13. kolo
01.12.2018 15:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Werder Brémy - Bayern Mnichov 1:2

Serge Gnabry původně neměl nastoupit, ale nakonec se dal dohromady a vystřelil Bayernu důležitou výhru. Nutno dodat, že Werder Brémy rozhodně nechtěl dát protivníkovi zvučnějšího jména nic zadarmo.

V 7. minutě se musel proti Lewandowskimu poprvé vytáhnout Jiří Pavlenka. V 19. minutě se do vápna přes Theodora Gebre Selassieho probojovával Franck Ribéry. Ke kontaktu zřejmě došlo, nicméně rozhodčí Dingert souboj jako penaltový neposoudil. Už o minutku později šli hosté na Weserstadionu do vedení.

Kimmichův pas za obranu zkusil usměrnit na místo určení Gnabry. Napoprvé sice českého brankáře ještě neprostřelil, avšak s dorážkou už neměl problém a protesty brémského celku, jehož hráči reklamovali ofsajd, se ukázaly býti zbytečnými - 0:1. Werder nezačal panikařit, z čehož vyústily pokusy Gebre Selassieho a Sahina. Manuel Neuer byl pozorný.

Mezitím na druhé straně hřiště těsně minul hlavou Thomas Müller. Ve 33. minutě se tým Floriana Kohfeldta dočkal zaslouženého vyrovnání. Max Kruse na levém křídle zaseknul balon a poslal ho před bránu. Neuer vyběhnul, jenomže před ním se najednou vynořil Yuya Osako a hlavou zařídil svému celku vyrovnání - 1:1.

Nedlouho poté se zranil Franck Ribéry a na jeho místo přišel Kingsley Coman. Mnichovský gigant začal druhé dějství o poznání lépe. Müller a Süle se sice neprosadili, leč už v 50. minutě se znovu připomenul Serge Gnabry. Müller uniknul po pravé straně, předložil svému třiadvacetiletému spoluhráči, pro něhož nebyl problém levačkou zblízka po zemi skórovat - 1:2.

Kohfeld věděl, že stále nic nemusí být rozhodnuto, a tak poslal do ofenzivy čerstvé síly, včetně Claudia Pizarra, jenž si v bavorské metropoli taky něco odkopal. Peruánský forvard vyslal ihned po svém příchodu do stoprocentní šance Maxe Kruseho, jenž nedokázal srovnat mířidla. V nastaveném čase ještě neměl Niklas Moisander pochopení pro Lewandowskiho sprint a po druhé žluté kartě byl vyloučen. Bayern tedy připisuje sedmou výhru a příště hraje s Norimberkem. Brémy snad napraví zaváhání (protože z tohoto duelu rozhodně mohly vydolovat víc) v zápase s Fortunou Düsseldorf.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Heresy

Reagovat
smazaný uživatel

Pojdme 0 : 3 Bayern!

Reagovat
smazaný uživatel

Úterní výkon týmu nad Benfikou byl po delší době skvělý. U hráčů šla konečně vidět chuť a touha po vítězství, ochota postavit se za trenéra a bojovnost za klub. Proto jsem zvědavý, zda se Bayernu podaří na něho navázat i v Bundeslize, ovšem ne pouze v zápase s Brémami, ale v delším časovém horizontu. Už je vhodná doba na to, aby Bayern přestal ztrácet zbytečné body. Kromě toho, zítra již budou po dlouhé době na soupisce společně s Gnabrym také Thiago s Comanem, takže snad se z jejich strany dočkáme nějaké té minuty. Můj tip 1:3.

Reagovat
Jardman

Reagovat
Rich

1-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele