13. kolo
01.12.2018 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

VfB Stuttgart - FC Augsburg 1:0

Stuttgart nejtěsnějším možným rozdílem přehrál Augsburg a připisuje tak třetí výhru v sezoně. Naopak pro hosty to byla už šestá porážka.

Domácí začali lépe a už ve 4. minutě se málem prosadil Anastasios Donis, kdyby jeho pokus nezblokoval Jeffrey Gouweleeuw. Gómez nakonec také úspěšný nebyl a úvodní desetiminutovku zakončil střelou Santiago Ascacibar. Jenže tentokrát to byl Daniel Baier, kdo stál ve správný okamžik přesně tam, kde stát měl.

Ron-Robert Zieler dostal poprvé příležitost ukázat své umění po dvaceti minutách hry, když jeho reflexy otestoval nějakých šest metrů od brány stojící Michael Gregoritsch. Bývalý gólman Hannoveru předvedl opravdu famózní zákrok. Na kopačky hráčů se postupně dostávala nepřesnost a snad i nervozita, tak jako ve dvaatřicáté minutě, kdy Gómez nezpracoval vcelku jednoduchý míč, čímž zazdil možnost slibného protiútoku.

VfB se ale vedení dočkalo ještě během úvodního dějství, konkrétně šest minut před jeho koncem. Pěknou akci zakončil Andreas Beck přihrávkou z pravé strany na Donise, jenž střílel z první z hranice šestnáctky. Nebyla to žádná pumelice, ale přesto na balon muž v rukavicích nedosáhnul - 1:0. Nutno dodat, že šťastný střelec se po změně stran na hrací ploše už neobjevil.

V 56. minutě mohlo být po rohovém kopu srovnáno. Martin Hinteregger však mířil na dobře připraveného brankáře. Zieler stál na správném místě i pět minut poté, když solidní akci Baumova výběru zakončoval André Hahn. Ten samý fotbalista mohl vyrovnat za další dvě minuty, nicméně nedal, stejně jako chvíli po něj Sergio Córdova.

Stuttgartu se podařilo vymanit z obklíčení a ve zbytku zápasu si rovněž vypracoval několik slibných šancí. Erik Thommy však zahodil tři a Ascacibarovi také nebylo přáno. Markus Weinzierl přesto může být s výsledkem spokojený. Proti svému bývalému klubu uspěl. A uvidíme, jak dopadne za týden se svou družinou ve střetnutí proti Borussii Mönchengladbach. Augsburg zajíždí do Leverkusenu.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele