Bundesliga - preview 12. kola: Freiburg chce zpět na vítěznou vlnu

19.11.2021, 09:23, aktualizováno 21.11.2021, 08:50
Previews
Vincenzo Grifo (vpravo) (© AFP)
Freiburg před reprezentační pauzou poprvé padl, nyní chce zpět na vítěznou vlnu a náladový Frankfurt bude představovat hodně nepříjemného soupeře. Mainz unikl ze sestupového pásma a případný triumf nad 1. FC Köln by ho poslal do kontaktu s pohárovými pozicemi...
SC Freiburg - Eintracht Frankfurt  (neděle 15:30)
Hráči Freiburgu sice před reprezentační přestávkou poprvé v sezoně prohráli, nicméně soupeřem jim byl Bayern Mnichov. Do té doby předváděli spolehlivé výkony, které je vynesly až na třetí příčku tabulky. Tu si budou chtít po dvanáctém kole minimálně udržet. Eintrachtu zatím aktuální ročník zdaleka nevychází podle představ, takže se určitě bude chtít vyhnout další porážce.

Ta by jej totiž patrně ještě více přiblížila sestupovému pásmu. V květnu přitom v domácím stánku dokázali Orli soupeře z Bádensko-Württemberska porazit. Nicméně tehdy se jednalo o poslední zápas a celek z tehdejší Commerzbank-Areny, dnes Deutsche Bank Parku, měl docela jinou fazonu. O první listopadové sobotě navíc vyhrál nad posledním Fürthem.

"S výkonem týmu můžu být dnes spokojený. Potěšilo mě hlavně to, jak jsme se dokázali po změně stran zlepšit. Z hráčů byla znát jak velká ochota pracovat, tak vůle po vítězství. Mám radost, že jsme zvládli na vyrovnávací trefu ještě odpovědět a připsali si na konto důležité tři body," prohlásil kouč Oliver Glasner, jenž po zranění přivítal zpátky v kádru jak kapitána Sebastiana Rodeho, tak Aymena Barkoka.

Co se týče nucených absencí u Freiburgu, situace je o něco složitější. Nico Schlotterbeck má potíže se stehnem, avšak nejčerstvější zprávy naznačují, že by měl být připraven. Jonathan Schmid léčí koronavirovou nákazu, Kevin Schade se zranil v utkání německé jednadvacítky. Nils Petersen a Roland Sallai mají potíže s kolenem, ale takový Philipp Lienhart už by měl být připraven odehrát alespoň nějakou porci minut.

"Chci pogratulovat Julianovi a Bayernu k vítězství. Můj tým odehrál dobrý zápas. Hráči byli odvážní po celých devadesát minut. Bohužel jsme dvakrát ponechali Bayernu více prostoru a to nás stálo lepší výsledek," hodnotil první prohru v sezoně Christian Streich, jenž příští měsíc oslaví deset roků v pozici hlavního kouče freiburského klubu.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Flekken - Gulde, Lienhart, N. Schlotterbeck - Kübler, M. Eggestein, Höfler, Günter - Jeong, Grifo - Höler
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Tuta, Hinteregger, Ndicka - Sow, Jakic - Durm, Kamada, Kostic - Borré, Lammers
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.01 - 3.65 - 3.93
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FSV Mainz 05 - 1. FC Köln  (neděle 17:30)
Domácí skvadra Bo Svenssona má zatím sezonu velice dobře rozjetou. Ovšem hostující Kozli z Kölnu také nepředvádějí špatný fotbal, díky čemuž mají na kontě solidních čtrnáct bodů, tedy jen o tři méně, než jejich nejbližší protivník.

Klub z města nad řekou Rýn sesbíral za jedenáct kol hned pět remíz, přičemž ta poslední se odehrála před reprezentační přestávkou, když na jejich stadion dorazil Union Berlín. Velmi dobré střetnutí odehrál po delší době Anthony Modeste, který zaznamenal na RheinEnergieStadionu oba góly svého týmu, přičemž ten druhý si schoval až na závěrečnou pětiminutovku řádné hrací doby.

"Směrem dopředu jsme byli odvážní, takže se nám podařilo chybu ze závěru prvního poločasu napravit. To je fotbal, jaký chci se svým mančaftem hrát. Doufám, že hráči této mojí vizi porozumí. Jsem přesvědčený o tom, že k našemu vítězství chybělo proti Unionu opravdu málo," prohlásil Steffen Baumgart, jenž bude postrádat Jannese Horna a Elyese Skhiriho, ale naopak se mu vrací Timo Hubers a Jan Thielmann.

Poslední klání, které odehráli die Nullfünfer, bylo rovněž remízové. V Opel Areně dokázal na branku Floriana Neuhause z Gladbachu odpovědět na začátku závěrečné čtvrt hodiny Silvan Widmer, pro něhož to byla vůbec první trefa v sezoně. Situace na třetím až osmém místě v tabulce jest velice vyrovnaná, takže tahle mírná ztráta nemusí fotbalisty hájící barvy klubu, za který v minulosti nastupoval třeba český obránce Zdeněk Pospěch, rozhodně nijak mrzet.

"S tímhle výsledkem jsem spokojený. Dobře jsme začali a měli hru pod kontrolou. Ve zbytku prvního poločasu jsme ale působili zakřiknutým dojmem, kvůli čemuž jsme inkasovali. Reakce ve druhé půli byla výborná, protože jsme byli jasně lepší. Myslím, že za celých devadesát minut bychom si bývali zasloužili vyhrát," nechal se slyšet Bo Svensson, který nebude moct nasadit nikoho z tria St. Juste, Tauer a Lucoqui. Dubnový vzájemný mač Mohuč zvládla a předpokládá se, že bodový zisk si na konto připíše i tentokrát.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - Bell, Hack, Niakhaté - Widmer, Kohr, Aaron - J.-S. Lee, Boetius - Onisiwo, Burkardt
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
T. Horn - Schmitz, Kilian, Czichos, Hector - Ljubicic, Özcan - Thielmann, Uth, Kainz - Modeste
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.10 - 3.66 - 3.63
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Borussia Dortmund - VfB Stuttgart  (sobota 15:30)
Ze šesti utkání před vlastními fanoušky Dortmund vždy zvítězil. Stoprocentními statistikami na domácí půdě se třeba nemůže pyšnit ani vedoucí Bayern a tým kouče Marca Roseho míní tuhle bilanci protáhnout i na střetnutí se Stuttgartem. Hosté nejsou aktuálně v dobré pohodě, možná jim ale nedávná reprezentační pauza prospěla a nabídla čas pro správnou regeneraci.

Vypadnutí z Německého poháru, dvě ligové porážky v řadě, to je sumář uplynulých rezultátů mužstva trenéra Pellegrina Matarazza ve zkratce. Stuttgart měl příležitost během dvoutýdenní přestávky nabrat čerstvé fyzické i psychické síly, aby se co nejrychleji oddálil od sestupového pásma. Od šestnáctého Augsburgu ho po jedenácti kolech odděloval jen rozdíl jednoho bodu.

Klub z Bádenska-Württemberska každopádně nemá na poslední zápas na Westfalenstadionu vůbec špatné vzpomínky, v loňském ročníku tam zvítězil hned o čtyři branky. Jenomže uspět zrovna za současného vlastního rozpoložení nebude bezpochyby vůbec snadné. A to i přesto, že Borussia ve dvou listopadových zápasech rovněž nezazářila a v obou případech prohrála.

Nejprve tomu bylo v Lize mistrů proti Ajaxu, následně též v Bundeslize na půdě Lipska. Tak jako tak je však odstup od obou nynějších soků tak markantní, že roli favorita musí evidentně přijímat Roseho výběr. "Čeká nás protivník, který je agresivní na míči, který hraje s vysokou intenzitou. Má jasnou představu, jak využívat volné prostory na hřišti," uvedl domácí stratég.

Pro Dortmund bude možná daleko důležitější než pro Stuttgart, jak se vypořádá s nedávným nuceným přerušením klubové scény kvůli mezinárodním utkáním. Přece jenom má v kádru více hráčů, kteří si plnili své povinnosti v národních dresech, a je otázkou, v jakém stavu se Rosemu vrátí. "Bude klíčové nalézt správný balanc v sestavě," potvrdil dortmundský lodivod.

Venku VfB ještě neuzmulo tři body, navíc na cizích stadionech doposud z pěti případů pouze třikrát skórovalo. "Myslím, že Stuttgart nastoupí v obdobném složení jako loni," předpovídal Rose. "Když jsme naposledy do Dortmundu cestovali, nikdo nám nevěřil. Pokud odevzdáme sto deset procent, možná znovu zabodujeme," burcoval hostující obránce Marc Oliver Kempf.

Až na vzájemné klání z prosince loňského roku jinak BVB na svého nynějšího rivala umělo zahrát, v minulých pěti měřeních sil ho hned čtyřikrát skolilo. "Chceme vstupovat do tohoto mače s pozitivní náladou," vzkazoval Kempf. "Dortmund má i letos velmi dobrého trenéra a kvalitní tým. Nicméně fakt, že jsme ho v předešlé sezóně venku porazili, nás povzbuzuje."
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Kobel - Meunier, Akanji, Hummels, Raphaël Guerreiro - Witsel - Bellingham, Brandt - Reus, Malen, Hazard
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Müller - Mavropanos, Anton, Kempf - Karazor, Endo, Sosa - Förster, Mangala - Didavi - Coulibaly
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.34 - 5.53 - 9.34
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayer Leverkusen - VfL Bochum  (sobota 15:30)
Leverkusenu se od půlky října v Bundeslize přestalo dařit. A už čtyři zápasy v řadě neuzmul tříbodový rezultát. O ten se nyní rozhodně pokusí proti nováčkovi nejvyšší soutěže, Bochum se každopádně dostala za stejné období do dost dobré pohody. Pokud reprezentační přestávka nenechala vyloženě zapomenout na její nabraný elán, neměla by mít důvod si jakkoli nevěřit.

Domácí po jedenácti odehraných kolech okupovali šestou pozici, minimální ztrátu vykazovali na první čtyřku, která by je posunula do toužebné Ligy mistrů pro příští ročník. Aby se ovšem ztráta zbytečně nenavyšovala, potřebuje svou krátkou šňůru nezdarů zastavit. "Víme, že jsme před mezinárodní pauzou nezískali body, které jsme uzmout chtěli," povídal Gerardo Seoane.

Leverkusenský lodivod musí ještě myslet na dění v Evropské lize, v níž je Bayer velmi blízko konečné první příčce v tabulce. S ohledem na skutečnost, kdo jak byl vytěžovaný v uplynulých dvou týdnech v dresech nároďáků, i na následující možná klíčový mač s Celticem, bude pro něj důležité, jakou sestavu proti Bochumi zvolí. Tu doma přivítá vůbec poprvé od roku 2009.

Ačkoli leverkusenský celek na domácí scéně v posledních utkáních výsledkově vážně spíše tápal, v nejčerstvějších dvou případech dle Seoaneho zaznamenal zlepšení. "Jak proti Betisu v Evropské lize, tak na půdě Herthy jsme obstáli po mentální stránce. Byli jsme dynamičtí," těšilo ho. "Jenže od té doby se mí hráči rozprchli do svých zemí. Začínáme tak od začátku."

Hosté v předchozích čtyřech ligových kolech zvítězili hned třikrát, zároveň postoupili do další fáze Německého poháru. Najednou se tak tým trenéra Thomase Reise vyhoupl ze sestupového pásma. "Odvedl v několika předešlých střetnutích opravdu dobrou práci," přikyvoval Seoane. "Budeme muset být neustále v pohybu, abychom našli recept na organizovaného protivníka."
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Frimpong, Tah, Tapsoba, Hincapié - Paulinho, Andrich, Demirbay, Diaby - Wirtz - Adli
VfL Bochum - pravděpodobná sestava:
Riemann - Stafylidis, Mašovič, Lampropoulos, Danilo Soares - Losilla - Löwen, Rexhbecaj - Asano, Antwi-Adjei - Polter
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.47 - 4.85 - 7.12
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Mönchengladbach - Greuther Fürth  (sobota 15:30)
Mönchengladbach zatím nedokáže najít jakési optimální tempo. Lépe řečeno zahájit nějakou delší sérii bez porážky pro něj představuje problém. I proto se vlastně nachází ve středu tabulky, každopádně s nevelkou ztrátou na místa zaručující evropské poháry pro příští sezónu. K nim se navíc může natěsno přiblížit po duelu s Fürthem, jenž je dosud beznadějně poslední.

Svěřenci trenéra Stefana Leitla tvrdě pociťují, co obnáší působit na nejvyšší úrovni. Bavorský klub působí mezi německou smetánkou, nepočítáme-li tedy předbundesligové období, teprve podruhé ve své historii. A zatím svou cestu plánuje obdobně jako v roce 2013, čili okamžitým pádem o patro níže. Suma sumárum dokázal za dosavadních jedenáct kol získat jen jeden bod.

Domácí stratég Adi Hütter by svého protivníka nerad podceňoval. "Myslím, že měl v několika případech trochu smůly," hodnotil. "Opravdu hodně pečlivě jsme ho museli analyzovat. Když před reprezentační pauzou narazil na Frankfurt, většinu času působil velmi solidně. Prakticky vždycky se snaží pracovat defenzivně, hru dost roztahuje do šíře. I proto je tak nebezpečný."

Před vlastními fanoušky Borussia ještě neprohrála. Pokud hodlá naplnit svůj prvotní cíl, tedy proklouznutí do pohárové Evropy pro následující ročník, bude evidentně důležité, aby právě na domácí půdě pokračovala v nastoleném trendu. "Respektujeme každého soupeře. Teď ale prostě musíme přijímat roli favorita. Chci, aby bylo vidět, že míníme zvítězit," dodal Hütter.
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Scally, Ginter, Bensebaini, Netz - Koné, Zakaria - Hofmann, Stindl, Pléa - Thuram
Greuther Fürth - pravděpodobná sestava:
Funk - Meyerhöfer, Griesbeck, Sarpei, Willems - Christiansen - Seguin, Tillman - Nielsen - Itten, Hrgota
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.26 - 6.60 - 12.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
TSG Hoffenheim - RB Lipsko  (sobota 15:30)
Lipsko mělo poměrně těžkopádný vstup do nové sezóny, nicméně po posledních týdnech je třeba říci, že by se mu přece mohlo blýskat na lepší časy. Budiž příkladem třeba právě minulé dva zápasy, v Lize mistrů uhrálo bod s PSG, v Bundeslize pak skolilo Dortmund. Své slušné rozpoložení, jež každopádně mohla narušit reprezentační pauza, hodlá stvrdit v Hoffenheimu.

Hosté na ligové scéně neprohráli už sedmkrát v řadě, za toto období urvali čtyři vítězství. A rázem se tak šoupli průběžným pořadím dost nahoru, po jedenácti kolech uzmuli páté místo, tedy aspoň to, které loňskému vicemistrovi německé nejvyšší soutěže zaručuje na příští ročník účast v evropských pohárech. Jen na rozdíl bodu je mu přitom vzdálena první čtyřka tabulky.

Domácí si zatím vedou jaksi průměrně, nemůžou být se svým dosavadním působením zásadně nespokojeni, na druhou stranu plesat a slavit také ne. Přece se jim nedaří především na cizích hřištích, ze šesti klání venku padli hned čtyřikrát. Na druhou stranu před vlastními fanoušky působí parádně, včetně DFB-Pokalu před nimi od konce září hráli čtyři duely a vždy vyhráli.

Svůj jubilejní stý zápas v dresu Lipska si může odškrtnout ve své kariéře hostující středopolař Amadou Haidara. "První sezóna pod trenérem Julianem Nagelsmannem pro mě byla určitě o něco těžší, jelikož jsem si musel zvykat na jiný styl fotbalu," vzpomínal na období přechozího velení. "Druhá v pořadí se mi ovšem opravdu vydařila. Jsem tu velmi šťastný," povídal dále.

Sám mohl dobře porovnat, jak moc odlišný je způsob práce Nagelsmanna a Jesseho Marsche, který Die Roten Bullen převzal letos v létě. "Prakticky žádné velké rozdíly nevidím," hodnotil. "Oba jsou u střídačky hlasití a aktivní. Marsch s námi také hodně mluví, takový přístup se mi líbí. Je normální, že když přijde někdo nový, ze začátku nedokážete nabrat optimální tempo."

Pro Hoffenheim nepředstavuje Lipsko rozhodně oblíbeného protivníka, v uplynulých sedmi utkáních, jednou přitom v rámci Německého poháru, ho neporazil ani jednou, prohrál s ním celkem pětkrát. "Agresivní postoj vůči míči je něco, co našeho soupeře zdobí. Musíme být na tato fakta připraveni. Je potřeba zůstat hlavně v klidu," řekl domácí kouč Sebastian Hoeness.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Posch, Grillitsch, Vogt - Akpoguma, Raum - Stiller, Samassékou - Geiger - Bebou, Kramarič
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulácsi - Orbán, Simakan, Gvardiol - Mukiele, Haïdara, Kampl, Angeliňo - Nkunku, Dani Olmo - André Silva
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.54 - 4.06 - 1.79
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Arminia Bielefeld - VfL Wolfsburg  (sobota 15:30)
Na jakýchsi dvou vlnách surfovali v letošním ročníku fotbalisté Wolfsburgu. Zkraje chytili tu velkou, v Bundeslize postupně uzmuli čtyři výhry v řadě a obsadili v tabulce na čas dokonce příčku nejvyšší. Jenže velký proud následně vystřídal ten slabší. Před reprezentační přestávkou však Vlci jako by znovu nabírali silný vítr do plachet a v trendu by rádi pokračovali i proti Bielefeldu.

Na konci října hosté vyhráli v Leverkusenu, následně v Lize mistrů skolili Salzburg, pak také porazili Augsburg. Vecpali se tak v pořadí na čtvrté místo, o nějž by určitě nechtěli přijít na půdě Arminie. "Náš protivník neustále mění svoje systémy," varoval hostující lodivod Florian Kohfeldt. "Možná nám míč raději přenechá. Ale jak ho získá, okamžitě vyrazí do protiútoků."

Byť je ještě předčasné cokoli hodnotit, wolfsburgské vedení klubu zřejmě podniklo ten pravý krok k restartu výkonů celého mužstva. Od té doby, co byl odvolán jako šéf lavičky Mark van Bommel, je Kohfeldtův výběr stoprocentní. Otázkou je, na jak dlouho. A zda bude mít tahle změna dlouhodobě pozitivní vliv i v týdnech následujících. Zatím může být vnímána úspěšně.

Tedy pokud do statistik nezařadíme nedávné přátelské měření sil s Hansou Rostock, které si družina z Dolního Saska střihla během reprezentační přestávky a v němž padla o dvě branky. "Z výsledkového hlediska jsem mohl být spokojený," hodnotil Kohfeldt své dosavadní krátké působení u VfL. "Myslím totiž i na celkový obraz. A překvapilo mě, jak si vše rychle sedlo."

Bielefeld před dvěma týdny konečně utnul svou sérii bez výhry, která trvala deset zápasů za sebou, a porazil venku Stuttgart. Pevně věří, že tenhle zdar ho může nakopnout k odpoutání se ze sestupového pásma co nejrychleji. "To jediné, co je pro nás důležité, je náš přístup. Mít správný postoj a vnést na hřiště sílu prostě musíme," povídal domácí stratég Frank Kramer.
Arminia Bielefeld - pravděpodobná sestava:
Ortega Moreno - Brunner, Pieper, Nilsson, Laursen - Prietl, Vasiliadis - Wimmer, Schöpf, Okugawa - Klos
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Bornauw, Guilavogui, Brooks - Baku, Gerhardt, Arnold, Paulo Otávio - Steffen, L. Nmecha - Weghorst
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.99 - 3.44 - 2.07
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Union Berlín - Hertha BSC  (sobota 18:30)
Berlínské derby zakončí sobotní program Bundesligy. A ačkoli Union působil doposud o něco lépe než jeho městský sok Hertha a je pasován do role mírného favorita, nemá s ním nejlepší bilanci. Vždyť od roku 2012 ho v posledních šesti případech skolil jenom jednou. Oběma se před reprezentační pauzou nedařilo, a tak míní najít vzpruhu v tomhle pro ně prestižním klání.

V posledních dvou ligových kolech získaly obě družiny pouze bod, domácí před dvěma týdny remizovali na půdě Kolínu nad Rýnem, hosté před vlastními fanoušky s Leverkusenem. Zatím může být s dosavadním průběhem sezóny spíše spokojenější výběr kouče Urse Fischera, který se pohybuje v horní polovině tabulky, a to blízko míst zaručující postup do pohárové Evropy.

Hertha uzmula na své konto po jedenácti kolech o čtyři body méně než Die Eisernen a dostala se na třináctou příčku průběžného pořadí. V tuhle chvíli drží vachrlatý čtyřbodový odstup od sestupového pásma, i tak ovšem naplňuje své prvotní cíle, tedy ligovou záchranu. V podstatě si, podobně jako její konkurent, nemůže zásadně stěžovat na své uplynulé výsledkové počiny.

Je pravda, že oběma mančaftům chybí jakýsi konzistentní výkonnost. Na Union možná navíc doléhá tíha působení v evropských pohárech, na něž po dlouhá léta nebyl zvyklý. "Pokud se podíváme na poslední tři zápasy Herthy, vykazovala kompaktnost a organizovanou hru," řekl Fischer. "Tenhle duel by mohly rozhodovat opravdu jenom malé detaily. Bude hodně těžký."

Nejen na hrací ploše, ale taktéž v hledišti se očekává bouřlivé dění. Když mužstvo kouče Pála Dárdaie zavítalo na Stadion An der Alten Försterei naposledy, uhrálo tam plichtu. "I když na tribunách v předešlých derby nemohli být fanoušci, cítil jsem, v jak napjaté atmosféře se hrají. My, hráči, se těšíme snad ještě víc než sami diváci," uvedl hostující záložník Lucas Tousart.
Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Luthe - Friedrich, Knoche, Baumgartl - Trimmel, Khedira, Giesselmann - Haraguči, Prömel - Awoniyi, Kruse
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Pekarík, Stark, Dardai, Plattenhardt - Ascacíbar, Tousart - Richter, Serdar, Mittelstädt - Jovetič
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.03 - 3.29 - 4.37
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
FC Augsburg - Bayern Mnichov  (pátek 20:30)
Bundesliga se po poslední reprezentační přestávce rozběhne naplno bavorským derby. A není samozřejmě žádným překvapením, že je v něm favorizovaný Bayern, který hodlá proti svému lokálnímu rivalovi ještě více pojistit své postavení na čele tabulky. Pokud se mu zdaří vyhrát nad Augsburgem, dočasně si utvoří před aktuálně druhým Dortmundem sedmibodový náskok.

Před dvěma týdny hosté získali velmi důležité vítězství nad Freiburgem, celkově již své čtvrté za sebou v rámci ligového měření sil, a jasně všem naznačili, že za obhajobou titulu míří tím správným směrem. Do konce podzimní části si chtějí především vytvořit od svých soupeřů co největší odstup, který je sice v tuhle chvíli dostatečný, nicméně nevykazuje dominantní prvky.

A právě takový vlastně Bayern míní působit vždy. V Lize mistrů neměl do těchto chvil žádný problém, pozornost tak vlastně může až do vánočních svátků upínat více na německou scénu. Proti Augsburgu si mimochodem své jubilejní 600. střetnutí v dresu Stern des Südens zřejmě odbyde Thomas Müller, a i proto by si Die Roten tyhle kulatiny své velké stálice neradi kazili.

Výsledkový výpadek u nich zkrátka není předpokládanou záležitostí, připomeneme-li i fakt, že domácím se od začátku sezóny nijak slavně nedaří. V úvodních jedenácti kolech urvali na své konto pouhých devět bodů, a okupovali tak až šestnáctou pozici. Svěřenci kouče Markuse Weinzierla mají do konce kalendářního roku co napravovat, aby se vyhoupnuli v pořadí výše.

I včetně jednoho utkání v DFB-Pokalu skolil Bayern svého bavorského konkurenta celkem už jedenáctkrát za předchozích třináct případů. "Augsburg působí dost kompaktně," varoval před podceněním hostující stratég Julian Nagelsmann. "Míníme mu sebrat co nejvíce sil a vyhodit ho z tempa, když se bude vydávat do útoku z brejků. K tomu je třeba podržet míč," dodával.

Fuggerstädter při svém minulém vystoupení před vlastními fanoušky poměrně jednoznačně porazili Stuttgart. Teď je každopádně čeká bezpochyby daleko slovutnější protivník. "Víme moc dobře, že jsme úplní outsideři," neschovával se před pravdou Weinzierl. "Statisticky totiž Bayern vyhraje desetkrát z deseti zápasů. Budeme se mu snažit fotbal znepříjemnit," sliboval.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Gikiewicz - Gumny, Gouweleeuw, Oxford, Pedersen - Maier, Dorsch - Caligiuri, Vargas - Zeqiri, Finnbogason
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Pavard, Upamecano, Hernández, Richards - Kimmich, Goretzka - Gnabry, Müller, Sané - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 14.80 - 8.04 - 1.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov1191140:1128
2.Borussia Dortmund1180328:1724
3.SC Freiburg1164118:922
4.VfL Wolfsburg1161412:1219
5.RB Lipsko1153323:1118
6.Bayer Leverkusen1153324:1718
7.1. FSV Mainz 051152415:1117
8.Union Berlín1145217:1717
9.Borussia Mönchengladbach1143413:1415
10.TSG Hoffenheim1142519:1714
11.1. FC Köln1135317:2014
12.VfL Bochum1141610:1813
13.Hertha BSC1141612:2413
14.Eintracht Frankfurt1126312:1612
15.VfB Stuttgart1124515:2010
16.FC Augsburg112369:209
17.Arminia Bielefeld111557:168
18.Greuther Fürth1101108:291

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (23)

Přidat komentář
fabec1222

OT: Ani covid, ani vláda, ani nová sezona Zaklínače. Nic nás nemůže zastavit, a tak přichází nová sezona zimních sportů

EF je opět připraveno, a je nezbytné, aby se navázalo na tradice zimních diskuzí. Největší experti se opět scházejí na jedom místě, aby prokázali své mnohaleté zkušenosti ze sledování TV stanic.

Ať už jste amatérský epidemiolog, naočkovaná ovce, popírač, je to jedno. Vypněte ligové soutěže fotbalu, vymažte kanály Nova Sport 3,4 a přidejte se k nám k vrcholu sportovní sezony

https://www.eurofotbal.cz/clanky/lavicka-slavi-vanoce-ve-vedru-u-plaze-ale-tradic-se-nevzda-104302/?nocount=1#forum

Reagovat
db18

12:11 Anfang prý používal falešní potvrzení

jak blbý někdo může být?

Reagovat
bayern987

Dneska Thomas 600. zápas.

Reagovat
vojtech23

0:3

Reagovat
REPLIKATOR

Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

Morávek zničil Bayern

Reagovat
Salfovic

To, že není zraněnej, je totálně rozhodilo.

Reagovat
stas87

Werder vyhodil Anfanga. Ten klub ma jednu unikatnu vlastnost...dokaze sa pravidelne strelit sam do nohy vo chvili, ked uz to vyzera aspon tak, ze sa situacia ukludnila a zastabilizovala. To pomyselne dno nebol zostup, to pride az v tejto sezone a zacina to pripominat pristav v 2.BL.

Reagovat
Rudnevs

To fakt? V deň zápasu? Ako to dnes vidíš btw?

Reagovat
stas87

Werder prehra, atmosfera v klube zla, na ihrisku vobec ten tim nepripomina aspiranta na postup. Vela veci nefunguje, po zostupe sa situacia neukludnila a stale sa objavuju nove a nove problemy. Ako som pisal pred casom, zostup mali o rok skor, vtedy to ale Heidenheim pokaslal.

Reagovat
cologneFC

V Nemecku takéto veci riešia razantne. Vôbec sa nečudujem, že letel. Btw., čo hovoríte na výber zápasu na NovaSport? Leverkusen-Bochum? Really?

Reagovat
JozkokozleJ

Faktor Schick. Mal tam byt jasne BVB - VfB. Aj ked mna po futalovej stranke najviac lakal nefanusikovsky Hoffenheim - Leipzig. Ale nechce sa mi hladat streamy. Dost som sa nedavno pri tom s vyskakovacimi reklamami natrapil pri Herthe.

Reagovat
JozkokozleJ

Tak v jeho pripade sa moze jednat o trestny cin...

Reagovat
stas87

V piatok este Werder za Anfangom stal, lenze behom dna bolo jasne, ze policia ma nepriame dokazy o tom, ze padelal ten preukaz. A ked si ho policia zavolala v piatok vecer na vysluch, tak neskor ponukol rezignaciu. Filbry potvrdil, ze uz nefiguruje na vyplatnej listine, ale ake dosledky to bude mat pre samotneho Anfanga, to nechcel spekulovat do doby, kym bude mat policia jasne dokazy a neskor ho obvini.

Ole Werner by mal byt nastupca, neverim ale tomu, ze on ten tim dvihne natolko, aby este zabojoval o prve dve miesta.

Reagovat
JozkokozleJ

2.BL nestiham seldovat. Ale pride mi, ze Werder si nechal dost kvality na to, aby ten postup uhral. (Chapem, ze ostatne okolnosti tomu teraz uplne nepraju.) Ak to porovnam s HSV, S04, H96, ci Fortunou, ti maju uz v podstate druholigovu supisku. Preto je dolezite sa do BL vratit co najrychlesjie a neponorit sa do baziny hlbsie. Kazdym uplynutym rokom to byva tazsie.

Reagovat
Rudnevs

Ja by som naopak mozno povedal, ze supiska Werderu je stale akosi nekoncepcne zoskladana z neuspesnych prvoligovych zvyskov a z Duckscha. Zatial co trebars HSV (a aj S04 tym ze vedeli skor o zostupe a mali viac casu na pripravu) to stihli obmenit tak nejak koncepcne, pri Werderi mi pride, ze v lete s tym kadrom nic poriadne ani nespravili a doplnili to tak nejak chaoticky. Ale to je mozno len moj osobny pocit.

Reagovat
db18

Takže nejde jen o nedorozumění...

Reagovat
Kily

v Sasku (zatím) do 12. prosince bez diváků

Reagovat
monty25

OT: Schalke přišlo v nastavení o výhru kvůli vymyšlené penaltě. Absolutně nechápu, jak něco takovýho může rozhodčí odpískat po zhlédnutí videa.

Reagovat
stas87

Ta penalta pre Werder je celkom skandal a vysmech pre S04, nie? Ja tam teda nejaky faul nevidel, ale videl som len jednu opakovacku. 1-1 nic neriesi, vykon biedny a aj ked to bol remizovy zapas, ten jeden regulerny gol Schalke dalo a malo tak vyhrat. Dalsi tyzden vyjazd do Kielu, tam dostanu nalozeno a jesen v prostredku tabulky. Asi je to ludom vo vedeni celkom jedno, lebo plat pride vzdy, niektori ludia su nevyhoditelni a fanusik moze byt rad, ze vobec moze na stadion. Werder mal priemerny tim v BL, aj tak spadol. Teraz ma trochu nadpriemerny tim v 2.BL ale vykony priemerne...a ako sa bude blizit koniec jesene, tlak bude stupat, tak sa sezona kludne moze odpiskat na konci januara. Uz sa teda u tych zapasov dost premaham, aby som to vobec zapol. Nastastie je v plnom prude SHL a NHL, to mi to ciastocne kompenzuje, tu zeleno-bielu biedu.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Heresy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele