrchol tabulky, hosté z Augsburgu zase poprvé v sezóně nahlédli do elitní desítky.

Třináct bodů z posledních pěti zápasů. Řečí výsledků čtyři výhry a jedna remíza. Pouze Lipsko a Augsburg se můžou pyšnit tak skvělou formou a vzájemný zápas tak slibuje velkou podívanou.

Domácí zatím dělají všechno pro to, aby poprvé v historii zvedli nad hlavy pohár pro bundesligové šampiony. Charakter ukázali v úterý, kdy v dortmundském Signal Iduna Parku dvakrát smazali náskok soupeře a vybojovali remízu 3:3.

"Je to pro nás jako vítězství. Náš výkon v prvním poločase byl slabý, po přestávce se hra otevřela a hráli jsme odvážněji a s větším zápalem. V budoucnosti se musíme ujistit, že takto budeme hrát po celý zápas," okomentoval comeback svého týmu trenér Julian Nagelsmann.

Augsburg se po mizerném startu rozjel do velkolepé fazóny a pokud si formu udrží, brzy bude atakovat pohárové příčky. Momentálně na ně z desátého místa ztrácí dva body, čekají jej však těžké zápasy. Po výletu do Lipska se totiž FCA doma utká s Dortmundem. Bodový základ má však dobrý, v posledních týdnech zvládl až na remízové utkání s Kolínem všechny souboje s tabulkově blízkými, či hůře postavenými soupeři. Naposledy v úterý bez větších nervů svěřenci Martina Schmidta vyhráli 3:0 nad Düsseldorfem.

Jestli nás vzájemné souboje Augsburgu s Lipskem z minulé sezóny něco naučily tak to, že pokud chceme vidět množství gólů a pohledných akcí, asi bychom měli raději sledovat jiné utkání. Jak na podzim, tak na jaře totiž zápas skončil bezbrankovou remízou. Branky padaly až v dubnu v pohárovém čtvrtfinále, které ovládlo Lipsko po výsledku 2:1 v prodloužení.

Že šel tehdy zápas do prodloužení byla zásluha Alfreda Finnbogasona, který v nastavení vyrovnával na 1:1. Tentokrát však bude isladnský střelec Augsburgu chybět, poněvadž stále léčí zranění ramene. K dispozici nebudou ani obránci Framberger a Suchý. Karetní trest nepustí do hry záložníka Khediru. Dva beky bude postrádat i trenér Nagelsmann, konkrétně kapitána Orbána a Francouze Konatého, mimo je i záložník Kampl.
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulacsi - Mukiele, Klostermann, Upamecano, Halstenberg - Demme, Laimer - Sabitzer, Nkunku - Schick, Werner
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Koubek - Lichtsteiner, Gouweleeuw, Uduokhai, Iago - Jedvaj, Baier - Vargas, Max - Niederlechner, Cordova
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.27 - 6.63 - 11.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hertha BSC - Borussia Mönchengladbach  (sobota 18:30)
Mönchengladbach, který nadále srdnatě bojuje o čelo bundesligy, v posledním předvánočním zápase hostí berlínskou Herthu. Ta pod vedením nového trenéra Klinsmanna zažívá vzestup, když vyhrála poslední dva zápasy.

Borussia zažila povedený podzim a pokud jej zakončí vítězně, bude přezimovat nejhůře na druhém místě jen o skóre za Lipskem. V Berlíně se také pokusí vylepšit bilanci venkovních zápasů. Svěřenci Marca Roseho bodovali jen ve dvou z posledních pěti, a zatímco v doma získali suverénně nejvíc bodů ze všech, v pomyslné tabulce zápasů na hřištích soupeřů jim patří až páté místo. Naposledy odjeli s prázdnou minulou neděli z Wolfsburgu, což zařídil gól domácího Arnolda na 2:1 v nastaveném čase. Následně si Gladbach spravil chuť doma, kde bez větších potíží porazil poslední Paderborn 2:0.

Zatímco Gladbach si užívá na výslunní, sezóna Herthy je jako na houpačce. Série výher střídají série porážek. Momentálně se však Berlíňané pod vedením Jürgena Klinsmanna nacházejí na vrcholu této podivné sinusoidy, a zatímco v listopadu nezískali ve čtyřech zápasech ani bod, v prosinci zatím bodovali ve všech třech případech, v posledních dvou utkáních navíc naplno. Jak doma s Freiburgem, tak na půdě Leverkusenu to bylo výsledkem 1:0. Nutno však podotknout, že v obou těchto zápasech byla herní převaha spíše na straně soupeřů.

To samé se dá říct i o obou vzájemných střetnutích Herthy a Gladbachu z minulé sezóny. Borussia sice v obou případech měla ze hry více, body však bral soupeř. Konkrétně na podzim Hertha vyhrála doma 4:2, na jaře pak v Borussia Parku 3:0.

V obou zápasech se za Herthu trefil slovenský záložník Ondrej Duda, který se nakonec stal nejlepším střelcem berlínského klubu. Tyto časy jako by však byly zapomenuty, Duda letos zdaleka tolik prostoru nedostává a na svůj první zásah stále čeká. Proti Gladbachu bude mít do sestavy přece jenom blíže, poněvadž Klinsmannovi bude chybět jiný záložník Marko Grujić, který si odpykává karetní trest.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Klünter, Boyata, Rekik, Plattenhardt - Maier, Skjelbred - Darida - Lukebakio, Selke, Dilrosun
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Jantschke, Ginter, Elvedi, Bensebaini - Zakaria, Hofmann - Benes - Herrmann, Plea, Thuram
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.89 - 3.63 - 2.48
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
TSG Hoffenheim - Borussia Dortmund  (pátek 20:30)
Poslední utkání roku 2019 sehrají hráči Hoffenheimu na domácí půdě proti Dortmundu. Zakončit dekádu vítězstvím nad adeptem na titul by jistě náladu v klubu zlepšilo, v sinsheimské PreZero Areně se jim však poslední dobou příliš nedaří.

Z posledních tří zápasů na domácí půdě totiž svěřenci Alfreda Schreudera získali pouhý bod, celkově na podzim z osmi pokusů před svými fanoušky vyhráli jen třikrát. Série čtyř utkání bez výhry z přelomu listopadu a prosince se projevila i na umístění v tabulce, ve které Hoffenheim klesl na deváté místo. Tuto sérii se podařilo zlomit minulý týden, kdy TSG zvládlo vyrovnaný zápas v Berlíně a porazilo Union 2:0.

Také Dortmund si v listopadu prošel drobnou výsledkovou krizí, ta se však zdá být zažehnána a tým Luciena Favreho se chystá na jarní atak bundesligového titulu. Ten je momentálně čtyři body daleko, Borussia je v tabulce čtvrtá, jen o skóre za třetím Bayernem. A mohlo být ještě lépe, kdyby v předešlém kole žlutočerní udrželi vedení nad lídrem tabulky z Lipska. Po půli vedli 2:0 a vypadalo to, že zápas dotáhnou ke tříbodovému zisku. "Rudí býci" však ve druhém poločase díky gólům Wernera a Schicka předvedli comeback a vybojovali bod za remízu 3:3.

Stejným výsledkem skončilo také poslední vzájemné utkání Dortmundu s Hoffenheimem. Letos v únoru Borussia na domácím hřišti vedla už dokonce 3:0, nevídaný kolaps v poslední čtvrthodině hry však umožnil hostům vyrovnat. A stejně jako před týdnem na tom také tehdy měl podíl český fotbalista, konkrétně Pavel Kadeřábek, který v 83. minutě vsítil kontaktní branku.

O domácí bilanci Hoffenheimu už řeč byla, proti Dortmundu je to však jiný příběh. Borussia totiž se třemi body ze Sinsheimu odjela naposledy před sedmi lety. Od té doby utkání pětkrát skončilo remízou a jednou výhrou domácích.

V sestavách obou týmů budou chybět velké opory. V té domácí Ishak Belfodil, který se v únoru na zmrtvýchvstání svého týmu v Signal Iduna Parku podílel dvěma góly. V aktuální sezóně však kvůli zranění odehrál jen pět zápasů. Hostům zase na marodku k již dříve chybějícím Delaneymu, Schmelzerovi a Witselovi přibyl i kapitán Marco Reus, kterého do utkání nepustí svalové zranění.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Posch, Vogt, B. Hübner - Kadeřábek, Skov - Rudy, Grillitsch - Geiger - Bebou, Kramaric
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Akanji, Hummels, Zagadou - Hakimi, Weigl, Brandt, N. Schulz - M. Götze - T. Hazard, Sancho
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.50 - 4.38 - 1.74
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.RB Lipsko16104245:1934
2.Borussia Mönchengladbach16111433:1834
3.Bayern Mnichov1693444:2230
4.Borussia Dortmund1686240:2230
5.Schalke 041685327:1929
6.SC Freiburg1674525:2125
7.Bayer Leverkusen1674522:2125
8.VfL Wolfsburg1666418:1624
9.TSG Hoffenheim1673623:2724
10.FC Augsburg1665527:2823
11.Union Berlín1662819:2220
12.Eintracht Frankfurt1653826:2718
13.Hertha BSC1653822:2918
14.1. FSV Mainz 0516601025:3818
15.1. FC Köln16421018:3214
16.Werder Brémy1635823:4014
17.Fortuna Düsseldorf16331016:3512
18.SC Paderborn16231118:359

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (38)

Přidat komentář
Rudnevs

Dnes na ZDF, paráda...

Reagovat
smazaný uživatel

Super!

Reagovat
manuelo neuero

2. poločasy dortmundu

Reagovat
Kincl

Pitomci nezvládají druhý poločas nějak :D

Reagovat
smazaný uživatel

ak Favre v zime nebude vyhodeny tak fakt nech idu do prdele

Reagovat
vladino10

Koho miesto neho?

Reagovat
Rudnevs

Roger Schmidt?

Reagovat
JozkokozleJ

To by bola velka parada.

Reagovat
Centrofixka

Ono Favre nie je zlý tréner, ale hrá sa na výsledky a tie on nemá, ale v tom mužstve sú viacerí hráči, ktorí tam tiež podľa mňa nemajú čo hľadať: Burki (chytí nemožné, pustí nemožné, tu je potrebný niekto ako Nubel, Piszczek (už je čas odísť, nemá na to už fyzicky), Aknji (pomer nákupná cena/kvalita najväčšie sklamanie), Weigl (20 nechápem ako 20r. vrcholový športovec nevládze behať a pritom má "30kg"), Gotze (podobne ako Piszczek, len on je o niečo mládší, nemá fyzickú kondíciu a už ju zrejme ani nebude mať, možno aj chorobou čo mal), Alcácer (neviem prečo nehrá, častoX zranený, ak má hrať 1/4 sezóny je taktiež nepotrebný) a hlavne JACOB BRUUN LARSEN (tento hráč nemá absolútne nič čo ponúknuť BVB a horšie je, že on nielenže nemá talent, ale ešte je aj lenivý), to je môj názor. Som rozladený, tak som možno aj viac emotívny, ale veľa vecí je v tom mužstve zle, na titul to túto sezónu určite nie je, 4 miesto bude úspech, odchod Favreho podľa mňa nebude stačiť, ale ideme ďalej, dobre, že je zimná prestávka, snáď sa niečo zmení k lepšiemu, teším sa na január

Reagovat
smazaný uživatel

At uz tahne do pici ten curak Favre, to je fakt neuveritelny co s takovym tymem dela.

Reagovat
Stannis Baratheon

Jen přišel Kadeř, Sisnheim otočil.

Reagovat
Seydou Doumbia

OT : Je nějak uděleno kolik x dané týmy musí v sezoně hrát předehrávky, respektive dohrávky kola? Příjde mi že tam je nějaký nepoměr. Nebo alespon za poslední měsíc jsem viděl v pátek hrát už 2x Hoffe i BVB.

Reagovat
cologneFC

Nie je. Je to závislé hlavne od toho, čie niekto hrá alebo hral v týždni nejaký zápas. A potom aj od televízií.

Reagovat
Seydou Doumbia

To by mohli více promakat ten systém předehrávek/dohrávek. Každý tým 1-2x a ne že jeden tým bude hrát jen sobotu/neděli a jiný bude 3x hrát v pátek...

Reagovat
Rudnevs

Ono to najmä neni tak jednoduché. Tie rozpisy sa robia pomocou nejakeho počítačového programu a už tak musia pozerať na rôzne kritériá ako trebárs rozpisy FIFA a UEFA a navyše o zápasoch sa musia radiť s ZIS (Zentrale Informationsstelle für Sicherheit) kvôli rizikovým zápasom a policajným zložkám.

Reagovat
Seydou Doumbia

A co třeba zápas Mainz-Frankfurt? Alespon pro domácí je to derby...divím se že se to mohlo hrát už v pátek.

Reagovat
JozkokozleJ

Hralo sa to v pondelok kvoli tomu, ze vo stvrtok hral Eintrach zapas vonku v EL. Inak plati, ze kazdy tim by mal hrat v piatok priblizne rovnaky pocet zapasov. Preto je caste, ze ked sa nehra Europa (zaciatok sezony a december/januar), vychadza to na Dortmund a Bayern.

Reagovat
cologneFC

To nespravia. Bayern a Dortmund nebudú hrávať v piatok, lebo je nižšia sledovanosť ako cez víkend. V piatok hrávajú vtedy ak ide zápas aj v nejakej free TV. A zvyšok ti popísal rudnevs.

Reagovat
vladino10

..ta snaha tam narvat naraz coutinha aj mullera sa mi moc nepáči teda, vfl má kvalitu a hrať zase s jedinym záložníkom čo vie aj dozadu..

Reagovat
oli9

Schick zase základ

Reagovat
Remt

Páťo góly chcem vidět!

Reagovat
Heresy

ten augsburg ´je nejaky dobry posledni dobou ..

Reagovat
andrew96

Florian repre forma

Reagovat
dextroza_m

Na čem sledujete Lipsko??

Reagovat
popltak

Strašný fotbal v Mnichově.

Reagovat
djwenca

Schick to je kanonýr

Reagovat
REPLIKATOR

Schiiiiick

Reagovat
Raylan

Hezky Schick , slušně ho tam nechali.

Reagovat
20fredy20

Zirkzee zabijak neskutocny klaun piska

Reagovat
Heresy

Reagovat
Kincl

Fuj ten Gladbach hraje odporný fotbal nic neumí vymyslet

Reagovat
vladino10

Nubel opustí Schalke po konci sezóny, ako to v prípade Schalke býva, samozrejme, zadarmo

Reagovat
Rudnevs

A čo s tým ako Schalke (zvlášť súčasné vedenie) malo robiť?

Reagovat
Heresy

a kam pujde ?

Reagovat
Rudnevs

WWE

Reagovat
Heresy

Reagovat
db18

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele