13. kolo
02.12.2018 15:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

RB Lipsko - Borussia Mönchengladbach 2:0

Ve šlágru třináctého bundesligového kola změřily síly dva velice silné celky. Nakonec se radovalo domácí Lipsko. I proto, že Timo Werner dokázal dvakrát skórovat. Die Roten Bullen tedy poskočili na třetí příčku, přičemž na Gladbach ztrácejí jenom bodík.

Na první trefu nečekala Red Bull Arena ani 180 sekund. Werner si vyměnil balon se Sabitzerem. I proto, že druhý jmenovaný dokázal procedit mezi nohama obránce, a následné přízemní zakončení bylo zcela mimo Sommerův dosah - 1:0. Střelec gólu a jeho spoluhráč Poulsen nadále zaměstnávali defenzivu Heckingova týmu. Se svou trochou přispěchal v jednom případě i obránce Lukas Klostermann.

Na druhé straně se o vyrovnání snažili Neuhaus, Hazard a Stindl, nicméně tyto jejich snahy nemohly Pétera Gulácsiho vylekat. V jednatřicáté minutě to byl právě Lars Stindl, kdo po Wendtově centru jenom sledoval, jak jeho hlavičku likviduje maďarský gólman. Na druhé straně se vytasili s parádní kombinací Sabitzer, Kampl a Werner, nicméně náskok zůstal pouze jednobrankový.

Do konce úvodního dějství byl dvaadvacetiletý útočník a účastník letošního mistrovství světa v Rusku v podstatě utržený ze řetězu. Z jeho tří pokusů, které směrem na Yanna Sommera do závěrečného hvizdu úvodního dějství vyslal, se ujal až ten poslední. Zrovna začalo nastavení, když se po Jantscheho chybce a Wernerově přiťuknutí dostal k balonu Yussuf Poulsen.

Elegantně obhodil protivníka, načež se hnal sám na brankáře. Aktivní Timo Werner pochopitelně nelenil a sprintoval vedle něj přes celou polovinu hřiště. Těžko říct, jestli chtěl dánský reprezentant po kličce gólmanovi zakončovat sám. Každopádně fotbalista s číslem 11 stál v lepší pozici, a tak neomylně zakončoval do prázdné - 2:0.

Šlo o jeho osmý gól v sezoně a je až neuvěřitelné, jaký progres za poslední rok zaznamenal. Během působení v rodném Stuttgartu to totiž rozhodně nevypadalo, že by se mohl stát hvězdou. Teď se dalšími dvěma trefami zasloužil o to, že jeho RB Lipsko šlo v prestižním duelu s Gladbachem do šaten s dvoubrankovým náskokem.

Po změně stran se o vzruch staral především Marcel Sabitzer, když nebezpečně pálil hned třikrát v rozmezí sedmi minut. Dieter Hecking se rozhodl poslat na hřiště čerstvou ofenzivní krev a postupem času hrála Borussia dost na riziko. Proto se do další šance dostal Sabitzer, jenže na švýcarského protihráče mezi třemi tyčemi nevyzrál.

A protože muž v rukavicích na opačné straně hrací plochy vychytal Pléu, připisuje Rangnickův výběr pátou výhru z posledních devíti bundesligových duelů. O tu další se pokusí na Schwarzwald-Stadionu ve Freiburgu. Naopak Mönchengladbach si bude chtít spravit chuť v zatím nedobytném Borussia-Parku, kam o příštím víkendu zavítá VfB Stuttgart.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele