17. kolo
21.12.2019 15:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Duel mezi Schalke a Freiburgem vítěze nepoznal

Domácí si zřejmě zasloužili vyhrát, nicméně hosté dostali výhodu dvou pokutových kopů, kterou využili. Rozhodně bude zajímavé sledovat, jak si oba celky povedou v jarní části sezony.

Die Königsblauen drží pátou příčku, ale stále jakoby hledali optimální formu. Freiburg dokázal během podzimu několikrát zaskočit favority, leč neodpustil si několik zaváhání. Vzájemné klání započal svým volejem Nils Petersen. Na druhé straně zaměstnal Marka Flekkena svou střelou z dálky Suat Serdar.

Následující minuty byly spíše opatrnější, dokud Wagnerův tým neudeřil. Celou akci táhnul Benito Raman. V pokutovém území pak procedil balon mezi nohama obránce. Gólman Freiburgu trochu zaváhal, čehož využil Serdar a z bezprostřední blízkosti poslal svůj tým do vedení - 1:0.

Střelec branky se za necelých deset minut málem proměnil v psance, když jeho kontakt s míčem ve vlastní šestnáctce muselo posoudit až video. Nakonec se ukázalo, že rukou nezahrál, takže se penalta nekonala. Její odpískání si totiž sudí Brych schoval až na druhý poločas.

Do konce toho úvodního ještě zkoušel štěstí Raman a na opačném pólu musel dvěma po sobě jdoucím pokusům Jonathana Schmida čelit Markus Schubert. Druhé dějství začalo lépe Schalke, jenže ani Juan Miranda, ani Rabbi Matondo svoje šance neproměnili. Poté už došlo k souboji Kabaka s Hölerem, po kterém se druhý jmenovaný ocitnul na zemi.

Sudí po konzultaci s VAR změnil své rozhodnutí a ukázal na značku pokutového kopu. Nils Petersen na rozdíl od rozstřelu ve finále mužského olympijského turnaje v Rio de Janeiru v roce 2016 s velkým přehledem proměnil - 1:1. V 66. minutě měli borci oblékající dres klubu z Gelsenkirchenu štěstí, protože pokus Kwon Chang-Hoona se zastavil s Schubertovým přispěním pouze na vnitřní straně tyče.

Jenže hned poté se po Mirandově zásahu poroučel jihokorejský fotbalista na zem a byla z toho druhá "pětka". K míči se tentokrát stoupnul Vincenzo Grifo a jeho Panenkovský dloubáček přinesl Freiburgu vedení - 2:1. Aktivní Kwon mohl rozhodnout dvě minuty poté, nicméně těsně minul.

Kouč Schalke poslal na trávník čerstvé síly. Jednou z nich byl Ahmed Kutucu, který deset minut po svém příchodu na hřiště dal skóre jeho finální podobu. Dlouhý balon do vápna odvrátila obrana Streichova výběru jenom na hranici velkého vápna, kde se do kulatého předmětu opřel pravačkou zmíněný devatenáctiletý útočník a i díky spolupráci s tyčí vyrovnal na konečných 2:2.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele