Bundesliga - souhrn 13. kola

30.11.2018, 22:29, aktualizováno 03.12.2018, 22:35
Komentáře a souhrny
Bayern se po třech bundesligových nezdarech v řadě vzchopil a vyhrál v Brémách, jeho manko na první místo se ale nezmenšuje, jelikož Dortmund si poradil s Freiburgem. Před Bavory se vrátilo RB Lipsko, které si poradilo s Gladbachem. Poslední Stuttgart přetlačil Augsburg, Hertha si odváží body z Hannoveru, Hoffenheim se rozešel smírně se Schalke...

1. FC Norimberk - Bayer Leverkusen 1:1

03.12.2018 20:30

Góly: 56. Georg Margreitter - 30. Kai Havertz

Utkání na podmáčeném trávníku v Norimberku mezi domácím FC a Leverkusenem skončilo i přes převahu hostujícího mužstva remízou 1:1. Hosty poslal už v prvním poločase do vedení Kai Havertz, ale Bavoři nachystali ve druhém poločase odpověď, trefil se Georg Margreitter.

Stav hrací plochy nakonec vývoj utkání poměrně zásadně ovlivnil a spíše než ofenzivní choutky předváděly oba týmy tuhý boj. Farmaceuti měli v Norimberku trvalejší převahu, což se nakonec promítlo ve výrazně větším držení balónu.

Leverkusen měl první gólovku po deseti minutách, kdy velmi šikovně rozehrál rohový kop a domácí zachránilo břevno a po dalším zakončení i boční síť. Nerozhodný výsledek 0:0 vydržel přesně do 30. minuty. Leverkusen předvedl opravdu pohlednou akci a i na náročném terénu dokázal rozebrat obranu Norimberka takřka do posledního šroubku, poslední slovo měl krásným technickým obloučkem Kai Havertz. Norimberk měl v prvním poločase jen jednu příležitost, ale Hradecky jí vynikajícím zákrokem zneškodnil.

Domácí fotbalisté po změně stran přeci jenom trochu více přidali plyn a výsledkem bylo poměrně brzké vyrovnání. V 54. minutě nedokázali Farmaceuti odvrátit rohový kop a Georg Margreitter přesnou střelou srovnal. Od této chvíli byl v norimberské aréně znovu k vidění tuhý boj o každý centimetr hřiště a až závěr zápasu mohl přinést rozuzlení. Střelu Vollanda vyrazil na rohový kop Bredlow a Bellarabiho ve slibném úniku výrazně zpomalil terén, což zároveň znamenalo konec příležitosti. Stav 1:1 se až do závěrečného hvizdu nezměnil.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - VfL Wolfsburg 1:2

02.12.2018 18:00

Góly: 87. Luka Jović - 31. Admir Mehmedi, 68. Daniel Ginczek

Eintracht Frankfurt na domácí půdě nepotvrdil roli favorita a i když se trefil jeho obvyklý střelec Luka Jović, tak to na tři body nestačilo. Ty si totiž díky brankám Mehmediho s Ginczekem vysloužil hostující Wolfsburg.

Eintracht udivuje fotbalovou Evropu a ukazuje, že se v něm skrývá velký potenciál. I nyní nastoupila jeho smrtící dvojka Haller - Jović. Ani Wolfsburg nechtěl jen čekat, s čím přijde domácí favorit, takže jsme se dočkali hráčů jako Gerhardt, Arnold, Mehmedi nebo Ginczek - zkrátka opěrných pilířů jeho hry.

Wolfsburg se v prvních chvílích na soupeře nechytal a domácí se snažili podrobit si ho nátlakovou hrou. Jonathan de Guzmán zleva odcentroval, ale nakonec se k jeho balonu nikdo ze spoluhráčů včas nedostal. A to ani díky standardní situaci. Ante Rebić posunul míč trochu dál od vápna na de Guzmána, jenže ten napálil jenom zeď. Ve 14. minutě Kostić na levé straně odcentroval přes Williama do druhé vlny a de Guzmánova rána skončila na tyči Casteelsovy brány!

Domácí byli stále daleko aktivnějším týmem než Vlci. Těm se málem poštěstilo ve 26. minutě, když se hnali do rychlého kontru. Nejlepší střelec Vlků Wouter Weghorst byl na konci rychlé akce a i když obstřelil obránce Russe, čekalo ho zklamání. Místo brankář Trappa totiž zastavilo jeho ránu břevno!

Ve 31. minutě už to Vlkům vyšlo. Eintracht prachbídně rozehrál a míč se od Ginczeka dostal až k nabíhajícímu Admiru Mehmedimu. Ten si naběhl na okraj vápna, čímž se odpoutal od svého strážce. Jednoduchou ranou na zadní tyč pak překonal brankáře Trappa a mohl slavit první branku zápasu!

Domácí chtěli samozřejmě co nejdříve odpovědět a se zajímavou ranou přispěchal Jonathan de Guzmán. Zkušený záložník zkoušel překvapit přímou střelou svého soupeře, jenže mířil několik metrů nad břevno. Krátce po změně stran se domácí pokoušeli prosadit díky kombinaci mezi Antem Rebićem a Lukou Jovićem, ale druhý jmenovaný útočník nemířil na vápně přesně!

Na opačné straně si dlouhý míč za obranu zpracovával útočník Weghorst, který hledal ještě lépe postaveného Mehmediho. Jeho zakončení však brankář Trapp vyřešil bez potíží. Po hodině hry se neprosadil ani individuálně postupující Ante Rebić. Vyšlo to naopak hostům. Rexhbecaj totiž vyslal od kopaček parádní centr za obranu, kde si jej zpracoval Daniel Ginczek. Tomu už nedělalo problémy přesně zakončit - 2:0 pro hosty.

Frankfurt to ale nehodlal zabalit. Ante Rebić udělal rychlou přešlapovačku a ze sedmnácti metrů pálil pod břevno. Domácí se dočkali alespoň snížení až tři minuty před koncem. Haller vyběhl za obrannou linii a poslal míč vedle sebe na nabíhajícího Luku Joviće, který už měl snadnou práci a alespoň snížil.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - Borussia Mönchengladbach 2:0

02.12.2018 15:30

Góly: 3. Timo Werner, 45. Timo Werner

Ve šlágru třináctého bundesligového kola změřily síly dva velice silné celky. Nakonec se radovalo domácí Lipsko. I proto, že Timo Werner dokázal dvakrát skórovat. Die Roten Bullen tedy poskočili na třetí příčku, přičemž na Gladbach ztrácejí jenom bodík.

Na první trefu nečekala Red Bull Arena ani 180 sekund. Werner si vyměnil balon se Sabitzerem. I proto, že druhý jmenovaný dokázal procedit mezi nohama obránce, a následné přízemní zakončení bylo zcela mimo Sommerův dosah - 1:0. Střelec gólu a jeho spoluhráč Poulsen nadále zaměstnávali defenzivu Heckingova týmu. Se svou trochou přispěchal v jednom případě i obránce Lukas Klostermann.

Na druhé straně se o vyrovnání snažili Neuhaus, Hazard a Stindl, nicméně tyto jejich snahy nemohly Pétera Gulácsiho vylekat. V jednatřicáté minutě to byl právě Lars Stindl, kdo po Wendtově centru jenom sledoval, jak jeho hlavičku likviduje maďarský gólman. Na druhé straně se vytasili s parádní kombinací Sabitzer, Kampl a Werner, nicméně náskok zůstal pouze jednobrankový.

Do konce úvodního dějství byl dvaadvacetiletý útočník a účastník letošního mistrovství světa v Rusku v podstatě utržený ze řetězu. Z jeho tří pokusů, které směrem na Yanna Sommera do závěrečného hvizdu úvodního dějství vyslal, se ujal až ten poslední. Zrovna začalo nastavení, když se po Jantscheho chybce a Wernerově přiťuknutí dostal k balonu Yussuf Poulsen.

Elegantně obhodil protivníka, načež se hnal sám na brankáře. Aktivní Timo Werner pochopitelně nelenil a sprintoval vedle něj přes celou polovinu hřiště. Těžko říct, jestli chtěl dánský reprezentant po kličce gólmanovi zakončovat sám. Každopádně fotbalista s číslem 11 stál v lepší pozici, a tak neomylně zakončoval do prázdné - 2:0.

Šlo o jeho osmý gól v sezoně a je až neuvěřitelné, jaký progres za poslední rok zaznamenal. Během působení v rodném Stuttgartu to totiž rozhodně nevypadalo, že by se mohl stát hvězdou. Teď se dalšími dvěma trefami zasloužil o to, že jeho RB Lipsko šlo v prestižním duelu s Gladbachem do šaten s dvoubrankovým náskokem.

Po změně stran se o vzruch staral především Marcel Sabitzer, když nebezpečně pálil hned třikrát v rozmezí sedmi minut. Dieter Hecking se rozhodl poslat na hřiště čerstvou ofenzivní krev a postupem času hrála Borussia dost na riziko. Proto se do další šance dostal Sabitzer, jenže na švýcarského protihráče mezi třemi tyčemi nevyzrál.

A protože muž v rukavicích na opačné straně hrací plochy vychytal Pléu, připisuje Rangnickův výběr pátou výhru z posledních devíti bundesligových duelů. O tu další se pokusí na Schwarzwald-Stadionu ve Freiburgu. Naopak Mönchengladbach si bude chtít spravit chuť v zatím nedobytném Borussia-Parku, kam o příštím víkendu zavítá VfB Stuttgart.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Schalke 04 1:1

01.12.2018 18:30

Góly: 59. Andrej Kramarić (pen.) - 73. Nabil Bentaleb (pen.)

Vyrovnaný zápas Hoffenheimu proti Schalke nabídl nemálo gólových šancí ale také kontroverzních momentů. Právě po dvou takových se na obou stranách kopaly penalty, které nakonec určily výsledek 1:1.

První ohrožení brány hostů přišlo už po sedmi minutách, kdy branková konstrukce zachránila gólmana Fährmanna po střele Zubera. O chvíli později na druhé straně musel zase šanci Schalke likvidovat domácí Baumann.

Ralf Fährmann se zaskvěl ve 28. minutě, kdy fantasticky vychytal jak střelu Demirbaye, tak následnou dorážku Joelintona. Posléze přejel mráz po zádech i domácí fanoušky, kteří sledovali, kterak po rohovém kopu Schalke hlavičkoval Burgstaller jen těsně vedle.

Hlavní postavou utkání však byl nejspíš rozhodčí Kampka. Ten ve 44. minutě viděl Zubera v pokutovém území zahrát ruku a odpískal penaltu. Po konzultaci s kolegou u videa ji však k nelibosti hráčů Schalke odvolal.

Hráče i fanoušky hostů si pak hlavní arbitr ještě více rozezlil v 59. minutě. Po souboji o míč před bránou Schalke totiž zahrál rukou domácí útočník Belfodil, což sudí zřejmě přehlédl. Následně však Belfodil pokračoval ve hře a napálil míč pro změnu do ruky bránícího Oczipky. To už Kampka viděl dobře a nařídil penaltu pro Hoffenheim. Z ní skóroval Kramarič a domácí vedli.

67. minuta přinesla šanci hostujícího Serdara, jeho dobrou střelu však domácí obrana srazila mimo. O pět minut později se opět stal středem pozornosti sudí Robert Kampka, který odpískal penaltu za zákrok Bičakčiče na unikajícího Caliguiriho. Jestli italský obránce ve službách Schalke skutečně faulován byl, ví asi jen on sám, domácí publikum o tom však mělo jasno. Penalta se však kopala a Bentaleb vyrovnal na 1:1.

Rozhodnout o vítězství Hoffenheimu mohl ještě v nastavení Joelinton, Fährmann však jeho pokus hlavou vychytal a Schalke si tak z Hoffenheimu veze bod.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - SC Freiburg 2:0

01.12.2018 15:30

Góly: 40. Marco Reus (pen.), 90+1. Paco Alcácer

Dortmund v domácím utkání proti Freiburgu potvrdil roli favorita a minimálně na den zvýšil svůj náskok v čele tabulky na sedm bodů. Na výhře 2:0 se opět podílel i nejlepší střelec Paco Alcácer, který zaokrouhlil svůj bundesligový účet už na 10 gólů.

Úvod zápasu mnoho zajímavých akcí nepřinesl, o první větší vzrušení domácích fanoušků se tak postaral až ve 24. minutě Mario Götze, jenž po centru Sancha pálil těsně vedle. Další šanci měli domácí o tři minuty později, kdy ve vápně Freiburgu nastal zmatek po přihrávce Piszczeka, obránci hostí však dokázali i s dávkou štěstí situaci ubránit.

Po půlhodině hry poprvé zahrozili i hosté. Waldschmidtově střele z přímáku chyběly centimetry. Krátce nato se zranil domácí obránce Zagadou, jehož musel na hřišti vystřídat Toprak.

Ve 37. minutě obránce Heintz přišlápl ve vápně nohu Sanchovi a Borussia kopala penaltu. Tu její kapitán Marco Reus napálil přímo doprostřed brány a poslal svůj tým do vedení. Stačilo pár minut a Freiburg mohl rychle odpovědět. A opět to bylo z přímého kopu. K tomu se tentokrát postavil Jerôme Gondorf a gólmanu Bürkimu proti jeho prudké střele muselo pomoci břevno.

Zkraje druhého poločasu mohli domácí udeřit podruhé. Obránci Freiburgu se ve vlastním vápně nedohodli, čehož využil Marco Reus, gólmana Schwolowa však zblízka překonat nedokázal. Další průběh druhé půle už se nesl v poklidnějším tempu. V 80. minutě dalším prudkým centrem do vápna zahrozil Piszczek, obránce Freiburgu Guldeho ale od vlastního gólu zachránil pohotový Schwolow.

Druhé branky se tak Dortmund dočkal až v nastavení. Sancho přesným pasem poslal míč úplně volnému Piszczekovi, ten místo střely ještě našel v lepší pozici stojícího Alcácera, který se desátým gólem v sezóně osamostatnil v čele tabulky střelců.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - FC Augsburg 1:0

01.12.2018 15:30

Góly: 39. Anastasios Donis

Stuttgart nejtěsnějším možným rozdílem přehrál Augsburg a připisuje tak třetí výhru v sezoně. Naopak pro hosty to byla už šestá porážka.

Domácí začali lépe a už ve 4. minutě se málem prosadil Anastasios Donis, kdyby jeho pokus nezblokoval Jeffrey Gouweleeuw. Gómez nakonec také úspěšný nebyl a úvodní desetiminutovku zakončil střelou Santiago Ascacibar. Jenže tentokrát to byl Daniel Baier, kdo stál ve správný okamžik přesně tam, kde stát měl.

Ron-Robert Zieler dostal poprvé příležitost ukázat své umění po dvaceti minutách hry, když jeho reflexy otestoval nějakých šest metrů od brány stojící Michael Gregoritsch. Bývalý gólman Hannoveru předvedl opravdu famózní zákrok. Na kopačky hráčů se postupně dostávala nepřesnost a snad i nervozita, tak jako ve dvaatřicáté minutě, kdy Gómez nezpracoval vcelku jednoduchý míč, čímž zazdil možnost slibného protiútoku.

VfB se ale vedení dočkalo ještě během úvodního dějství, konkrétně šest minut před jeho koncem. Pěknou akci zakončil Andreas Beck přihrávkou z pravé strany na Donise, jenž střílel z první z hranice šestnáctky. Nebyla to žádná pumelice, ale přesto na balon muž v rukavicích nedosáhnul - 1:0. Nutno dodat, že šťastný střelec se po změně stran na hrací ploše už neobjevil.

V 56. minutě mohlo být po rohovém kopu srovnáno. Martin Hinteregger však mířil na dobře připraveného brankáře. Zieler stál na správném místě i pět minut poté, když solidní akci Baumova výběru zakončoval André Hahn. Ten samý fotbalista mohl vyrovnat za další dvě minuty, nicméně nedal, stejně jako chvíli po něj Sergio Córdova.

Stuttgartu se podařilo vymanit z obklíčení a ve zbytku zápasu si rovněž vypracoval několik slibných šancí. Erik Thommy však zahodil tři a Ascacibarovi také nebylo přáno. Markus Weinzierl přesto může být s výsledkem spokojený. Proti svému bývalému klubu uspěl. A uvidíme, jak dopadne za týden se svou družinou ve střetnutí proti Borussii Mönchengladbach. Augsburg zajíždí do Leverkusenu.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Bayern Mnichov 1:2

01.12.2018 15:30

Góly: 38. Yuya Osako - 20. Serge Gnabry, 50. Serge Gnabry

Serge Gnabry původně neměl nastoupit, ale nakonec se dal dohromady a vystřelil Bayernu důležitou výhru. Nutno dodat, že Werder Brémy rozhodně nechtěl dát protivníkovi zvučnějšího jména nic zadarmo.

V 7. minutě se musel proti Lewandowskimu poprvé vytáhnout Jiří Pavlenka. V 19. minutě se do vápna přes Theodora Gebre Selassieho probojovával Franck Ribéry. Ke kontaktu zřejmě došlo, nicméně rozhodčí Dingert souboj jako penaltový neposoudil. Už o minutku později šli hosté na Weserstadionu do vedení.

Kimmichův pas za obranu zkusil usměrnit na místo určení Gnabry. Napoprvé sice českého brankáře ještě neprostřelil, avšak s dorážkou už neměl problém a protesty brémského celku, jehož hráči reklamovali ofsajd, se ukázaly býti zbytečnými - 0:1. Werder nezačal panikařit, z čehož vyústily pokusy Gebre Selassieho a Sahina. Manuel Neuer byl pozorný.

Mezitím na druhé straně hřiště těsně minul hlavou Thomas Müller. Ve 33. minutě se tým Floriana Kohfeldta dočkal zaslouženého vyrovnání. Max Kruse na levém křídle zaseknul balon a poslal ho před bránu. Neuer vyběhnul, jenomže před ním se najednou vynořil Yuya Osako a hlavou zařídil svému celku vyrovnání - 1:1.

Nedlouho poté se zranil Franck Ribéry a na jeho místo přišel Kingsley Coman. Mnichovský gigant začal druhé dějství o poznání lépe. Müller a Süle se sice neprosadili, leč už v 50. minutě se znovu připomenul Serge Gnabry. Müller uniknul po pravé straně, předložil svému třiadvacetiletému spoluhráči, pro něhož nebyl problém levačkou zblízka po zemi skórovat - 1:2.

Kohfeld věděl, že stále nic nemusí být rozhodnuto, a tak poslal do ofenzivy čerstvé síly, včetně Claudia Pizarra, jenž si v bavorské metropoli taky něco odkopal. Peruánský forvard vyslal ihned po svém příchodu do stoprocentní šance Maxe Kruseho, jenž nedokázal srovnat mířidla. V nastaveném čase ještě neměl Niklas Moisander pochopení pro Lewandowskiho sprint a po druhé žluté kartě byl vyloučen. Bayern tedy připisuje sedmou výhru a příště hraje s Norimberkem. Brémy snad napraví zaváhání (protože z tohoto duelu rozhodně mohly vydolovat víc) v zápase s Fortunou Düsseldorf.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - Hertha BSC 0:2

01.12.2018 15:30

Góly: 44. Jordan Torunarigha, 73. Vedad Ibišević

Hannover opět ztratil body a jeho forma se nijak nelepší. Tentokrát doma doplatil na neproměňování svých šancí, za což ho góly Jordana Torunarighy a Vedada Ibiševiće potrestala Hertha Berlín.

Hertha začala trochu aktivněji než její soupeř. Na centrovaný míč si naskočil Vedad Ibišević, ale mířil hlavou jen nad bránu! V deváté minutě se zaskvěl také mladík Marko Grujić, jenž si vzal na polovině míč a dostal se s ním přes dva protihráče až k zakončení. Jeho rána ale zamířila těsně vedle tyče. Stejná akce se opakovala také po dvaceti odehraných minutách, jenže se stejným výsledkem.

S další šancí se hnal na brankáře Essera Davie Selke, který dostal skvělou nahrávku na úrovni penalty. Jenže svou střelou mířil pouze do míst, kde stál připravený brankář Hannoveru. Pět minut před koncem prvé půle musel brankář Esser znovu do akce, když se k balonu dostal zkušený kanonýr Vedad Ibišević. Tentokrát ještě neskóroval, a to především díky fantastickému zákroku domácího brankáře.

Branka ale do konce první půle přeci jen přišla. Na svědomí ji měli aktivnější hosté, když rohový kop poslal Valentino Lazaro přesně na hlavičku Jordana Torunarighy. Ten vyskočil ze všech nejvýš a nedal brankáři Esserovi šanci zasáhnout - 1:0 pro favorizované hosty.

Po změně stran se obraz nijak zásadně neměnil a hosté pokračovali v aktivní hře. Davie Selke byl dnes při chuti, ale i když dokázal s míčem u nohou uběhnout pořádnou vzdálenost, přesnost dnes nebyla jeho společníkem. Když už se Selke po hodině hry prosadil, radost mu pokazil pomezní rozhodčí. Ten totiž správně viděl ofsajdové postavení, které útočníkovi gól nedopřálo.

To však hostům nijak zásadně vadit nemuselo, protože v 74. minutě přeci jen přidali pojišťovací branku. Jordan Torunarigha doběhl míč a dokázal ho ještě před opuštěním hrací plochy odcentrovat, za což mu následně poděkoval veterán Vedad Ibišević. Na jeho přesnou hlavičku neměl brankář Michael Esser nárok a kapituloval! A když pak v nastavení Esser zasáhl proti úniku a ráně Maximiliana Mittelstädta, bylo o výsledku rozhodnuto.

Více informací k zápasu

Fortuna Düsseldorf - 1. FSV Mainz 05 0:1

30.11.2018 20:30

Góly: 67. Jean-Philippe Mateta

V předehrávce 13. kola nejvyšší německé Bundesligy Mainz dokázal vydřít těsné vítězství nad domácí Fortunou Düsseldorf. Jediným gólem se o tříbodovou radost hostí postaral mladý útočník Jean-Philippe Mateta.

Domácí Fortuna se snažila hrát poměrně jednoduše. Po delším nákopu se dostal míč k Matthiasi Zimmermannovi, který si navedl míč na pravačku a vypálil. Měl ale tu smůlu, že narazil na pozorného obránce Stefana Bella, jenž míč odvrátil na rohový kop. O chvíli později se za míčem do vápna hnal útočník Jean-Paul Boëtius, který se sice dostal dost blízko, ale pak mu míč kvůli zbytečné kličce utekl do autu.

Domácí útočník Dodi Lukebakio byl stále aktivnějším hráčem a neustále zlobil zadáky Mainzu. Lukebakio dostal míč na osu hřiště a postupoval po rychlé nahrávce až do vápna. V něm ale napálil jen dobře postaveného brankáře Zentnera! O to samé se pokoušel také Hennings poté, co si zpracoval delší pas z hloubi pole. Jeho rána z otočky však potkala jen nejblíže postaveného soupeřova obránce.

Hostující favorit zahrozil o něco později. Před pokutovým územím dostal Gbamin prostor na střelu a jeho povedená rána skončila těsně nad břevnem! Pár minut před koncem první půle se Jean-Philippe Gbamin vydal do protiútoku a měl tu smůlu, že jeho zajímavá rána byla tečována mimo!

Nástup do druhého poločasu se povedl daleko víc domácí Fortuně. Aktivní Lukebakio zleva centroval a Aarón Martín Caricol si při pokusu odvrátit míč málem vstřelil vlastní gól! Naštěstí brankář Robin Zentner včas situaci vyhodnotil a rychlým reflexem se přesunul k tyči, takže balon vyrazil mimo!

Jinak utkání nenabízelo moc pohledný fotbal a především hosté trochu zaostávali za očekáváním. Přesto se jim povedlo dostat se do vedení! V 67. minutě Quaison našel parádní nahrávkou nabíhajícího spoluhráče, kterým byl mladík Jean-Philippe Mateta. Ten před Stögerem udělal kličku na levou nohu a z úhlu propálil Rensinga! Zkušený domácí brankář si sice na míč sáhl, ale v cestě do sítě mu nezabránil. A když domácí Hennings v 88. minutě nepropálil brankáře Zentnera, stav už se nezměnil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Borussia Dortmund13103037:1333
2.Borussia Mönchengladbach1382330:1626
3.RB Lipsko1374224:1025
4.Bayern Mnichov1373325:1824
5.Eintracht Frankfurt1372430:1623
6.TSG Hoffenheim1363428:1921
7.Hertha BSC1355321:2020
8.VfL Wolfsburg1353518:1818
9.Werder Brémy1353521:2218
10.1. FSV Mainz 051353512:1418
11.Bayer Leverkusen1343619:2515
12.Schalke 041342714:1814
13.SC Freiburg1335516:2214
14.FC Augsburg1334620:2213
15.1. FC Norimberk1325614:3011
16.VfB Stuttgart133289:2611
17.Hannover 961323815:289
18.Fortuna Düsseldorf1323813:299

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (41)

Přidat komentář
blackhawk88

OT: dnes bolo aj valne zhromazdenie Bayernu, a celkom sa clenovia pustili do vedenia

Another member criticises players. We need players who give everything for the club, and calls out Jérôme Boateng: 'The club should be ahead of your magazine. When you're not fit, then don't play & let yourself get embarrassed by Düsseldorf at home' - Applause from crowd

Another member to Hoeneß on the Breitner topic: "I will now address a topic that will certainly not be well received by you. But I can afford it because I've never been a honorary guest anyway. I would rather you keep Gianni Infantino away from the VIP box than our legends!"

Another member fires shot at Hoeneß: 'I remember in 1999, I was 14. I wanted to become like Uli Hoeneß, the great director. Today, 20 years later, I'm not so sure anymore' - The crowd reacts with applause

Another member criticises Kovač: 'Looking at our game, I wonder how could you be convinced with him to give him a 3 year contract!'

Another member attacks the board: "You criticize Paris, but then you gladly accept sponsorships from Qatar..."

Uli Hoeneß: "I promise great investments in the next summer. We want to attack the opponents from matchday 1. As soon as Ribéry and Robben leaves, the time for new players will come."

Uli potvrdil aj to, ze najvacsim favoritom na post prezidenta klubu je Kahn

Reagovat
db18

Divím se, že Uli nevypěnil, ale je to dobře. A jsem zvědavý jak se k tomu postaví...

...nějakého hráče do obrany by to chtělo nehledě na odchod R+R a Breitnera by taky mohl omilostnit hned.

Reagovat
Rudnevs

Hoeneß a Breitner boli pritom kedysi najlepší kamaráti. Na hoteloch boli vždy spolubývajúci a keď Uli v roku 1982 ako jediný prežil haváriu súkromného lietadla, Paul Breitner bol jeden z prvých, kto ho bol navštíviť v špitáli.

“Možno to znie divne, ale Uli a ja sme často vytvárali dojem starého manželského páru,” povedal v roku 1979 v jednom dokumente Paul Breitner.

Problémy nastali, keď bol Uli povýšený na manažéra, vtedy sa s Breitnerom (ktorý bol ešte hráč) pohádal. Breitner následne písal stlpčeky do Bildu, kde Bayern vždy kritizoval. Po istej dobe ticha sa to teraz opäť začalo riešiť, keď Breitner kritizoval tú tlačovku. Uli povedal, že s tým dokáže žiť a že to dokáže odpustiť, následne mu však zakázal vstup.

Reagovat
blackhawk88

dik za zaujmave info

Reagovat
smazaný uživatel

Heja BVB !!!! Dneska těžko hodnotit hráče utkání. Asi Sancho. Jinak Witsel a Hakimi super výkony. Witsel prostě neztratí balon, prakticky vůbec nekazí. Takový výkony bych si představoval od hráče za kteryho vyhodim 100 mega.

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdy jsem si nemyslel že budu zbožňovat někoho jako Witsela... vytřel mi zrak

Reagovat
rabbitweed

no nejen witsel ale i delaney byl výborný , götze si neveří , strašně se snaží hrát pro tým , nahravat nahravat nahravat místo aby vystřelil , sancho je prostě wonder kid , nevím jestli to je trenerem nebo čím ale co on si dovolí to nechápu , na konci ty jeho dvě otočky s míčem po sobě a ostrý sprint , no ma slušně nakročeno chlapec , nemyslím si že ho bvb udrží dlouho. Každopadně škoda axla , toprak je dřevák kdykoliv ho vidím tak to smrdí faulem golem nebo nečím , myslel jsem si že on bude ten klíčový stoper tuhle sezonu ale jsem rád že neni , je příšerný

Reagovat
smazaný uživatel

Snad si Sancho dohledá, jakej osud čeká všechny mladý hvězdy BVB, který po první úspěšný sezoně prchnou do zahraničí a přizpůsobí se tomu.. a zároveň se Favremu podaří překonat nálepku "jednosezonního trenéra", bylo by fajn zase BVB vidět na vysoký úrovni po delší dobu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak po jednej úspešnej sezóne prchol do zahraničia prakticky len Dembele a toho je zatiaľ skoro odpisovať, keďže v prvej sezóne mu pozíciu výrazne sťažili zranenia a v druhej sa už celkom solídne presadzuje, aj keď na obhájenie tej cenovky musí ešte výrazne pridať.

Odchody z Dortmundu nezvládli predovšetkým Sahin, Kagawa a Mkhitaryan a tí všetci odkopali za BVB minimálne 2 výborné sezóny (Mkhi teda možno len 1 a pol).

Sancho určite ostane aj v budúcej sezóne, obzvlášť keď Dortmund zvládne uhrať titul, to by vôbec nemal dôvod niekam hneď prestupovať. Ale dosť sa obávam, že Dortmund stratí Pulišiča, ktorému končí zmluva a v lete bude posledná šanca ho aspoň ako tak speňažiť...

Reagovat
smazaný uživatel

Puli musí zůstat a hrát. Larsen se mi tam vůbec nepozdává. Ok, udělal progres z juniorky jako prase, ale na základ to prostě není. Musí hrát buď Puli, nebo Rapha...

Reagovat
smazaný uživatel

Pre Pulišiča je problém, že Sanchovi to ide viac na pravej strane a tak mu tam priamo konkuruje a pri tejto forme ho do základu proste nepustí. Pulišič nie je zvyknutý hrať z ľavej strany a pokiaľ je Sanchovi lepšie hrať z prava, tak to je pre Puliho dosť problém...

Reagovat
smazaný uživatel

Naprosto přesně. Pulišič byl zleva nulový a upřímně i Sanchovi ta pravá strana svědčí daleko víc. A právě z toho těží Larsen. Bohužel pro Pulišiče a naštěstí pro BVB je teď Sancho ve formě, v jaké je.

Reagovat
vladino10

Takato forma ale aspoň podľa mňa nevydrží mladému hráčovi celú sezónu a ak aj áno, tak určite príde na rotáciu atď, pulisic si určite zahrá keď bude zdravý..myslím, ze by bolo unáhlené tlačiť na nejaký prestup..

Reagovat
smazaný uživatel

On ale na prestup tlačiť nemusí, má totiž rok a pol do skončenia kontraktu a ak do leta nepodpíše nový, tak Dortmund ho zrejme predá aj dobrovoľne, len aby na ňom aspoň niečo trhol. A tá situácia s lavičkou a neistým základom mu k nejakej ochote ostávať v klube určite nepridá, takže nečakám, že by podpisoval novú zmluvu ako náhradník, keď o neho majú záujem kluby ako Chelsea, kde by mohol hrať zrejme z fleku základ na pravom krídle a aj ten plat by bol o niečom inom. Podľa mňa v lete odíde práve do Londýna...

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych tam klidně zařadil i Gotzeho.. ta jedna sezona byla nadsázka, celkově ale zkrátka ten přestup uspěchali a zbytečně opouštěli fungující systém.. stejně tak i ze strany BVB tam bylo nedostatečný ošetření jejich smluv. Zkrátka doufám, že se ani jeden z těch scénářů nebude opakovat .

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem, Gotze je podľa mňa trochu iný prípad. Ten po prestupe nezačal v Bayerne zle, napriek obrovskej konkurencii mal veľmi slušné čísla. Ten jeho prepad bol skôr postupný a určite nebol zapríčinený odchodom z BVB a prestupom do Bayernu, jeho skôr odrovnali tie zdravotné problémy a pravdepodobne mu nepomohol ani ten víťazný gól vo finále MS, po ktorom už to s ním išlo dole dosť radikálne...

Myslím, že Dortmund je už teraz v inej, oveľa lepšej pozícii. Peňazí majú 3 prdele a nepotrebujú predávať a aj tí hráči určite vidia, že odchod inde je veľké riziko, obzvlášť po tých predchádzajúcich prípadoch. Ja verím, že Sancho nebude s prestupom nijako ponáhľať, len aby si udržal túto výkonnosť

Reagovat
Rudnevs

V poslednej dobe mi príde, že Watzke dáva sebavedomé a optimistické vyjadrenia... Vravel trebárs, že si môžu dovoliť veľa utrácať, že si na zmluvy dali pozor a vylúčil akýkoľvek budúcoročný prestup do Bayernu. BVB údajne dlhodobo plánuje zvýšenie obratu na 500 mio. €.

Rozhodne by bolo fajn, keby to tentokrát ustáli a dlhodobo sa stali skutočnou konkurenciou pre Bayern... Stúpala by tak zároveň konkurencieschopnosť Bayernu a celkovo Bundesligy v Európe a taktiež atraktivita BL.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gazdo

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem rád hlavně za ty výkupky, to je hodně důležité. Upřímně mám z jeho práce o dost lepší pocit než třeba před dvěma, třemi lety.

Reagovat
vladino10

Reagovat
smazaný uživatel

No na tie zmluvy si až tak pozor nedali, keďže jeden z najhodnotnejších hráčov v kádri Pulišič má rok a pol do konca tej svojej a ak do leta nepodpíše novú, tak Dortmund je zase v pozícii ako s Lewom a Gundoganom... A podľa môjho názoru sa do toho podpisu nepohrnie, keď sa o neho zaujímajú top kluby z PL a v Dortmunde momentálne nemá ani istý základ.

Ono je ale super, že sa BVB takto ekonomicky vzmohli, samozrejme k Bayernu majú stále ďaleko, ale už sú v pozícii, kedy nepotrebujú ani predávať, ani nejako šetriť na prestupoch a môžu teda stabilne udržiavať mimoriadne silný káder. Bayern momentálne nemá ani tak problém so silným Dortmundom, ako skôr sam so sebou, ale bolo skoro isté, že toto príde, keďže za dlhé roky káder nijako výrazne neobmenili a väčšina kľúčových hráčov z najúspešnejšieho obdobia už má to najlepšie za sebou...

Reagovat
smazaný uživatel

Pozícia, ak nemusíš predávať, aby si ekonomicky prežil, je výborná.

Navyše mali šťastnú ruku s Witselom, naozaj som netušil na čo herne má po tej čínskej anabáze, s Alcácerom...nakoniec aj s trénerom.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Výkupky už nemáme u nikoho a musím říct, že i přes to, že jsem Watzkeho hodně kritizoval, tak se mi zdá, že to v posledních dvanácti měsících začalo fungovat a smlouvy prodlužujeme včas.

Reagovat
smazaný uživatel

Terodde dnes pridal ďalšie 2 góly a po 15 kolách druhej BL má už 19 gólov, a to myslím, že úplne všetky zápasy ani nehral. Ak takto pôjde ďalej, tak môže ohroziť Hrubeschov rekord ešte zo sezóny 77/78, kedy nastrieľal v druhej BL 42 gólov. Vtedy sa ale hralo 38 kôl, keďže v súťaži bolo 20 tímov, takže na to parádne číslo mal o 4 zápasy viac, ako v súčasnosti. Som zvedavý, čo s ofenzívou a Simonovymi štatistikami urobí príchod Modesteho, ktorý by mal hrať v jarnej časti ligy...

Reagovat
cologneFC

Hlavne nech to sype mužstvu. Simon je dosť inteligentný na to, aby išiel po individuálnych štatistikách. Cordoba sa tiež dostáva do formy, vyzerá, že budeme mať 3 výborných útočníkov. Osobne si myslím, že rekord neprekoná, ale to ma vôbec nebude trápiť

Reagovat
smazaný uživatel

Tiež si myslím, že tento rekord neprekoná (aj keď zatiaľ mu to priemerovo vychádza), ale na 99% sa stane kráľom strelcov a tým zas dorovná iný rekord 2 BL, konkrétne Günthera, ktorý vyhral "Torschützenkönige" 3 krát.

Je pravda, že ten káder je na pomery 2. ligy skvelý. tak silný útok si v druhej BL popravde nepamätám...

Reagovat
cologneFC

Terodde má už teraz viac gólov (19), ako minuloročný kráľ strelcov (18). Budem spokojný, ak ich dá 30+.

Reagovat
smazaný uživatel

Tú tridsiatku mu prajem a myslím, že to zvládne. Bolo by to veľmi symbolické, pretože 30 gólová hranica bola v druhej BL prekonaná naposledy práve pred 30-timi rokmi

Reagovat
Rudnevs

Terodde je skvelý, jeden z mojich obľúbencov, má vynikajúci čuch na góly a podľa mňa sympaťák i v súkromí, má sympatickú manželku a mladú rodinku, mimochodom je to švagor Juliana Riedela, ktorý hrá tretiu ligu za Hansu Rostock. Dnes by som okrem gólov vyzdvihol i tú asistenciu pri prvom góle, (ktorý však mimochodom padol z dvojnásobného ofsajdu) Terodde tam mohol strieľať, ale pekne nahral lepšie postavenému Drexlerovi, ktorý dal gól.

Túto sezónu sa mu to skvelo zišlo, tiež si nemyslím, že prekoná Hrubescha, ale toho Günthera by kľudne mohol v zvyšku kariéry i prekonať, 30 je na útočníka ešte v pohode vek a ešte si pár sezón zahrá... Terodde je výborná voľba najmä pre kluby, ktoré zostúpia a plánujú návrat, pokiaľ to v tíme funguje a má dobrú podporu, tak dokáže byť k nezastaveniu. Stuttgartu sa to vyplatilo a vypláca sa to i FC. Podľa mňa by to mohlo fungovať i v Bundeslige, v prípade, že by hral za nejaky fungujúci tím, v ktorom by dostával príležitosti.

Tiež som zvedavý na Modesteho, v akej forme sa vráti a či bude tak úspešný ako pred Čínou... Jeho príchodom sa tie minúty budú rozdelovať medzi viac hráčov, tým pádom automaticky očakávam, že Terodde bude mať tých minút menej, hoci si samozrejme asi aj tak zahrá.

Reagovat
cologneFC

Ja budem spokojný ak dá v budúcej sezóne Terodde a Modeste 10+ gólov. A ak sa k nim pridá aj Cordoba, tak by sme mohli hrať aj pokojný stred. Ale to už predbieham, treba najskôr postúpiť. Ako píšem, útok je dobrý, treba posilniť ešte kraje obrany a stred zálohy. V zime snáď niekoho zaujímavého podpíšeme.

Reagovat
Werkrider

Ale no vitaj, kde sa flakas? Eurofotbal2.cz? :D

Reagovat
cologneFC

Ja z povzdálí sledujem

Reagovat
andrew96

Sledoval včera někdo pozorně BVB-SCF? Zajímalo by mě, jestli hrál Freiburg opravdu se třemi stopery (tedy zataženým Kochem), jak vidím v rozestavení.

Reagovat
Rudnevs

Videl som to včera iba v Konferenzi, ale teraz dávali v Bundesliga Pur zostrih a vraveli tam, že naozaj tak hrali... Dortmundu to robilo celkom problémy, Freiburg podal dobrý výkon, bolo to celé o hľadaní škár v obrane a bola to taká upracovaná (hoci zaslúžená) výhra. Streicha pravdepodobne motivovalo to, že každý, kto doteraz Dortmund obral o body, použil toto rozostavenie.

Teším sa na budúci týždeň na domáci zápas s Leipzigom, tam by mohli favorita opäť obrať o body...

Reagovat
andrew96

Ono právě i když nehrají se třemi vzadu, tak se Koch při rozehrávce stahuje mezi stopery a snaží se zakládat útok. Nebyl to ani tak překvapivý tah, jako víc zajímavý.

Řekl bych, že SCF se doma umí líp připravit na těžší soupeře než na ostatní. Stadion je vždy žene dopředu, což hráče lehce nabudí. Věřím, že Lipsko odjede s prázdnou.

Reagovat
Rudnevs

Jj, veď Koch je primárne stopér, asi to je Streichov zámer, aby tá obrana bola tak variabilná i v prípade, že hrajú na Viererkette...

Presne tak, pamätám si na nejaku reportáž z Eurosportu, kde Sebastian Kehl vravel, že vo Freiburgu sa im vždy hrá veľmi ťažko... RB už to tiež pocítilo, keď na Dreisamstadione dvakrát prehralo, prvýkrát ešte v 2. BL v tom zápase, keď tak husto snažilo a druhýkrát minulú sezónu.

Reagovat
smazaný uživatel

Byla to zase betonárka. 2 řady hráčů před vápnem...

Reagovat
smazaný uživatel

Havertz do Bayernuuuuu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele