Bundesliga - souhrn 12. kola: Dortmund se přiblížil Bayernu

19.11.2021, 22:37, aktualizováno 21.11.2021, 19:29
Komentáře a souhrny
Marco Reus (© AFP)
Dortmund nakonec přece jen urval tři body proti Stuttgartu a na vedoucí Bayernu Mnichov, jenž v předehrávce zaznamenal šokující porážku v Augsburgu, ztrácí jediný bod. Freiburg podruhé za sebou nebodoval, tentokrát podlehl Frankfurtu. Berlínské derby patří Unionu, který si poradil s Herthou. Leverkusen si napravil reputaci výhrou nad Bochumí, naopak RB Lipsko odjíždí bez bodu ze Sinsheimu...

1. FSV Mainz 05 - 1. FC Köln 1:1

21.11.2021 17:30

Góly: 41. Jonathan Burkardt - 47. Salih Özcan

Po neproměněných šancích hostů z Kölnu se ve 41. dostal Mainz do vedení po trefě Burkardta. Na konečných 1:1 "Kozlové" vyrovnali ve 47. minutě, poté co se hlavou prosadil Özcan. Oba týmy tak zůstávají v klidném středu tabulky - Köln je dvanáctý, Mainzu patří osmá příčka.

Do utkání sice vstoupili lépe hosté, ale dlouho si nedokázali vypracovat větší šanci. Až ve 21. minutě se v tutovce zjevil sám před gólmanem Duda, ovšem domácí brankář Zentner svůj tým podržel skvělým zákrokem. Ve 36. minutě se v podobné pozici objevil Modeste, ale i tentokrát byl Zentner pozorný a příležitost zneškodnil. Po neproměněných šancích dostali "Kozlové" lekci z produktivity, když se ve 41. minutě prosadil Burkardt. Ten si ve vápně skvěle zaseknul obránce a trefil přesně na zadní tyč.

Hosté však odpověděli hned po změně stran! Uth poslal ze standardky nadýchaný centr, na který si naskočil Özcan a hlavičkou z bezprostřední blízkosti srovnal. Oba týmy se pak snažily překlopit osud utkání na svou stranu a v závěru byli mnohem blíže domácí. Burkardtovu šanci ale bravurně zneškodnil jeden z obránců Kölnu a Szalaiův pokus z nastavení zkrotil pozorný Timo Horn.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Eintracht Frankfurt 0:2

21.11.2021 15:30

Góly: 34. Jesper Lindstrøm, 43. Filip Kostić

Frankfurt si připsal druhé vítězství v řadě, v dnešním duelu zvítězil na hřišti Freiburgu 2:0. Hosté o osudu utkání rozhodli už v prvním poločase. Nejprve se trefil v 35. minutě Jesper Lindström a v 44. minutě na něj navázal chytře rozehraným přímým kopem Filip Kostić. Oba týmy ale zůstávají na svých pozicích v tabulce - Freiburg drží skvělou třetí příčku, zatímco Frankfurt je až na 11. místě.

První příležitost utkání si vypracovali hosté. Kamada přihrál do vápna na Lindströma, jehož střelu po zemi gólman Flekken skvěle zneškodnil. Frankfurt byl i nadále aktivnějším týmem, ovšem delší čas si nedokázal vypracovat další možnost ke skórování. Jeho tlak ale přesto v 35. minutě vyústil v první gól duelu. Aktivní Lindström se dostal v pokutovém území šťastně k míči a naložil s ním naprosto bezchybně. Flekken proti jeho umístěné střele k tyči nemohl nic dělat - 0:1.

Po inkasované brance zaveleli do útoku také domácí, ale namísto vyrovnání se dočkali dalšího zásahu ve vlastní síti. Filip Kostić v 44. minutě rozehrál ze slušné vzdálenosti standardní situaci. Srbský univerzál však poslal do vápna nepříjemně kroucený míč, který nikdo nezachytil, včetně gólmana Flekkena, jenž neodhadl dráhu míče a po druhé kapituloval - 0:2.

Freiburg musel výrazně přidat, aby dokázal svého konkurenta stáhnout, ale v 57. minutě mohl naopak opět inkasovat. Lindströma nicméně vychytal Flekken. Jen o minutu později byli domácí blizoučko snížení. Küblerův pokus však těsně před brankovou čárou skvěle odkopnul Hasebe. Hosté poté zápas kontrolovali a Freiburg už nepustili do větší šance.

Více informací k zápasu

Union Berlín - Hertha BSC 2:0

20.11.2021 18:30

Góly: 8. Taiwo Awoniyi, 30. Christopher Trimmel

Stalo se tak podruhé z pěti duelů, které oba kluby sehrály na nejvyšší úrovni. Svěřenci Urse Fischera díky dalšímu vítězství v tabulce poskočili na skvělou pátou příčku, zatímco Hertha zůstává nebezpečně blízko sestupových vod.

Pro domácí nemohl zápas začít lépe. Psala se teprve 8. minuta, když přihrávku za obranu jeden ze zadáků nezpracoval, čímž dal šanci čerstvému nigerijskému reprezentantovi Taiwo Awoiyimu, jenž cílil po zemi naprosto přesně k levé tyči - 1:0. Šlo už o jeho osmou branku v sezoně, takže dorovnal Anthonyho Modesteho a Patrika Schicka.

Ve 26. minutě centroval Genki Haraguchi. Tohle pobídku ale nikdo ze spoluhráčů ani z protihráčů netečoval, takže málem zapadla do sítě. Nestalo se, a tak druhá branka padla až krátce poté, v závěru úvodní půl hodiny. Volej Christophera Trimmela si proskákal svoji cestičku až do svatyně hostujícího celku, konkrétně opět k levé tyči - 2:0.

Stará dáma zahrozila až v závěru úvodního dějství. Peter Pekarík nejprve těsně minul. A po něm to vypadalo, že Krzysztof Piatek hlavou skóroval, jenže skluzující Robin Knoche senzačně stihnul kulatý předmět ještě na brankové čáře vykopnout do bezpečí. Úvodní pětačtyřicetiminutovka tedy vyšla lépe die Eisernen.

Ve druhém dějství se na dobrou příležitost čekalo skoro patnáct minut. Pak se osmělil Max Kruse a Alexander Schwolow musel předvést výborný zákrok. Následně pálil Genki Haraguchi, leč rána byla tečována mimo tři tyče. Timo Baumgartl zařízení překopnul a i zbývající minuty si fotbalisté Unionu s přehledem pohlídali.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - VfB Stuttgart 2:1

20.11.2021 15:30

Góly: 56. Donyell Malen, 85. Marco Reus - 63. Roberto Massimo

Dortmund využil pátečního zaváhání vedoucího Bayernu na půdě Augsburgu a po vydřeném vítězství nad Stuttgartem stáhnul manko na první příčku na rozdíl jednoho bodu. Hosté nebyli daleko alespoň od zisku remízy, pět minut před koncem se ale za nerozhodného stavu trefil Marco Reus, a další odpověď na nepříznivou situaci už ve zbývajících pasážích klání nenašli.

K prvnímu ohrožení brány došlo v 7. minutě, přímého volného kopu z dobré pozice se ujal Reus, avšak svou pravačkou o kousek minul hostující bránu. Ve 13. minutě zahrozil hlavou Malen po centru Brandta, ani on ovšem neseřídil svá mířidla správně. Ve 37. minutě se ještě ozval svým pokusem zpoza vápna domácí křídelník Hazard, jenže také cílil pouze do zámezí.

Ve 38. minutě se povedlo zahrozit výrazněji též Stuttgartu. Mangala v šestnáctce sklepával míč pro Coulibalyho, ten levačkou z voleje mířil ke vzdálenější tyčce, fantastickým zákrokem se však prezentoval gólman Kobel. Ačkoli si oba týmy zkrátka dokázaly v první půli vytvořit slušné šance ke skórování, změna skóre nastala až po obrátce. O tu první se postaralo BVB.

Již ve 49. minutě se o tento počin opětovně pokoušel Reus ze standardky, zakroutil sice zase balón přes zeď, nicméně brankář Müller neměl zásadní potíže se zkrocením jeho navštívenky. V 56. minutě se však přece zdařilo udeřit Malenovi, jemuž merunu nablízko přistrčil Raphaël Guerreiro, a následné zakončení, tečované bránícím Item, skončilo za bezmocným Müllerem.

Hosté ale svoje zbraně neskládali. V 61. minutě ještě pálil nepřesně Anton, každopádně o dvě minuty později Karazor uvolnil kolmicí Massima, ten se kličkou zbavil stopera Hummelse a snadno přelstil Kobela. Poslední slovo si ovšem vzal Dortmund, v 85. minutě mu zajistil zápis tří uzmutých bodů Reus, jenž dorazil za brankovou čáru vyraženou střelu spoluhráče Hazarda.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - VfL Bochum 1:0

20.11.2021 15:30

Góly: 4. Amine Adli

Na čtvrté místo Bundesligy poskočil Bayer Leverkusen, jemuž stačila na vítězství proti Bochumi jediná branka. Už ve třetí minutě jí vstřelil Amine Adli a i když bylo k vidění ještě několik šancí, nikdo z dvojice brankářů Hrádecký, Riemann neinkasoval.

Bayer vstoupil do domácího zápasu bez zraněného českého útočníka Patricka Schicka, kterého na hrotu nahradil Amine Adli a byl to právě on, kdo už po 180 sekundách rozvlnil síť.

Celé akci ale předcházela neproměněná příležitost hostujícího Elvise Rexhbecaje, který zpoza vápna vypálil a lehká teč jednoho z obránců zapříčinila, že balón skončil na tyči. A následně to bylo klasické nedáš - dostaneš. Načechraný centr Frimponga poslal na branku hlavou Adli a i když to vypadalo, že brankář Riemann balón vyrazil, rozhodčí dostal signál, že už přešel objemem brankovou čáru. V tu chvíli ještě nikdo v BayAreně netušil, že jde o první a poslední branku v zápase.

Leverkusen totiž další šance neproměňoval. V 17. minutě hlavičkoval vedle Wirtz a stejný hráč v dobré pozici minul branku i ve 39. minutě. Příležitosti domácích před koncem poločasu přibývali, nicméně ani střela Sinkgravena gólem neskočila. Vynikající zákrok přitom předvedl Riemann.

Bochum ztrácela na Leverkusen jen jeden gól a ve druhém dějství se mohlo stát cokoliv. Domácí totiž nebyli schopni přidat pojistku a o výsledek se museli až do závěrečného hvizdu strachovat. Čtvrthodinu před koncem odmítl pojistku Paulinho, kterého opět skvěle vychytal Riemann. Bochum ve druhém poločase často střílela, ale žádný projektil se neuchytil a nejtěsnější výsledek se nezměnil.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Greuther Fürth 4:0

20.11.2021 15:30

Góly: 10. Jonas Hofmann, 28. Florian Neuhaus, 43. Alassane Pléa, 57. Jonas Hofmann

Hladkého vítězství dosáhla Borussia Mönchengladbach nad Greutherem Fürth. Už v poločase byl náskok domácích "Hříbat" tříbrankový a po změně stran ještě došlo k navýšení na konečných 4:0. Rovnou polovinu branek obstaral Jonas Hofmann.

Borussia byla před utkáním favoritem, ale tak nějak se očekávalo, že Fürth bude houževnatým soupeřem. Marná sláva. Domácí vyřídili svého soka už za prvních pětačtyřicet minut.

Obrana Fürthu vydržela jen devět minut. Po laciné ztrátě balónu následovala Koného přihrávka na Jonase Hofmanna, ten si ještě narazil se Stindlem a pak neomylně zakončil! Domácí vedli a rozhodně neměli dost. Po další rychlé akci zakončoval Herrmann a Funk si připsal úspěšný zákrok. Před Funkem bylo čím dál živěji a ve 28. minutě už vedli Die Fohlen o dva góly. Malou domů Funk vůbec nezvládl, napálil balón na prvního stojícího hráče a ten mu ho bez lítosti vrátil do branky.

Greuther vlastně vůbec nestíhal a s dalšími šancemi naložili domácí následovně: Kapitán Stindl po parádním přiťuknutí trefil tyčku a Pléovu střelu vytěsnil na rohový kop Funk. Ve 43. minutě už to Mönchengladbachu klaplo a parádní rána Alassaneho Pléy skončila v síti.

Hosté prohrávali po prvním poločase o tři góly a tak nebylo na co čekat. Hned o přestávce přišli na hrací plochu Bauer s Tillmanem, ale "Hříbata" měla utkání plně pod kontrolou. V 57. minutě zvyšoval už na hrozivých 4:0 Jonas Hofmann, když si Greuther vůbec nepohlídal ofsajdovou hranici. Teprve po čtvrté brance sundali domácí nohu z plynu a utkání v poklidu dohráli. Borussia se tak přiblížila pohárovým příčkám, zatímco Greuther Fürth zůstává s jedním bodem beznadějně poslední.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - RB Lipsko 2:0

20.11.2021 15:30

Góly: 12. Diadié Samassékou, 68. Munas Dabbur

Hoffenheim potvrdil i po reprezentační přestávce, že před vlastními fandy se mu v minulých týdnech dařilo, a pokud zařadíme do jeho statistik také měření sil v DFB-Pokalu, slavil v Rhein-Neckar-Areně už své páté vítězství v řadě. Lipsko, jehož obranu pokořili svými trefami Diadié Samassékou a Munas Dabbur, neskórovalo v průběhu celého klání ani jednou.

Die Roten Bullen určitě nedopomohlo k dobré psychické pohodě poměrně brzké inkasování ze 12. minuty. Zdálo se přitom v první chvíli, že pas z rohového čtvrtkruhu od Geigera by nemusel představovat až takové nebezpečí, pro plachtící míč si sbíhal gólman Gulácsi, ale nakonec směr letu neodhal nejlépe, a tak ho hlavou za jeho záda usměrnil lehce Samassékou.

Hosté v útoku i nadále tápali, na dobře organizovaného protivníka nenacházeli správný recept. Naopak domácí mohli do přestávky náskok navýšit, to když se ve 35. minutě objevil na hranici brankového území nestrážený Posch, nicméně hlavou zamířil těsně vedle Gulácsiho brány. Ani po přestávce se pak obrázek hry nijak neměnil, Lipsko se zkrátka neustále hledalo.

Ve 46. minutě neproměnil příležitost Rutter, jehož stačil vychytat Gulácsi, v 67. minutě francouzský útočník zase Gulácsiho nepřelstil, každopádně o pár chvil později již udeřil jeho spoluhráč Dabbur, který ve středu pole obral o balón velmi nedůrazného Adamse, naběhl si za vápno a zacílil na bližší tyčku, přičemž Hoffenheimu tak nadobro pojistil finální zisk tří bodů.

Více informací k zápasu

Arminia Bielefeld - VfL Wolfsburg 2:2

20.11.2021 15:30

Góly: 11. Masaya Okugawa, 54. Fabian Klos - 62. Wout Weghorst, 63. Lukas Nmecha

Předposlední Arminia Bielefeld dokázala potrápit favorizovaný Wolfsburg, ale porazit ho nezvládla. Přestože ještě po hodině hry vedla o dva góly nakonec remizovala 2:2. Na branky Okugawy a Klose totiž odpověděli slepenými góly Weghorst a starší z bratrů Nmechových Lukas.

Pro domácí je to určitě velká škoda, protože tři body proti účastníkovi Ligy mistrů Wolfsburgu by byly velice cenné. Arminia zaskočila "Vlky" poprvé v 11. minutě, kdy se Masaja Okugawa položil do jemného dloubáčku Wimmera a překonal brankáře Casteelse. Další nepříjemnost stihla Wolfsburg ve 25. minutě, když musel pro zranění střídat Otávio. Ušetřena nebyla ani Arminia a o pět minut později musela sáhnout ke střídání i ona. Zraněného Wimmera nahradil Fernandes.

Wolfsburg začal sice častěji držet balón, ale do stoprocentních šancí se nedostal. Trenér Florian Kohfeldt tak osvěžil ofenzivu příchodem Maximiliana Philippa, jenomže dalším, kdo se prosadil byli opět domácí. V 52. minutě fauloval Mbabu v pokutovém území Schöpfa a sudí odpískal pokutový kop. Nabídnutou možností nepohrdl Fabian Klos, Casteelse poslal ke druhé tyči a zvýšil už na 2:0.

To už znamenalo pro hosty vážný problém, ale včas se s ním dokázali vypořádat. Další střídání Kohfeldta už bylo mimořádně povedené. Lukebakio byl na hřišti chvíli, když adresoval přesnou přihrávku před prázdnou branku Woutovi Weghorstovi a ten snížil. Arminia se sotva stačila oklepat z prvního gólu a Wolfsburg přidal hned druhý, čímž vyrovnal. Philipp šikovně vysunul Lukase Nmecha a ten ranou do šibenice nedal Ortegovi šanci - 2:2. Během necelých dvou minut se dvoubrankový náskok Bielefeldu rozplynul.

Zhruba půlhodinu před koncem se tak začínalo od začátku. Blíže ke třem bodům měl nakonec Wolfsburg. V 77. minutě rozehrál volný přímý kop Arnold a Ortega musel nepříjemný pokus vyrážet. Na druhé straně neměl problémy s Fernandesovým pokusem Casteelsem a bylo čím dál jasnější, že zápas dospěje do remízového konce. Rozhodnutí nepřinesl ani nastavený čas a tak si oba celky připisují po bodu.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Bayern Mnichov 2:1

19.11.2021 20:30

Góly: 23. Mads Pedersen, 36. André Hahn - 38. Robert Lewandowski

Když na druhou branku domácího výběru dokázal rychle zareagovat Robert Lewandowski, málokdo pochyboval o tom, že by vedoucí celek tabulky mohl odjet zpátky do 70 kilometrů vzdáleného Mnichova s prázdnou. FCA díky tomu minimálně na několik hodin poskočili nad sestupové pásmo, zatímco pronásledující Borussia Dortmund má šanci se na lídra dotáhnout na rozdíl jediného bodu.

První střelu zápasu obstaral už v jeho samotném úvodu Arne Maier. Dobrou práci odvedl obránce Omar Richards. Druhý jmenovaný se ještě v úvodní desetiminutovce pustil do ofenzivy a byl z toho dosti nepřesný pokus. Krátce po uplynutí úvodní čtvrt hodiny chtěl překvapit Neuera z poloviny hřiště zakončující Jeffrey Gouweleeuw. Míč se však mezi tři tyče nevešel.

Ve 21. minutě našel Upamecano kolegu Lewandowskiho, který pálil nad. Velká škoda pro Bayern, neboť další šance v podání die Fuggerstädter skončila v síti. Centr z levé strany do té nepopulární "kapsy" mezi brankářem a obránci zdánlivě skvěle vystihnul Lucas Hernández. Jenže ve finále tím pouze připravil palebnou pozici pro Madse Pedersena, jehož přízemní rána levačkou byla nekompromisní - 1:0.

Hosté evidentně takový vývoj nečekali a nedůrazu v jejich hře využil za patnáct minut André Hahn, když Zequiri obral o balon váhajícího Sabitzera, načež posunul na levé křídlo pro Iaga, jehož pobídka na hlavu jednatřicetiletého spoluhráče, který se zrovna nacházel mezi obránci ve vzdálenosti nějakých sedmi metrů od Neuera, byla milimetrově přesná - 2:0.

Nadšení nadpoloviční většiny z šestadvaceti tisícovek diváků na tribunách však hned po rozehrávce zchladil polský kanonýr v dresu bavorského velkoklubu, protože k němu se štěstím prodloužil Thomas Müller (hrající šestistý duel v dresu Bayernu) centr Lucase Hernándeze. Následný koníček se ukázal býti nad Gikiewiczovy možnosti - 2:1.

Po změně stran to byl opět populární Lewa, kdo se jako první pokusil o vyrovnání, nicméně v tomto konkrétním případě by býval potřeboval zhruba o metr vyšší branku. Následně se o technický obstřel snažil Goretzka, ale neuspěl. Nagelsmannovým svěřencům se ve druhém dějství dařilo máloco. Až v 75. minutě si na hranici šestnáctky zaseknul míč Alphonso Davies a k vyrovnání scházel jenom malinkatý kousek.

V minutě osmdesáté přispěchal se svou trochou opět lídr tabulky střelců. Jeho krajan hájící svatyni Augsburgu se dobře vyznamenal. A protože nikdo jiný z protihráčů jej už ve zbývajících minutách nezaměstnal, poskočil jeho klub na dvanáct bodíků. Další může přidat za týden v Berlíně, kde se střetne s tamní Herthou. Naopak do Allianz Areny zamíří Arminia Bielefeld.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov1291241:1328
2.Borussia Dortmund1290330:1827
3.SC Freiburg1264218:1122
4.Bayer Leverkusen1263325:1721
5.Union Berlín1255219:1720
6.VfL Wolfsburg1262414:1420
7.RB Lipsko1253423:1318
8.1. FSV Mainz 051253416:1218
9.Borussia Mönchengladbach1253417:1418
10.TSG Hoffenheim1252521:1717
11.Eintracht Frankfurt1236314:1615
12.1. FC Köln1236318:2115
13.VfL Bochum1241710:1913
14.Hertha BSC1241712:2613
15.FC Augsburg1233611:2112
16.VfB Stuttgart1224616:2210
17.Arminia Bielefeld121659:189
18.Greuther Fürth1201118:331

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (55)

Přidat komentář
eder

No vida. Každý může porazit každého. Dokonce už i v bundeslize...

Reagovat
smazaný uživatel

tak je to spravne

Reagovat
funkyman

hadam sa konkurenti zhora priblizia

Reagovat
Agent z Melmacu

Nagelsman out

Reagovat
Kinky7

Proč proboha? Že měl Bayern smůlu? Na ten jeho fotbal se kouká fakt dobře a zajíci se budou počítat až po sezóně

Reagovat
Agent z Melmacu

OUT JSEM ŘEKLA

Reagovat
Elliasson

Já myslel, že Alf je chlap.

Reagovat
Agent z Melmacu

měl mezi nohama čuráka?

Reagovat
PH8

Ano, měl. Viz S2E11.

Reagovat
Agent z Melmacu

nie

Reagovat
PH8

Pošli důkaz nebo jsi prachbídný lhář.

Reagovat
Agent z Melmacu

nie

Reagovat
Elliasson

Minimálně Rhoda byla slečna z Melmacu.

Reagovat
Agent z Melmacu

bola to Ronda

Reagovat
smazaný uživatel

Gikiewicz celkem držel škoda tý branky na 2:1 pro něj. Ale důležitý body aby se víc vyrovnala liga

Reagovat
Gerd 13

Tak to je fakt ostuda prohrát s týmem,který hraje o záchranu,že by podcenili soupeře?No,sice se to občas stává,ale škoda.

Reagovat
Rudnevs

Keby som na Bayern vsádzal častejšie, možno by raz tú ligu fakt vyhral niekto iný.

Reagovat
Seydou Doumbia

doufám že si na to dal alespon pětimístnou sumu

Reagovat
Nebelung

Může mi někdo vysvětlit, proč Morávek ještě v Augsburgu neskončil? To si ho tam tak váží? Vždyť se jim nemůže vyplatit.

Reagovat
oli9

Evidentně jsou s ním spokojeni, včera taky naskočil. Asi je týmový hráč, profík a jako náhradník. ideální

Reagovat
Kucka

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Salfovic

Taková Augsburgská verze Rosického.

Reagovat
ratusek

Rosický pro chudé

Reagovat
dave30

Tak letos asi poslední sezóna. Ale on je tam již 10 sezón a zřejmě si ho váží i za vše ostatní mimo hřiště. Protože jako maskotovi by mu nedávali stále ještě asi půl milionu euro ročně. Možná v létě dostane nabídku pokračovat v klubu v nějaké funkcionářské pozici. Uvidíme.

Reagovat
PH8

Přijde mi, že v Německu je loajalita klubů k týmům na jiný úrovni než jinde. Nezbeavuje se na sílu deadwoodu y nemění se kádr po postupu a podobně.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
oli9

Reagovat
Nebelung

Doufal jsem, že se ozve někdo kdo Augsburg sleduje, ale i tak díky všem

Reagovat
db18

Bayern's 5 unvaccinated players are Joshua Kimmich, Serge Gnabry, Jamal Musiala, Eric Maxim Choupo-Moting and Mickaël Cuisance

The 5 players were ordered to come to Säbener Straße on Thursday at 9am for talks. The bosses wanted to talk to the players as the situation was getting worse. The players who had to be quarantined were told that they would not get paid during their quarantine. For Kimmich, with an estimated annual salary of 20 million euros (including bonuses), this means a loss of 384,000 euros per week. With two weeks of quarantine, that makes it 768,000 euros.

The players themselves were very surprised. They thought that the bosses would only try to convince them to take the vaccine. But they was caught off guard by the salary topic and the talk of training isolation.

Reagovat
Rudnevs

To ich je tolko nezaockovanych? Tak preco je taky hon najma na Kimmicha?

Reagovat
db18

Protože to jediný řekl veřejně, na ty ostatní se tak nějak přišlo bokem. Navíc to Kimmich podpořil dementním argumentem.

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Bayern +

Tak okrem neho a Gnabryho ten zvyšok nemá také meno, plus teda Serge mal rozum a bol na túto tému ticho.

A snáď si nečakal, že sa dajú očkovať kompletne všetci, hoc aj v Bayerne.

Reagovat
vladino10

Alw aj tak mi to príde zaujímavé, že je dennodenne v kolektíve tímu kde je drvivá väčšina napichana, nikomu nič nie je a on sa bojí

A že mu to stojí za to nehrať...uvidíme čo bude keď sa mu táto karanténa par krát zopakuje.

Reagovat
fenixLFC

Skvely pristup vedenia

Reagovat
Bayern +

Ako to majú vlastne oni s PNkou? Mohol by si napríklad Kimmich nárokovať od štátu 55% náhradu počas toho, alebo sa to na nich nevzťahuje?

Reagovat
db18

Normálně asi mohl, ale Německo myslím zrušilo proplácení PN v době karantény u neočkovaných lidí. (aspoň teda některé státy, v Bavorsku nevím jak to je)

Reagovat
Bayern +

No, bolo by super ak by si Kimmich za take dve 10-dňové karantény od štátu nárokoval 1 mega, normálne by som mu v tom aj fandil

Reagovat
The Krupy

Reagovat
8lampard8

Byl nekdo v posledni dobe (nebo se v dohledne dobe chysta) v Nemecku na fotbale? Chci jet pristi vikend na Herthu a potreboval bych vedet, zda mi ke vstupu na stadion (pripadne do muzei, galerie,…) potvrzeni o ockovani tri mesice stary? Diky

Reagovat
fenixLFC

Stopro

Reagovat
8lampard8

Diky

Reagovat
stas87

Tak Anfang je iny sterelec ohladne toho ockovacieho preukazu. V auguste Werder letel do Frankfurtu a potom busom do Karlsruhe na zapas. Odleteli v piatok do Frankfurtu, v sobotu sa hralo. Ale uz v piatok mali meskanie, pretoze jednemu z hracov vysiel pozitivny test a vsetci neockovani ludia z toho lietadla automaticky isli do karanteny, aj Anfang s Jungem. Po par hodinach ale dva testy vysli tomu hracovi negartivne a vsetko sa zdalo ok.

V novembri potom bremsky zdraovtny institut kontroloval ockovacie preukazy kazdeho zamestnanca kvoli pozitivnemu pripadu Friedla, uradnika zarazilo datum prveho ockovania u Anfanga. Podla toho dokumentu ho podstupil v aprili, druhu davku mal dostat v juli. Takze do karanteny v auguste vobec nemusel..

Werder v juli bol v Zillertalu na sustredeniu a tam mal Anfang podstupit druhu davku. Anfang ale potom co bol uvedeny do funkcie v klube, tak povedal ze nie je ockovany. Ministerstvo zdravotnictva tak zacalo viac patrat ako to je a zistilo, ze neexistuje ani jedno cislo v tom preukaze, podla ktoreho sa to da vysledovat kedy si nechal pichnut prvu a druhu davku.

Proste Werder...profesionalny klub a nedokaze si zaistit administrativnu vec v pripade kontroly. Ja neviem, ci sa smiat alebo plakat. Len to potvrdzuje, ze ten klub zije v alternativnej realite a vobec netusi, co znamena byt vedeny podla nemeckych standardov. To je fakt druhy pristav..

Reagovat
db18

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
cologneFC

Tu by som vinil najmä Anfanga, on s trénovaním skončil. Totálny idiot

Reagovat
db18

Reagovat
andrew96

Reagovat
Rudnevs

Uplne neskoncil podla mna, ale urcite ho to poznamena, tak ako trebars Dauma. Mozno to skusi v Rakusku alebo niekde v zahranici.

Reagovat
db18

V Rakousku, kde jsou ty opatření ještě přísnější, si podle mne tuplem neškrtne...

...to spíš čekám nějaké Maďarsko, nebo že by někdo na Slovensku zkusil jít ve stopě DACu...

Reagovat
cologneFC

Jasné, myslel som na Nemecko, veď tam sa už aj rieši, že dostane stopku. No bude to mať ťažké.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
naheCZ

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele