Bundesliga - souhrn 16. kola

18.12.2018, 20:25, aktualizováno 19.12.2018, 22:27
Komentáře a souhrny
Dortmund poprvé v sezoně padl, překvapivě neuspěl na půdě trápícího se Düsseldorfu a přišel o část ze svého náskoku, jelikož Gladbach přehrál Norimberk a Bayern si doma poradil s RB Lipsko. Werder remizoval s Hoffenheimem a do listiny střelců se zapsal Gebre Selassie, Leverkusen si veze body z Gelsenkirchenu...

Bayern Mnichov - RB Lipsko 1:0

19.12.2018 20:30

Góly: 83. Franck Ribéry

Na prvoligové scéně vyzráli die Roten Bullen na mnichovského giganta pouze jednou. V březnu se pod výhru 2:1 podepsali Naby Keïta a Timo Werner. Za hosty snižoval Sandro Wagner. Památným je hlavně duel z května 2017, kdy v souboji prvního a druhého týmu tabulky zvítězil obhájce titulu 5:4. Tentokrát se ale hrálo v Allianz Areně.

Po opatrnějším začátku se první šance zrodila až ve 24. minutě. Gnabry vyslal za obranu Lewandowskiho, jenž sice překonal Gulácsiho, avšak radost mu pokazila vnější strana levé tyče. Serge Gnabry se za chvíli zranil a na plac přišel Franck Ribéry. Hra na obou stranách v podstatě postrádala myšlenku.

Takže není divu, že až ve 36. minutě se dostal k hlavičce po rohovém kopu Upamecano. Manuel Neuer mohl děkovat svému břevnu. Do konce první půle už na více vzruchu nedošlo, takže oba mančafty směřovaly do šaten za stejného stavu, jaký svítil na ukazateli skóre na samotném začátku zápasu.

Druhý poločas nastartoval Timo Werner a po něm zaujal 75 000 fanoušků a fanynek až o necelých dvacet minut později Renato Sanches. Ve třiasedmdesáté minutě chyběly Müllerovu zakončení po Alabově centru pouze centimetry. Poté vyrobil hrubku Gulácsi, nicméně Niklas Süle ji nepotřestal, protože zblízka přestřelil.

Za minutku byl povolán maďarský gólman do akce znovu, tentokrát proti pokusu Joshuy Kimmicha. Gulácsi pak pokazil radost Renato Sanchesovi, avšak míč se odrazil k Ribérymu, který zaseknul, čímž poslal na zem dva protihráče, a po zemi poslal do brány - 1:0. V ten moment pochopitelně ještě nikdo netušil, že půjde o jediný zásah tohoto klání.

Ihned po rozehrávce selhal po rohu Yussuf Poulsen. V nastaveném čase byli ještě po strkanici vyloučeni Portugalec Renato Sanches a jeho rakouský protihráč Stefan Ilsanker. Na skóre se už nic nezměnilo, takže se Bayern může těšit na Eintracht Frankfurt, zatímco Lipsko se pokusí neztratit post zaručující Ligu mistrů v duelu s Werderem Brémy.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - TSG Hoffenheim 1:1

19.12.2018 20:30

Góly: 57. Theodor Gebre Selassie - 31. Leonardo Bittencourt

Zajímavé utkání nabídl souboj dvou týmů ze středu tabulky. Proti sobě se postavili hned tři čeští fotbalisté, Gebre Selassie dokonce dokázal odpovědět na branku Bittencourta a zásluhou jeho gólu skončil zápas 1:1.

V 11. minutě se do první příležitosti dostali hosté. Po dobrém Joelintonově centru musela obrana Brém nebezpečí zažehnat až zblokováním rány. Prakticky hned na to se objevil v obrovské šanci domácí Osako. Zjevil se sám před brankářem, jenže svou střelu umístil jen vedle brány Hoffenheimu. A po půlhodině přišel pro Werder trest. Gebre Selassie poslal míč na nohy soupeře. Schulz potáhl míč po křídle, nalil na vápno Bittencourtovi, jenž nechytatelně překonal Pavlenku.

V nastaveném čase první půle se stihlo udát ještě pár zajímavých věcí. Nejprve Kramarićův dobrý pokus z přímého kopu likvidoval Pavlenka. Poté se dostal ke slovu Gebre Sellasie, který Eggesteinův centr poslal kousek nad břevno. Český bek mohl slavit po deseti minutách druhého poločasu. Výborně si naběhl na Augustinssonův dlouhý centr a hlavou překonal bezmocného Baumanna.

Dlouho se potom hrálo v poklidném tempu bez větších šancí, za zmínku stojí pouze Möhwaldova střela zpoza vápna, kterou musel Baumann likvidovat. To se změnilo až v poslední desetiminutovce. Nejprve měl z levé strany dobrou příležitost Rashica, jenže ho opět vychytal německý gólman. Na druhé straně zase exceloval Pavlenka. Centr zleva propadl až ke Kramarićovi, jehož pokus z malého vápna Pavlenka reflexivně zastavil.

Dalších několik příležitostí mohli fanoušci vidět i v nastaveném čase, gólu se ovšem nedočkali. Rashica nejprve selhal, když přestřelil poloodkrytou branku Hoffenheimu, o chvíli později zase trefil Baumanna. Dorazit míč do brány nedokázal ani Möhwald. Poslední slovo tudíž mohl říct Hoffenheim, jmenovitě Kadeřábek, který ovšem velikou šanci spálil také.

Oba dva týmy tak zůstávají pouhé dva body a dvě místa od sebe, Hoffenheimu po páté remíze v řadě patří krátce před polovinou sedmé místo, Werder drží pozici devátou.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Hannover 96 1:1

19.12.2018 20:30

Góly: 3. Luca Waldschmidt (pen.) - 14. Felipe

Na Schwarzwald-Stadionu se hostujícím týmům nehraje zrovna nejlépe. Bojovně naladění svěřenci Christiana Streicha rozhodně nedají nikomu nic zadarmo. Proti Hannoveru znovu nehráli špatně, leč nakonec berou pouze bod.

Už ve 3. minutě zahrál Waldemar Anton ve vlastním vápně rukou a rozhodčí Dingert nařídil penaltu. Luca Waldschmidt si nedělal větší problémy a poslal SC do vedení - 1:0. Nils Petersen pak nastřelil jenom gólmana Essera, což se ukázalo býti chybou. Za dvě minuty se totiž po Schweglerově rohu prosadil zblízka Felipe - 1:1.

Vyslanci Dolního Saska hráli více s balonem. Šance si ale vytvářeli domácí. Stenzel to zkoušel nohou z dálky, zatímco Haberer hlavou z blízka. V závěru prvního poločasu rozehrál Günter přímý kop tak, že se k míči dostal Robin Koch a skóroval. Dingert však znovu zaúřadoval, neboť usoudil, že Haberer svým ofsajdovým postavením ovlivnil hru a bránil Michaelu Esserovi ve výhledu.

Po pauze chtěli oba týmy dál hrát dopředu, protože si věřily, že dokážou překlopit misky vah na svoji stranu. Muslija ale přestřelil, Waldschmidt mířil těsně vedle tyče a Höler pro změnu střílel z ostrého úhlu jenom na Essera. Po hodině hry zaměstnal Wood Schwolowa, nicméně skóre se zase nijak neměnilo.

Poslední větší možnost patřila ve dvaaosmdesáté minutě Florianu Niederlechnerovi. Jenomže ani z tohoto mráčku nezapršelo, takže Freiburg bude doufat, že se podaří přehrát trápící se Norimberk. Hannover nastoupí proti sestupem rovněž ohroženou Fortunou Düsseldorf, která ovšem zažívá v závěru podzimu povedené období, jak ostatně dokládá výhra nad vedoucí Borussií Dortmund.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Eintracht Frankfurt 2:2

19.12.2018 20:30

Góly: 10. Robin Quaison, 36. Robin Quaison - 31. Luka Jović, 45. Luka Jović

Na jedné straně skóroval dvakrát Robin Quaison, na té druhé Luka Jović. Srbský fotbalista má na kontě už dvanáct branek, díky kterým spolu s Pacem Alcácerem vévodí tabulce střelců.

První velkou šanci si ovšem připsal už ve 3. minutě Filip Kostić. Na druhé straně prosvištěla Matetova střela těsně vedle pravé tyče. V minutě desáté ztratil míč Gacinović, takže mohl Mateta najít Quiaisona, jenž se zblízka nemýlil - 1:0. Právě Mateta byl v úvodu velice aktivní, a tak není divu, že v závěru první patnáctiminutovky mířil z nějakých šestnácti metrů jen o kousíček vedle.

Pak se připomněl Jović, nicméně jeho gól nemohl být uznán pro ofsajd. Haller následně při své hlavičce postrádal ono pověstné štěstíčko. V jednatřicáté minutě zahrával Eintracht rychlý kontr, v jehož finální fázi Kostić pobídnul svého krajana Joviće a ten překonal Robina Zentnera - 1:1. Za pět minut bylo v Opel Areně znovu veselo.

Robin Quiaison dokázal po Boëtiusově centru přetlačit N’Dicku, a poté ihned dopravil míč do brány - 2:1. Ve zbytku úvodního dějství se ještě dvakrát snažil Mateta a jednou Luka Jović. Nutno dodat, že úspěšně, protože jeho hlavička po de Guzmánově centru od rohového praporku skončila v mohučské bráně - 2:2.

Druhý poločas se už musel obejít bez branek, ale dobré příležitosti k vidění přesto byly. Viz kupříkladu Hallerova hlava z 50. minuty, která se nestala gólovou pouze kvůli postavení útočícího hráče v ofsajdu. Pak Aaronovu střelu zblokoval Salcedo a následnou dorážku srazil do bezpečí Simon Falette. Boëtius pak nastřelil Trappa. Onisiwo a Baku zase mířili vedle. A v samotném závěru zachránil svůj tým Zentner, když vychytal Rebiće.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Bayer Leverkusen 1:2

19.12.2018 18:30

Góly: 45+2. Haji Wright - 26. Aleksandar Dragović, 35. Lucas Alario

Vestfálské derby skončilo po napínavém průběhu výhrou hostujícího Bayer Leverkusen. O jeho vítězství se svými góly postarali Aleksandar Dragović a také Lucas Alario, takže jediná branka domácího mladíka Hajiho Wrighta už neměla na výsledek mnoho vlivu.

V Gelsenkirchenu se dnes hrálo hodně atraktivní utkání, protože přijel nedaleký Bayer Leverkusen! V souboji s domácím týmem hodlal vykročit za lepší budoucností, protože ani jemu se letos nedaří. Před utkáním byl Bayer až na jedenácté příčce. Z pohledu domácích byla situace ještě horší, protože ti sídlili až na místě čtrnáctém!

Schalke dalo od začátku opět šanci mladému Američanovi Hajimu Wrightovi, který rozhodně nezklamal. Hnal se za prvním delším míčem, ale nakonec mu byl pískán ofsajd. O zajímavou ránu v pokutovém území se postaral Alessandro Schöpf, který však mířil jen do středu brány, kde byl pohotový Lukas Hradecky. Po chybě obrany Schalke mohl sám na brankáře Fährmanna postupovat Dominik Kohr, jehož sice obránci domácích nestíhali, ale Kohr minul bránu!

Leverkusen si náladu spravil o dvě minuty později. Leon Bailey se s míčem ve vápně dostal až ke střele, kterou opřel o tyč! Od ní se balon odrazil do vápna a z úhlu posunul míč do sítě pohotový obránce Aleksandar Dragović!

Aby se domácí Schalke nestačilo tak úplně rychle vzpamatovat, zasadili mu hosté další tvrdou ránu. Deset minut před koncem první půle si totiž pas od Wendella dobře zpracoval vytáhlý kanonýr Lucas Alario a ačkoli byl zády k bráně, dokázal přetlačit svého strážce. Pak už jen umístil balon přesnou ranou k tyči a mohl slavit - 2:0.

Další branky jsme se dočkali ještě v závěru první půle a Schalke ukázalo, že to rozhodně nehodlá vzdávat. V nastaveném čase totiž Oczipkův skvělý pas od rohového praporku prodloužil hlavou McKennie a bystrý mladík Haji Wright ještě vsunul noh do dráhy letu míče. Pro amerického útočníka to byla premiérová trefa!

Do druhé půle nastoupilo Schalke podobně odhodlané a věřilo, že případný další gól by mohl naklonit misky vah na jeho stranu. Jenže hru hodně kouskoval, k čemuž přispívaly i časté fauly na obou stranách. Dvacet minut před koncem se na trávník dostal v domácím dresu zkušený Ukrajinec Jevhen Konopljanka.

A právě on měl jen o pár minut později na noze vyrovnání! Díky prostoru na levé straně se Konopljanka dostal až před obránce v pokutovém území a dokázal ho obejít. Míč ale v obrovské šanci poslal jen mimo tři tyče! Pár minut před koncem pak ještě obránce Daniel Caligiuri minul svou dělovkou tyč a Leverkusen si mohl oddechnout. Bayer vydržel a slaví velmi cenné tři body.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - FC Augsburg 2:2

18.12.2018 20:30

Góly: 28. Mathew Leckie, 31. Ondrej Duda - 8. Martin Hinteregger, 39. Ja-cheol Koo

Olympijský stadion viděl hodně pestré úvodní dějství, během kterého padly všechny čtyři branky. Z výsledku budou mít nepochybně větší radost hosté, neboť domácí v tabulce kvůli dělbě bodů o něco klesnou.

Už ve 3. minutě se pokoušel prosadit Leckie, nicméně na svůj přesný zásah si musel ještě nějakou dobu počkat. To Marin Hinteregger se prosadil hned, jelikož mu od rohového praporku centrující Schmid poslal na hlavu ideální balon - 0:1. Ve třiadvacáté minutě se připomněl Maximilian Mittelstädt a Luthe se musel opravdu činit.

O pět minutek později však nestačil na přízemní zakončení Leckieho, jemuž pozici připravili Duda se Selkem - 1:1. Už za tři minutky ukořistil hrací předmět Valentino Lazaro a hnal se do pokutového území Augsburgu. Svoje sólo zakončil ranou, se kterou si brankář poradil. S Dudovou dorážkou už tak úspěšný nebyl, třebaže evidentně udělal všechno, co bylo v jeho silách, aby zabránil gólu - 2:1.

Fuggerstädter se dočkali vyrovnání ještě v téže desetiminutovce. Po pěkné akci na jeden dotek, ve které hrály role i patičky a šajtle, posunul Finnbogason na Koo Ja-Cheola, který na malém vápně levačkou zpracoval a bodlem druhé nohy prostřelil Jarsteina - 2:2. Do šaten se tedy šlo za nerozhodného stavu.

Druhý poločas už tak výživný nebyl. Selke chybu protihráče Maxe nepotrestal a střídající Vedad Ibišević svou hlavičkou také nezajistil Staré dámě tři body. O ty se bude muset pokusit až v Leverkusenu. Augsburg v domácí WWK Areně přivítá v posledním zápase podzimu lepšící se Wolfsburg.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - VfB Stuttgart 2:0

18.12.2018 20:30

Góly: 24. Josuha Guilavogui, 44. Wout Weghorst

Vlci zatím dávají jasně znát, že se za každou cenu chtějí na konci sezony vyhnout třetí baráži v řadě. Tu by si naopak klidně mohl zahrát soupeř z Bádenska-Württemberska, jenž se po povedeném ročníku po další porážce opět pohybuje u dna tabulky.

Během úvodní desetiminutovky se dvakrát pokoušel procpat do zakončení Mario Gómez, ale nebylo mu přáno. Na druhé straně pálil Arnold, jenže na Zielera si nepřišel. Hosté byli dále aktivní, ale chyběla jim přesnost. Na rozdíl od Arnolda, jenž opět pálil ostrými. Weghorst pak určitě mohl z Mehmediho pobídky vytěžit více.

Tak se stalo až o pět minut později, když Maximilian Arnold posadil svou standardní situaci přímo na hlavu Josuhy Guilavoguie, který zůstal mezi penaltovým puntíkem a malým vápnem zcela osamocen - 1:0. Další dva pokusy patřily aktivnímu Gómezovi, nicméně z nich nezapršelo. Ve 40. minutě chyboval Ascacibar a Vlci šli do brejku, který ve finále zazdil Mehmedi.

V poslední minutě úvodního dějství si s balonem pro změnu nepotykali Kempf a Baumgartl, díky čemuž mohl v pohodě po zemi zakončovat Wouter Weghorst - 2:0. Weinzierlovi svěřenci si věřili, že by s výsledkem mohli ještě něco udělat, leč místo toho je málem potrestal střelec druhé branky. Po hodině hry se v soupeřově šestnáctce poroučel na zem Mehmedi, ale rozhodčí Hartmann i přes mohutné protesty nereagoval.

Ve zbytku utkání ještě po Ginczekově přihrávce selhal Yannick Gerhardt a Weghorstovi v posledním okamžiku ukopnul míč Ascacibar. Stuttgart čeká na výhru ve Volkswagen-Areně už od roku 2005. Opět se jí nedočkal, takže se propadl na barážovou příčku. Podaří se uhrát body o víkendu proti Schalke? A naváže VfL na povedené představení v zápase s Augsburgem?

Více informací k zápasu

Fortuna Düsseldorf - Borussia Dortmund 2:1

18.12.2018 20:30

Góly: 22. Dodi Lukebakio, 56. Jean Zimmer - 81. Paco Alcácer

Rozhodně se nečekalo, že lídrovi tabulky uštědří první letošní ligovou porážku postoupivší celek, který bojuje o záchranu. Favreho svěřenci však pořád mají na čele šestibodový náskok.

Hosté sice měli výraznou převahu v držení míče, jenže domácí už od začátku předváděli bojovný výkon, díky čemuž si v už v úvodní desetiminutovce vytvořili dvě prostřednictvím Dodiho Lukebakia a Takashiho Usamiho dvě dobré příležitosti. V 16. minutě udeřili Černožlutí, nicméně Reusova trefa nemohla být uznána, protože v ofsajdu stojící Pulisic bránil podle sudího Michaelu Rensingovi ve výhledu.

Ve dvaadvacáté minutě utekl na soupeřově polovině balon Reusovi a Kevin Stöger okamžitě poslal Lukebakiovi přihrávku, která měla oči. Belgický forvard se hnal sám na brankáře a pro zakončení zvolil přízemní střelu levačkou z hranice velkého čtverce - 1:0. Za deset minut se pokusil o vyrovnání Mario Götze, jenže muže v rukavicích nevystrašil.

Ve 38. minutě před sám odkrytou bránou nepochopitelně selhal Usami, takže jeho tým vstupoval do druhého dějství pouze s jednobrankovým náskokem. To se ale mělo změnit už za dalších deset minut, jelikož Jean Zimmer převzal na pravé straně balon od Usamiho a fenomenální ranou do vzdálenějšího horního rohu nedal Bürkimu pražádnou příležitost zasáhnout - 2:0.

Pro Borussii to teď byla docela výzva. Trenér poslal v 60. minutě na hřiště nejlepšího střelce Paca Alcácera, jenže další možnosti si připsali Lukebakio, jenž zaměstnal dortmundskou jedničku, a také Stöger, který jen o kousek minul zařízení. Teprve v minutě jednaosmdesáté posadil Piszczek centr na hlavu Paca Alcácera, který se z bezprostřední blízkosti nezmýlil - 2:1.

Pro španělského fotbalistu to byl celkově dvanáctý zásah v sezoně, přičemž se podesáté prosadil coby střídající hráč, čímž překonal rekord, který drželi Viorel Ganea a Nils Petersen. Fortuna si už vedení pohlídala a poskočila nad sestupové pásmo. Příště se utká s Hannoverem, zatímco BVB budou napravovat reputaci v duelu s Gladbachem.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - 1. FC Norimberk 2:0

18.12.2018 18:30

Góly: 47. Thorgan Hazard, 86. Alassane Pléa

A protože Dortmund poprvé v sezoně nebodoval, stáhla Hříbata náskok na první příčku na pouhých šest bodů. Der Club naopak jistojistě přezimuje v sestupové zóně.

Kdo ví, jak by to dopadlo, kdyby v 7. minutě nestálo při domácích štěstí a kdyby Sommer nevytasil výborný zákrok. Louis Beyer tečoval střelu Alexandera Fuchse tak, že se zastavila o spodní stranu břevna. A následnou Zrelakovu hlavičku vyrazil do bezpečí švýcarský gólman. Gladbach těžko hledal mezery ve zformované obraně a Norimberští rovněž marně hledali na soupeře recept.

Ve 24. minutě zakombinovali Hazard a Pléa, jemuž v poslední chvíli odkopnul míč Mühl. Následně se o slovo přihlásil Dennis Zakaria, leč minul. Ten samý hráč se málem prosadil ve 39 minutě, nicméně Tim Leiboid stál přesně tam, kde stát měl. V závěru úvodního poločasu podkopnul Petrák ve vlastním vápně Neuhause a kopala se penalta.

Balonu se chopil Thorgan Hazard a vůbec netrefil zařízení. Do šaten se tedy šlo za nerozhodného stavu. Belgický reprezentant a bratr slavnějšího Edena své zaváhání napravil už v sedmačtyřicáté minutě, když po Traorého přihrávce z bezprostřední blízkosti zakončil rychlý kontr Mönchengladbachu - 1:0.

Odpovědět mohl už v následující minutě Matheus Pereira, avšak jeho tečovaný pokus se mezi tři tyče nakonec nevešel. Pak po duelu s Wendtem upadnul ve vápně Misidjan, ale rozhodčí Robert Schröder nechal pokračovat ve hře. Na druhá straně hrubě zaváhal ve výborné pozici se nacházející Florian Neuhaus.

V závěrečné patnáctiminutovce připravil míč pro Traorého kolega Hazard, jenže rána třicetiletého záložníka nebyla z nejpřesnějších. Gólovou tečku za utkáním tak učinil až v 86 minutě Alassane Pléa, když po Cuisanceho přihrávce zakončil pravačkou další brejk. Nutno dodat, že mohl klidně přihrát jednomu ze dvou zcela neobsazených spoluhráčů - 2:0.

Hříbata tedy připisují po dalším povedeném výkonu celkově už desátou výhru v sezoně. O tu další se pokusí už v pátek v Signal Iduna Parku, kde hraje svá domácí klání vedoucí Borussia Dortmund! Norimberk, jenž má na kontě devět proher a nejvíce inkasovaných branek, se pokusí na vlastním stadionu obrat o body Freiburg.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Borussia Dortmund16123142:1739
2.Borussia Mönchengladbach16103335:1633
3.Bayern Mnichov16103333:1833
4.RB Lipsko1684428:1528
5.Eintracht Frankfurt1683534:2027
6.VfL Wolfsburg1674524:2025
7.TSG Hoffenheim1666431:2224
8.Hertha BSC1666425:2424
9.Werder Brémy1664626:2622
10.Bayer Leverkusen1663723:2821
11.1. FSV Mainz 051655616:2120
12.SC Freiburg1646620:2518
13.FC Augsburg1636723:2615
14.Schalke 041643917:2315
15.Fortuna Düsseldorf1643918:3315
16.VfB Stuttgart16421011:3214
17.Hannover 961625917:3411
18.1. FC Norimberk1625914:3711

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (84)

Přidat komentář
Jeňa

Norimberk musí v zimě hodně posílit a hlavně se zbavit Kollnera, jinak bohužel jasný sestup

Reagovat
Rudnevs

Možné je samozrejme všeličo, ale asi ťa nepoteším, keď ti oznámim, že manažér Bornemann nedávno pre Kicker povedal, že by s Köllnerom šiel i do 2. BL... A celkovo mi príde, že sa o jeho vyhadzove ani nejak moc nešpekuluje.

Zostup dúfam príde, je to asi individuálne, ale Nürnberg pre mňa osobne patrí k tomu najmenej sympatickému, čo BuLi ponúka...

Reagovat
Jeňa

Pokud se nepokusí něco změnit, tak si asi nic jiného než sestup nezaslouží. Kollner podle mě není dobrý trenér

Reagovat
Rudnevs

Ťažko povedať, v BL som ich zatiaľ nevidel, vraj sa mu vyčíta, že moc rotuje, ale v 2. BL bol jeden z hlavných zodpovedných za postup... Veď keď prichádzal po Schwartzovi, tak bol Der Club niekde hlboko v poli porazených, Köllner si vytiahol pár mladíkov z rezervy a celkom to tam pozdvihol, nasledujúcu sezónu to už bol relatívne suverénny postup.

Reagovat
pistacik11

Tak hlavne Michael, je veľmi sympatický človek, je s ním zábava. Ako píšeš, prišiel do klubu s nie veľmi dobrou výkonnosťou, a uhral postup. A aj po postupe bolo jasné, že s tým čo tam je hneď v prvej sezóne vypadnú. Chýbajú peniaze, není veľmi z čoho vyberať, robí sa stým čo je. Bohužiaľ

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ta první prohra musel někdy přijít, ale zrovna s Dusseldorfem... Hrozný výkon..

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Liquid

Reagovat
rabbitweed

no co jsem koukal , tak marcel totální zmar , nechápu že o poločase sundal akanjiho a ne marcela , krasně bylo vidět jak hrajeme s a bez sancha , paco standartně z lavičky a gol , no jednou to přijít muselo , i tak kdo by to byl před sezonou řekl že

Reagovat
smazaný uživatel

Sancho suprovej, jakmile přišle na hřiště hned to šlo líp. Marcel fakt nic moc nehrál, ale víc mě spíš štval Gotze... ten tý hře podle mě vůbec nic nepřidává...

Reagovat
Rudnevs

Ale na druhú stranu sa musí uznať, že od Düsseldorfu parádny taktický výkon... Nenechali hráčom Dortmundu takmer žiadne miesto, perfektne zakrytý priestor pred vlastnou bránkou a k tomu nebezepečné protiútoky. Proti takýmto súperom sa vždy hrá ťažko. Keď si pripomeniem ten trápny výkon obrany Düsseldorfu pred pár týždňami a ten dnešný výkon, tak by som nepovedal, že to je ten istý tím.

Mimochodom ten gól Zimmera bol parádny a hoci som to prial Dortmundu, tak z Düsseldorfu mám i tak radosť... Boli tam vidieť tie pozitívne emócie, od hráčov, od Funkela, od fanúšikov, proste podobné pocity, ako keď nejaki niemandi porazia Bayern, akurát teraz tam bol miesto toho sympatický Dortmund. Snáď sa Fortuna zachráni a udrží sa v Bundeslige na dlhšie, takéto zápasy ukazujú, že tej lige majú čo dať a z dvojice nováčikov sú jednoznačne atraktívnejší.

Reagovat
smazaný uživatel

Čim tě ten Bayern vlastně tak žere? Mně přijde, že ze všech evropskejch velkoklubů si ty velkoklubový neduhy nese v nejmírnějšim měřítku. Co se pak složení kádru vnímá, v mých očích je jedinej nesympaťák a zákeřnej hráč Lewa. Uli a Rummenige možná sem tam pronesou nějaký nešťastný prohlášení, ale to dr nevyhne snad žádný fotbalový osobnosti..

Reagovat
Rudnevs

Tak to je pravda, ostatné veľkokluby tiež nemusím, Bayernu dokážem fandiť aspoň v pohároch... Na nemeckej scéne ich ale nemám rád práve preto, že stále vyhrávajú a tej lige to uberá na zaujímavosti.

Navyše záležitosti ako Bayern-Dusel, Bayern-Bonus, vykupovanie konkurencie, arogancia a podobne... Ja viem, že všetky z týchto bodov sú dosť diskutabilné a vy fanúšikovia Bayernu na všetko z toho máte protiargumenty, tiež nie som zástancom, keď sa označuje akákoľvek kúpa hráča za vykupovanie konkurencie a pod., myslím, že i napriek antipatiám si viem udržať objektivitu, ale zároveň si myslím, že dlhodobo tieto záležitosti existujú.

Ono častokrát majú podobný názor i ľudia v Nemecku, fanúšikovia ostatných klubov nemajú radi Bayern...

Reagovat
blackhawk88

Nie je to problem Bayernu, ze ostatne kluby nie su viac konkurencie schopne.

Reagovat
Rudnevs

A kde píšem, že je?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mě právě mrzí ten kontrast, kdy je tu radost číst tvoje příspěvky, jakožto člověka, kterej má opravdu velkej přehled a poskytuje tak osvětu i nám - nezasvěcencům, ale zároveň se snad každý preview i review necháváš unést emocema a raduješ se tu z prohry Bayernu, případně si nenecháš ujít příležitost si do něj přímo i nepřímo ("miesto toho sympatický Dortmund") kopnout. Tak mě zajímalo, jestli je u tebe ta averze podložená i něčim jinym než těma klasickejma tématama, který se tu pravidelně propíraj . On přínos Bayernu je pro německej fotbal neoddiskutovatelnej a z jeho krize trpí i celá BL, osobně bych raději viděl, kdyby se vyrovnanost BL dosáhla způsobem, kdy se ostatní týmy dotáhnou na Bayern než cestou, kdy zasáhne Bayern krize.

Reagovat
Bastaron

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Mrzí ma, že ťa to mrzí, díky za vecnú spätnú väzbu, budem sa snažiť sa s tými antibayernovskými komentármi mierniť...

Reagovat
smazaný uživatel

Nenech se! Jen do nich!

Reagovat
smazaný uživatel

Postupně BVB uvadne a Bayern si dojde pro titul. V Bundeslize je svět snad ještě v pořádku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Liquid

paráda Düsseldorf, snad se zachrání a Dortmund bude ztrácet častěji aby ho i Lipsko předehnalo

Reagovat
smazaný uživatel

Lipsko titul.

Reagovat
Rudnevs

Vy ste sa našli, no...

Reagovat
exot12

Bola by to pekná odmena za prácu, ktorú tam robia!

Reagovat
Liquid

Reagovat
Jeňa

To se nestane. Výkony jsou nevyrovnané. Jediná jistota je slabost na hřištích soupeřů

Reagovat
Kily

kde je v zápasech venku hlavní chyba?

Reagovat
Liquid

nedávaj góly, včera břevno

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Dovolenka mode.

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl jsem dneska až druhý poločas a musím říct, že to Fortuna pefrektně odehrála odzadu a byla velice nebezpečná při hře na brejky. Toprak v druhém dějství naprostá tragédie, ten člověk snad ani jednou nepřihrál ob hráče a jeho (ne)rychlost je žalostná. Stejně se mi nelíbil Pulišič, na kterého spadla pořádná deka, jak nehraje. To Sancho ihned poté, co přišel na hřiště, hru oživil. Celkově bylo vidět, jak těžce se proti zataženému Düsseldorfu hledají mezery. Do třetice nepovedených výkonů bych zařadil Schmelzera. Ten rozdíl oproti Hakimimu i Guerreirovi je naprosto neuvěřitelný. S Gladbachem to zase bude o něčem jiném, ten bude chtít hrát fotbal.

Reagovat
db18

Teď už ta remíza s Fortunou nevypadá tak zle...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Coutinho10

skoda toho neuznanyho 1. golu Reuseho...tam se to bohuzel lamalo, protoze BVB by si to asi pohlidalo a misto toho dali oni pak gol

Reagovat
Jardman

Žádná škoda

Reagovat
Coutinho10

nemusite ty tituly vyhravat porad dokola...to je pak nuda

Reagovat
SpartaOvenka

Není

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych se nebránil, kdyby to jednou za deset let urval někdo jinej, klidně i BVB, ale ať je to aspoň trochu napínavá podívaná .

Reagovat
Coutinho10

napínavý to bylo, ale dnes to bude už jenom o 6 bodů a to už hodně zavání tim, že to BVB podělá + ještě venkovní zápas na Bayernu = pouze 3 body rozdíl

Reagovat
blackhawk88

zbytocne pocitas, este nie je ani polka sezony za nami, moze sa stat cokolvek a este Bayern neodohral dnesny zapas proti Lipsku, verim sice vo vyhru, ale 3 body este nie su vobec iste. Takze kludne po dnesku moze zostat rovnaky bodovy rozdiel

Reagovat
Coutinho10

mas pravdu, ale neverim tomu, ze by tohle zavahani nepotrestal

Reagovat
Werkrider

Schalke : Leverkusen ... To nebolo ani jednooky so slepym to boli dvaja slepi. Tolko chyb v jednom zapase som uz dlho nevidel. Hroza.

Reagovat
PavlíčeQ

Paráda, hodně důležitý 3 body dneska Jinak Ilsanker nechuťák a Sanches taky hráč k hovnu opravdu

Reagovat
smazaný uživatel

tak u Sanchese zapracovaly emoce... kdyby do mého spoluhrace zajela podobná kurva jako Ilsanker tak se asi taky neudržím...

Reagovat
PavlíčeQ

Jasně, ale už měl prostě žlutou, navíc za úplně zbytečnej zákrok.

Reagovat
smazaný uživatel

bohužel v tu chvili si clovek tezko rekne, mam zlutou tak necham emoce lezet... i to je fotbal

Reagovat
10

Hlavně do něj strčil spíš Ribéry mi přišlo

Reagovat
Jardman

Reagovat
db18

Před gólem na 1:0 sehrál RS klíčovou roli.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť tam měl Renato dva skvělý průniky.. za to, že jsme vyhráli, můžem děkovat především jemu .

Reagovat
PavlíčeQ

Nemůžu si pomoct, ale já ho prostě nemám rád ale podíl na gólu mu samozřejmě neupírám, i když hlavně Franck to provedl zkušeně Myslel jsem, že z toho zase nic nebude

Reagovat
AndR

Také ho nemám rád. On je bestie, fakt těžko mu odebrat míč. Ale proč mu brát míč, beztak to podělá, má strašné finalky

Upřímně nevím, co s ním. Rozhodně v něm je hodně. Ale Bayern nemůže obětovat 3 sezóny než se chytne.

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern Zlo poraženo

Reagovat
Bastaron

Reagovat
db18

Reagovat
stas87

SVW-TSG vynikajuci futbal. Mat hraci lepsie zakoncenie, tak to skoncilo tak 5-4. Prvy polcas o nieco lepsi Hoffenheim, v druhom ale uplne jasne Werder a myslim si, ze skor ziskal ten bod Hoffenheim a Werder dva stratil. Utiekli mi prve dve minuty druheho polcasu, ale do vapna Werderu sa TSG v druhej polke dostalo az pri sanci Kramarica v 83.(!) minute.. do tej doby nemali vobec nic a len branili remizu. A od 85. minuty do konca nadstavenia tam snad bolo pät sanci ci aspon strela na branku.

Rashica nastupil a...hned skusal simulovat v dobrej pozicii. Potom sa dostal do prvej obrovskej sance a prekopol branku, Baumann v lese, ten nemal sancu zasiahnut. No a v druhej sanci prevahal spravny moment a Baumanna trafil. Paradoxne to mohol rozhodnut Kaderabek na konci nadstaveneho casu a z mojho pohladu by to naprosto dokonale vystihlo Werder a jeho zapasy na Weseru. Nastastie ani on nedal a tak je aspon bod.

Fakt odporucam vidiet zostrih z toho zapasu. Top zapas tohto kola. A podla ohlasov v prevku bola v AA celkom nuda..

Reagovat
smazaný uživatel

skvělý zápas, Brémy druhý poločas jasně lepší, posledních deset - dvanáct minut (bylo 5 nastavení) se hrálo nahoru dolů... v prvním Osako, pak Rashica 2x ve druhém jasné gólovky, škoda, jinak Theo super gól, neměl to hlavně první poločas vůbec lehké se Schulzem... výborný Kruse, neustálá aktivita, vytvořil toho spoustu pro spoluhráče a souhlas, Werder ztratil dneska dva body

Reagovat
db18

Důležitá a ubojovaná výhra. Podívaná to nebyla vůbec pěkná, ale jsem rád, že takové zápasy dokážem vyhrávat... mnohem lepší než když tlačíme a pak to posere jeden hráč vzadu...

...ale chce to nutně nového stopera a bojím se, že není čas čekat do léta (pokud tam teda nezačně hrát Martinez).

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blackhawk88

Mats Hummels vraj chce odist v januari, jeho agent uz bol v Londyne. Chelsea a Tottenham maju vraj zaujem

Reagovat
Whitemedia

Máme málo starostí v kádru no, ne tak ještě přibrat Hummelse

Reagovat
Bastaron

Reagovat
db18

jenom doufam, že kvůli jeho formě cena neklesla někam k 20 mil. €

Reagovat
andrew96

No jo, Freiburg klasika. Zase proti týmu zespod slušná bramboračka. Přitom začátek vypadal nadějně, ale od té doby se zmohl v podstatě jen na nákopy. Stopeři Hannoveru ale souboje většinou vyhrávali, a když už Petersen uspěl, tak následně se k míči stejně dostali hosté.

Jinak H96 lepší, v prvním poločase více na balónu, po změně stran už tolik ne, ale paradoxně měli více šancí. Kromě stoperů se.mi líbili Walace a Wood, toho jsem moc nemusel v HSV, ale včera výborný, silný na míči a v osobních soubojích. Dostal se taky do největší šance na druhou branku, kdy jej vychytal Schwollow.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak vám malověrným Ribéry ukázal, že ještě do starého železa nepatří. A jak si tam ty dva obránce posadil na zadek

Reagovat
10

do tý doby ale posral všechno, na co sáhl...bylo mi ho až skoro líto

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Já ho nijak slepě neobdivuji, je si myslím, že si zaslouží trochu úcty. A že se někdy vzteká, když nehraje a je na lavičce? No když vidím bezradnost Comana, nebo Gnabryho, tak se mu vůbec nedivím.

Reagovat
10

to jo, říkám si celou sezonu, že Bayern bude mít v létě co dělat, když tam jsou Robben s Riberym v 35 letech pořád nejlepší křídla...při pohledu na úspěšnost přestupů posledních sezon bych z pozice fanouška Bayernu asi úplně klidný spaní neměl

Reagovat
smazaný uživatel

Coman hrál skvěle až do posledního zranění, v jeho hráčský kvality věřim. Problém je, že on už je v tý lazarský pasti a začínám pochybovat, že se z ní někdy vyhrabe.. a Gnabry taky nepůsobí jako nějakej vitální nezmar..

Reagovat
db18

...prostě Petržela.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
honziss

Jaký máte názor na VAR?

Mi čím dál víc přijde, že u hodně gólů hráči týmu, který dostal gól okamžitě zvedají ruce a utíkají za rozhodčím a dožadují se ofsajdu. Čistě jen z principu že můžou. Mnohdy i když jasně museli vidět, že ofsajd nebyl. A taky je škoda, že když dá hráč dá gól, tak místo výbuchu emocí obvykle kouká na rozhodčího a čeká, aby si pak maximálně plácl se spoluhráči. Nevím, jestli je to jen můj dojem a zrovna jsem koukal na takové zápasy nebo si toho všímá víc lidí, proto se ptám.

Reagovat
10

taky si toho v BL všímám, pro hráče je to taková poslední naděje, v Itálii nebo Španělsku mi to ale nepřijde od hráčů tak častý...

zároveň jsem byl u BL v posledních kolech svědkem hodně zvláštních rozhodnutí VARu, třeba naposledy penalty proti Norimberku s Gladbachem, nebo neuznanej gól Reuse na 1:0 proti Duesseldorfu, obě situace podle mě chybně posouzený

Reagovat
andrew96

V Německu funguje asi tak "dobře" jako u nás.

Reagovat
honziss

Ten gól Reuse si taky myslím, že měl být uznanej. Gotze byť byl v ofsajdovém postavení, tak nehrál a ani nijak nebránil výhledu Rensinga nebo nedělal pohyb, na který by měl reagovat.

Reagovat
mayday

Tak ruce "na ofsajd" zvedají a zvedáku hráči furt a všude. V podstatě při všech akcích z kraje nebo z prunikovky někdo zvedá ruku, ještě ani třeba nepadne gól a hraje se.

Reagovat
smazaný uživatel

Ahojte. Chcel by som sa vás, čo sledujete bundesligu trochu viac, opýtať ako vidíte Gladbach? Môžu bojovať o titul až dokonca, či snáď vyhrať? Káder majú dobrý podľa mňa a Hecking sa mi zdá kvalitný tréner. Ako to vidíte?

Reagovat
Rudnevs

Nemôžu, doma je to síce jazda, ale vonku sú slabí a zvyknú strácať... Ale budú dosť vysoko.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele