12. kolo
20.11.2021 15:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Jude Bellingham (© AFP)

Dortmund se přiblížil prvnímu Bayernu na dostřel, výhru nad Stuttgartem mu přisoudil Reus

Dortmund využil pátečního zaváhání vedoucího Bayernu na půdě Augsburgu a po vydřeném vítězství nad Stuttgartem stáhnul manko na první příčku na rozdíl jednoho bodu. Hosté nebyli daleko alespoň od zisku remízy, pět minut před koncem se ale za nerozhodného stavu trefil Marco Reus, a další odpověď na nepříznivou situaci už ve zbývajících pasážích klání nenašli.

K prvnímu ohrožení brány došlo v 7. minutě, přímého volného kopu z dobré pozice se ujal Reus, avšak svou pravačkou o kousek minul hostující bránu. Ve 13. minutě zahrozil hlavou Malen po centru Brandta, ani on ovšem neseřídil svá mířidla správně. Ve 37. minutě se ještě ozval svým pokusem zpoza vápna domácí křídelník Hazard, jenže také cílil pouze do zámezí.

Ve 38. minutě se povedlo zahrozit výrazněji též Stuttgartu. Mangala v šestnáctce sklepával míč pro Coulibalyho, ten levačkou z voleje mířil ke vzdálenější tyčce, fantastickým zákrokem se však prezentoval gólman Kobel. Ačkoli si oba týmy zkrátka dokázaly v první půli vytvořit slušné šance ke skórování, změna skóre nastala až po obrátce. O tu první se postaralo BVB.

Již ve 49. minutě se o tento počin opětovně pokoušel Reus ze standardky, zakroutil sice zase balón přes zeď, nicméně brankář Müller neměl zásadní potíže se zkrocením jeho navštívenky. V 56. minutě se však přece zdařilo udeřit Malenovi, jemuž merunu nablízko přistrčil Raphaël Guerreiro, a následné zakončení, tečované bránícím Item, skončilo za bezmocným Müllerem.

Hosté ale svoje zbraně neskládali. V 61. minutě ještě pálil nepřesně Anton, každopádně o dvě minuty později Karazor uvolnil kolmicí Massima, ten se kličkou zbavil stopera Hummelse a snadno přelstil Kobela. Poslední slovo si ovšem vzal Dortmund, v 85. minutě mu zajistil zápis tří uzmutých bodů Reus, jenž dorazil za brankovou čáru vyraženou střelu spoluhráče Hazarda.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, nu.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3,38-4,03. To neklapne.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele