13. kolo
02.12.2018 18:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - VfL Wolfsburg 1:2

Eintracht Frankfurt na domácí půdě nepotvrdil roli favorita a i když se trefil jeho obvyklý střelec Luka Jović, tak to na tři body nestačilo. Ty si totiž díky brankám Mehmediho s Ginczekem vysloužil hostující Wolfsburg.

Eintracht udivuje fotbalovou Evropu a ukazuje, že se v něm skrývá velký potenciál. I nyní nastoupila jeho smrtící dvojka Haller - Jović. Ani Wolfsburg nechtěl jen čekat, s čím přijde domácí favorit, takže jsme se dočkali hráčů jako Gerhardt, Arnold, Mehmedi nebo Ginczek - zkrátka opěrných pilířů jeho hry.

Wolfsburg se v prvních chvílích na soupeře nechytal a domácí se snažili podrobit si ho nátlakovou hrou. Jonathan de Guzmán zleva odcentroval, ale nakonec se k jeho balonu nikdo ze spoluhráčů včas nedostal. A to ani díky standardní situaci. Ante Rebić posunul míč trochu dál od vápna na de Guzmána, jenže ten napálil jenom zeď. Ve 14. minutě Kostić na levé straně odcentroval přes Williama do druhé vlny a de Guzmánova rána skončila na tyči Casteelsovy brány!

Domácí byli stále daleko aktivnějším týmem než Vlci. Těm se málem poštěstilo ve 26. minutě, když se hnali do rychlého kontru. Nejlepší střelec Vlků Wouter Weghorst byl na konci rychlé akce a i když obstřelil obránce Russe, čekalo ho zklamání. Místo brankář Trappa totiž zastavilo jeho ránu břevno!

Ve 31. minutě už to Vlkům vyšlo. Eintracht prachbídně rozehrál a míč se od Ginczeka dostal až k nabíhajícímu Admiru Mehmedimu. Ten si naběhl na okraj vápna, čímž se odpoutal od svého strážce. Jednoduchou ranou na zadní tyč pak překonal brankáře Trappa a mohl slavit první branku zápasu!

Domácí chtěli samozřejmě co nejdříve odpovědět a se zajímavou ranou přispěchal Jonathan de Guzmán. Zkušený záložník zkoušel překvapit přímou střelou svého soupeře, jenže mířil několik metrů nad břevno. Krátce po změně stran se domácí pokoušeli prosadit díky kombinaci mezi Antem Rebićem a Lukou Jovićem, ale druhý jmenovaný útočník nemířil na vápně přesně!

Na opačné straně si dlouhý míč za obranu zpracovával útočník Weghorst, který hledal ještě lépe postaveného Mehmediho. Jeho zakončení však brankář Trapp vyřešil bez potíží. Po hodině hry se neprosadil ani individuálně postupující Ante Rebić. Vyšlo to naopak hostům. Rexhbecaj totiž vyslal od kopaček parádní centr za obranu, kde si jej zpracoval Daniel Ginczek. Tomu už nedělalo problémy přesně zakončit - 2:0 pro hosty.

Frankfurt to ale nehodlal zabalit. Ante Rebić udělal rychlou přešlapovačku a ze sedmnácti metrů pálil pod břevno. Domácí se dočkali alespoň snížení až tři minuty před koncem. Haller vyběhl za obrannou linii a poslal míč vedle sebe na nabíhajícího Luku Joviće, který už měl snadnou práci a alespoň snížil.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele