16. kolo
19.12.2018 20:30 CET
2 : 2
(2:2)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Mohuč a Frankfurt se rozešly smírně

Na jedné straně skóroval dvakrát Robin Quaison, na té druhé Luka Jović. Srbský fotbalista má na kontě už dvanáct branek, díky kterým spolu s Pacem Alcácerem vévodí tabulce střelců.

První velkou šanci si ovšem připsal už ve 3. minutě Filip Kostić. Na druhé straně prosvištěla Matetova střela těsně vedle pravé tyče. V minutě desáté ztratil míč Gacinović, takže mohl Mateta najít Quiaisona, jenž se zblízka nemýlil - 1:0. Právě Mateta byl v úvodu velice aktivní, a tak není divu, že v závěru první patnáctiminutovky mířil z nějakých šestnácti metrů jen o kousíček vedle.

Pak se připomněl Jović, nicméně jeho gól nemohl být uznán pro ofsajd. Haller následně při své hlavičce postrádal ono pověstné štěstíčko. V jednatřicáté minutě zahrával Eintracht rychlý kontr, v jehož finální fázi Kostić pobídnul svého krajana Joviće a ten překonal Robina Zentnera - 1:1. Za pět minut bylo v Opel Areně znovu veselo.

Robin Quiaison dokázal po Boëtiusově centru přetlačit N’Dicku, a poté ihned dopravil míč do brány - 2:1. Ve zbytku úvodního dějství se ještě dvakrát snažil Mateta a jednou Luka Jović. Nutno dodat, že úspěšně, protože jeho hlavička po de Guzmánově centru od rohového praporku skončila v mohučské bráně - 2:2.

Druhý poločas se už musel obejít bez branek, ale dobré příležitosti k vidění přesto byly. Viz kupříkladu Hallerova hlava z 50. minuty, která se nestala gólovou pouze kvůli postavení útočícího hráče v ofsajdu. Pak Aaronovu střelu zblokoval Salcedo a následnou dorážku srazil do bezpečí Simon Falette. Boëtius pak nastřelil Trappa. Onisiwo a Baku zase mířili vedle. A v samotném závěru zachránil svůj tým Zentner, když vychytal Rebiće.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele