Bundesliga - preview 13. kola

30.11.2018, 08:35, aktualizováno 03.12.2018, 08:28
Previews
Netradičně v pondělí bude dohráno kolo německé nejvyšší soutěže. Norimberk je až na šestnáctém místě a před sebou má neoblíbeného soupeře, doma hraje s Leverkusenem, se kterým prohrál posledních pět duelů...
1. FC Norimberk - Bayer Leverkusen  (pondělí 20:30)
Norimberk se poslední dobou opět trápí a už dvakrát za sebou prohrál. V pondělní dohrávce 13. kola nejvyšší německé ligy navíc na jeho půdu zavítá neoblíbený Bayer Leverkusen, který to s Norimberkem umí.

Norimberk v tuto chvíli bojuje o samotné udržení mezi elitou a svůj boj prozatím prohrává. Ocitl se až na 16. místě, což pro něj není moc pozitivní. Z posledních deseti soutěžních utkání vyhrál jen třikrát a v rámci 1. Bundesligy tomu tak bylo naposledy na konci září. Poslední dva duely Norimberku také moc velkou radost neudělaly. Po porážce od Stuttgartu se utkal se Schalke a i kvůli vyloučení Roberta Bauera na domácí nestačil. Inkasoval od nich pět gólů a domů se vracel v hodně smutné náladě.

Mladý útočník Federico Martínez před utkáním řekl: "Naše pozice je samozřejmě hodně nelichotivá a musíme ji co nejdřív změnit. V posledních dvou duelech jsme opakovali naše staré chyby, o kterých jsme si mysleli, že už jsme je napravili. Je ale vidět, že se snažíme a nevzdáváme se ani tehdy, když je všechno proti nám. Bayer bude hodně těžkým soupeřem a my musíme využívat každou šanci, která se nám naskytne, pokud chceme bodovat," uvědomuje si Martínez.

Domácí nebudou moci využít služeb zraněného dua Christian Mathenia a Dennis Lippert. Kvůli červené kartě z předchozího duelu navíc nebude připraven nastoupit ani Robert Bauer. A úplně stoprocentně není zdráv ani Eduard Löwen. Hosté mají naopak jedinou absenci a tou je zraněný útočník Joel Pohjanpalo.

Leverkusen je týmem dvou tváří. V této sezoně musí svou pozornost i své síly dělit mezi ligu a Evropskou ligu, což se na jeho postavení v tabulce hodně podepisuje. V pohárech se mu daří a zajistil si postup do další fáze, ale v rámci elitní německé ligy je to horší. Aktuálně je Bayer až na 12. místě, což je hodně daleko od jeho předsezónních plánů. V minulém kole si ale připsal cennou výhru nad Stuttgartem, který porazil díky dvěma trefám Kevina Vollanda.
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
Bredlow - Ewerton, Margreitter, Mühl, Leibold - Palacios, Petrák, Behrens, Rhein, Kubo - Ishak
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - L. Bender, Tah, S. Bender, Jedvaj - Baumgartlinger, Aranguiz - Bellarabi, Havertz, Brandt - Volland
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.62 - 4.00 - 1.79
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
RB Lipsko - Borussia Mönchengladbach  (neděle 15:30)
Za nejatraktivnější duel třináctého bundesligového kola se dá s klidem označit ten, ve kterém se střetnou Borussia Mönchengladbach a RB Lipsko. Tedy souboj druhého se čtvrtým týmem tabulky.

Pokud by se hrálo v Borussia-Parku, byl by favorit na vítězství vcelku jasný. Hříbata totiž v této sezoně zatím doma neztratila ani bod a v šesti zápasech uhrála skóre 18:3. Die Roten Bullen jsou však v Red Bull Areně také velice silní, o čemž se už stihly přesvědčit třeba Norimberk nebo Bayer Leverkusen. Před týdnem však Rangnickův výběr prohrál s Wolfsburgem, takže o motivaci bude mít tuplem postaráno.

"Gladbach má jedno z nejsilnějších mužstev v lize. Jedná se o stabilní a sebevědomý tým. Zároveň už ale ukázal, že je zranitelný. Pokud podáme náš obvyklý kvalitní výkon, jsem přesvědčený o tom, že získáme všechny tři body. Rozhodně to bude špičkové utkání. Musíme si věřit," nechal se slyšet šedesátiletý kouč, který v létě nahradil u kormidla Ralpha Hasenhüttla.

Mimo bude pouze Emil Forsberg. Diego Demme a Marcel Sabitzer by také neměli chybět, byť v týdnu vynechali zápas Evropské ligy, ve kterém RB nestačilo na Salzburg a postup nemá ve vlastních rukou. Také Dieter Hecking může nasadit v podstatě nejsilnější možnou sestavu, což značí, že mezi těmito dvěma kluby to při vzájemném duelu rozhodně žádná fotbalová nuda nebude.

"Lipsko v této sezoně velice dobře brání a má v kádru mnoho rychlých hráčů, kteří jsou nebezpeční při rychlých protiútocích. Ano, zatím jsme pokládáni za špičkové mužstvo, nicméně v neděli chceme dokázat, že oprávněně," prozradil Dieter Hecking. Od doby, co Lipsko hraje první ligu, na něj Gladbach ještě nevyzrál. Nicméně to neznamená, že se tak nemůže stát o prvním prosincovém víkendu v roce 2018.
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulacsi - Klostermann, Konaté, Orban, Saracchi - Laimer, Ilsanker - Matheus Cunha, Bruma - Augustin, Ti. Werner
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Lang, Jantschke, Elvedi, Wendt - Strobl - Neuhaus, Stindl - T. Hazard, Plea - Raffael
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.76 - 4.23 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Eintracht Frankfurt - VfL Wolfsburg  (neděle 18:00)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.99 - 3.69 - 3.96
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Dortmund - SC Freiburg  (sobota 15:30)
Dortmund nadále neohroženě vládne bundesligové tabulce. Ve 13. kole se doma utká s jedenáctým Freiburgem, který už více než měsíc čeká na vítězství a na hřišti lídra tak rozhodně nebude favoritem.

Domácí pod vedením trenéra Luciena Favreho stále čekají na ligovou porážku a užívají si nejlepší start do sezóny za dlouhá léta. V týdnu si navíc zajistili také postup do vyřazovací fáze Ligy mistrů, k čemuž jim stačila bezbranková remíza s Bruggami. V lize hráči Borussie minulý týden zvítězili 2:1 na hřišti Mohuče a udrželi si čtyřbodový náskok před druhým Mönchengladbachem.

Freiburg se takovou fazónou pyšnit nemůže. Po překvapivém vítěžství nad Gladbachem na konci října totiž výsledkově tápe, celkově získali hráči Christiana Streicha tři body v jediném z posledních sedmi zápasů. Výkony přitom nepodávají nijak katastrofální, v listopadu obrali o body i mnichovský Bayern, v posledním kole pak přišli o vítězství nad Brémami až v nastavení.

Právě fakt, že se Freiburgu proti soupeřům ze špice tabulky relativně daří, by mohl jeho hráčům před utkáním v Dortmundu sloužit jako motivace. Navíc Borussia Freiburg neporazila ani v minulé sezóně, obě vzájemné střetnutí tehdy skončily remízou. Bodově naprázdno ale černožlutí proti tomuto soupeři vyšli naposledy před více než osmi lety, v domácím prostředí Signal Iduna Parku dokonce před sedmnácti.

Trenér Favre by proti Freiburgu neměl mít potíže se sestavováním základní jedenáctky. Dlouhodobě zraněný je pouze obránce Schmelzer, chybět bude také útočník Wolf. V sestavě by naopak měl být nejlepší střelec Paco Alcácer, jehož hostování z Barcelony vestfálský klub nedávno proměnil v trvalý přestup. Hosté přijedou bez záložníků Sallaie a Höflera, kteří léčí zdravotní potíže, kromě toho by však i oni měli mít jádro týmu k dispozici.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Piszczek, Akanji, Diallo, Hakimi - Witsel, Delaney - C. Pulisic, Reus, Sancho - Paco Alcacer
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Gulde, R. Koch, Heintz - P. Stenzel, Haberer, Gondorf, C. Günter - Höler, Waldschmidt - Petersen
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.32 - 5.82 - 9.84
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfB Stuttgart - FC Augsburg  (sobota 15:30)
Stuttgart se pokusí vyhrabat ze sestupového pásma tím, že porazí Augsburg. Ten naopak bude chtít odvrátit třetí po sobě jdoucí porážku.

"Rozhodně budeme muset hrát s vášní a zaujetím a nesmíme přestat být aktivní. K tomu budeme samozřejmě potřebovat štěstí, které přeje připraveným," prohlásil kouč Markus Weinzierl, jenž v Augsburgu působil a proti Stuttgartu v Mercedes-Benz-Areně měl výbornou bilanci. Teď tedy stojí na opačné straně barikády, což slibuje zajímavou konfrontaci.

Nezúčastní se jí Berkay Özcan, Jan Kliment, Daniel Didavi, Borna Sosa, Holger Badstuber a zřejmě také Alexander Meyer. Nicolás González a Pablo Maffeo by měli být na krajích záložní řady připravení. Pokud ne, všechno budou jistit Chadrac Akolo a Erik Thommy. Svou porci minut by mohl odehrát i po zranění se vracející Anastasios Donis.

Za Fuggerstädter nenastoupí pouze Felix Götze a Jan Morávek. Alfred Finnbogason se podle všeho už dal po drobném svalovém zranění dohromady a na hrotu útoku nebude chybět. Také André Hahn už má koleno v pořádku, ale je otázka, jestli ho Caiuby a Michael Gregoritsch vůbec pustí na hrací plochu.

Augsburg si dokáže vytvořit za zápas poměrně dost brankových příležitostí, nicméně často se nedaří je přetavit v gól, což už bavorský celek stálo několik důležitých bodů. Dvacet vstřelených branek na kontě sice není málo, leč kvůli nepříliš pevné obraně je z toho po dvanácti duelech záporné skóre. Vylepší si proti VfB tuto statistiku?
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Zieler - Beck, Baumgartl, Pavard, Kempf - Aogo - Maffeo, Ascacibar, Gentner, Gonzalez - Gomez
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Luthe - Schmid, Gouweleeuw, Hinteregger, Max - Khedira, D. Baier - Hahn, Gregoritsch, Caiuby - Finnbogason
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.73 - 3.42 - 2.74
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Werder Brémy - Bayern Mnichov  (sobota 15:30)
Bayern Mnichov sice v rámci Ligy mistrů v pohodě přehrál Benfiku, nicméně v Bundeslize to pořád není ono. Werder je přitom soupeřem, který se za žádných okolností nesmí podceňovat.

"Zní to asi trochu zvláštně, ale je vidět, že když hrajeme Champions League nebo proti nejlepším celkům v Bundeslize, rozhodně na to máme. Ale proti těm papírově slabším týmům to vypadá, jako kdybychom hráli jenom na půl plynu. Právě tyhle body teď postrádáme," prohlásil Niko Kovać po výhře 5:1, která zajistila jeho týmu postup mezi nejlepších šestnáct v Lize mistrů.

Na domácí půdě mnichovský velkoklub uhrál z posledních sedmi duelů jenom sedm bodů a na páté příčce má devítibodový odstup za vedoucí Borussií Dortmund, se kterou v listopadu prohrál 2:3. Pak následovala remíza s Düsseldorfem, takže je pádný důvod se domnívat, že chorvatský kouč měl na kahánku.

Minulý rok začal Bayern také bídně, takže místo Ancelottiho přišel Jupp Heynckess, aby zjednal nápravu a dovedl skvadru k obhajobě titulu. Hodně se v uplynulých dnech mluvilo o tom, že by do bavorské metropole zamířil Arséne Wenger, jenž je od konce minulého ročníku, kdy po jednadvaceti rokách odešel z Arsenalu, bez angažmá. "Na sto procent ne! Samozřejmě, že jsme o současné situaci mluvili, ale nemluvili jsme s žádným jiným trenérem. To vítězství v Lize mistrů hovoří za vše. Tým odpověděl svým výkonem na hřišti," prohlásil sportovní ředitel Hasan Salihamidžić. Kovać však dodal, že v kabině nejsou všichni hráči na jeho straně.

Těžko určit, jestli se jedná o někoho z trojice Corentin Tolisso, James Rodríguez, Serge Gnabry. Ti totiž nebudou moct nastoupit. Naopak Kingsley Coman a Thiago Alcántara by už měli být připraveni, i když to podle trenérových slov nebude na celých devadesát minut. Že by tedy znovu tropil neplechu Franck Ribéry?

Brémy čekají na bodový zisk proti Bayernu od září roku 2010. Za současných okolností však oba celky dělí v tabulce pouhopouhé tři body. "Vždycky jde o to, abychom se v první řadě soustředili především na sebe a na náš vlastní výkon. Věřím tomu, že si vytvoříme nějaké příležitosti a že při naší kombinační hře budeme často držet balon," prohlásil Florian Kohfeldt, jemuž budou scházet Bartels, Jóhannsson, Bargfrede a Kapino.

A záhy na tiskovce dodal: "Znepříjemňovat soupeři devadesát minut rozehrávku, a pak se zběsile a bezmyšlenkovitě hnát dopředu, to by přece k ničemu nevedlo. Možná akorát k našim chybám." Za Viktora Skripnika sice Werder svého času předváděl ofenzivnější, atraktivnější fotbal, nicméně to neznamená, že by body nemohl uhrát právě teď, když Bayern na německé scéně přeci jen trochu tápe.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Veljkovic, S. Langkamp, Moisander - Gebre Selassie, Sahin, Augustinsson - M. Eggestein, Klaassen - M. Kruse - Harnik
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Rafinha, Süle, J. Boateng, Alaba - Kimmich, Goretzka - Robben, F. Ribery - T. Müller - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.94 - 5.73 - 1.37
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Hannover 96 - Hertha BSC  (sobota 15:30)
Hannover se proti Hertě pokusí zabrat a navázat na květnové vítězství. Stará dáma zatím stále pracuje na ustálení formy, nicméně i přes výkyvy má na dosah čelo tabulky, na které nebude chtít ztratit.

Svěřenci Pála Dárdaie sice prohráli s Düsseldorfem, nicméně potom předvedli vysoce bojovný výkon v zápase s Hoffenheimem, kde museli dvakrát dotahovat dvougólové manko, aby v závěru uhráli cennou remízu 3:3. Pro sebevědomí hráčů jistě důležitá a maďarského kouče zřejmě také přiměje k rozhodnutí, k jakému ho experti nabádali už delší dobu.

Na uzavřeném tréninku zvažoval dvě útočné varianty. V jedné by vedle sebe nastoupili Vedad Ibišević a Davie Selke. V té druhý by se na hrotu pohyboval Ondrej Duda. "Varianta s Vedadem a Daviem fungovala nejen v závěrečné fázi duelu s Hoffenheimem, ale i v jiných utkáních," poodhalil své plány po uzavřeném tréninku.

Hertha do určité míry doplácí i na vyšší počet zraněných hráčů, včetně středových obránců. Chybí Gersbeck, Stark, Kade, Klünter, Rekik a Dilrosun. Infekce nepustí na hrací plochu Mathewa Leckieho, což znamená, že Valentino Lazaro by se měl posunout dopředu a Peter Pekarík zastane post na pravém kraji defenzivní linie.

André Breitenreiter má taky zraněných víc, než by si přál. Timo Hübers, Edgar Prib, Felipe, Ihlas Bebou, Noah Joel Sarenren Bazee, Walace a hlavně Pirmin Schwegler jsou mimo hru, což zvláště v případě posledního jmenovaného znamená citelné oslabení záložní formace. Na druhou stranu borci jako Genki Haraguchi, Iver Fossum a Marvin Bakalorz už několikrát předvedli, že jsou schopní předvést velice kvalitní výkony.

Rozhodně není pouze jejich chyba, že Hannover z posledních čtyř klání vyhrál jediné, kvůli čemuž se propadnul až na barážovou pozici. "Neviděl bych to tak černě. Do konce sezony pořád zbývá odehrát dost zápasů a podle toho, jak hráči pracují na trénincích, věřím, že se herně i výsledkově zvedneme," prohlásil kouč, jenž v minulosti na bundesligové scéně vedl Paderborn a Schalke.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.66 - 3.54 - 2.73
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
TSG Hoffenheim - Schalke 04  (sobota 18:30)
První prosincová sobota nabídne souboj šestého Hoffenheimu se třináctým Schalke. Loňští vicemistři se pomalu oklepávají z podzimní kocoviny, návrat do herní a výsledkové pohody je však stále v nedohlednu. Na hřišti Hoffenheimu, který v lize neprohrál už skoro 2 měsíce, je rozhodně nečeká nic jednoduchého.

Oba týmy navíc budou chtít odčinit porážky z Ligy mistrů, které utrpěly v posledním listopadovém týdnu. Zatímco Hoffenheim i přes heroický výkon v deseti nakonec padl proti Šachťaru Doněck až gólem v nastavení, Schalke v Portu od začátku nestíhalo a nezmohlo se na víc, než gól z penalty a porážku 1:3.

V zápasech Hoffenheimu v poslední době platí, že jsou bohaté na góly. Remíza 3:3 na půdě Herthy Berlín z posledního ligového kola budiž příkladem. To značí efektivní útok, ale také prostor pro zlepšení v obraně. Čisté konto letos svěřenci Juliana Nagelsmanna udrželi jen proti poslednímu Stuttgartu, který navíc celý zápas hrál v oslabení.

Jestliže domácí mají na čem pracovat v obraně, hráči Schalke by měli zlepšit snad všechny herní činnosti, pakliže se chtějí posunout v tabulce vzhůru. Hlavně co se střílení gólů týče. Pravda, naposledy proti oslabenému Norimberku jich nastříleli pět, v tabulce však i přesto platí, že méně gólů než Schalke nastříleli už jen hráči Mohuče a Stuttgartu.

Že se střelecky nedaří dokládají i individuální statistiky hráčů Schalke. Žádný z nich totiž v této sezóně nevstřelil víc než 2 góly. Pro srovnání, Hoffenheim má na soupisce hráčů se třemi a více přesnými zásahy hned pět.

Proti Schalke navíc mluví i historie vzájemných zápasů. V těch se totiž výrazně lépe daří domácím týmům, z posledních dvaceti střetnutí se tým, který k utkání cestoval, radoval jen čtyřikrát.

Jednou z příčin útočného trápení hostů je také rozsáhlá marodka. Embolo, Teuchert, Uth, to všechno jsou zranění útočníci, proti Portu navíc nehrál ani Burgstaller, který by však už měl být k dispozici. Skoro by se dalo říct, že jediným útočníkem bez zdravotních problémů je Steven Skrzybski, jenže i on v Portu musel kvůli menšímu zranění střídat už o poločase. Naopak domácí by žádnému většímu omezení ze zdravotních důvodů čelit neměli, trenér Nagelsmann tak bude moci využít kompletní kádr prvního týmu.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Bicakcic, Vogt, Adams - Kaderabek, Grillitsch, N. Schulz - Demirbay, Kramaric - Szalai, Joelinton
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Stambouli, S. Sané, Nastasic - D. Caligiuri, Bentaleb, Rudy, Oczipka - Harit - G. Burgstaller, Konoplyanka
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.88 - 3.88 - 4.23
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Fortuna Düsseldorf - 1. FSV Mainz 05  (pátek 20:30)
Düsseldorf se utká s Mainzem a má příležitost odrazit se od sestupového pásma. Mainz se nachází v klidném středu tabulky a na sestup má náskok šesti bodů.

To düsseldorfská Fortuna je s devíti body až na sedmnáctém, předposledním místě. Poslední Stuttgart má pouze o bod méně. Devět bodů má ale také Hannover, který je šestnáctý pouze kvůli gólovému rozdílu. Patnáctý Norimberk je o bod před Düsseldorfem, s udržením to tedy až tak beznadějně nevypadá.

Mainz je s patnácti body na desátém místě, na příčky zajišťující účast v evropských pohárech ztrácí pět bodů a náskok na sestupové pásmo činí šest bodů. V rozmezí dvou bodů kolem Mainzu se nachází Schalke, Augsburg, Leverkusen, Freiburg, Wolfsburg a Hertha. Střed tabulky je tedy velmi hustý.

Poslední výsledky Fortuny příliš dobré nejsou, je však vidět velké zlepšení. Po debaklu 1:7, který si Düsseldorf přivezl z Frankfurtu, prohráli svěřenci trenéra Funkela i doma s Wolfsburgem, tentokrát 0:3. Následně prohráli stejným rozdílem i v Mönchengladbachu a situace vypadala skutečně špatně.

V půlce listopadu však Düsseldorf vyhrál 4:1 nad Herthou Berlín a minulou sobotu dokázal dokonce remizovat na půdě Bayernu Mnichov, což je jeden z největších úspěchů klubu z poslední doby. V zápase v Mnichově se hattrickem prezentoval Lukebakio, který je nejlepším střelcem týmu.

Poslední výkony Mainzu jsou zase jako na houpačce. Po prohře 0:4 v Mönchengladbachu prohrál Mainz i doma s Bayernem 1:2. Následně přišla výhra 2:1 nad Werderem Brémy a 3:1 ve Freiburgu a všechno vypadalo opravdu dobře. Minulou sobotu však Mainz doma podlehl 1:2 Dortmundu, přičemž druhý gól obdržel přibližně čtvrt hodiny před koncem zápasu. V zápase s Mainzem za Düsseldorf ze zdravotních důvodů určitě nenastoupí Wolf, Ayhan, Contento, ani Sobottka. Za hosty se ze stejného důvodu do hry nedostanou Baku, Berggreen a brankář Adler.
Fortuna Düsseldorf - pravděpodobná sestava:
Rensing - Zimmermann, Bormuth, Kaminski, Gießelmann - Bodzek - Zimmer, Fink, Stöger, Usami - Lukebakio
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - Brosinski, Bell, Niakhaté, Aaron - Kunde - Gbamin, Latza - Boetius - Mateta, Quaison
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.63 - 3.49 - 2.79
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Borussia Dortmund1293035:1330
2.Borussia Mönchengladbach1282230:1426
3.Eintracht Frankfurt1272329:1423
4.RB Lipsko1264222:1022
5.Bayern Mnichov1263323:1721
6.TSG Hoffenheim1262427:1820
7.Werder Brémy1253420:2018
8.Hertha BSC1245319:2017
9.VfL Wolfsburg1243516:1715
10.1. FSV Mainz 051243511:1415
11.SC Freiburg1235416:2014
12.Bayer Leverkusen1242618:2414
13.FC Augsburg1234520:2113
14.Schalke 041241713:1713
15.1. FC Norimberk1224613:2910
16.Hannover 961223715:269
17.Fortuna Düsseldorf1223713:289
18.VfB Stuttgart122288:268

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (42)

Přidat komentář
andrew96

BVB a Schalke odehrají letošní poslední domácí zápasy ve speciálních dresech k příležitosti konce těžby uhlí v regionu:

http://www.kicker.de/news/fussball/bundesliga/startseite/736903/artikel_erst-schalke-dann-dortmund_revierklubs-in-bergbau-trikots.html

Reagovat
Rudnevs

Jj, celý ten Ruhrgebiet je banícka oblasť, od Schalke nič nečakané, ten klub má takú identitu, tam trebárs i pred zápasom púšťajú Steigerslied, používajú pozdrav “Glück Auf!” a podobne.

Pri Dortmunde ma to trochu prekvapilo, tam sa s týmito záležitosťami moc neidentifikujú, určite nie natoľko ako v Schalke...

Reagovat
smazaný uživatel

"Zní to asi trochu zvláštně, ale je vidět, že když hrajeme Champions League nebo proti nejlepším celkům v Bundeslize, rozhodně na to máme. Ale proti těm papírově slabším týmům to vypadá, jako kdybychom hráli jenom na půl plynu. Právě tyhle body teď postrádáme," ... Nezni to zvlastne, ale hloupe od trenera, ktery zodpovida za to, jak team naladi proti souperi. Jinak ve ctvrtek Lipsku predvedl rakousky kolega ze staje, jak vypada nasazeni, ktere Lipsko praktikovalo jeste pred rokem.

Reagovat
KillSwitch

zvládne to dnes Bayern?

Reagovat
Jardman

o zom žádná

Reagovat
db18

Reagovat
db18

Kimmich zase na CM

Reagovat
Seydou Doumbia

Boateng zase jako malé dítě

Reagovat
20fredy20

dnes hrame zatial vynikajuce, ale na Riberyho hadam cista 11, Robbenovi je co?

Reagovat
bayern987

GNABRYY

Reagovat
db18

Serge Pavlenka svým prohlášením nedostál.

Reagovat
blackhawk88

Boateng by sa uz mal co najrychlejsie pobalti a idealne v zime odist

Reagovat
db18

Co tam Neuer zase vyvádí? Do hajzlu, takhle blbě si při centrech nevedl ani Ulreich při své "nejlepší" formě.

Reagovat
vladino10

king hneď po zranení?

Reagovat
blackhawk88

tak pri tomto stave ma kovac podlomenu stolicku, takze zufala situacia si vyzaduje zufale riesenie

Reagovat
Jardman

MANU je top

Reagovat
Jardman

ten borec zapomněl za ten rok zranění chytat jinak si to nedovedu vysvětlit

Reagovat
db18

Už by mu taky měla pomalu končit doba hájení a mělo by se uvažovat o nasazení Svena.

Reagovat
Jardman

neasi loni byl suprovej a letos ani minuta

Reagovat
20fredy20

Tak toto uz by bolo moc, to fakt myslis po tom co pre nas Manu urobil tak by si ho posadil na lavicku? A dal tam Ulreichra ktory minuly rok na mozno zobral LM.

Reagovat
db18

Už je to 13. zápas v sezoně... a po několikátý se podílel na gólu soupeře... a už několikrát nás to stálo body, snad ne i dnes... chápu, že se vrací po zranění, ale už je zpátky dost dlouho na to, aby se pomalu začal vracet do formy...

Reagovat
db18

...a zrovna gólmana tam nemůžeš nechat jen za zásluhy.

Reagovat
smazaný uživatel

Manu u nás vychytal 6 (?) špičkovejch sezon a posadit ho po pár nejsitejch zákrocích by byl docela podpás. Souhlasim ale, že by si Sven zasloužil aspoň nějakou mírnou rotaci (každej 3-4 zápas), třeba by to i Neuera nakoplo.

Reagovat
db18

38. minut... Uli! Oba odešli, je čas na nákupy.

Reagovat
db18

Co chce ještě Robert víc.

Reagovat
Jardman

do Madridu

Reagovat
Jardman

Kimmich to tam slušně dnes rozdává

Reagovat
20fredy20

Thomas super

Reagovat
db18

Reagovat
db18

Serge

Jinak Thomas je dnes opět super - a Coman to skvěle oživil.

Reagovat
20fredy20

robben je zraneny?

Reagovat
db18

Problémy s kolenem... spíš asi prevence, před zápasem vynechal poslední část tréninku... před zápasem pak ještě trénoval, ale nakonec šel jen na tribunu.

Reagovat
Seydou Doumbia

V rozcvičce před zápasem se zrakvil.

Reagovat
smazaný uživatel

nebyl u orvniho golu ofsajd?

Reagovat
blackhawk88

nie

Reagovat
smazaný uživatel

S Gnabeym a Comanem na krajích se na to už dá koukat.. Tak si to užívejme, než se zase brzo jeden z nich zraní

Reagovat
vladino10

Reagovat
db18

Pošli na ně Sandra

Reagovat
REPLIKATOR

Pacoooooooooo. Sancho

Reagovat
JozkokozleJ

Konate ma len 19r a hraje na stoperovi jak kral Aby sa zaujem velkoklubov nepresunul z Upamecana na neho.

Reagovat
smazaný uživatel

Obaja hrajú výborne. Je neskutočné, že zrejme najlepšia stopérska dvojka v Bundeslige nemá dokopy ani 40 rokov

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Sorry za spam ale snažím sa zorganizovať menší turnaj vo FIFE 19 na PC ak máte záujem

napíšte mi do správy tu na EF. Zatiaľ sa uvažuje nejako pred Vianocami 20-23 Decembra. Formát ani čas nie je jasný lebo zatiaľ neviem počet účastníkov.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele