16. kolo
18.12.2018 18:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach podle očekávání přehrála Norimberk

A protože Dortmund poprvé v sezoně nebodoval, stáhla Hříbata náskok na první příčku na pouhých šest bodů. Der Club naopak jistojistě přezimuje v sestupové zóně.

Kdo ví, jak by to dopadlo, kdyby v 7. minutě nestálo při domácích štěstí a kdyby Sommer nevytasil výborný zákrok. Louis Beyer tečoval střelu Alexandera Fuchse tak, že se zastavila o spodní stranu břevna. A následnou Zrelakovu hlavičku vyrazil do bezpečí švýcarský gólman. Gladbach těžko hledal mezery ve zformované obraně a Norimberští rovněž marně hledali na soupeře recept.

Ve 24. minutě zakombinovali Hazard a Pléa, jemuž v poslední chvíli odkopnul míč Mühl. Následně se o slovo přihlásil Dennis Zakaria, leč minul. Ten samý hráč se málem prosadil ve 39 minutě, nicméně Tim Leiboid stál přesně tam, kde stát měl. V závěru úvodního poločasu podkopnul Petrák ve vlastním vápně Neuhause a kopala se penalta.

Balonu se chopil Thorgan Hazard a vůbec netrefil zařízení. Do šaten se tedy šlo za nerozhodného stavu. Belgický reprezentant a bratr slavnějšího Edena své zaváhání napravil už v sedmačtyřicáté minutě, když po Traorého přihrávce z bezprostřední blízkosti zakončil rychlý kontr Mönchengladbachu - 1:0.

Odpovědět mohl už v následující minutě Matheus Pereira, avšak jeho tečovaný pokus se mezi tři tyče nakonec nevešel. Pak po duelu s Wendtem upadnul ve vápně Misidjan, ale rozhodčí Robert Schröder nechal pokračovat ve hře. Na druhá straně hrubě zaváhal ve výborné pozici se nacházející Florian Neuhaus.

V závěrečné patnáctiminutovce připravil míč pro Traorého kolega Hazard, jenže rána třicetiletého záložníka nebyla z nejpřesnějších. Gólovou tečku za utkáním tak učinil až v 86 minutě Alassane Pléa, když po Cuisanceho přihrávce zakončil pravačkou další brejk. Nutno dodat, že mohl klidně přihrát jednomu ze dvou zcela neobsazených spoluhráčů - 2:0.

Hříbata tedy připisují po dalším povedeném výkonu celkově už desátou výhru v sezoně. O tu další se pokusí už v pátek v Signal Iduna Parku, kde hraje svá domácí klání vedoucí Borussia Dortmund! Norimberk, jenž má na kontě devět proher a nejvíce inkasovaných branek, se pokusí na vlastním stadionu obrat o body Freiburg.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele