16. kolo
19.12.2018 20:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Lipsko na Bayern znovu nestačilo

Na prvoligové scéně vyzráli die Roten Bullen na mnichovského giganta pouze jednou. V březnu se pod výhru 2:1 podepsali Naby Keïta a Timo Werner. Za hosty snižoval Sandro Wagner. Památným je hlavně duel z května 2017, kdy v souboji prvního a druhého týmu tabulky zvítězil obhájce titulu 5:4. Tentokrát se ale hrálo v Allianz Areně.

Po opatrnějším začátku se první šance zrodila až ve 24. minutě. Gnabry vyslal za obranu Lewandowskiho, jenž sice překonal Gulácsiho, avšak radost mu pokazila vnější strana levé tyče. Serge Gnabry se za chvíli zranil a na plac přišel Franck Ribéry. Hra na obou stranách v podstatě postrádala myšlenku.

Takže není divu, že až ve 36. minutě se dostal k hlavičce po rohovém kopu Upamecano. Manuel Neuer mohl děkovat svému břevnu. Do konce první půle už na více vzruchu nedošlo, takže oba mančafty směřovaly do šaten za stejného stavu, jaký svítil na ukazateli skóre na samotném začátku zápasu.

Druhý poločas nastartoval Timo Werner a po něm zaujal 75 000 fanoušků a fanynek až o necelých dvacet minut později Renato Sanches. Ve třiasedmdesáté minutě chyběly Müllerovu zakončení po Alabově centru pouze centimetry. Poté vyrobil hrubku Gulácsi, nicméně Niklas Süle ji nepotřestal, protože zblízka přestřelil.

Za minutku byl povolán maďarský gólman do akce znovu, tentokrát proti pokusu Joshuy Kimmicha. Gulácsi pak pokazil radost Renato Sanchesovi, avšak míč se odrazil k Ribérymu, který zaseknul, čímž poslal na zem dva protihráče, a po zemi poslal do brány - 1:0. V ten moment pochopitelně ještě nikdo netušil, že půjde o jediný zásah tohoto klání.

Ihned po rozehrávce selhal po rohu Yussuf Poulsen. V nastaveném čase byli ještě po strkanici vyloučeni Portugalec Renato Sanches a jeho rakouský protihráč Stefan Ilsanker. Na skóre se už nic nezměnilo, takže se Bayern může těšit na Eintracht Frankfurt, zatímco Lipsko se pokusí neztratit post zaručující Ligu mistrů v duelu s Werderem Brémy.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
Rich

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

3 : 0 Bayern!!!

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Heresy

4:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele