17. kolo
22.12.2019 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Düsseldorf si doma poradil s Unionem Berlín a opustil sestupovou zónu

V rámci 17. kola Bundesligy se proti sobě postavila mužstva Fortuny Düsseldorf a Unionu Berlín. Utkání nakonec lépe zvládla domácí Fortuna, když jí v závěru vystřelil tři body a posun na barážovou příčku žolík Thommy.

První vážnější situaci měli na svědomí domácí fotbalisté už po deseti minutách hry, když Kownacki tečovanou střelou prověřil schopnosti Gikiewicze. Ve 38. minutě se stav zápasu měnil poprvé. Fink hlavou prodloužil Steffenův dlouhý výkop na nabíhajícího Henningse, jenž parádní křižnou ranou z hranice vápna rozvlnil síť - 1:0. Do kabin šly týmy s jednogólovým rozdílem ve skóre.

Krátce po pauze se hostům podařilo vyrovnat. Ve 48. minutě Parensen úspěšně dopravil míč do branky Fortuny po vyražené hlavičce Friedricha - 1:1. Po hodině hry Union málem průběh duelu otočil, Steffen však dokázal Trimmelovu dělovku zlikvidovat. V 71. minutě musel Steffen znovu zasáhnout, tentokrát proti pokusu Bültera.

V 82. minutě měl na kopačce svůj druhý dnešní gól Hennings, Gikiewicz však proti jeho přízemní střele vytasil perfektní reflexivní zákrok. Už už to vypadalo na dělbu bodů, když přišla 90. minuta zápasu a s ní Thommyho skákavá, avšak ne zrovna dvakrát nebezpečná rána z dálky, kterou ale Gikiewicz trestuhodně podcenil a nechal ji o tyč doletět až za brankovou čáru - 2:1. Fortuna tak slaví důležité tři body na úkor Unionu.

Düsseldorf se díky tomuto vítězství posunul na šestnácté místo, o bod před Werder Brémy. Union i přes prohru přezimuje na velmi slušné jedenácté příčce tabulky.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele