13. kolo
03.12.2018 20:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Norimberk na těžkém terénu remizoval s Leverkusenem

Utkání na podmáčeném trávníku v Norimberku mezi domácím FC a Leverkusenem skončilo i přes převahu hostujícího mužstva remízou 1:1. Hosty poslal už v prvním poločase do vedení Kai Havertz, ale Bavoři nachystali ve druhém poločase odpověď, trefil se Georg Margreitter.

Stav hrací plochy nakonec vývoj utkání poměrně zásadně ovlivnil a spíše než ofenzivní choutky předváděly oba týmy tuhý boj. Farmaceuti měli v Norimberku trvalejší převahu, což se nakonec promítlo ve výrazně větším držení balónu.

Leverkusen měl první gólovku po deseti minutách, kdy velmi šikovně rozehrál rohový kop a domácí zachránilo břevno a po dalším zakončení i boční síť. Nerozhodný výsledek 0:0 vydržel přesně do 30. minuty. Leverkusen předvedl opravdu pohlednou akci a i na náročném terénu dokázal rozebrat obranu Norimberka takřka do posledního šroubku, poslední slovo měl krásným technickým obloučkem Kai Havertz. Norimberk měl v prvním poločase jen jednu příležitost, ale Hradecky jí vynikajícím zákrokem zneškodnil.

Domácí fotbalisté po změně stran přeci jenom trochu více přidali plyn a výsledkem bylo poměrně brzké vyrovnání. V 54. minutě nedokázali Farmaceuti odvrátit rohový kop a Georg Margreitter přesnou střelou srovnal. Od této chvíli byl v norimberské aréně znovu k vidění tuhý boj o každý centimetr hřiště a až závěr zápasu mohl přinést rozuzlení. Střelu Vollanda vyrazil na rohový kop Bredlow a Bellarabiho ve slibném úniku výrazně zpomalil terén, což zároveň znamenalo konec příležitosti. Stav 1:1 se až do závěrečného hvizdu nezměnil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele