12. kolo
20.11.2021 15:30 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Jonas Hofmann (© AFP)

Borussia proti Greutheru Fürth úřadovala a nasázela čtyři góly

Hladkého vítězství dosáhla Borussia Mönchengladbach nad Greutherem Fürth. Už v poločase byl náskok domácích "Hříbat" tříbrankový a po změně stran ještě došlo k navýšení na konečných 4:0. Rovnou polovinu branek obstaral Jonas Hofmann.

Borussia byla před utkáním favoritem, ale tak nějak se očekávalo, že Fürth bude houževnatým soupeřem. Marná sláva. Domácí vyřídili svého soka už za prvních pětačtyřicet minut.

Obrana Fürthu vydržela jen devět minut. Po laciné ztrátě balónu následovala Koného přihrávka na Jonase Hofmanna, ten si ještě narazil se Stindlem a pak neomylně zakončil! Domácí vedli a rozhodně neměli dost. Po další rychlé akci zakončoval Herrmann a Funk si připsal úspěšný zákrok. Před Funkem bylo čím dál živěji a ve 28. minutě už vedli Die Fohlen o dva góly. Malou domů Funk vůbec nezvládl, napálil balón na prvního stojícího hráče a ten mu ho bez lítosti vrátil do branky.

Greuther vlastně vůbec nestíhal a s dalšími šancemi naložili domácí následovně: Kapitán Stindl po parádním přiťuknutí trefil tyčku a Pléovu střelu vytěsnil na rohový kop Funk. Ve 43. minutě už to Mönchengladbachu klaplo a parádní rána Alassaneho Pléy skončila v síti.

Hosté prohrávali po prvním poločase o tři góly a tak nebylo na co čekat. Hned o přestávce přišli na hrací plochu Bauer s Tillmanem, ale "Hříbata" měla utkání plně pod kontrolou. V 57. minutě zvyšoval už na hrozivých 4:0 Jonas Hofmann, když si Greuther vůbec nepohlídal ofsajdovou hranici. Teprve po čtvrté brance sundali domácí nohu z plynu a utkání v poklidu dohráli. Borussia se tak přiblížila pohárovým příčkám, zatímco Greuther Fürth zůstává s jedním bodem beznadějně poslední.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele