13. kolo
01.12.2018 18:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

TSG Hoffenheim - Schalke 04 1:1

Vyrovnaný zápas Hoffenheimu proti Schalke nabídl nemálo gólových šancí ale také kontroverzních momentů. Právě po dvou takových se na obou stranách kopaly penalty, které nakonec určily výsledek 1:1.

První ohrožení brány hostů přišlo už po sedmi minutách, kdy branková konstrukce zachránila gólmana Fährmanna po střele Zubera. O chvíli později na druhé straně musel zase šanci Schalke likvidovat domácí Baumann.

Ralf Fährmann se zaskvěl ve 28. minutě, kdy fantasticky vychytal jak střelu Demirbaye, tak následnou dorážku Joelintona. Posléze přejel mráz po zádech i domácí fanoušky, kteří sledovali, kterak po rohovém kopu Schalke hlavičkoval Burgstaller jen těsně vedle.

Hlavní postavou utkání však byl nejspíš rozhodčí Kampka. Ten ve 44. minutě viděl Zubera v pokutovém území zahrát ruku a odpískal penaltu. Po konzultaci s kolegou u videa ji však k nelibosti hráčů Schalke odvolal.

Hráče i fanoušky hostů si pak hlavní arbitr ještě více rozezlil v 59. minutě. Po souboji o míč před bránou Schalke totiž zahrál rukou domácí útočník Belfodil, což sudí zřejmě přehlédl. Následně však Belfodil pokračoval ve hře a napálil míč pro změnu do ruky bránícího Oczipky. To už Kampka viděl dobře a nařídil penaltu pro Hoffenheim. Z ní skóroval Kramarič a domácí vedli.

67. minuta přinesla šanci hostujícího Serdara, jeho dobrou střelu však domácí obrana srazila mimo. O pět minut později se opět stal středem pozornosti sudí Robert Kampka, který odpískal penaltu za zákrok Bičakčiče na unikajícího Caliguiriho. Jestli italský obránce ve službách Schalke skutečně faulován byl, ví asi jen on sám, domácí publikum o tom však mělo jasno. Penalta se však kopala a Bentaleb vyrovnal na 1:1.

Rozhodnout o vítězství Hoffenheimu mohl ještě v nastavení Joelinton, Fährmann však jeho pokus hlavou vychytal a Schalke si tak z Hoffenheimu veze bod.

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele