12. kolo
20.11.2021 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Hoffenheimu (© AFP)

Lipsko se hodně trápilo, v Hoffenheimu zaslouženě padlo o dva góly

Hoffenheim potvrdil i po reprezentační přestávce, že před vlastními fandy se mu v minulých týdnech dařilo, a pokud zařadíme do jeho statistik také měření sil v DFB-Pokalu, slavil v Rhein-Neckar-Areně už své páté vítězství v řadě. Lipsko, jehož obranu pokořili svými trefami Diadié Samassékou a Munas Dabbur, neskórovalo v průběhu celého klání ani jednou.

Die Roten Bullen určitě nedopomohlo k dobré psychické pohodě poměrně brzké inkasování ze 12. minuty. Zdálo se přitom v první chvíli, že pas z rohového čtvrtkruhu od Geigera by nemusel představovat až takové nebezpečí, pro plachtící míč si sbíhal gólman Gulácsi, ale nakonec směr letu neodhal nejlépe, a tak ho hlavou za jeho záda usměrnil lehce Samassékou.

Hosté v útoku i nadále tápali, na dobře organizovaného protivníka nenacházeli správný recept. Naopak domácí mohli do přestávky náskok navýšit, to když se ve 35. minutě objevil na hranici brankového území nestrážený Posch, nicméně hlavou zamířil těsně vedle Gulácsiho brány. Ani po přestávce se pak obrázek hry nijak neměnil, Lipsko se zkrátka neustále hledalo.

Ve 46. minutě neproměnil příležitost Rutter, jehož stačil vychytat Gulácsi, v 67. minutě francouzský útočník zase Gulácsiho nepřelstil, každopádně o pár chvil později již udeřil jeho spoluhráč Dabbur, který ve středu pole obral o balón velmi nedůrazného Adamse, naběhl si za vápno a zacílil na bližší tyčku, přičemž Hoffenheimu tak nadobro pojistil finální zisk tří bodů.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele