Bundesliga - souhrn 11. kola

09.11.2018, 22:26, aktualizováno 11.11.2018, 19:54
Komentáře a souhrny
Parádní bitvu nabídl šlágr mezi Dortmundem a mnichovským Bayernem. Skóre se dvakrát přelilo a nakonec se radovali žlutočerní a upevnili si vedení v lize. Gladbach vyhrál na půdě Werderu a zůstává na průběžné druhé pozici. Uspělo rovněž RB Lipsko, které si poradilo s Leverkusenem. Frankfurt si zapsal cenné tři body za vítězství nad Schalke...

Eintracht Frankfurt - Schalke 04 3:0

11.11.2018 18:00

Góly: 61. Luka Jović, 73. Luka Jović, 81. Sébastien Haller

Srbský útočník Luka Jović si připsal na konto další dva střelecké zásahy. Celkem jich stihl sesbírat už devět, což znamená, že vede tabulku střelců a jeho hostování z Benfiky Lisabon se zatím Frankfurtu vyplácí.

V úvodní dvacetiminutovce se v Commerzbank-Areně nehrálo v žádném zběsilém tempu. Teprve v jejím závěru mířil Rebić ramenem mimo. Die Königsblauen se osmělili až ve čtyřiatřicáté minutě, když Caligiuri servíroval pro Utha, jehož zakončení scházely centimetry. Do šaten se tedy šlo za nerozhodného stavu.

Po hodině hry se zrodil rychlý brejk, na jehož konci si udělal prostor Jović a tvrdou křížnou ranou nedal Fährmannovi pražádnou šanci - 1:0. Za pět minut to mohlo být pro Orly ještě veselejší. Rebić, který asistoval u prvního gólu, se chtěl zapsat do listiny střelců sám. Saného sice obešel, nicméně radost mu pokazila branková konstrukce.

Pojistka se tedy dostavila až v 73. minutě. Filip Kostić prchl po levé straně, aby naservíroval zhruba na penaltový puntík, kde z první pálil Luka Jović a nutno dodat, že tady asi brankář Schalke malinko zaspal - 2:0.

Hosté se snažili odpovědět prostřednictvím Konopljanky, kterému však chyběla přesnost. V 80. minutě se po rohu míč ocitnul ve shluku těl. Jović se zorientoval ze všech nejrychleji, ale nastřelil pouze muže v rukavicích. Naštěstí pro Eintracht se od něj odrazil kulatý předmět k číhajícímu Sébastienu Hallerovi, jenž ho okamžitě poslal pod břevno - 3:0. Svěřenci Adolfa Hüttera tedy přečkají reprezentační pauzu na čtvrté příčce, kdežto Schalke zůstane čtrnácté.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - Bayer Leverkusen 3:0

11.11.2018 15:30

Góly: 27. Yussuf Poulsen, 68. Lukas Klostermann, 85. Yussuf Poulsen

RB Lipsko sice v Evropské lize na rozdíl od Bayeru Leverkusen v týdnu prohrálo, nicméně při vzájemném bundesligovém duelu svého soupeře v Red Bull Areně jednoznačně přehrálo. Vyskočilo tedy na třetí příčku, zatímco Heiko Herrlich bude mít během následující reprezentační přestávky o čem přemýšlet.

První větší šanci zápasu si připsal domácí Timo Werner, jenže tentokrát mu za celých devadesát minut (plus nějaké to nastavení) nebylo přáno. Domácí byli aktivnější a hosté častokrát jejich tempo nestíhali. Po šestadvaceti minutách hry byl poměr střel na bránu 5:0 a za další minutku se Rangnickův tým ujal vedení.

Diego Demme poslal míč za obranu na Yussufa Poulsena, jenž se v rychlosti na poslední chvíli rozhodl, že zkusí Lukase Hradeckyho přelobovat. A dobře udělal - 1:0. Nutno ovšem dodat, že platnost této trefy musel ještě potvrdit videorozhodčí. Ve 36. minutě Kai Havertz obešel Ilsankera, nicméně pak se musel sklonit před uměním brankáře Gulácsiho.

Po poločase poslal Herrlich do hry Leona Baileyho, jenže ten zatím neprožívá dobrý ročník. Die Roten Bullen na ploše dominovali a další zásah si schovali na osmašedesátou minutu. Po autovém vhazování a lehkém přiťuknutí prostrčil Sabitzer na Lukase Klostermanna. Proti jeho přízemní střele do protipohybu neměla leverkusenská jednička nárok - 2:0.

Die Werkself se pokusila s výsledkem ještě něco udělat. Jmenovitě to byl Bailey, který svým přímým kopem Gulácsiho pořádně zaměstnal. Další slibnou možnost zahodil Kevin Volland. A tak přišla znovu řada na Poulsena. Dominik Kohr při odkopu váhal, takže dotírající Klostermann stihl míč tečovat. Ke škodě Bayeru zrovna do prostoru penalty, kde stál dánský reprezentant. Balon si stihl zpracovat a následně mířil pravačkou po zemi vedle osamoceného Hradeckyho - 3:0.

Kevin Kampl mohl svému bývalému zaměstnavateli zasadit ještě jeden hřebíček, kdyby se gólman nepředvedl v tom nejlepším světle. V každém případě pro obhájce páté příčky to byla už šestá porážka. Proti Stuttgartu to za dva týdny bude chtít pořádně zabrat. Rozjeté RB Lipsko si zahraje s Wolfsburgem.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Bayern Mnichov 3:2

10.11.2018 18:30

Góly: 49. Marco Reus (pen.), 67. Marco Reus, 74. Paco Alcácer - 26. Robert Lewandowski, 53. Robert Lewandowski

Jednoznačným šlágrem jedenáctého bundesligového kola byl zápas Borussie Dortmund s Bayernem Mnichov. A fanoušci ve vyprodaném Signal Iduna Parku mohli být maximálně spokojení. Aktéři obou mužstev totiž nezklamali a utkání mělo nepřekvapivě velmi vysokou úroveň. Nabídlo pět branek s tím, že šťastnější byli po závěrečném hvizdu domácí.

V úvodu přitom hosté svého soupeře nikterak nešetřili a po pětadvaceti minutách mohlo být po zápase. Jenomže vedle Gnabryho ve dvou velkých šancích selhali jak Ribéry, tak Lewandowski. Na opačné straně hřiště vypadal velice nadějně kontr pěti proti dvěma, který však ke škodě celého týmu i většiny příznivců na tribunách nevyřešil optimálně Mario Götze.

Matts Hummels po deseti minutách hry výborně uvolnil Reuse, nicméně jeho pozdrav nemohl Manuela Neuera vyděsit. V šestadvacáté minutě centroval do vápna z pravé strany Gnabry, a protože Robert Lewandowski zůstal před gólmanem Hitzem zcela neobsazen, šli svěřenci Nika Kovaće do vedení - 0:1.

Navýšit ho mohl za dalších sedm minut Ribéry, jenže v závěru svého působivého sóla našel pouze připraveného muže v rukavicích. Do šaten tedy hráči bavorského velkoklubu odkráčeli s těsným náskokem, který se však měl záhy po změně stran rozplynout jako důvěra obyvatel Spolkové republiky Německo v kancléřku Angelu Merkelovou.

Ve 49. minutě poslal Jadon Sancho výbornou přihrávku Reusovi, jehož ve vápně evidentně podrazil Neuer. Sám faulovaný se navzdory fotbalovým poučkám sám ujal exekuce na řízené penalty. Jelikož si vybral pravou stranu, zatímco jednička Bayernu skákala opačným směrem, bylo ve stánku Černožlutých vyrovnáno - 1:1.

Úřadující mistr se nedal rozhodit a brzy překlopil misky vah opět na svou stranu. Míč po ose Gnabry-Kimmich doputoval až na hlavu Roberta Lewandowskiho, pro něhož nebyl nejmenší problém z bezprostřední blízkosti dopravit hrací předmět za brankovou čáru - 1:2. Pro polského útočníka a obhájce prvenství mezi bundesligovými kanonýry to byla sedmá trefa v sezoně.

Bayernu ovšem tentokrát body nepřinesla. V následujících minutách sice ještě stihli své stoprocentní gólovky zazdít jak Marco Reus, tak střídající Paco Alcácer. V 67. minutě se skvadra Luciena Favreho dočkala zaslouženého vyrovnání. Witsel pobídl Dahouda, jenž volil přihrávku na pravé křídlo, kde se v ten moment pohyboval Lukasz Piszczek. Polský obránce si všiml ve vápně nabíhajícího Reuse, který se dokázal prosadit z voleje, třebaže zakončoval pravačkou a balon před ním mírně poskočil. Jeho rovněž skákavá střela byla nad Neuerovy síly - 2:2.

Chleba se definitivně zlomil po třiasedmdesáti minutách hry. Axel Witsel svou přihrávkou vyslal do brejku Paca Alcácera, který si pohlídal ofsajdovou hranu a mohl se řítit sám na mnichovskou svatyni. Vybíhajícího brankáře ve správný okamžik obelstil jednoduchým obloučkem a mohl se běžet radovat se svými spoluhráči - 3:2.

Ve zbytku tohoto střetnutí se ještě Reus pokusil zkompletovat hattrick, Ribéry prubl Hitzovu pozornost, Neuer na útočném výletě v nastaveném čase nehlavičkoval přesně a Lewandowskiho zásah nemohl být uznán pro ofsajd. Dortmund má tedy na čele tabulky čtyřbodový náskok nad druhým Gladbachem a před sebou duel s Mohučí, zatímco Bayernu patří až pátá příčka. Celek z Allianz Areny tak jistě uvítá, že příštím protivníkem bude předposlední Fortuna Düsseldorf.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - FC Augsburg 2:1

10.11.2018 15:30

Góly: 65. Andrej Kramarić, 83. Reiss Nelson - 69. Alfred Finnbogason

Hoffenheim si proti Augsburgu připsal důležité vítězství, díky kterému se vyšvihnul na pohárovou příčku. Fuggerstädter však o mnoho nezaostávají.

Velmi dobrou formu si v dresu TSG udržuje Joelinton. Právě on v 7. minutě nepřesně zakončoval rychlý brejk. Ještě v úvodní dvacetiminutovce to zkoušel podruhé, tentokrát hlavou, nicméně skóre se neměnilo. Andreas Luthe byl totiž pozorný. Ádám Szalai v závěru úvodního dějství volil zakončení z otočky, což se málem ukázalo býti správným řešením.

Těsně před odchodem do šaten předvedl velikou parádu brankář Augsburgu, když musel čelit ráně z kopačky Kerema Demirbaye. Za hosty se v prvním poločase osmělili pouze Caiuby, Alfred Finnbogason a Koo Ja-Cheol. Žádná z příležitostí ale neskončila mezi třemi tyčemi.

Ve druhém poločase zaměstnal Olivera Baumanna svým volejem Marco Richter. Potom jen o kousíček minul Andrej Kramarić. V 65. minutě střílel Finnbogason, avšak za pětadvacet sekund slavili Hoffenheimští, když po selhání obránců a Joelintonově přihrávce uklízel do téměř prázdné brány právě chorvatský reprezentant - 1:0.

Islandský útočník ve službách FCA si čtyři minutky poté ukázkově naběhl za obranu, protože mu tam servíroval míč Richter. V zakončení si pak počínal jako zkušený mazák, když zvolil jednoduchý lob přes padajícího Baumanna - 1:1.

Souboj těchto dvou borců se zanedlouho opakoval, jenže tentokrát z něj vyšel vítězně osmadvacetiletý brankář.

Andrej Kramarić pak v další šanci odmítl poslat Hoffenheim do vedení. V 82. minutě ale stáhl Julian Nagelsmann ze hry Nico Schulze a na jeho místo poslal Reisse Nelsona, který se mu hned v následující minutě odvděčil vítěznou trefou, když k němu Luthe odrazil balon po Szalaiově střele - 2:1. Was für ein Wechsel!

Skóre mohl ještě ve zbývajících minutách navýšit Vincenzo Grifo, a také Reiss Nelson mohl přidat druhý zásah. Přestože neuspěli, celek z Wirsol Rhein-Neckar-Areny připisuje šestou výhru v sezoně a za dva týdny se střetne s Herthou Berlín. Augsburg počtvrté prohrál, což bude chtít odčinit doma proti Eintrachtu Frankfurt.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Borussia Mönchengladbach 1:3

10.11.2018 15:30

Góly: 59. Nuri Şahin - 39. Alassane Pléa, 48. Alassane Pléa, 52. Alassane Pléa

Brémy mají za sebou složité dva týdny a na vítěznou vlnu se chtěly vrátit v domácím zápase s Mönchengladbachem. Nepředvedly špatný výkon, jejich naděje na body však třemi góly sestřelil francouzský útočník Alassane Pléa.

Šancemi se to v Brémách hemžilo už od začátku zápasu. V 5. minutě se trochu se štěstím dostal ve vápně k míči záložník Borussie Strobl, bránu však těsně minul. Jeho spoluhráč Lars Stindl už o deset minut později mířil přesněji, jeho rána ale ztroskotala na gólmanu Pavlenkovi.

Domácí si svou první šanci schovali na 21. minutu. Eggestein vypálil z dálky a svatyni brankáře Sommera minul jen těsně. Vzápětí už ale švýcarský reprezentační gólman musel do akce. Z ideální pozice totiž střílel Harnik k pravé tyči, Sommer ale míč dokázal vyrazit.

Hráči Werderu byli v té době aktivnější, další šanci měl Klaassen, jemuž radost překazil obětavý zákrok jednoho z obránců, který zablokoval jeho tvrdou ránu.

Radovali se tak nakonec hosté. Alassane Pléa si v 39. minutě ve vápně skvěle zpracoval míč, s lehkostí obešel hned dva obránce, načež poslal umístěnou střelu do levého rohu. A to byl jen začátek skvělého střeleckého představení, které francouzský útočník v Brémách předvedl.

Zkraje druhého poločasu hosté zahrávali rohový kop. Hazard poslal míč po zemi do vápna, kde jej našel Pléa a mezi nohama gólmana Pavlenky jej poslal do sítě podruhé.

Chuť na hattrick byla na Pléovi znát. Jeho pokus z 51. minuty ještě Pavlenka zlikvidoval, o minutu později už ale znovu kapituloval. Tentokrát to byl Wendt, kdo ve vápně našel volného Pléu a ten obloučkem zvýšil na 3:0.

Domácí se ale nevzdali. I nadále zůstávali aktivní a odměna přišla v 59. minutě. Augustinsson poslal krásnou přihrávku na osamoceného Sahina, jehož střela prolétla davem hráčů a zakotvila v pravém rohu.

V 72. minutě těsně vedle pálil Hazard po krásné individuální akci. Proti další šanci Pléy se vyznamenal Pavlenka. Na druhé straně mohl kontaktní gól dát Gebre Selassie, jenže trefil jen tyč.

Na další gól tak diváci čekali marně a Brémy tak po třetí porážce v řadě dál padají tabulkou směrem dolů. Gladbach se naopak díky vítězství 3:1 udržel na druhém místě.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - 1. FSV Mainz 05 1:3

10.11.2018 15:30

Góly: 72. Roland Sallai - 6. Jean-Philippe Gbamin, 18. Jean-Philippe Mateta, 75. Karim Onisiwo

Hráči Mohuče přijeli do Freiburgu navázat na vítězství nad Brémami z minulého kola, které svými góly zařídili dva Jean-Philippové - záložník Gbamin a útočník Mateta. A povedlo se jim to dokonale, oba jmenovaní se tentokrát trefili už během úvodních dvaceti minut a nasměřovali svůj tým k dalšímu tříbodovému zisku.

Fotbalisté Freiburgu se na hřišti nestihli ani pořádně zapotit a už inkasovali. Postaral se o to Gbamin, který v 6. minutě ze vzdálenosti dobrých třiceti metrů vypálil dělovku k levé tyči, za kterou se gólman Schwolow jen ohlédl.

Rychlá studená sprcha domácí hráče dokonale zaskočila. A brzy mohlo být ještě hůř. Po skvělé střele Malonga z hranice vápna je ale zachránil Schwolow. Jenže do vápna Freiburgu i nadále létal jeden míč za druhým a tlak hostů se stupňoval. Byla jen otázka času, kdy přijde další rána.

Přišla v 18. minutě. Boëtius vrátil odražený míč do skrumáže před bránou ve které se nejlépe zorientoval Mateta a hlavou poslal míč do pravého rohu brány.

Jednostranná hra pokračovala. Třetí gól mohl přidat Boëtius, proti jeho střele k tyči se ale vyznamenal Schwolow.

Poté jako by hráči Mohuče polevili a do hry se pomalu začali dostávat i domácí. Velkou šanci měl ve 28. minutě Höfler, svou hlavičku z dobré pozice ale nasměřoval jen do připraveného gólmana Zentnera.

To, co zpočátku vypadalo na pohledný fotbal plný akce, jako by po půlhodině skončilo. Mohuč se zatáhla do obrany, šance vystřídaly nepřesnosti, akci vystřídala nuda.

Tu mohl na chvíli prolomit až v 54. minutě domácí Höfler, k radosti by však potřeboval míč v dobré pozici lépe trefit.

Trest za pasivitu hostů nakonec přišel v 72. minutě. Waldschmidtovu střelu ještě brankář Zentner vyrazil, na následnou dorážku Rolanda Sallaie už však nedosáhl a Freiburg začal živit naděje na zvrat.

Ty však neměly dlouhého trvání a vyhasly už o tři minuty později. Karim Onisiwo se prosadil přes dva domácí obránce a tvrdou ránou prostřelil Schwolowa.

Od rychlé odpovědi dělily domácí hráče pouhé centimetry. Koch však trefil jen břevno. Freiburg v závěru navíc přišel o záložníka Höflera, který musel odstoupit kvůli zranění.

Mohuč díky skvělému vstupu do zápasu vyhrála ve Freiburgu 3:1 a posunula se v tabulce před svého soupeře na 9. místo.

Více informací k zápasu

Fortuna Düsseldorf - Hertha BSC 4:1

10.11.2018 15:30

Góly: 50. Takashi Usami, 63. Rouwen Hennings, 84. Benito Raman, 90+2. Benito Raman - 88. Davie Selke

Hertha BSC po dobrém vstupu do sezóny zaznamenala výsledkový propad. Na hřišti předposledního Düsseldorfu měla ideální možnost tento trend zvrátit, místo povinných tří bodů se však do Berlína překvapivě vrací s prázdnou.

Nejlepším střelcem Herthy i nadále zůstává Slovák Duda, který si mohl statistiky ještě vylepšit už v 16. minutě, po skvělém centru však mířil jen do připraveného gólmana Rensinga. Na druhé straně se zase vytáhl Jarstein, který zlikvidoval šanci Lukebakia.

Předzvěst toho, že Hertha na utkání v Düsseldorfu nebude vzpomínat v dobrém, přišla ve 26. minutě. Při souboji s protihráčem se totiž zranil obránce Stark a musel hřiště okamžitě opustit.

Berlíňané se v zápase, ve kterém měli dominovat, trápili. Šance nepřicházely, naopak zasahovat musel několikrát jejich gólman Jarstein.

Zmar hostů ještě navýšil obránce Mittelstadt, který se ještě v prvním poločase po druhé žluté kartě musel klidit se hřiště.

Domácí toho využili. V 50. minutě záložník Usami zužitkoval prostor, který dostal ve vápně a nechytatelně poslal míč do šibenice.

Další změnu skóre přinesla 63. minuta. Zimmermann našel před bránou stojícího Henningse, kterému stačilo nastavit nohu a poslat míč do prázdné brány. O 2 minuty později mohl navíc udeřit znovu, ale minul. Podruhé se mohl trefit také Usami, jehož pokus z dálky zlikvidoval Jarstein.

Radoval se až Benito Raman, který v 84. minutě nejprve poslal na párky bránícího Torunarighu, načež překonal i norského gólmana Herthy a zvýšil na 3:0. O chvíli později si čestný úspěch připsali i hosté. Vladimír Darida vyslal přesným pasem do protiútoku střídajícího Selkeho, který obešel obránce a sám neomylně zakončil. Jenže i na to měli domácí odpověď... Byl to znovu Raman, kdo zůstal ve vápně osamocen a dostal přesný centr. Místo okamžité střely však situaci ještě vyšperkoval dalším ponížením Torunarighy a dokonal vítěznou senzaci. Jeho tým zničil oslabenou Herthu 4:1.

Více informací k zápasu

1. FC Norimberk - VfB Stuttgart 0:2

10.11.2018 15:30

Góly: 68. Timo Baumgartl, 82. Erik Thommy

Norimberk si připisuje první porážku na vlastním stadionu. Stuttgart navzdory druhé výhře v sezoně zůstává poslední, ale alespoň se bodově dotáhnul na nejbližší konkurenty.

Zcela zaplněný Max-Morlock-Stadion viděl úvodní šanci už v 5. minutě, když nebezpečně pálil Christian Gentner. Domácí působili v úvodu utkání nervózně a často si počínali zbrkle, kvůli čemuž přicházeli o balony. Po dvaadvaceti minutách táhl kontr Misidjan a Zreľák v koncovce bohužel pro der Club selhal.

Jako další se o slovo přihlásil Marc-Oliver Kempf, nicméně jeho střela z dálky Christiana Matheniu příliš nevystrašila. Po osmatřiceti minutách hry se k velkému sólu odhodlal Nicolás González, aby ve finále nahrál Gomezovi, jenž v pozici nějakých jedenáct metrů od brány nezamířil ke spokojenosti Markuse Weinzierla.

Mario Gomez se připomenul i po změně stran, jenže se stejným výsledkem. První gól utkání se tedy zrodil až téměř po sedmdesáti minutách. Po rohu Dennise Aoga odhlavičkoval Bauer míč zrovna k levačce Timo Baumgartla, jenž svou přízemní střelou z první rozvlnil síť za Matheniovými zády a zajistil tak svému celku vedení - 0:1.

To nemuselo mít dlouhého trvání, kdyby ovšem Ondřej Petrák nemířil přímo do rukavic Rona-Roberta Zielera. Poté měl dvě veliké šance Gentner, jenomže až Eriku Thommymu bylo dopřáno skórovat. Norimberští opět nezvládli po rohu uklidit míč do bezpečí, takže mohl čtyřiadvacetiletý záložník z hranice velkého čtverce nekompromisní ranou vymést šibenici - 0:2.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - VfL Wolfsburg 2:1

09.11.2018 20:30

Góly: 31. Linton Maina, 62. Ihlas Bebou (pen.) - 82. Wout Weghorst (pen.)

Wolfsburg měl v zápase v Hannoveru herní převahu. Šance si však dlouho nevytvářel, domácí byli naopak střelecky efektivní díky čemuž nakonec berou všechny 3 body.

Začátek utkání mnoho vzrušujících momentů nenabídl. Hned z první větší šance ale padla branka. Stalo se tak ve 21. minutě, kdy se trefil záložník hostí Malli. Radost fanoušků Wolfsburgu však netrvala dlouho, sudí Fritz totiž po konzultaci s kolegou u videa gól odvolal kvůli tomu, že Gerhardt si v souboji o míč, který brance předcházel, pomohl rukou.

O deset minut později se naopak radovali domácí. Bebou poslal do vápna pěkný centr, který z voleje trefil křídelník Maina a nechytatelně poslal míč k pravé tyči Casteelsovy brány.

Vyrovnat mohl ve 38. minutě Ginczek, jeho rána z úctyhodné vzdálenosti skončila jen těsně vedle. První poločas tak vyhráli domácí

Wolfsburg potřeboval povzbudit, nový impuls se týmu pokusil dát trenér Labbadia dvojím střídáním před druhou půlí. Ani čerstvé síly Brekala a Yeboaha však herní projev hostů příliš neoživili.

V 54. minutě z dobré pozice pálil Roussillon, trefil však jen prostředek brány, kde stál připravený gólman Esser.

Po hodině hry se pak do šance ve vápně dral domácí Bakalorz. Do zakončení jej ale nepustil obránce William, který jej zezadu poslal k zemi. Verdikt byl jasný - žlutá karta pro Williama, penalta pro Hannover. Tu pohodlně proměnil Bebou a domácí vedli o dvě branky.

Dvacet minut poté ale kopali pokutový kop i hosté. Střídající Albornoz fauloval Gerhardta a z následné penalty vybojoval snížení Wout Weghorst.

Proměněná penalta jako by hráče Wolfsburgu polila živou vodou. V závěru zápasu domácím prakticky nepůjčili míč, vyrovnat se však nepodařilo a z Hannoveru tak odjíždějí bez bodu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Borussia Dortmund1183033:1227
2.Borussia Mönchengladbach1172226:1323
3.RB Lipsko1164122:922
4.Eintracht Frankfurt1162326:1320
5.Bayern Mnichov1162320:1420
6.TSG Hoffenheim1161424:1519
7.Werder Brémy1152419:1917
8.Hertha BSC1144316:1716
9.1. FSV Mainz 051143410:1215
10.FC Augsburg1134419:1813
11.SC Freiburg1134415:1913
12.VfL Wolfsburg1133515:1712
13.Bayer Leverkusen1132616:2411
14.Schalke 04113178:1510
15.1. FC Norimberk1124511:2410
16.Hannover 961123614:229
17.Fortuna Düsseldorf1122710:258
18.VfB Stuttgart112278:248

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (143)

Přidat komentář
Rudnevs

1. für den BVB

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
smazaný uživatel

To bol spiel

Reagovat
smazaný uživatel

Nemám slov.. ten 2. poločas byla naprostá fantazie. Jaký kontrast oproti tomu prvnímu, kde se ještě báli riskovat a jakoby si neuvedomovali, ze to fakt můžou vyhrát.

Kromě Weigla všichni skvělý výkon.

Tolik infarktu v podobě ofsajdovych gólů Bayernu a spálení 1000% šanci Reuse a Paca jsem už dlouho neměl. Vrchol byla ta 95. minuta... just Wow. (Btw. Proč to idiotů jako nastavují 5 minut?)

Nádherný zapas s ještě lepším koncem.

NUR DER BVB!!!!

Reagovat
Jardman

Co se stalo v pět a devadesátý?

Reagovat
Rudnevs

Kimmich dal gól, ale neplatil kvôli postaveniu mimo hry.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím že gól Lewi z offsidu.

Reagovat
Rudnevs

Jj, Lewandowski samozrejme, neviem prečo som si myslel, že Kimmich...

Reagovat
stas87

Lebo on odcentroval na Lewu a ten stal v ofsajde.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas. Upřímně jsem po těch spálených šancích přestával věřit, ale super! Parádní druhá půle a opět a znovu Favre skvěle se střídáními.

Reagovat
smazaný uživatel

fantastický zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna když by se to nejvíc hodilo, tak se Franck nezraní. Ale stejně tam není koho poslat. Takhle odpadnout po dobrém prvním poločasu... Došly síly? Kde jsou ty časy, kdy dokázal Bayern kontrolovat a odmakat celých 90 minut.

Reagovat
stas87

Bayern ukazkovo zahodil vyhru. Nema zmysel vyplakavat nad tou penaltou, ta skratka byt nemala a Reus mal odist so zltou. Ale aj tak mal Bayern po tej penalte vela casu k tomu, aby ten zapas zasa dostal na svoju stranu. Tymto zapasom sa mohli chytit, dokazat si ze stale su top mancaft v Nemecku a hlavne drzat krok s BVB. Teraz je to o sedem bodov, stale maju zranenych a nevyzera to, ze maju v sebe tu silu, vdaka ktorej tesne zapasy dokazali udrzat a brat tri body. Je to stale dokola to iste, cast zapasu hraju dobre, su lepsi ako super ale nedokazu ho dorazit a potom pride casto pozicna chyba obrancu a super tresta.

Hummels priserny, neviem co by prave jemu pomohlo. Byt horsi ako Boateng z tej dvojice IV, to je naozaj umenie. Rychlostne zacina mat problemy, neveri si a nevidim na nom ziadny signal toho, ze by tej obrane mal sefovat. Tak ako v minulosti, kedy bol on vzdy vyrazne vidiet v pozitivnom zmysle slova. Boateng tam vyborne zlikvidoval sancu Alcacera a hral dnes lepsie ako Hummels.

Neverim tomu, ze ten problem je v Kovacovi. Niektori hraci su bez formy, niekto je zraneny a zvysok hra hlboko pod svoje moznosti. Novemu trenerovi sa nikto zazracne neuzdravi a nezacne hned hravat. Skor by na mieste Kovaca stvali tie remizy proti SCF a FCA ako prehra dnes. Pre BL jedine dobre, ze je to o sedem bodov a Bayern je konecne pod poriadnym tlakom a nevyzera to, ze by sa jeho super o titul porazil sam. A to im este do karat hral aj zreb CL, pretoze chytit skupinu Barcelony, velmi by sa bali o postup.

Tu sucasnu situaciu nezvlada ani vedenie a Bayern si problemy robi aj sam. Ta medialna saskaren a napadanie novinarov uz je len smutnym odrazom sucasnej mnichovskej reality. Rummenige vidi nepriatela vsade naokolo len nie vo vlastnom time. Cim skor sa Bayern zasa zacne koncentrovat na futbal na 100%, tym rychlejsie pojdu hore. Ale pre mna je fajn vidiet, ze aj Bayern padne na drzku a ma problemy co trapi dalsich sedemnast klubov v BL.

Reagovat
JozkokozleJ

Ja len k tej penalte. Za mna sa piskala spravne. Ano, Reus si pre nu dosiel, ale Neuer mu vstupil do drahy jeho pohybu, lopty sa ani nedotkol a Reus, ak sa mu chcel vyhnut, musel by urobit neprirodzeny pohyb. Jednoducho taka ta klasika, kedy o faule rozhodne stotina, kto je tam skor (hrac/brankar).

Reagovat
Malresi

Ono hlavne tam Neuer ani takto nemal ísť, resp. tam nemal ísť do toho súboja vôbec.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
db18

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
stas87

Suhlasim v tom, ze Reus uz nemal ako sa vyhnut tomu stretu s Neuerom. Ale Manu vo spravny moment stiahol ruky, on ho skratka nefauloval. Za mna nebola, na druhu stranu mas pravdu aj ty v tom, ze Reus sa nemohol vyhnut. Gräfe to posudil ako faul, ja by som to neodpiskal.

Reagovat
Arne

Brankář tedy když stáhne ruce, a složí hráče trupem, hlavou nebo čímkoliv jiným, tak to faul a penalta není? Tahle zrovna je 100%, ale Manu tam nemusel chodit, nebo tam měl jít daleko dřív, dost zaváhal. Od toho návratu už to není úplně on.

Hummels to samé, ten podle mě od Kickeru schytá za 6. V rozhovoru po zápase říkal, že byl nachlazený a nedokázal dobře vnímat, a prý si vyčítá, že nestřídal už v poločase.

Reagovat
vladino10

Prečo potom nehral sule?

Reagovat
Arne

Nevím, nechápu... Prý to bylo 50/50. Kdyby to byl klíčový hráč v top formě, za kterého nemáte adekvátní náhradu, tak prosím, ale...

Reagovat
vladino10

Reagovat
smazaný uživatel

Protože Kovač, tahle sestava porazila AEK! AEK! Tak ji přece nebude měnit. Přijde mi, že má poslední týdny nasr.no a bojí se dělat změny, tak jako je dělal na začátku sezony. Nezvládá to.

Reagovat
vladino10

Nebýva to skôr tak, že ti hráč pred zápasom povie či sa na to cíti alebo nie?

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš mi jde o to, že předtím rotoval a vždycky z toho vyšel Niklas nejlépe. Měl ho dnes postavit od začátku.

Reagovat
db18

Pak by Hummels prskal, že nehraje...

Reagovat
stas87

No ale v tom pripade je kazdy taky suboj posudeny ako faul brankara. To aby nechodili vobec z branky do tychto subojov. V zivote som uz videl rozhodcov, co dali za toto zltu kartu utocnikovi. Jo, tiez ma to napadlo, ze nebolo nutne vybehnut a ist do suboja proti Reusovi. Aj na nom sa podpisal sucasny stav Bayernu, do toho neuspech na WM a na mna uz neposobi tak sebavedomo ako v minulosti a bude chybovat viacej si myslim.

Tak to je jeho obrovska chyba, ze trenerovi neoznami, ze nie je 100% zdravotne v poriadku a aj tak nastupi. Viem, ze nie je lahke chytat rozbehnuteho Sancha, ale on uz v prvom polcase mal sialenu chybu a Reus ju nepremenil. V tom pripade je to korunovany blb, ze v polke nesiel dole.

Reagovat
masly008

však takový souboj je dle pravidel faul.nechápu co se pořád divíš. tohle ani jinak vyhodnotit nešlo.žlutou nedostal jen proto že to nebyl surový zákrok a reus šel od brány.

Reagovat
twelwer

Reagovat
Arne

Tak když útočníkovi smeteš nohy a nezasáhneš míč, tak to pokaždé bude faul, to není snad nic nového.

Kovač to prý věděl, je to ale všechno postavený na hlavu, od obou dvou.

http://www.kicker.de/news/fussball/bundesliga/startseite/735831/artikel_hummels-aergert-sich-dass-er-nicht-schon-frueher-rausging.html

Reagovat
masly008

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
vladino10

Reagovat
smazaný uživatel

Penalta byt nemala a Reus mal odísť zo žltou? to je snáď zlý vtip.

Reagovat
smazaný uživatel

https://www.youtube.com/watch?v=148b2K92k8A

takto si zaspievajme WER WIRD DEUTSCHER MEISTER ?

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Alespoň Takashi mi dnes udělal radost.

Reagovat
20fredy20

aj tak titul ziskame

Reagovat
andrew96

Tak skvělý fotbal jsem už dlouho neviděl. Brunn Larsen a Sancho skvělé výkony dozadu, v druhé půli se vzchopil i Piszcz. Favremu zase vyšlo střídání, ale naštval nasazením Weigla, naštěstí ho vystřídal. Jsem rád i za Hakimiho, že to zvládl dozadu proti těžkému soupeři. Marco až na zahozenou tutovku na začátku válel jako pravý kapitán.

Penalta sporný moment, já bych takové nepískal. Reus tam šel vychcaně, Neuer zase hloupě.

7 bodů na Bayern, na druhém fleku to jistí Gladbášek...no paráda.

Reagovat
masly008

jako že si hodíš balon kolem hráče,on tě sundá a neměl by to být faul? bez doteku míče bránícího? jasnější pentle už moc nejsou.

Reagovat
andrew96

Že to hráč kopne do autu bez šance míč ještě chytit.

Reagovat
smazaný uživatel

S těmi střídáními je to pravda. Na Digi na konci říkal komentátor, že za BVB dali letos 18 branek střídající hráči. Samozřejmě na tom má obří podíl Paco.

Reagovat
andrew96

Je skvělé mít silnou lavičku. Loni by bylo nemyslitelné, že by Pulisic nezačínal takový zápas v základu.

Reagovat
smazaný uživatel

Absolutní souhlas. By the way, tady vidím největší riziko toho, že se někomu nebude líbit, že nehraje...

Reagovat
andrew96

Do Vánoc čeká Dortmund ještě 9 zápasů, svoji šanci dostane. Každopádně do velkých zápasů se přes současného Sancha nedostane, leda přes Larsena.

Reagovat
eibe

To nejde urcit potom, ktere penalty piskat a ktere ne. Podrazil ho v pokutovem uzemi jednoznacne. To uz by se muselo jedine resit v jakem uhlu nekdo nekoho podrazil a zda byl v sanci a nebo ne, tezko se to urci. Podrazil ho a pencle jasna. Byla by i penalta, kdyby se mel kopat roh a po odehrani by obrance sundal hrace nejakeho a nepiskalo by se to, protoze ten hrac nemel sanci vylozenou?

Reagovat
andrew96

Ještě k zápasu ve Freiburgu. Domácí prvních 20 minut nevěděli, která bije. Mohuč skvěle napadala a SCF vyklízeli střed pole. Pak se Freiburg přeci jen vzchopil, ale dlouho bez šancí. Když už se nadechovali k vyrovnání, přišla nepochopitelná chyba před vlastním vápnem a třetí gól FSV. Já jsem si to ale užil v sektoru hostí, kde po celou dobu panovala skvělá atmosféra.

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Ešte raz tu rozprávku o tom, že s Bayernom by titul vyhral každý s 10 bodovým náskokom...

Reagovat
masly008

možná mysleli každý trenér.né kdejaký bývalý hráč.

Reagovat
blackhawk88

preco vsetko zvalovat na Kovaca ? Realita je taka, ze vela hracov v muzstve nema co robit. Zle poskladany kader.

Reagovat
vladino10

kedy bol naposledy bayern takyto slaby a dortmund takyto silny?

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Reagovat
PP

Kurvaaa, proč se to hrálo tak brzo?? To nemůžou počkat, až uspím děcka hergot? Ale výsledek super, někdo zhodnocení BVB - Bayern?

Reagovat
smazaný uživatel

Co to tady čtu ohledně toho Ne-faulu Neuera?

Za mě teda naprosto jasná penalta a vůbec není o čem. Když tohle není penalta, tak už fakt nevím..

Reagovat
vladino10

tak neviem, tu loptu si kopol tak dopredu, ze by ju nedobehol ani keby tam neuer nebol..u mna by zavazilo to..

Reagovat
andrew96

Reagovat
REPLIKATOR

Když si ten balon kopl tak dopředu, tak proč ho Neuer fauloval?

Reagovat
vladino10

Reagovat
twelwer

Reagovat
TopinB

Reagovat
smazaný uživatel

Takže by si ten míč takhle blbě posunul i bez Neuera?

Reagovat
vladino10

Bez Neuera by mohol rovno zakončovať do prázdnej brány ak by Bayern nemal brankára, logicky predsa

Reagovat
smazaný uživatel

Tak vidíš.

Reagovat
smazaný uživatel

Čo má spoločné pozícia lopty s penaltou?

Reagovat
vladino10

Tak keď si kopnes loptu totálne do zadku s jediným cielom- nabehnúť do hraca bez akéhokoľvek záujmu hrať, tak by som to nezapískal, to je všetko

Reagovat
Kily

tak tady je problém v tom, že po onom odehrání míče mu brankář zkřížil dráhu a výrazně se podepsal pod pád toho hráče, což je na druhou stranu vlastně chyba brankáře, když kontaktuje útočníka, který nemůže hrát dál. Za mě celkem jasná penalta, stejně jako pro United na City

Reagovat
Kily

když jde brankář do takového souboje, musí prostě trefit míč, ne zasáhnout nohy protihráče

Reagovat
REPLIKATOR

Jenže on nenaběhl do hráče. Naopak golman naběhl do něj.

Reagovat
db18

Z jednoho záběru to vypadalo tak, že Marco padal už před kontaktem, ale to fakt bylo jen z jednoho, z ostatních to vypadá na jasný faul.

Reagovat
smazaný uživatel

Když nad tim přemejšlim, očividně nám chybí ta konfrontace s Arsenalem..Kovač na to jde logicky..chce na ně narazit za rok v předkole LM

Reagovat
stas87

Lojziku, predkola uz nemecke a anglicke timy nehraju.

Reagovat
smazaný uživatel

Všetko naj, Majo.

Reagovat
stas87

Diky Olo. Len ten Werder ma dnes nepotesil.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale zatiaľ sa celkom darí, nie? No, začni fandiť LFC ...

Reagovat
smazaný uživatel

Hoffe letos hrálo ne?

Reagovat
Rudnevs

Nn, ale minulý rok áno, proti Liverpoolu, s tým sa ti to asi pletie... Od tejto sezóny už ale idú do CL štyria priamo.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, tak to bude ono...tak nic no, to je zklamání..

Reagovat
vladino10

nie

Reagovat
db18

Ne, to by jinak neprošlo do skupin.

Reagovat
smazaný uživatel

BVB

Reagovat
20fredy20

dalsi zapas by som dal Sule Martinez stopersku dvojicu

Reagovat
db18

To by znamenalo, že by v základu musel nastoupit Sanches

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska super. V prvním poločase jsem teda úplně ve výhru nevěřil. Ve druhém se ale BVB zvedlo a zahrálo fakt dobře. Přestali se bát hrát tak, jak do teď se všemi soupeři - napadat vysoko, nebát se 1na1, tlačit se do vápna ve větším počtu lidí.

Obrana zahrála dobře, dlouhodobě se mi líbí Zagadou, Piszczek dneska také zejména v druhém poločasu na jedničku. Akanji tradičně dobře. Hakimi se mi první půli tolik nelíbil, ale druhou už byl vždy tam, kde měl a hlavně začal hrát víc dopředu.

Záloha dneska až na Weigla dobře. Jeho dnešní výkon je odpověď pro všechny, kteří tu psali, že nechápou, že nehraje. Samozřejmě je to i tím, že nemá takovou zápasovou praxi, ale sorry, Delaney je o parník lepší. A velká pravda je to, co tu psal stas a další - pokud má Witsel vedle sebe Delaneyho, má mnohem víc prostoru směrem dopředu. Witsel dneska zase téměř bez zkažené přihrávky a prohraného souboje. Tahle investice se nám vrací ve velkém! Obě křídla dneska taky dobře, trochu jsem se bál Larsena, ale až na úplný závěr před střídáním, kdy už mu evidentně došlo, tak hrál dobře. Jen první půli tam s Hakimim špatně přebírali Kimmicha a plynuly z toho šance a i ten gól, kdy centroval Gnabry na Lewandowského. Komentátor na Digi ten gól přičítal Zagadouovi, ale na rohu vápna prostě nemůže mít hráč tolik času na centr. Sancho dneska opět neúnavný a skvěle Piszczeka doplňoval v defenzivě, jako třeba u toho gólu, kdy to skvěle vybojoval, přidržel balón a rozjel tu akci. A navíc opět připravil několik tutovek (Reus, Paco). Reus dnes opět super a je vidět, jak moc je v laufu. K té penaltě, podle mě bez debat. Ano, Marco si pro ní došel, ale Neuer tam šel jak jelito a navíc ho prostě bez diskuze tělem podebral. Spíš jsem malinko nepochopil třeba tu neodpískanou ruku Witsela... Je to u toho tak, že když se nastřelí sám, tak se nepíská?

Mario dneska bojoval, bylo na něm ohromně vidět, jak moc chce. Ale prostě to není hroťák, o to víc v souboji s Bayernem, kdy se k němu postaví Hummels nebo ještě o hlavu vyšší Boateng. To pak prostě nemá šanci. Ideální místo pro něj by bylo tam, kde se teď našel Marco. Jenže vzhledem k tomu, jak hrají na křídlech Pulišič, Sancho a Larsen, byla by ho tam škoda. A k Pacovi snad není třeba nic dodávat.

Dnes tři nejlepší BVB: Reus, Sancho, Witsel

Tři nejhorší: Weigl, Götze, Hakimi za první poločas

Reagovat
Malresi

Je to ako píšeš, keď si ruku nastrelíš sám napr. pri spracovaní, tak sa to neposudzuje ako priestupok voči pravidlám.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel jsem si to, díky

Reagovat
REPLIKATOR

Reus

Reagovat
smazaný uživatel

A to ti kreteni vykopli a tym aj ponizili Ancelottiho co si tu ligu daval v suhom triku, tak musel odist za zly vysledok v LM a ze tomu skundyksichtovi mullerovi a Robbenovi sa nepacili treningy a nevazili si svine ani hovno tak im teraz treba! Svine nenazrane snad aspon jeden titul za dekadu vyhra niekto iny nech sa stale nemusia ortodoxni BL fans pretvarovat ze ta liga nieje najnudnejsia z top5 lig.

Reagovat
vladino10

iba jedna fakticka poznamka o ancelottim a suchom triku- ked pred rokom odchadzal, tak bayern nebol prvy v tabulke

Reagovat
Rudnevs

Parádny zápas, bohužiaľ som si ho nemohol užiť naplno, s tými streamami to bola dnes katastrofa, raz to sekalo, potom to nemalo signál, následne šiel zvuk pred obrazom a celé asi 5 minút za realnym dianím, prepínal som to hore dole, pretože som sa snažil pozerať v nemčine, ako to tu niekto písal, nemčina sa k Bundeslige hodí najlepšie.

Teraz som si pozrel zostrih v das aktuelle Sportstudio na ZDF, niektoré situácie si z hry ani vôbec nevybavujem, pozerám, že toho Dortmund zahodil naozaj dosť. Je mimochodom celkom škoda, čo sa stalo z Weigla, kedysi to bol obrovský talent, mladík, čo prišiel z TSV a zrazu hrával základ, postupne sa však trochu zasekol a dnes bol jedným z najslabších článkov tímu. Penalta podľa mňa kľudne pískateľná, Neuer tam šiel hlúpo, tuším, že i Merk (expert na Sky) vravel, že by to pískal. Salihamidzic sa na PK sťažoval, že dostali gól z penalty, ktorá nemala byť - pravda, že tá situácia dosť ovplyvnila zápas, lebo tá penalta akoby napojila BVB späť do hry na začiatku druhého polčasu a pre Bayern to bola trochu smola, ale pískať sa to rozhodne dalo a nie je to od rozhodcu chybné rozhodnutie. Taký Jupp Heynckes, to bol pán, ten si vo finále Pokalu proti Frankfurtu zachoval trošku inú úroveň. Keď už sme pri tom, tak Hoeneß na PK pred zápasom tiež zaujal, vravel, že Bayern je druhý (hoci bol tretí) a keď mu pripomenuli, že druhý je o skóre Gladbach, tak povedal, že jeho skóre nezaujíma... Počas zápasu mimochodom dostali Uli i s Kallem po góle Paca Bierdusche od nejakeho fanúšika.

Po dnešnom dni opäť o niečo viac verím, že by k tomu boju o titul mohlo dôjsť. Zvlášť keď v Bayerne to trochu vrie a atmosféra tam nie je najlepšia, niektorí dôležití hráči vyzerajú, že to najlepšie majú už za sebou a podobne... Ja si to úprimne i trochu užívam, ako tu už odznelo, je fajn vidieť, že i Bayern má problémy.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdybste někdo chtěli, tak asi případně můžu půjčit údaje k Digi, najednou jde mít zapnuté až čtyři zařízení :)

Reagovat
smazaný uživatel

A digi má práva na BL? Jakto ze o tom nevím?

Reagovat
smazaný uživatel

Od letoška, pořizoval jsem si to jen kvůli BL :). Z top 5 lig mají vše kromě Ligue 1. Škoda CL.

Reagovat
smazaný uživatel

wow - a mají to jenom letos nebo i třeba zajištěné na příšří sezonu?

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda Tyjo. Jaké mas zatím s tím zkušenosti? Běží to i na PC?

Reagovat
stas87

Ja to mam cca dva tyzdne, skvele na tom je, ze ak sa hra v sobotu od 15:30, tak je to rovnake ako u ESplayeru. Vyberies si zapas na ktory mas chut a vidis tak vsetky. Ja som to ziskal od kamarata za flasu vodky. Ja to mam vylozene cez notebook len a staci to bohate. Cez kabel to pripojis aj do TV.

Reagovat
smazaný uživatel

A kolik cvakas?

Reagovat
stas87

Stalo ma to presne jednu flasu vodky. Ma to kamarat s ktorym chodim na Werder na vyjazdov. On si to zariadil prave kvoli BL a ako majitel mozes mat na seba dalsie styri zariadenia a ja som prave jeden z tych styroch ludi. Inak neviem kolko to stoji, to najdes na strankach Digi.

Reagovat
smazaný uživatel

Cena programů se sportovním balíčkem je (tuším, odchází mi to inkasem ) kolem 600

Reagovat
smazaný uživatel

už jsem si taky pořídil

Reagovat
smazaný uživatel

Ja koukam poslední dobou přes jokerstream.com. Tam to jde slušně

Reagovat
Centrofixka

Mňa zaráža jedna vec, Niko Kovač na predzápasovej konferencií povie niečo v tomto zmysle: "ubezpečujem vás, že Bayern s BVB určite neprehrá" toto fakt nechápem (to je fakt takto arogantný? Alebo už vie, že jeho dni sú zrátané?)

Reagovat
smazaný uživatel

Mně tohle nepřijde jako arogantnost. Je pod velkým tlakem a dělal síť malinko pozici nám defenzivu sebe sama teď. Navíc to mohl být špatný překlad. Kolikrát jsem viděl v DE psát něco a u nás to bylo překroucené. Dokážu si představit, že řekl, že jedou do Signal Iduna Parku vyhrát nebo minimálně pro bod.

Reagovat
smazaný uživatel

*dělal si pozici pro defenzivu sebe sama

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak... myslím, že už se to dá s klidem říct oficiálně:

Reus za mě momentálně zcela jasně nejlepší hřáč BL. Je super vidět ho delší časový úsek zdravého, člověk si tím ale i uvědomí, kolik ho ty zranění fakt stály. Nikdy to ale nevzdal a vždy se po zranění vrátil takřka ihned do formy... a letos musím říct, že je to zatím "der beste Marco Reus aller Zeiten" Když hraje takhle, tak bych se nebál ho zařadit do top5 na světě.

Jo a Witsel bez debat nejlepší záložník ligy... kdo by to byl řekl

Reagovat
Kixi Syhimour

No já ti nevím, ale včera zahodil několik šancí, do top 5 na světě bych ho úplně neřadil

Reagovat
smazaný uživatel

Kvůli toho, ze zahodil par šanci v jednom zápase? To se stává přece neustále i te nedotknutelné dvojici.. to bych úplně jako argument nebral asi.

S aktuální formou a důležitosti a přínosem pro svůj tým mě momentálně opravdu nenapadá moc hráčů, kteří by byli před nim..ať dělám, co dělám.

Reagovat
Kixi Syhimour

Já bych to jako argument vcelku bral, ale viděl jsem ho jenom včera, takže se mu to asi nestává často, spíš bych řekl, že včera nehrál, dle mého, extra skvěle, viz ty zahozené šance.Do špičky se jistě pasovat může, ale nevím jestli to takto úzké, ale to už je věc názoru.

Reagovat
rabbitweed

Pamatuji si , jak tady každý witsela posílal doprdele , že bude jen lámat nohy , že na takovou pozici už mame delayneho witsela a tak , že se witsel jen zabije , momentálně je nejhorší a witsel ja nevím ale zdá se mi že neprohraje souboj nezkazí přihrávku dovolí si toho strašně a je i překvapivě dobrý dopředu :D za mě nejlepší koupě bvb za 5 let :)

Reagovat
smazaný uživatel

Na druhou stranu, kdyby ta zraneni u nej nebyla, uz u vas davno neni.

Reagovat
Ondiis

Reagovat
Centrofixka

Ja si to nemyslím, podľa mňa Reus je jeden z mála ktorý by by zostal aj keby bol zdravý

Reagovat
k0udy

Marco top forma, do top10 momentálně určitě

Reagovat
smazaný uživatel

Nabizelo se, ze Witsel propadak nebude. Na mundialu si neslo nevsimnout jak v Cine mentalne vyspel. Ohromne inteligentni hrac, ty drivejsi fauly a prohresky ustily z mladicke arogance. Skvela prace a skvely cit vedeni.

Reagovat
smazaný uživatel

BVB pro titul!

Reagovat
blaugrana

PAco je najlepší žolík ma svete. On proste nie je hráč do základu, ale keď príde z lavičky, tak je to na 90% gól.

Reagovat
vladino10

Uli: v zime nikto nepríde, uzdravia sa Coman s Tolissom, to bude akoby sme podpísali dvoch nových hráčov

Reagovat
Rudnevs

Tak ale je pravda, že uzdravenie Comana bude veľká posila...

Reagovat
vladino10

Nejde o Comana, ide o to, že to, že je zranený nie je výnimočná situácia a aj keď sa uzdravi, tak sa zákonite zraní niekto iny..vedenie bayernu sa vyjadruje v štýle, že veď ten káder je dobrý keď budú všetci zdraví a vôbec nerátajú s tým, že zranenia k bayernu patria..

Minimálne nejaký backup (ktorý si pri alabovi zahrá dosť) na beka by sa dal nájsť aj v zime- Max, Schulz, hocikto..

Reagovat
Rudnevs

To áno, s tým súhlasím, nebol to ani protiargument, skôr len taký dodatok, že Coman bude veľmi dôležitý a s ním by to mohlo vyzerať už trochu inak...

Reagovat
smazaný uživatel

To je klasik

Reagovat
Shevchenko

BVB

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes absolútne jednoznačná záležitosť v Leipzigu. Domáci výborne organizovaní, v kontraste s tým Herrlichovym chaosom je RB top tím.

Leverkusen po tretine sezóny rovnaký počet bodov, ako odohraných zápasov a vyše 2 inkasované góly na zápas. Proti kvalitnejším tímom s dobrou organizáciou hry absolútne bez šance, tá hra je založená čisto na brejky do otvorenej obrany, keď hrá súper hurá futbal s veľkým počtom hráčov vpredu, ináč tam nie je v ofenzíve vôbec žiadny systém. Obrana tragická, ale na to som si už dávno zvykol.

Neviem, čo ešte musí Herrlich spraviť, aby ho Voller odvolal. Najlepšie by bolo, keby išli preč obaja, ale to je úplne nereálne a verím tomu, že do konca jesennej časti sa už nič nezmení. Herrlicha držia nad vodou poháre, kde to aspoň výsledkovo zatiaľ funguje, ale BL je priorita a tam je to tragédia od začiatku sezóny. Keby to aspoň herne za niečo stálo, tak Heikovu podporu pochopím, ale takto je to len zbytočné odďaľovanie nevyhnutného, ktoré stojí klub drahocenný čas.

Reagovat
Rudnevs

Bol by si teda i za odchod Völlera? Kým by si ho prípadne nahradil?

Reagovat
smazaný uživatel

Ak sa rýchlo nič nezmení, tak za jeho zotrvanie určite nebudem. Nad náhradou som vôbec nerozmýšľal, ale myslím, že by to kľudne mohol prebrať aj Rolfes.

Reagovat
Rudnevs

Rudi tam dlhú dobu odvádzal skvelú prácu a budoval ten tím koncepčne, ale už tam je dlho a možno prišiel čas na zmenu... Rolfes bol prvý, kto ma napadol, podľa mňa by to bola skvelá voľba, už ako hráč na mňa pôsobil vždy veľmi sympaticky, je to inteligentný človek a myslím, že by sa na túto rolu hodil, bývalý vzorný profesionál a ikona klubu, priniesol by čerstvý vzduch do fungovania klubu.

Reagovat
Rudnevs

Na zápasy Eintrachtu je radosť pozerať. Kiež by im to vydržalo čo najdlhšie...

Reagovat
vladino10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Proste neskutočné, cez tie všetky veci, ktoré mi na Eintrachte momentálne prekážajú (nedostatok domácich hráčov, káder ako z L1, škaredé a fádne domáce dresy), som z nich jednoducho nadšený. Perfektná práca zo strany vedenia, dokázali urobiť viacero takých tých “Schnäppchen” prestupov (v slovenčine na to výraz asi ani nie je - proste výborný prestup za málo peňazí, hráč vytiahnutý odnikadiaľ), u hráčov ako Wolf, Rebic a Jovic si zaistili výkupky za smiešnu cenu a i hráča ako je Rebic, ktorý hviezdil na WM, dokázali presvedčiť, aby predlžil zmluvu. Navyše s odchodom Kovaca sa dokázali vysporiadať na jednotku a naopak je ten tím pod Hütterom ešte lepší.

Paráda pozerať sa na zápas za stavu 2:0 a hráčov SGE, ktorí neustále napadali a vysokým pressingom zneisťovali defenzívu Schalke (z toho ostatne vznikol roh, z ktorého padol gól Hallera). Ten ofenzívny trojuholník Jovic - Rebic - Haller má tretie najlepšie čísla v Európe, hneď za PSG a Barcelonou. Tento Frankfurt je najlepší snáď od 90. rokov, keď bojovali o titul s hráčmi ako Ochoa, Yeboah, Möller a spol. a hrali ten svoj “Fußball 2000”... Samozrejme to s tou eufóriou netreba preháňať, ešte to musia potvrdiť i v Rückrunde, ale zatiaľ to vyzerá fakt dobre, zvlášť keď si predstavím, že hrajú i EL a nijak negatívne ich to nepoznamenalo. Som zvedavý na ich budúcnosť, pretože prácu odvádzajú naozaj skvelú a najmä majú veľký ekonomický potenciál, keďže sa jedná o klub z veľkého mesta, čo by mohli využiť.

Naopak Schalke... Škoda reči, Tedescova ofenzívna taktika ani zďaleka nie je tak prepracovaná ako Hütterova, už minulú sezónu to nebolo stopercentné, ale teraz už to nie je v poriadku ani v hlavách, sebavedomie a ten správny Lauf tam trochu chýbajú a to je vo futbale veľmi dôležité. Sranda, že Tönnies ešte minulú sezónu vravel, že majú na to, aby sa dlhodobo dostali pred BVB a kde je teraz Schalke a kde Dortmund. Je to škoda, tiež som čakal a dúfal, že Schalke bude po tej minulej sezóne trochu niekde inde, uvidíme, čo tam nastane teraz, zachvílu sa podľa mňa začne kívať stolička pod Tedescom, za minulú sezónu má síce kredit, ale s týmto futbalom to donekonečna nepôjde...

Reagovat
vladino10

Eintrachtu s tými "nákupmi" čo urobili- lacná kvalita a s tým futbalom čo hrajú sa momentálne nedá nefandit..a fanúšikovia..

Choreo proti limassolu bolo neskutočné..https://youtu.be/tbEjE1z1Fy8

Reagovat
Rudnevs

Jj, tí fanúšikovia sa v Nemecku radia medzi špičku, bohužiaľ nejaka časť fanúšikov často robí i prúsery a nevie sa chovať... Pred pár rokmi sa robili prieskumy, že na zápasy ktorého tímu je treba najväčší počet policajných zložiek a Eintracht bol tuším prvý alebo druhý za Dynamom. Ale tá atmosféra je skvelá, no...

Ten štadión majú mimochodom tiež celkom pekný (ale zas to má v DE väčšina klubov, tam sú škaredé štadióny skôr výnimka), tá strecha má niečo do seba, niekedy sa hovorí, že Commerzbank Arena je najväčší kabriolet na svete, keďže sa to dá poskladať a akoby zasunúť do tej televíznej kocky.

https://youtu.be/0uXEXNH8sCo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ano ta střecha je super...jediny mínus snad jen že to nejde použít za každého počasí....pokud je moc vetrno tak nechají střechu složenou v kostce.

Reagovat
smazaný uživatel

Odborníci tady tvrdili jak to jde přece trénovat samo a Pep jen kurví Bayern.Najednou jim nejsou ani Carlo ani Kovac dobří jo? Kde se stala chyba? Šmankote

Reagovat
vladino10

Čuduješ sa?

Chceme Mourinha!!!

Reagovat
smazaný uživatel

nezasloužíte si ho

Reagovat
vladino10

Reagovat
Whitemedia

Německo mu ve sbírce chybí, takže bacha, aby si to nezakřikl

Reagovat
fenixLFC

To vies slo to ale pep to znicil alebo tak dajak by argumentovali

Reagovat
Spalovač šancí

Ještě by se mohl prohodit Werder s Bayernem a klidně by tak liga mohla i skončit.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele