12. kolo
19.11.2021 20:30 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Radost hráčů Augsburgu (© AFP)

Bayern senzačně prohrál v Augsburgu

Když na druhou branku domácího výběru dokázal rychle zareagovat Robert Lewandowski, málokdo pochyboval o tom, že by vedoucí celek tabulky mohl odjet zpátky do 70 kilometrů vzdáleného Mnichova s prázdnou. FCA díky tomu minimálně na několik hodin poskočili nad sestupové pásmo, zatímco pronásledující Borussia Dortmund má šanci se na lídra dotáhnout na rozdíl jediného bodu.

První střelu zápasu obstaral už v jeho samotném úvodu Arne Maier. Dobrou práci odvedl obránce Omar Richards. Druhý jmenovaný se ještě v úvodní desetiminutovce pustil do ofenzivy a byl z toho dosti nepřesný pokus. Krátce po uplynutí úvodní čtvrt hodiny chtěl překvapit Neuera z poloviny hřiště zakončující Jeffrey Gouweleeuw. Míč se však mezi tři tyče nevešel.

Ve 21. minutě našel Upamecano kolegu Lewandowskiho, který pálil nad. Velká škoda pro Bayern, neboť další šance v podání die Fuggerstädter skončila v síti. Centr z levé strany do té nepopulární "kapsy" mezi brankářem a obránci zdánlivě skvěle vystihnul Lucas Hernández. Jenže ve finále tím pouze připravil palebnou pozici pro Madse Pedersena, jehož přízemní rána levačkou byla nekompromisní - 1:0.

Hosté evidentně takový vývoj nečekali a nedůrazu v jejich hře využil za patnáct minut André Hahn, když Zequiri obral o balon váhajícího Sabitzera, načež posunul na levé křídlo pro Iaga, jehož pobídka na hlavu jednatřicetiletého spoluhráče, který se zrovna nacházel mezi obránci ve vzdálenosti nějakých sedmi metrů od Neuera, byla milimetrově přesná - 2:0.

Nadšení nadpoloviční většiny z šestadvaceti tisícovek diváků na tribunách však hned po rozehrávce zchladil polský kanonýr v dresu bavorského velkoklubu, protože k němu se štěstím prodloužil Thomas Müller (hrající šestistý duel v dresu Bayernu) centr Lucase Hernándeze. Následný koníček se ukázal býti nad Gikiewiczovy možnosti - 2:1.

Po změně stran to byl opět populární Lewa, kdo se jako první pokusil o vyrovnání, nicméně v tomto konkrétním případě by býval potřeboval zhruba o metr vyšší branku. Následně se o technický obstřel snažil Goretzka, ale neuspěl. Nagelsmannovým svěřencům se ve druhém dějství dařilo máloco. Až v 75. minutě si na hranici šestnáctky zaseknul míč Alphonso Davies a k vyrovnání scházel jenom malinkatý kousek.

V minutě osmdesáté přispěchal se svou trochou opět lídr tabulky střelců. Jeho krajan hájící svatyni Augsburgu se dobře vyznamenal. A protože nikdo jiný z protihráčů jej už ve zbývajících minutách nezaměstnal, poskočil jeho klub na dvanáct bodíků. Další může přidat za týden v Berlíně, kde se střetne s tamní Herthou. Naopak do Allianz Areny zamíří Arminia Bielefeld.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Opět příležitost ,aby nám hráči Bayernu v následujících 3 zápasech ukázali svuj herecký talent.

Reagovat
smazaný uživatel

Krasne prodany zapas

Reagovat
smazaný uživatel

Vím , co ti buzeranti umí a nevyužiju to.

Reagovat
Rich

1-3

Reagovat
südkurve

FC Hollywood

Reagovat
Nebelung

Může mi někdo vysvětlit, proč Morávek ještě v Augsburgu neskončil? To si ho tam tak váží? Vždyť se jim nemůže vyplatit.

Reagovat
Ferragamo7

Tak toto bola naozaj jedna veľká a trápna komédia v podaní Bayernu.

Reagovat
smazaný uživatel

Přijdou další. Bez zkoušek, zahrají nám to hned naostro.

Reagovat
Ferragamo7

FERA2 - a to píšem ako ortodoxný fanda Bayernu,ktorý mu drukuje už od roku 1985.Ale to čo predviedli včera,tak to už bolo na mňa moc a to som kľudas.V LM tých súperov drtíme a príde priemerný Frankfurt a úplne zúfalý a podpriemerný Augsburg a nedokážu ani remizovať?S mužstvami ktoré musia rozniesť na kopytách? Iste,zápas sa môže nevydariť,ale oni prehrávajú 2:0 a vyzerá to ako?Prihrávajú si loptu na vlastnej polovici,keď sa dostali pri vápno tak alibisticky zase tá lopta prišla až k Neuerovi,ja som zhnusený odišiel od telky v 70 minúte,už som sa nemohol na to pozerať.Nie je predsa možné,aby hrali takto alibisticky a bez života,keď prehrávajú.Preto si dovolím tvrdiť,že toto bola čistá komédia z ich strany,ak by chceli vyhrať,tak im v tréningovom tempe nasolia 5,6 gólov ani by sa nezapotili.

Reagovat
smazaný uživatel

Reakce zejtra dnes mám ještě po práci ještě spoustu práce.

Reagovat
smazaný uživatel

To je z toho přepracování-ještě .

Reagovat
Rich

Je na čase, abych se taky vyjádřil. Předevčírem jsem byl natěšený, protože prostě během kvalifikací není, na co se koukat. Ale co včera předvedli? To byl šok a ta prohra mě naštvala více, než prohra v poháru, kde to byl debakl. Zápas jsem dokoukal, ale člověk se nemůže ubránit tomu, že si hráči vsadí proti sobě a prohrají schvalně... Vždyť Augsburg nehraje nic, je to trapný tým, který jenom brání... Ztráta bodů... Nevěřím tomu, že Bayern nedokáže vyhrát nad slabým týmem, když dokáže přehrát úplně v pohodě Leverkussen, Freiburg atd... Je to trapný...

Další věc, rozhodčí to pískal strašně a výkony Sabitzera? Poslal ho do B za to, jak hrál naivně...

Reagovat
smazaný uživatel

Pánové, cca 4 nebo 5 let nazpět jsem měl podobnou při v Norské lize. Správně jsem tam z jednoho kola u tří zápasu předpokládal prohry velkých favoritu, plus k tomu 2 zápasy výhry favoritu. Byl jsem i tam atakován. Hledám tyto zápasy na jiném webu. Bude mě zajímat, co mě zde odpovíte.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele