12. kolo
20.11.2021 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Amine Adli (© AFP)

Leverkusen i bez zraněného Schicka udolal Bochum

Na čtvrté místo Bundesligy poskočil Bayer Leverkusen, jemuž stačila na vítězství proti Bochumi jediná branka. Už ve třetí minutě jí vstřelil Amine Adli a i když bylo k vidění ještě několik šancí, nikdo z dvojice brankářů Hrádecký, Riemann neinkasoval.

Bayer vstoupil do domácího zápasu bez zraněného českého útočníka Patricka Schicka, kterého na hrotu nahradil Amine Adli a byl to právě on, kdo už po 180 sekundách rozvlnil síť.

Celé akci ale předcházela neproměněná příležitost hostujícího Elvise Rexhbecaje, který zpoza vápna vypálil a lehká teč jednoho z obránců zapříčinila, že balón skončil na tyči. A následně to bylo klasické nedáš - dostaneš. Načechraný centr Frimponga poslal na branku hlavou Adli a i když to vypadalo, že brankář Riemann balón vyrazil, rozhodčí dostal signál, že už přešel objemem brankovou čáru. V tu chvíli ještě nikdo v BayAreně netušil, že jde o první a poslední branku v zápase.

Leverkusen totiž další šance neproměňoval. V 17. minutě hlavičkoval vedle Wirtz a stejný hráč v dobré pozici minul branku i ve 39. minutě. Příležitosti domácích před koncem poločasu přibývali, nicméně ani střela Sinkgravena gólem neskočila. Vynikající zákrok přitom předvedl Riemann.

Bochum ztrácela na Leverkusen jen jeden gól a ve druhém dějství se mohlo stát cokoliv. Domácí totiž nebyli schopni přidat pojistku a o výsledek se museli až do závěrečného hvizdu strachovat. Čtvrthodinu před koncem odmítl pojistku Paulinho, kterého opět skvěle vychytal Riemann. Bochum ve druhém poločase často střílela, ale žádný projektil se neuchytil a nejtěsnější výsledek se nezměnil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele