13. kolo
01.12.2018 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - SC Freiburg 2:0

Dortmund v domácím utkání proti Freiburgu potvrdil roli favorita a minimálně na den zvýšil svůj náskok v čele tabulky na sedm bodů. Na výhře 2:0 se opět podílel i nejlepší střelec Paco Alcácer, který zaokrouhlil svůj bundesligový účet už na 10 gólů.

Úvod zápasu mnoho zajímavých akcí nepřinesl, o první větší vzrušení domácích fanoušků se tak postaral až ve 24. minutě Mario Götze, jenž po centru Sancha pálil těsně vedle. Další šanci měli domácí o tři minuty později, kdy ve vápně Freiburgu nastal zmatek po přihrávce Piszczeka, obránci hostí však dokázali i s dávkou štěstí situaci ubránit.

Po půlhodině hry poprvé zahrozili i hosté. Waldschmidtově střele z přímáku chyběly centimetry. Krátce nato se zranil domácí obránce Zagadou, jehož musel na hřišti vystřídat Toprak.

Ve 37. minutě obránce Heintz přišlápl ve vápně nohu Sanchovi a Borussia kopala penaltu. Tu její kapitán Marco Reus napálil přímo doprostřed brány a poslal svůj tým do vedení. Stačilo pár minut a Freiburg mohl rychle odpovědět. A opět to bylo z přímého kopu. K tomu se tentokrát postavil Jerôme Gondorf a gólmanu Bürkimu proti jeho prudké střele muselo pomoci břevno.

Zkraje druhého poločasu mohli domácí udeřit podruhé. Obránci Freiburgu se ve vlastním vápně nedohodli, čehož využil Marco Reus, gólmana Schwolowa však zblízka překonat nedokázal. Další průběh druhé půle už se nesl v poklidnějším tempu. V 80. minutě dalším prudkým centrem do vápna zahrozil Piszczek, obránce Freiburgu Guldeho ale od vlastního gólu zachránil pohotový Schwolow.

Druhé branky se tak Dortmund dočkal až v nastavení. Sancho přesným pasem poslal míč úplně volnému Piszczekovi, ten místo střely ještě našel v lepší pozici stojícího Alcácera, který se desátým gólem v sezóně osamostatnil v čele tabulky střelců.

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1,33 ? Dortmund neměl doma dosud slabšího soupeře, zároven to bude zřejmě nejnižší kurz z 13. kola. Dost duvodu zlehka se obávat tohoto zápasu. Mě stačí 0.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele