12. kolo
20.11.2021 15:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Lukas Nmecha (© AFP)

Arminia neudržela dvoubrankový náskok a s Wolfsburgem remizovala

Předposlední Arminia Bielefeld dokázala potrápit favorizovaný Wolfsburg, ale porazit ho nezvládla. Přestože ještě po hodině hry vedla o dva góly nakonec remizovala 2:2. Na branky Okugawy a Klose totiž odpověděli slepenými góly Weghorst a starší z bratrů Nmechových Lukas.

Pro domácí je to určitě velká škoda, protože tři body proti účastníkovi Ligy mistrů Wolfsburgu by byly velice cenné. Arminia zaskočila "Vlky" poprvé v 11. minutě, kdy se Masaja Okugawa položil do jemného dloubáčku Wimmera a překonal brankáře Casteelse. Další nepříjemnost stihla Wolfsburg ve 25. minutě, když musel pro zranění střídat Otávio. Ušetřena nebyla ani Arminia a o pět minut později musela sáhnout ke střídání i ona. Zraněného Wimmera nahradil Fernandes.

Wolfsburg začal sice častěji držet balón, ale do stoprocentních šancí se nedostal. Trenér Florian Kohfeldt tak osvěžil ofenzivu příchodem Maximiliana Philippa, jenomže dalším, kdo se prosadil byli opět domácí. V 52. minutě fauloval Mbabu v pokutovém území Schöpfa a sudí odpískal pokutový kop. Nabídnutou možností nepohrdl Fabian Klos, Casteelse poslal ke druhé tyči a zvýšil už na 2:0.

To už znamenalo pro hosty vážný problém, ale včas se s ním dokázali vypořádat. Další střídání Kohfeldta už bylo mimořádně povedené. Lukebakio byl na hřišti chvíli, když adresoval přesnou přihrávku před prázdnou branku Woutovi Weghorstovi a ten snížil. Arminia se sotva stačila oklepat z prvního gólu a Wolfsburg přidal hned druhý, čímž vyrovnal. Philipp šikovně vysunul Lukase Nmecha a ten ranou do šibenice nedal Ortegovi šanci - 2:2. Během necelých dvou minut se dvoubrankový náskok Bielefeldu rozplynul.

Zhruba půlhodinu před koncem se tak začínalo od začátku. Blíže ke třem bodům měl nakonec Wolfsburg. V 77. minutě rozehrál volný přímý kop Arnold a Ortega musel nepříjemný pokus vyrážet. Na druhé straně neměl problémy s Fernandesovým pokusem Casteelsem a bylo čím dál jasnější, že zápas dospěje do remízového konce. Rozhodnutí nepřinesl ani nastavený čas a tak si oba celky připisují po bodu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele