11. kolo
10.11.2018 15:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

1. FC Norimberk - VfB Stuttgart 0:2

Norimberk si připisuje první porážku na vlastním stadionu. Stuttgart navzdory druhé výhře v sezoně zůstává poslední, ale alespoň se bodově dotáhnul na nejbližší konkurenty.

Zcela zaplněný Max-Morlock-Stadion viděl úvodní šanci už v 5. minutě, když nebezpečně pálil Christian Gentner. Domácí působili v úvodu utkání nervózně a často si počínali zbrkle, kvůli čemuž přicházeli o balony. Po dvaadvaceti minutách táhl kontr Misidjan a Zreľák v koncovce bohužel pro der Club selhal.

Jako další se o slovo přihlásil Marc-Oliver Kempf, nicméně jeho střela z dálky Christiana Matheniu příliš nevystrašila. Po osmatřiceti minutách hry se k velkému sólu odhodlal Nicolás González, aby ve finále nahrál Gomezovi, jenž v pozici nějakých jedenáct metrů od brány nezamířil ke spokojenosti Markuse Weinzierla.

Mario Gomez se připomenul i po změně stran, jenže se stejným výsledkem. První gól utkání se tedy zrodil až téměř po sedmdesáti minutách. Po rohu Dennise Aoga odhlavičkoval Bauer míč zrovna k levačce Timo Baumgartla, jenž svou přízemní střelou z první rozvlnil síť za Matheniovými zády a zajistil tak svému celku vedení - 0:1.

To nemuselo mít dlouhého trvání, kdyby ovšem Ondřej Petrák nemířil přímo do rukavic Rona-Roberta Zielera. Poté měl dvě veliké šance Gentner, jenomže až Eriku Thommymu bylo dopřáno skórovat. Norimberští opět nezvládli po rohu uklidit míč do bezpečí, takže mohl čtyřiadvacetiletý záložník z hranice velkého čtverce nekompromisní ranou vymést šibenici - 0:2.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele