13. kolo
30.11.2018 20:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Fortuna Düsseldorf - 1. FSV Mainz 05 0:1

V předehrávce 13. kola nejvyšší německé Bundesligy Mainz dokázal vydřít těsné vítězství nad domácí Fortunou Düsseldorf. Jediným gólem se o tříbodovou radost hostí postaral mladý útočník Jean-Philippe Mateta.

Domácí Fortuna se snažila hrát poměrně jednoduše. Po delším nákopu se dostal míč k Matthiasi Zimmermannovi, který si navedl míč na pravačku a vypálil. Měl ale tu smůlu, že narazil na pozorného obránce Stefana Bella, jenž míč odvrátil na rohový kop. O chvíli později se za míčem do vápna hnal útočník Jean-Paul Boëtius, který se sice dostal dost blízko, ale pak mu míč kvůli zbytečné kličce utekl do autu.

Domácí útočník Dodi Lukebakio byl stále aktivnějším hráčem a neustále zlobil zadáky Mainzu. Lukebakio dostal míč na osu hřiště a postupoval po rychlé nahrávce až do vápna. V něm ale napálil jen dobře postaveného brankáře Zentnera! O to samé se pokoušel také Hennings poté, co si zpracoval delší pas z hloubi pole. Jeho rána z otočky však potkala jen nejblíže postaveného soupeřova obránce.

Hostující favorit zahrozil o něco později. Před pokutovým územím dostal Gbamin prostor na střelu a jeho povedená rána skončila těsně nad břevnem! Pár minut před koncem první půle se Jean-Philippe Gbamin vydal do protiútoku a měl tu smůlu, že jeho zajímavá rána byla tečována mimo!

Nástup do druhého poločasu se povedl daleko víc domácí Fortuně. Aktivní Lukebakio zleva centroval a Aarón Martín Caricol si při pokusu odvrátit míč málem vstřelil vlastní gól! Naštěstí brankář Robin Zentner včas situaci vyhodnotil a rychlým reflexem se přesunul k tyči, takže balon vyrazil mimo!

Jinak utkání nenabízelo moc pohledný fotbal a především hosté trochu zaostávali za očekáváním. Přesto se jim povedlo dostat se do vedení! V 67. minutě Quaison našel parádní nahrávkou nabíhajícího spoluhráče, kterým byl mladík Jean-Philippe Mateta. Ten před Stögerem udělal kličku na levou nohu a z úhlu propálil Rensinga! Zkušený domácí brankář si sice na míč sáhl, ale v cestě do sítě mu nezabránil. A když domácí Hennings v 88. minutě nepropálil brankáře Zentnera, stav už se nezměnil.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele