Bundesliga - preview 16. kola

18.12.2018, 08:38, aktualizováno 19.12.2018, 08:14
Previews
Dortmund včera překvapivě padl v Düsseldorfu a nabídl šanci Bayernu, který hraje doma s RB Lipsko. Schalke se v souboji podzimních zklamání střetne s Leverkusenem, Frankfurt cestuje do Mainzu, Freiburg hostí Hannover a Werder změří síly s Hoffenheimem...
Schalke 04 - Bayer Leverkusen  (středa 18:30)
Utkání dvou vestfálských celků nabídne souboj týmů, které se podzimní částí ligy doslova protrápily. Leverkusenu patří až jedenácté místo, Schalke je na tom ještě o dvě příčky hůře a proti regionálnímu soupeři bude chtít domácím fanouškům alespoň trochu zlepšit náladu.

Navzdory postupům do jarní fáze evropských pohárů budou oba kluby první polovinu sezóny hodnotit velmi negativně. 4 vítězství z patnácti zápasů, záporné skóre, 13. místo... Ne, takhle si úřadující vicemistři nový ročník rozhodně nepředstavovali. Pohled na tabulku, které dominuje nenáviděný Dortmund, na který stihli nabrat masivní čtyřiadvacetibodovou ztrátu depresi fanoušků Schalke ještě umocňuje. V posledním domácím zápase roku 2018 se tak hráči klubu s Gelsenkirchenu musí pokusit tuto depresi aspoň lehce zmírnit.

Jejich soupeřem bude další pohárový zástupce německého fotbalu. Bayer sice vyhrál svou skupinu v Evropské lize, doma je na tom však jen o maličko lépe než Schalke. Konkrétně o 3 body. Je tedy jasné, že ani v Leverkusenu nebudou po podzimu skákat radostí.

Žádný velký přísun bodů nezažil ani jeden z klubů ani v posledním kole. Schalke přivezlo z Augsburgu jeden za remízu 1:1, Bayer ve Frankfurtu sice neodehrál špatné utkání, domů se však nakonec po porážce 1:2 vracel z prázdnou.

Schalke bude navíc čelit nepříjemné statistice vzájemných zápasů. V těch se totiž tradičně daří cestujícím týmům, domácí celek nevyhrál vzájemný souboj už sedmkrát v řadě. V loňské sezóně mělo lepší bilanci Schalke, když v Gelsenkirchenu získalo bod za remízu 1:1 a následně na hřišti soupeře zvítězilo 2:0.

Domácím stále přetrvávají problémy v útoku. Mimo hru jsou totiž i nadále hned 4 útočníci, jmenovitě Burgstaller, Uth, Embolo a Di Santo, trenér Tedesco se tak bude muset spolehnout na dvojici Teuchert, Skrzybski. Chybět bude i obránce Mendyl. To kouč Bayeru Heiko Herrlich takové problémy nemá. Otazníky visí nad startem bratrů Benderových, jinak by měly být k dispozici všechny opory prvního týmu.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Stambouli, S. Sané, Nastasic - D. Caligiuri, McKennie, Oczipka - Harit, Bentaleb - Skrzybski, Teuchert
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - L. Bender, Tah, S. Bender, Jedvaj - Baumgartlinger, Aranguiz - Bellarabi, Havertz, Brandt - Volland
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.68 - 3.35 - 2.84
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bayern Mnichov - RB Lipsko  (středa 20:30)
V souboji třetího se čtvrtým týmem tabulky se utká Bayern Mnichov s Lipskem. Bayern v posledních zápasech šlape, hosté za sebou naopak mají rozpačitý měsíc a na hřišti šampiona budou chtít znovu získat ztracené sebevědomí.

Lipsko se stále vzpamatovává z překvapivého neúspěchu v Evropské lize, který si zpečetili, když nedokázali doma porazit outsidera z Rosenborgu. V neděli ale pak porazili Mohuč 4:1 a generálku na souboj s Bayernem tak zvládli obstojně. Jenže ve venkovních zápasech se svěřencům Ralfa Rangnicka v poslední době vůbec nedaří. Naposledy venku bodovali na začátku listopadu v Berlíně, od té doby vezli porážky z Glasgow a Salcburku v Evropské lize, body nezískali ani v domácí soutěži na hřištích Wolfsburgu a Freiburgu.

Jak se hraje na hřišti soupeře naopak ukázal v posledním kole Bayern, který v Hannoveru zasypal bránu domácích dvaatřiceti střelami a vyhrál suverénně 4:0. Mnichovskému týmu se ale daří i doma, v Allianz areně letos dokázal zvítězit pouze Mönchengladbach.

Chuť vítězství nad Bayernem Mnichov už ale hráči Lipska v letošním kalendářním roce jednou poznali. Březnový souboj na domácím hřišti ovládli 2:1 a připsali si vůbec první triumf nad tímto soupeřem v historii. Góly se o to postarali Timo Werner a Naby Keïta. Druhý jmenovaný sice už válí v Liverpoolu, Werner ale zůstal v Lipsku a co víc, zachoval si střeleckou formu. S deseti brankami v patnácti duelech se dělí o druhé místo v tabulce střelců, proti Mohuči se o víkendu trefil dvakrát.

Svého vyhlášeného střelce ale mají i domácí. Je jím samozřejmě Robert Lewandowski. I on v lize nastřílel už 10 branek, ve všech soutěžích se navíc trefil jedenáctkrát jen za posledních devět zápasů a v základní sestavě by tak rozhodně neměl chybět.

Kdo v ní chybět bude, je veterán Arjen Robben, jehož poslední sezónu ve službách Bayernu narušují vleklá zranění. K dispozici nejsou ani záložníci James Rodriguez a Corentin Tolisso. Hosté budou postrádat dlouhodobě zraněného záložníka Emila Forsberga, kvůli karetnímu trestu si v Mnichově nezahraje ani Rakušan Marcel Sabitzer.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Kimmich, Süle, J. Boateng, Alaba - Thiago, Goretzka - Gnabry, T. Müller, Coman - Lewandowski
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulacsi - Konaté, Orban, Upamecano - Klostermann, Demme, Halstenberg - Laimer, Kampl - Ti. Werner, Y. Poulsen
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.38 - 5.46 - 8.28
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Werder Brémy - TSG Hoffenheim  (středa 20:30)
Třebaže to zatím v podání Nagelsmannových svěřenců není takový koncert, jako na podzim minulého roku, pořád se před TSG Hoffenheim musí mít na pozoru každý soupeř. Včetně Werderu Brémy, jehož výsledky i herní projev šly rovněž v posledních týdnech nahoru.

Pravda, naposledy byl protivníkem Werderu vedoucí Dortmund. Porážka 1:2 je však rozhodně důstojná. "Dneska jsme natrefili na vynikající mančaft. Udělali jsme chybu, kterou si v takovém zápase prostě nemůžeme dovolit. Přijeli jsme do Signal Iduna Parku s tím, že chceme vyhrát, ne že chceme uhrát přijatelnou porážku. Na to, že jsme hráli venku, jsme si vytvořili dost šancí, takže taktika hrát na brejky rozhodně nebyla špatná," prohlásil kouč Florian Kohfeldt.

Výkon z Dortmundu by hráčům mohl pomoct se sebevědomím, bez kterého to na vrcholové úrovni nejde. I přes absenci Fina Bartelse, Arona Jóhannssona, Philippa Bargfredeho, Stefanose Kapina a Milose Veljkoviće může kouč pořád poslat do hry dost kvalitních hráčů, kteří dokážou potrápit i protivníka typu Hoffenheimu.

Tým Pavla Kadeřábka zvládl klání s Borussií Mönchengladbach za bezbrankovou remízu, což Nagelsmann okomentoval slovy: "Sehráli jsme neuvěřitelně dobrou partii. Stála nás hodně sil, ale soupeře se nám dařilo dostávat pod tlak. Mám takový pocit, že gól dlouho visel ve vzduchu. Na naší straně jsem viděl hodně dobrých věcí a jsem předsvědčený o tom, že si je přeneseme i do dalších zápasů."

Zraněných hráčů má v kádru v současnosti oproti jiným celkům naprosté minimum. Nastoupit nemůžou jenom Lukas Rupp, Kevin Vogt a Havard Nordtveit. O víkendu to pro klub z Wirsol Rhein-Neckar-Areny byla čtvrtá bundesligová remíza v řadě a vzhledem k výkonu proti Gladbachu se dá očekávat, že by se na Weserstadionu klidně mohlo podařit uhrát tři body. A zřejmě nikdo z fanoušků by se nezlobil, kdyby to bylo se skóre 3:5, jako v květnu minulého roku.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Gebre Selassie, Langkamp, Moisander, Augustinsson - Sahin - M. Eggestein, Klaassen - M. Kruse - Harnik, Rashica
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Bicakcic, Posch, B. Hübner - Demirbay, Grillitsch - Kadeřábek, N. Schulz - Belfodil, Joelinton, Kramaric
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.26 - 4.00 - 2.14
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
SC Freiburg - Hannover 96  (středa 20:30)
Hannover po patnáctém kole spadl na samotné dno bundesligové tabulky. Zase se od něj odlepit bude chtít v zápase s Freiburgem, se kterým má v poslední době velmi pozitivní bilanci.

Tým okolo kapitána Waldemara Antona se na poslední místo propadl poté co se nechal na domácím hřišti zadupat do země mistrovským Bayernem. Napravit dojem můžou hannoverští hráči ve Freiburgu, proti tomuto soupeři totiž neprohráli už 5 zápasů v řadě a mají tak ideální příležitost vyskočit v tabulce vzhůru. To se ostatně povedlo v minulém kole Düsseldorfu, který se nálepky nejhoršího týmu ligy zbavil po výhře 2:0 právě nad Freiburgem.

Domácí jsou v tabulce na 12. místě, body zatím sbírají trochu překvapivě hlavně proti papírově silnějším soupeřům. Porážce v Düsseldorfu totiž předcházelo vítězství proti Lipsku, cenný skalp získali svěřenci trenéra Christiana Streicha i proti Mönchengladbachu a o body dokázali připravit i mnichovský Bayern.

Hannover je v krizi, ze které bude východisko hledat jen velmi složitě. Od začátku sezóny vyhrál jen dvakrát, přičemž vítězství nad Wolfsburgem bylo spíše dílem štěstěny než fotbalového umění. Z dlouhého seznamu věcí, které letos Hannoveru chybí bychom mohli vypíchnout góly Niclase Füllkruga. Ten v loňské sezóně tým táhl, a nakonec se stal třetím nejlepším střelcem celé Bundesligy. Jak je na tom letos? Trápí se, stejně jako celý tým. V půlce prosince má na kontě jen dva góly, oba navíc datujeme až do září. Co je horší, nikdo z jeho spoluhráčů jej v pozici střelce nedokázal pořádně nahradit. Střeleckého lídra by potřeboval i Freiburg, čtyřgólový Waldschmidt sice v poslední době nedisponuje špatnou formou, trápí jej však velká nevyrovnanost výkonů.

Právě ve vzájemném zápase by se oba celky mohly ze střelecké agonie probrat. Alespoň tomu nasvědčují statistiky. V jejich posledních osmi střetnutí totiž skórovaly vždy oba týmy. Pro Hannover je povzbudivou zprávou i fakt, že s Freiburgem prohrál naposledy před pěti lety.

Bez zraněných záložníků Höflera, Katha a Sallaie se bude muset domácí trenér Streich obejít, jinak by však měl mít všechny hráče k dispozici. Hosté budou postrádat jednoho ze svých nejlepších střelců, záložníka Beboua.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Gulde, R. Koch, Heintz - P. Stenzel, Haberer, Gondorf, C. Günter - Frantz, Waldschmidt - Petersen
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Esser - Sorg, Anton, Felipe - Haraguchi, Albornoz - Schwegler, Walace - Bakalorz - Weydandt, Füllkrug
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.84 - 3.79 - 4.54
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FSV Mainz 05 - Eintracht Frankfurt  (středa 20:30)
Ve Frankfurtu doufají, že dokonce roku zaokrouhlí počet výher na deset. K tomu bude zapotřebí porazit nejen Mohuč, ale i Bayern Mnichov, což rozhodně není nereálné, jak ukázalo letošní finále DFB-Pokalu. Na druhou stranu Eintracht na stadionu die Nullfünfer zpravidla nevyhrává.

O víkendu však zvládli Orli duel s Bayerem Leverkusen, čímž navázali na tříbodový zisk z posledního utkání základní skupiny Evropské ligy a zároveň alespoň částečně odčinili předchozí zaváhání proti Herthě a Wolfsburgu, která je stála druhou pozici v tabulce. Před šestnáctým kolem na ni ztrácí z pátého místa pouze čtyři body, takže nic není ztraceno.

"Byl to nádherný zápas. Oba celky slíbily, že budou hrát ofenzivní fotbal a své slovo dodržely. Bylo to podle mě zasloužené vítězství, ale Leverkusen byl velice silným a nepříjemným soupeřem," hodnotil víkendové klání kouč Frankfurtu Adi Hütter, jemuž chybějí Chandler, Paciencia, Torró, Abraham, Hasebe a Souza.

To domácí Sandro Schwarz musí poskládat sestavu bez čtveřice René Adler, Emil Berggreen, Florian Müller a Philipp Mwene. Na postu defenzivního záložníka se tedy zřejmě objeví Pierre Kunde. Na střed záložní řady si dělají zálusk Danny Latza a Ridle Baku. A v útoku má čtyřicetiletý kouč také na výběr z kvalitních borců, byť tedy nemají takovou formu, jako trio konkurenční trio Jović-Haller-Rebić. Mohuč v týdnu dostala naložený čtyřbrankový příděl od RB Lipsko, načež Schawarz prohlásil: "Za nepříznivého stavu jsme nejprve zvládli reagovat. Nemyslím si, že bychom byli o tolik horším týmem. V některých fázích utkání jsme ale soupeře nedokázali zachytit. Ten výsledek je frustrující a vysoká porážka hodně nepříjemná."

Pro jeho skvadru byla už šestá a vzhledem k tomu, že po Frankfurtu zajíždí do Hoffenheimu, zřejmě taky ne poslední.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - Brosinski, Bell, Niakhaté, Aaron - Kunde - Gbamin, Latza - Boetius - Mateta, Quaison
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Russ, Salcedo, Ndicka - de Guzman, G. Fernandes - da Costa, Kostic - Rebic - Haller, Jovic
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.33 - 3.57 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Borussia Mönchengladbach - 1. FC Norimberk  (úterý 18:30)
Razantně začal na Hříbata dotírat Bayern Mnichov, ale podceňovat by se po výhře 4:1 nad Mohučí nemělo ani RB Lipsko. Norimberk naopak věří, že přezimuje mimo sestupovou zónu.

Der Club nezačal první sezonu po postupu špatně, ale od šestého kola, kdy se mu podařilo vcelku jasně přehrát Fortunu Düsseldorf, čeká na tříbodový zisk. Kvůli tomu následoval pád tabulkou a nutno dodat, že obrana rozhodně nepracuje podle trenérových představ. Inkasovala pětatřicetkrát, což je nejvíce z celé Bundesligy.

Naposledy ji pokořili Daniel Ginczek a Josip Brekalo z Wolfsburgu a zajistili svému týmu vítězství proti Norimberku. "Hráli jsme dobře, ale v poslední třetině zápasu jsme začali postrádat drsnost a přesnost, což se nestalo poprvé. Před začátkem ročníku bylo jasné, že to nebudeme mít jednoduché. Takovéto porážky samozřejmě bolí, ale myslím, že po taktické stránce jsme si dnes počínali dobře a hráči nechali na hřišti srdce. Na tom se dá určitě dále stavět," nechal se slyšet trenér Micheal Köllner.

Trenér, jenž doposud neměl s Bundesligou zkušenosti, bude pro nejbližší duel postrádat Dennise Lipperta, Christiana Matheniu, Hanno Behrense a celou porci minut nebudou moci odehrát ani Enrico Valentini a Eduard Löwen. Na některé posty, především ty v záložní řadě, má kouč kvalitativně dva podobné hráče, nicméně co se individuálních dovedností týče, jsou na tom borci hájící dres Gladbachu vesměs o úroveň lépe.

Pod Dieterem Heckingem začíná Borussia v této sezoně připomínat podobně promazaný stroj, jako tomu bylo před lety, kdy na trenérském postu seděl Lucien Favre, současný lodivod Dortmundu. Tehdy byl tým pověstný bleskurychlými protiútoky a atraktivním fotbalem. Prakticky ta samá strategie zatím zapříčinila z patnácti zápasů dvojnásobný počet bodů.

Minule se totiž podařilo Hoffenheimu udržet útočící lavinu na uzdě. "Jsem opravdu spokojený, protože se nám tady podařilo uhrát důležitý bod. Co se týče herního projevu, tam spokojený být nemůžu, ale hráčům nechyběla vůle k tomu, aby se do poslední minuty snažili skórovat a tím zajistit tři body. To vidím jako jednoznačné pozitivum," řekl Hecking, který v minulosti vedl třeba právě Norimberk.

Současný kádr v Gladbachu má natolik sebevědomý, že nevadí ani absence borců, jakými jsou Mamadou Doucouré, Julio Villalba, Matthias Ginter, Lars Stindl či Raffael. Také Tony Jantsche zůstane mimo hru a spolu s ním zřejmě i Jonas Hofmann, který by měl stihnout alespoň poslední zápas letošního roku, ve kterém se Gladbach střetne s vedoucí Borussií Dortmund.
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Lang, Beyer, Elvedi, Wendt - Strobl - Neuhaus, Zakaria - Traoré, Plea, T. Hazard
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
Bredlow - Ro. Bauer, Margreitter, Ewerton, Leibold - Petrak, Rhein - Kerk, Matheus Pereira, Misidjan - Ishak
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.39 - 5.14 - 8.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hertha BSC - FC Augsburg  (úterý 20:30)
Berlínská Hertha by ráda útočila na příčky zajišťující evropské poháry. Už je mohla okupovat, kdyby zvládala porazit papírově slabší soupeře. Dá-li se o takových v souvislosti s Bundesligou vůbec hovořit. Augburg by se mezi ně měl teoreticky taky počítat, nicméně už několikrát dokázal, že mu při formě nečiní porazit protivníka zvučnějšího jména.

Stará dáma dokázala před necelými dvěma týdny vyzrát na Frankfurt, ale pak přišla nečekaná porážka se Stuttgartem. "V prvním poločase jsme měli všechno pod kontrolou. Ve druhém poločase zase pro změnu vůbec nic. Střed zálohy nefungoval, bylo to bez nápadu. Do Vánoc tak chceme uhrát ještě alespoň čtyři body," nechal se slyšet kouč Herthy Pál Dárdai.

Maďarský trenér nemá k dispozici hned deset hráčů, kteří obvykle hrají v základu, včetně Niklase Starka, Karima Rekika či Salomona Kaloua. Ani při těchto absencích však nemá český záložník Vladimír Darida jistotu základní sestavy, neboť podzim docela vyšel Slovákovi Ondreji Dudovi.

Navzdory absencím však Hertha neklesá na mysli. V minulosti celek z hlavního města i během takového oslabení dokázal hrát vyrovnanou partii i s těmi nejlepšími. Nebezpečné útočné duo Vedad Ibišević - Davie Selke naštěstí zůstává, takže se obrana Augsburgu bude muset mít na pozoru.

Jeho kouč Manuel Baum se nechal slyšet, že možná znovu vyzkouší variantu se třemi obránci, takže by Rani Khedira hrál zasunutého defenzivního záložníka. Na pravou stranu obrany by se měl vrátit Jonathan Schmid. Chybět budou akorát Fredrik Jensen a Christoph Janker.

"Po čtyřech porážkách je dnešní výkon mých svěřenců velice potěšující. Hodinu jsme hráli opravdu velice dobře. Organizačně bylo všechno v pořádku a s bodem můžeme být spokojení. Teď jedeme do Berlína a budeme chtít uhrát ještě lepší výsledek," prohlásil sebevědomě Baum po cenné remíze 1:1 se Schalke.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Lazaro, Lustenberger, Torunarigha, Plattenhardt - Duda, Skjelbred - Leckie, Mittelstädt - Selke, Ibisevic
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Luthe - Framberger, Gouweleeuw, Hinteregger, Max - Khedira, D. Baier - Hahn, Gregoritsch, Caiuby - Finnbogason
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.30 - 3.44 - 3.36
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
VfL Wolfsburg - VfB Stuttgart  (úterý 20:30)
Wolfsburg už ve čtyřech duelech neprohrál a tuto sérii se bude snažit protáhnout na domácí půdě. V úterý večer totiž hostí Stuttgart, který má zcela odlišnou formu. Hosté nutně potřebují probudit svůj útok.

Stuttgart se vznáší jen jednu příčku nad sestupovými pozicemi a absolutně neplní to, co si před sezonou předsevzal. Fanoušci tradičního klubu mají oprávněný strach ze sestupu, protože výkony Stuttgartu jsou dlouhodobě přinejlepším matné. Na šestnáctou Fortunu Düsseldorf má Stuttgart jen dva body k dobru a jeho největším problémem je jednoznačně útok. Ten totiž doposud zaznamenal pouhých jedenáct branek, což je nejhorší číslo v celé lize!

Přesto to v minulém kole stačilo k výhře. Stuttgart vydřel výhru nad Herthou i přesto, že prohrával. Pak se ale probudil veterán Mario Gómez, který nejprve srovnal krok a pár minut před koncem další trefou rozhodl klání ve prospěch domácího týmu. Stuttgart má trochu problémy mimo svůj stadion, protože za posledních pět výjezdů uhrál jen jednou výhru a jinak prohrával.

Na výhru ve Volkswagen Arena čeká hostující Stuttgart už více než třináct let! Poslední vzájemné klání obou soupeřů skončilo dělbou bodů za remízu 1:1. Wolfsburg je na tom v tabulce mnohem lépe, i když i jeho ambice jsou vyšší. Zatím mu patří až osmé místo a na jeho kontě je 22 bodů. Na čtvrtou příčku a s ní i na Ligu mistrů zatím ztrácí šest bodů.

V minulém kole se Vlci po remíze s Hoffenheimem vrátili na vítěznou vlnu, když si dokázali poradit s domácím Norimberkem. Oba góly padly až po změně stran, nejprve se prosadil Daniel Ginczek a v nastavení ještě tři body pojistil další trefou Josip Brekalo.

Právě mladý chorvatský útočník pak zmínil: "Jsem moc rád za to, že jsem se opět prosadil, každý další gól mi hodně pomáhá v sebevědomí. Nejdůležitější ale pro mě vždycky je, když vyhrajeme jako tým. Cítím, že máme proti Stuttgartu velkou šanci na úspěch a věřím, že se nám doma povede vyhrát," dodal Brekalo.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - William, Knoche, Brooks, Roussillon - Guilavogui - Gerhardt, Arnold - Mehmedi - Ginczek, Weghorst
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Zieler - Beck, Baumgartl, Kempf, Insua - Ascacibar, Didavi - Thommy, Gonzalez - Akolo - M. Gomez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.63 - 4.01 - 6.02
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Fortuna Düsseldorf - Borussia Dortmund  (úterý 20:30)
V úterý večer se Merkur Spielarena stane dějištěm velmi atraktivního utkání, protože domácí Fortunu přijede vyzkoušet lídr tabulky! Dortmund má famózní formu a stále ještě neprohrál. To se teď pokusí změnit Düsseldorf, který potřebuje nutně body.

Borussia působí jako zjevení. Zatím jednoznačně ovládá německý fotbal a v této sezoně je naprosto suverénní. Vychází jí v podstatě všechno, na co sáhne. V Lize mistrů se německému týmu povedlo v posledním kole vyhrát a díky tomu si zajistit nejen postup, ale také první místo v náročné skupině. A pohled na ligovou tabulku je pro fanoušky stejně krásný. Borussia je na prvním místě s náskokem dokonce devíti bodů na druhou Borussii Mönchengladbach.

Za patnáct odehraných kol ještě ani jednou neprohrála. Rovněž čísla mluví jasně za ni: Borussia nastřílela už úctyhodných 41 branek, což je nevíc ze všech. A má druhou nejlepší obranu, neboť zatím inkasovala pouze 15 gólů. Za posledních deset soutěžních utkání nestačila jen na Atlético Madrid v Lize mistrů, ale v rámci bundesligového kalendáře si připsala za deset zápasů hned devět výher!

Po pohárové výhře nad Monakem nenechala Borussia nic náhodě a zvládla také víkendové utkání s Werderem Brémy. O tři body se postarala dvojice útočníků Paco Alcácer a Marco Reus. Kontaktní branka Maxe Kruseho už mnoho neznamenala a Borussii z míry nevyvedla.

Teď bude ale důležité zvládnout nabitý program, což si dobře uvědomuje kapitán Marco Reus. "Jako hráč samozřejmě toužím vyhrát každý duel, do kterého nastoupím. To, že jsme na prvním místě v téměř polovině sezony, je krásná věc. Ale ve výsledku není rozhodující a moc to neznamená. Bude důležité vidět každý zápas jako jednu bitvu, jít krok za krokem a naprosto se soustředit na náš cíl. Proti věřím, že zvládneme i utkání v Düsseldorfu," přeje si zkušený Reus.

S Düsseldorfem se slavní Borussen utkali v novodobé historii jen třikrát a ani jednou s ním neprohráli. Naposledy se s nováčkem letošního ročníku utkali před pěti lety. A teď jsou jasným favoritem, protože Fortuna moc štěstí zatím nemá. V posledních deseti soutěžních duelech vyhrála jen třikrát, z toho jednou v rámci poháru.

V minulém kole ale Fortuna Düsseldorf dokázala přerušit sérii tří zápasů bez výhry a konečně si připsala důležité tři body. Za oběť jí padl Freiburg, o což se dvěma góly postaral mladý obránce Kaan Ayhan. Freiburg se naopak nedokázal střelecky prosadit ani jednou. Přesto je nováček až na 16. příčce. Navíc do utkání nenastoupí Contento, Wolf, Weisner nebo Duman. Borussia bude bez Zagadoua, Burniće, Isaka nebo Rodeho.
Fortuna Düsseldorf - pravděpodobná sestava:
Rensing - M. Zimmermann, Ayhan, M. Kaminski, Gießelmann - Bodzek, Stöger - Usami, Raman - Karaman, Hennings
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Piszczek, Akanji, Diallo, Schmelzer - Witsel, Dahoud - Sancho, Reus, Guerreiro - Paco Alcácer
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.98 - 4.59 - 1.56
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Borussia Dortmund15123041:1539
2.Borussia Mönchengladbach1593333:1630
3.Bayern Mnichov1593332:1830
4.RB Lipsko1584328:1428
5.Eintracht Frankfurt1582532:1826
6.TSG Hoffenheim1565430:2123
7.Hertha BSC1565423:2223
8.VfL Wolfsburg1564522:2022
9.Werder Brémy1563625:2521
10.1. FSV Mainz 051554614:1919
11.Bayer Leverkusen1553721:2718
12.SC Freiburg1545619:2417
13.Schalke 041543816:2115
14.FC Augsburg1535721:2414
15.VfB Stuttgart1542911:3014
16.Fortuna Düsseldorf1533916:3212
17.1. FC Norimberk1525814:3511
18.Hannover 961524916:3310

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (130)

Přidat komentář
Werkrider

1,39 na Gladbach je celkom pekné... to isté 1,5 na BVB

Už dlho som si neželal remízu tak moc ako v zápase Bayern : Lipsko

A nazvať Leverkusen Vestfálskym celkom je dosť odvážne :D Zjem klobúk aj Schalke : Werkself nebude remíza.

Reagovat
cologneFC

Leverkusen určite nie je Westfalen. Ale asi ich zmiatlo, že sú v Nordrhein-Westfalen.

Reagovat
Rudnevs

Tak ani nie zmiatlo, on možno je to ten prívlastok “vestfálsky” použitý práve na základe členenia na spolkové krajiny, keďže sa nehovorí len o Leverkusene, ale vlastne o oboch kluboch, pričom oba patria do tejto spolkovej krajiny...

Reagovat
cologneFC

No to patria. Ale ide o spolkovú krajinu Severné Porýnie - Vestfálsko. To je niečo podobné, ako keby za čias Československa hrali spolu Sparta a Slovan a písalo by sa, že hrajú proti sebe 2 slovenské kluby. Skrátka Leverkusen nie je vo Vestfálsku, ale v Severnom Porýní.

Reagovat
Rudnevs

Jj, to súhlasím, tak či tak je to nesprávne...

Reagovat
andrew96

Kicktipp!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

Som marny v BL ale v 2.BL sa mi dari. Konecne aspon niekde vyhravam.

Reagovat
Rudnevs

2. Bundesliga sa tipuje ťažko, tam je to také vyrovnané, že keď nerátam HSV a FC, tak zápasy môže vyhrať ktokoľvek... Ten stred tabuľky bude opäť neskutočne našlapaný, minulú sezónu boli kluby po 27. kolách od štvrtého po šestnáste miesto vtesnané v siedmich bodoch a po 30. kolách bola situácia, že zostúpiť mohlo teoreticky 16 klubov.

Ja mám situáciu presne opačnú, v 2. BL som siedmy, ale v BL Spitzenreiter.

Reagovat
andrew96

Já jsem marný v obou, už třetí rok, co to hraju. Kolikrát si říkám, jestli mi to za to stojí. Ale nakonec stejně podlehnu.

Reagovat
netopier

Gladbach - Nurnberg riadna komédia a o VAR ani nehovorím

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsem se právě od komentátora Sky dozvěděl,že Pavlenka kope penalty Jinak ta penalta byl snad vtip,divím se,že to prošlo i VARem,ale takových už letos bylo...

Reagovat
Jardman

Pome Fortune!

Reagovat
Hokaido

Wow, nádhera

Reagovat
bayern987

Tak děkujeme

Reagovat
pedroLFC

Pulišič je takhle příšernej dlouho? Tohle by na Premier League nestačilo ani náhodou

Reagovat
smazaný uživatel

ja sa obavam ze ten titul bude mat zas Bayern este hrame u nich, v Lipsku, Frankfurte, Gladbachu.. tych 6b naskok bude malo..

Reagovat
Rudnevs

Ak si to chcel zakríknuť, tak za to ...

Skús to ešte raz!

Reagovat
smazaný uživatel

tak ja by som o tom pochyboval aj pri 9bodoch ale 6b je uz fakt malo no uvidime

Reagovat
vladino10

preboha ved je to sutaz, stat sa moze vsetko..

v tejto faze sezony by si titul nemal ani s 15 bodovym naskokom, ake chces v decembri definitivy?

bud rad, ze sa mozes tesit na jarnu cast sezony, po dlhom case..

ja za to som rad, ze tam konecne je nejaky suboj o to prve miesto..

Reagovat
Rudnevs

Akože je to dosť unáhlené písať po prvej prehre, ale na druhú stranu to trochu chápem, lebo uvažovanie typu “aj tak to zas vyhrá Bayern” tiež občas mávam, dokonca som týmto spôsobom občas uvažoval i za čias, keď mal Bayern krízu...

Uvidíme, ako to bude, ten boj o titul vyzerá zaujímavo, každopádne ak to i napriek takejto sezóne opäť vyhrá Bayern, tak by to bolo fakt v riti...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty sa vyznas, aky mas nazor na potencionalnu predajnu sumu Hallera ? 24 rokov v BL 9+8 to su krasne cisla, transfermarkt pise 35m.. keby predaju Pulisica (co snad ano) tak by sa mohli pochlapit a kludne aj vsetky co zinkasuju dat za Hallera.. Podla mna by sa hodil do timu taky hrac do 16tky lebo predsalen Paco taky velmi nieje.

Reagovat
Rudnevs

Jj, nejaky útočník by sa hodil, pretože Paco je skôr žolík a Götze ani Philipp tam moc nepresvedčili... Tá trhová cena na TM mu práve teraz dosť stúpla, ťažko povedať za koľko by ho Eintracht pustil, podľa mňa pri dnešných cenách kľudne aj tak okolo 40 - 50 mio. €, ale toto samozrejme neviem presne, to len tak tipujem... Nejaku presnú ponuku z ostatnej doby som nikde nevyskúmal, akurát sa mi podarilo nájsť, že jak vtedy prestupoval do Frankfurtu, tak to uprednostnil pre lukratívnym platom v Číne.

Reagovat
Seydou Doumbia

I před PL třeba stejně jako Plea.

Reagovat
smazaný uživatel

Tvojí mentalitu bych přál hráčům BVB, to by ten titul dost pravděpodobně Dortmund opravdu neurval . A Bayern to Lipsko ještě neporazil :).

Reagovat
smazaný uživatel

lipsko je vonku tak slabe ze ho porazite podla mna urcite.. to je ako gladbach vonku v piatok sa napriklad uz nebojim ze by sme nevyhrali ale tieto zapasy s betonarmi nam nikdy nesli

Reagovat
smazaný uživatel

Vsak BVB ukaze, ze tuhle mentalitu presne ma

Reagovat
cologneFC

Ja to teda Mníchovu neprajem, ale som presvedčený, že titul získajú oni...

Reagovat
smazaný uživatel

Řekl bych že letos je ve hře více týmu

Reagovat
cologneFC

Pri všetkej úcte ku všetkým tímom, nikto nemá taký káder ako Bayern. Ten si to môže pokašľať iba svojou neschopnosťou. A budem veľmi rád ak to pošle. Bundesliga potrebuje neschopný Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

Bundesliga potrebuje schopne ostatni tymy, neschopny Bayern ji jedine uskodi..stejne tak je to v Serii A..

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
cologneFC

*pokašle

Reagovat
Rudnevs

Je to možné, ale zas tak pesimistický by som nebol, túto sezónu je reálna šanca, že to vyhrá niekto iný (nämlich Dortmund; Leipzig ani Gladbach na to nemajú)...

Reagovat
cologneFC

Ja v to dúfam

Reagovat
Heresy

Parada Dusseldorf

Reagovat
Bastaron

Reagovat
db18

Reagovat
Jardman

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
bayern987

Reagovat
Bayern +

Inak čo je vlastne s Javimarom?

Reagovat
Jardman

Já bych řekl, že je slabej

Reagovat
Bayern +

Tak v takom prípade ho treba okamžite skúsiť na stopéra, horší ako ti dvaja byť nemôže.

A myslím, že aj Gnabryho by posadil s tým, že Thomas by šiel doprava a Thiago vyššie.

Reagovat
db18

Reagovat
Bastaron

Reagovat
Bayern +

Čo citrónuješ? Gnabry (aj keď viem, že sa nedá porovnávať krídlo s DM) nesiaha Javimarovi ani po členky.

Reagovat
Bastaron

Spíš jde o to, že má posadit Mullera, což by dávalo větší smysl pro rozestavení a taky sílu týmu.

Reagovat
Bayern +

Muller na lavičke a Gnabry v základe? To je asi dosť ujebaná myšlienka...

Kebyže James v základe a Muller lavička, tak by sa o tom dalo polemizovať.

Reagovat
smazaný uživatel

Dej Gnabrymu jeste cas. Taky se mi moc ze zacatku nelibil, ale vidim u nej stoupajici vykonostni tendenci a nektery situace resi fakt dobre.. rozhodne radeji jeho nez Robbena

Reagovat
Bayern +

Tak momentálne mu čas musím dať, pretože v súboji s Robbenom, Ribérym a zranenými Comanom a Jamesom je jednooký medzi slepými.

Ale každopádne dúfam v lete nákupy aspoň takých kalibrov, akými boli R+R, Neuer, Hummels a pod. v časoch kedy ku nám prichádzali.

Reagovat
vladino10

Reagovat
smazaný uživatel

Kovač momentálně preferuje ofensivnější složení středu pole.. Obávám se ale, že proti Poolu bude Thiago s Goretzkou průchoďák

Reagovat
db18

Já doufám, že ho začne aspoň stavět na stopera... a v LM pak na DM, jinak podle mne hodně rychle vyhoříme.

Reagovat
Kixi Syhimour

No, naše záloha není nic extra, kór když staví proti PSG Milner-Henderson-WIjnaldum + jsme bez van Dijka v prvním zápase.

Reagovat
Jardman

Tak po sezóně Pryč R+R+R (poslední R Rafinha) - čímž mě potěšil Asi nás čeká hodně zajímavý přestupový období. Plus by to mohl zvážit Boateng, pokud se nezmontuje a pomalu bych se díval i pořádné po náhradě za Lewu. + Backup za Davida. Klidně i JaviMarovi, bych nebránil odejít. Sanches je též slabý. + Bude chtít odejít Sandro a nedivil bych se i Ulreichovi. Legrace nás čeká pánové.

Reagovat
Jardman

Máte nějaký info po kom údajně jdeme? Respektive po kom byste si přáli, abychom šli?

Reagovat
db18

Údajně jdem po: Rebic, Jovic, Martial, Pavard, Čakvetadze, Ünder, Hazard, Odoi, Pulisic, de Ligt a Ramsey.

Já pak chci hlavně Pavarda, Ramseyho + někoho z trojky Hazard/Čakvetadze/Under.

Reagovat
Bastaron

Martial

Reagovat
Bayern +

Hazard ale snáď Eden, hoc aj za 250

Reagovat
db18

Tak prý jsme blízko podpisu Lucase Hernandeze... za 80 mil. € To bych radši Pavarda...

Reagovat
bayern987

Reagovat
bayern987

Dívat se po náhradě za Lewu snad nebude potřeba, měla by být priorita si asi nejlepšího hroťáka na světě udržet. V létě si budu přát odchod Boatenga a příchod Pavarda/de Ligta. Thauvin by byl taky super.

Reagovat
Bayern +

Ak niečo tento rok predvedie aj v CHL, tak by som mu ešte šancu byť u nás jednotkou určite nechal. Ak to bude mať v piči, tak nech ide kým má akú-takú hodnotu.

Chelsea súrne potrebuje hotového hroťáka, tak by nám mohli namastiť a my si potom kúpime Icardiho plus doplatíme.

Reagovat
Rudnevs

Podľa Kickeru (tí to prebrali zo španielskej Marcy) je pred prestupom do Bayernu francúzsky obranca Lucas Hernandez za 80 mio. € a má prísť už v zime...

Reagovat
Rudnevs

Zápas v Gelsenkirchene sa oplatilo zapnúť už pár minút pred začiatkom, parádna akcia pri príležitosti zatváraní tých baní... Steigerslied, tma a baterky na tribúnach, to už je taká tradícia, ale tentokrát Steigerslied spieval aj nejaky zbor, ktorého súčasťou bol i Tönnies (ten mal predtým aj príhovor), Peters a ešte jeden funkcionár. K tomu navyše parádne choreo cez celú jednu tribúnu. Dokonca ešte i lopta bola položená na takom špeciálnom baníckom vagóne miesto toho klasického podstavca na loptu. Navyše aj deti, ktoré sprevádzali hráčov na ihrisko, mali špeciálne banícke helmy. Skrátka myslelo sa na každý detail. A mimochodom, každý z hráčov má na drese iný banícky nápis, Gazprom sa vzdal reklamy pre tento jeden zápas a DFL povolila výnimku.

Proste paráda, takto vyzerá tradičný klub... Som zvedavý na zápas, kiež by to bolo nemenej zaujímavé, ale vzhľadom na formu oboch tímov tipujem skôr, že to bude niečo ako súboj jednookého so slepým.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten ceremoniál byl parádní,to se fakt povedlo! Leverkusen herně lepší,ale gól do šatny dává ještě Schalke naději.

Reagovat
Rudnevs

Gólov padlo zatiaľ viac než som čakal, ale i tak to neni ono, od oboch tímov som bol zvyknutý na iný futbal, som zvedavý, aké dôsledky bude mať pre oba kluby táto spackaná sezóna...

Inak ten druhý gól mal asi Fährmann mať, je to síce kvalitný brankár, dlhoročná jednotka a identifikačná osobnosť, ale i tak v poslednej dobe chybuje relatívne často, možno by som tam vyskúšal mladého Nübela, ktorý sa v CL ukázal dobre...

Som zvedavý, či príde do hry Kutucu...

Reagovat
smazaný uživatel

S tím Nübelem jsem si říkal to samý...

Reagovat
andycek1

Ja keď som bol na Schalke rok dozadu tak to bolo paráda tá atmosféra a k tomu proti Hamburgu, my sme boli v sektore hostí a okolie štadiónu nadhera

Reagovat
stas87

OT:

Za tyzden startuje MS20 v Kanade. Mam zalozit diskusiu nech to tu potom nie je zaspamovane?

Reagovat
blackhawk88

OT: podla marca.com vraj Lucas Hernandez prestupi v januari do Bayernu, klub zaplati 80 milionov a hrac podpise zmluvu na 4 roky

Reagovat
smazaný uživatel

Uuuf uplne trrrpnem ked Comana niekto tvrdsie brani.

Reagovat
Rudnevs

Freiburg Waldschmidt tie penalty kope pekne...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Dneska slušná sestava. S tou by to možná i šlo na LM, jen ideálně ještě Javier na DM místo Goretzky - a nebál bych se Goretzku zkusit jako falešné levé křídlo. (a Coman pak z lavičky)

Reagovat
db18

Pornoherec Snad tam dá Javiera...

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo je pornoherec :D? Já bych si tam dokázal představit i Renata a s nim nějakou dynamiku, je to z naší strany hrozně pomalý.. takovej LVG fotbal.

Reagovat
vladino10

hummels, kedysi davno mali pornoherci podobne zostrihy..teda ak tomu spravne rozumiem

Reagovat
Bastaron

Hlavně jde o ten knírek.

Reagovat
db18

kombo kudrnaté hřívy s knírkem.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
bayern987

Upamecano docela nekompromisní

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím teda obludně nudnej fotbal. Takhle slabýho Comana nepamatuju, úplně ztratil p otom zranění rychlost a sebedůvěru.. Nemám toho poslední dobou odlsedováno tolik, ale hodně slabej mi přijde i Leon. Trávník je očividně v mizernym stavu.

Reagovat
vladino10

pises to akoby to mal byt trvaly stav, ono aj taki velikani ako robben mali obcas po navratoch problemy s formou..

Reagovat
smazaný uživatel

Vybral sis špatněj příklad.. Zrovna Robben byla taková anomálie, on byl schopnej zahrát skvěle po půlroce marodění . A z čeho vyvozuješ, že píšu, jako by to měl být trvalý stav? Já mám Kingsleyho velice rád, ale vidím, že se trápí a docela mě to mrzí.. navíc on už těch výpadků měl víc, ale vždycky se mu dařilo vrátit se rychle do formy, což se teď zatím někoná.. Ta zimní pauza někdě v teplých krajích přijde vhod.

Reagovat
stas87

SVW-TSG skvely futbal. V 17. minute tam tusim bolo pät sanci, ani jeden tim si nemal problem vytvorit sancu, hlavne Osakova sanca si zasluzila gol. Lenze nedal a Werder bol potrestany po tom, co Gebre zbytocne na polke poslal odhlavickoval loptu superovi a potom si s nim Schulz vytrel rit v suboji 1 na 1. Keby mal Gebre moznost namiesto hlavicky loptu vykombinovat po zemi, tak by to zvladol. Ale v tomto pripade bola lopta vo vzduchu a on zvolil velmi riskantne riesenie a vo finale za to tim bol potrestany. Nuz, to je futbal, aj chyby ku nemu patria a teraz sa to stalo Theovi. Skoda ze v zavere polcasu lepsie netrafil loptu a nevyrovnal.

Ten futbal ma bavi aj preto, ze vsetci styria beci su ofenzivne typy a je radost sledovat suboje Gebre vs Schulz a Augustinsson vs Kaderabek. Na moj vkus hrame prilis daleko od seba hlavne v zalohe a davame moznost kontier hostom a ti su v tomto aspekte hry spicka v BL. Takze k takticky dokonalemu vykonu to ma naozaj daleko ale clovek vidi sance, vela brejkov a ani na okamih neprestane sledovat dianie. Po tom gole na 0-1 to ale TSG vzadu vyborne zavrelo, uz nehraju tak ofenzivne a skor cakaju na chybu pri rozohravke. A ta zakonite musi prist, pretoze Werder sa bude tlacit do utoku a ako vieme, Werder tieto chyby robi relativne casto a super to dokaze vyuzit. Aj toto je dovod, preco sa zatial nemozeme porovnavat s mancatmi co hraju pravidelne pohare.

Klaassenovi sa velmi nedari. Mal tam dve dobre moznosti a obe zahodil vyrazne nepresnou prihravkou. Navyse tam mal jeden nebezpecny sklz a dalsie dva drobne fauly. Samozrejme ot dost preziva a diskutuje, takze za dalsi zakrok uz cakam zltu. Naopak, kto pozitivne prekvapuje, tak je Jojo a Möhwald. Hlavne na zaciatku Jojo hyril aktivitou, ponukal sa neustale pohybom a ten jeho center po ktorom Kruse vystrelil a Adamsa lopta trafila, tak volala po gole. Mal tam aj jednu dobru strelu vedla, ale postupom casu sa vytratil ako cela ofenziva Werderu.

Möhwald by v buducnu mohol nahradit Bargfreeho. Kohfeldt mu evidentne nasiel miesto v zostave a ak by pravidelne nastupoval, tak by Bargfredeho mohol posadit. Pod tlakom vynikne jeho futbalovost, nepanikari a dokaze tie situacie vyriesit konstruktivne. Rezervy ma v defenzive, ale to je normalne kedze ciste DM nikdy nehral. Takze ak Klaassen nebude hrat dobre, kludne by som to postavil tak, ze na DM Bargfrede, na ZM Maxi a Möhwald.

Remiza by bola dobra, ale skor cakam pojistku a tri body pre TSG. My sme skratka mali dat prvy gol..

Reagovat
Kixi Syhimour

Bayern bude posilovat v létě, nebo už v zimě?

Reagovat
blackhawk88

uz vraj aj v zime

Reagovat
Kixi Syhimour

to se mi nezamlouvá

Reagovat
blackhawk88

ale prestavba ma byt realizovana az v lete, ale tak urcite budu sledovat trh, v zime skor asi nejake nadejne talenty budu kupovat..ale dnes vysla info, ze Lucas Hernandez by mal posilnit obranu Bayernu v januari

Reagovat
Kixi Syhimour

Chápu, spíš mi jde o to, jestli ti hráči, které nakoupíte udělají impakt už proti nám.

Reagovat
blackhawk88

v zime neocakavam velke pohyby, podla mna, mozes byt kludny

Reagovat
Kixi Syhimour

Snad jo

Reagovat
Bastaron

Ale máte smůlu, že se vykartoval Muller, takhle to budete mít o něco těžší.

Reagovat
Kixi Syhimour

No, nám se hlavně vykartoval VvD, takže je dost možné, že bude konec už na Anfieldu

Reagovat
Bastaron

Na to jsem úplně zapomněl, tak to by mohlo být rozhodující klidně.

Reagovat
Kixi Syhimour

Já se na to snažím zapomenout , ale ještě k tomu budou Matip a Gomez po zranění + obrana s Lovrenem , no uvidíme, hlavně ať se Klopp nezblázní se svou obvyklou zálohou v čele s Hendersonm, WIjnaldumem a Milnerem

Reagovat
Bastaron

Tak místo Hendersona Keitu a je to v klidu ne. Jinak takových 3:3 by bylo fajn.

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna u toho Lucase je tak 60% z bleskovek o tom, jak se zranil.. nevím, jestli je to vhodnej adept.

Reagovat
db18

...podle toho jsme na něj přišli.

Reagovat
blackhawk88

vela toho zas nevymeskal, tuto sezonu zatial 3 zapasy

Reagovat
stas87

Tak Gebre odcinil svoje zavahanie. Ale center Augustinssona naprosty luxus.

Reagovat
smazaný uživatel

Leon . Protiútok Leipzigu, on je poslední hráč, kterej stojí mezi hráčem Leipzigu a Neuerem a naprosto lacině se nechá obehrát, kdy v běhu jen hrábne nohou po míči a proběhne hráče.. ještě, že se stačil vrátit Kimmich. Smutný, vidět Bayern na svým hriřšti tahat za kratší konec, kdy není schopnej se ani vykombinovat z vlastní poloviny. Opravdu je Kovac ten pravej?

Reagovat
stas87

Rashica. Jasna zlta, to sa musi trestat, pretoze to zabija futbal.

Reagovat
smazaný uživatel

"použij hlavu, Manu! Ale nemyslel jsem to doslově!".. a Franck

Reagovat
Kixi Syhimour

Tak Bayern by měl trochu zabojovat, když Dortmund ztratil

Reagovat
Kixi Syhimour

A souboj o titul bude ještě zajímavý (nic proti Dortmundu)

Reagovat
smazaný uživatel

Fraaaaaaaaaaanck

Reagovat
bayern987

RIBERYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY

Reagovat
smazaný uživatel

Ten gól si Bayern ani za mák nezasloužil, hraje hrozně.. Snad se ten tým o zimní pauzu vzchopí, jinak to na jaře v LM bude demolice..

Reagovat
db18

Je to dost přístupem RB, které aktivně napadá až ve třech hráčích... a mají dost sil, aby to vydrželi celý zápas - naopak toho pak taky nemají moc co nabídnout dopředu. Je to ubojovaná holomajzna, ale v tom, že vyhrajeme (pokud to dotáhnem do konce) takový zápas, tak vidím aspoň nějaký pokrok oproti minulým létům, kdy na nás stačilo takhle nastoupit a vydržet, a Bayern byl v pytli.

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna za Juppa (vím, že už je to otřepaná fráze ) nás nic takovýho netrápilo. Byli jsme schopný dobře přenést balón a pracovat i s dlouhejma nákopama.. Teď to vypadalo zhruba tak, že nás LP zatlačil až někam k vápnu, kdy došlo na onen nákop a skoro instatná ztrátu.. Třeba Leona jsem neviděl jedinou kvatliní těžší nahvrávku - všechny zkazil. Pravda, hřiště očividně nebylo v dobrym stavu a hráči dost jezdili po prdeli. Pokusim se nebejt zbytečně ritickej na základě jednoho zápasu .

Reagovat
db18

Tak ono to je taky trochu těžší, když někdy kolem 40. minuty Müller ještě nedokázal vyhrát souboj a Lewa vyhrál jen každý 4.

Reagovat
db18

RS Fraaanck!

Reagovat
smazaný uživatel

RS tam předvedl za těch dvacet minut víc než Leon za celej zápas (nemám tim na mysli dvě žlutý karty ), rozhodně bych mu dal šanci.

Reagovat
db18

Tak Leon spíš sekunduje Thiagovi, přitom nejlíp hraje podle mne jako falešný levý křídlo nebo jako CAM, a CAM pak hrál i Renato, ne? Tam mi taky přijde mnohem víc zapojený do hry. Bychom se pomalu mohli vysrat na křídla a hrát se třemi CAM (Renato, Leon, Müller, James... a když by hrál Javi Mar, tak i Thiago. )

Reagovat
smazaný uživatel

Přišlo mi, že Leon nesekundoval vůbec nikomu . To je právě hlavní problém.. my v tom kádru máme 5 hráčů, kteří jsou primárně CAM (Renato, Leon, Muller, Jamer i Thiago) z nich se 4 pravidelně cpou někam na CM, přitom jejich defensizvní činnost není na moc valný úrovni. Valí se kritika na naše stopery, ale ona jde velká část viny právě na ten střed zálohy, kterej je propustnej jako nikdy... Kolik míčů si dneska viděl odebrat Thiaga nebo Leona? Např. střed Schweiny + Javi je ve srovnání s tím nebe a dudy.. Hrozně nám chybí univerzál typu Schweiny, kterej měl jako bránění tak podporu útoku na vysoký úrovni.

Reagovat
db18

No, to by byl Kimmich, ale toho tam je škoda. Jinak by to fungovalo i s Thiagem, ale musel by vedle sebe mít Martineze. Potenciál má i RS, který by mohl svou bojovností nahradit Vidala, ale na to je ještě moc zbrklý, protože po vyhranym souboji zas nemá dost chladnou hlavu na to, aby s míčem udělal něco kloudného.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak říkáš, Renato je moc zbrklej, ten by mi spíš seděl právě na ten kraj obrany místo Kimmicha.. To je přesně ten typ hráče, co to brousí nahoru dolu, ale dělá mu pozičně problém operovat po celý šířce i dýlce hřiště.. Když tak nad tím přemejšlím, Kimmich s Javim by se mi líbili jako potencionální střed nejvíc .

Reagovat
Jardman

Přesně na to jsem dnes při sledování zápasu myslel, že mi chybí trojice Javi-Schweiny-Kroos

Reagovat
smazaný uživatel

Schweiny pro nás měl cenu zlata.. Můžeme poděkovat Pepkovi, že nám místo něj sehnal náhradu v podobě Alonsa

Reagovat
smazaný uživatel

Ale krásně je tam Ribéry nechal projet,to se musí uznat!

Reagovat
bayern987

Ilsanker odletěl jako kdyby trefil tank...

Reagovat
Bastaron

Dobrej vyjebanec

Reagovat
Rudnevs

Leipzig hral v AA zatiaľ trikrát a ani raz nedohral v jedenástich...

Reagovat
smazaný uživatel

V životě Bayern nebyl tak bezradnej a tak špatnej jako je teď.. Tohle je prostě kostrbatý, nemá to žádnou podobu, myšlenku.. Kdyby Lipsko na konci totálně nerezignovalo a nezačlo hrát na 0:0, mohlo to tak skončit.

Měla by být vyměněna polovina hráčů, trenér těžko říct, ale taky asi říct

Reagovat
smazaný uživatel

Já si právě řikám, jestli je opravdu chyba ve hráčích.. Neřeknu, kdyby nebyla motivace, ale u většiny hráčů je vidět že chtějí.. A nejsem si jistej, jestli je půlrok dostatečně dlouhá doba, aby ti kompletně celej tým šel takovym způsobem kvalitou dolu.. Neřeknu, kdyby tam byla dlouhodobě klesající křivka, nebo došlo k nějaký výrazny obměně.

Reagovat
db18

Je tam klesající křivka, byla vidět už pod Guardiolou (i když tam to nebylo tak rychlé) a taky následně pod Carlem, ale tam se tým oživil příchodem Juppa. Teď to ještě pokračuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč ale přijde Jupp 4 roky po svým působení a ten tým hraje jako mávnutím kouzelnýho proutku úplně jinak, aby po jeho odchodu kvalita hry propastně sletěla dolu.. Přitom nemalá část týmu byla obměněná, takže se tam nedá říct, že by Jupp přinesl jen nějaký "nostalgický vzkříšení a motivaci".

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele