16. kolo
18.12.2018 20:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Wolfsburg po spolehlivém výkonu přehrál Stuttgart

Vlci zatím dávají jasně znát, že se za každou cenu chtějí na konci sezony vyhnout třetí baráži v řadě. Tu by si naopak klidně mohl zahrát soupeř z Bádenska-Württemberska, jenž se po povedeném ročníku po další porážce opět pohybuje u dna tabulky.

Během úvodní desetiminutovky se dvakrát pokoušel procpat do zakončení Mario Gómez, ale nebylo mu přáno. Na druhé straně pálil Arnold, jenže na Zielera si nepřišel. Hosté byli dále aktivní, ale chyběla jim přesnost. Na rozdíl od Arnolda, jenž opět pálil ostrými. Weghorst pak určitě mohl z Mehmediho pobídky vytěžit více.

Tak se stalo až o pět minut později, když Maximilian Arnold posadil svou standardní situaci přímo na hlavu Josuhy Guilavoguie, který zůstal mezi penaltovým puntíkem a malým vápnem zcela osamocen - 1:0. Další dva pokusy patřily aktivnímu Gómezovi, nicméně z nich nezapršelo. Ve 40. minutě chyboval Ascacibar a Vlci šli do brejku, který ve finále zazdil Mehmedi.

V poslední minutě úvodního dějství si s balonem pro změnu nepotykali Kempf a Baumgartl, díky čemuž mohl v pohodě po zemi zakončovat Wouter Weghorst - 2:0. Weinzierlovi svěřenci si věřili, že by s výsledkem mohli ještě něco udělat, leč místo toho je málem potrestal střelec druhé branky. Po hodině hry se v soupeřově šestnáctce poroučel na zem Mehmedi, ale rozhodčí Hartmann i přes mohutné protesty nereagoval.

Ve zbytku utkání ještě po Ginczekově přihrávce selhal Yannick Gerhardt a Weghorstovi v posledním okamžiku ukopnul míč Ascacibar. Stuttgart čeká na výhru ve Volkswagen-Areně už od roku 2005. Opět se jí nedočkal, takže se propadl na barážovou příčku. Podaří se uhrát body o víkendu proti Schalke? A naváže VfL na povedené představení v zápase s Augsburgem?

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele