11. kolo
10.11.2018 15:30 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

SC Freiburg - 1. FSV Mainz 05 1:3

Hráči Mohuče přijeli do Freiburgu navázat na vítězství nad Brémami z minulého kola, které svými góly zařídili dva Jean-Philippové - záložník Gbamin a útočník Mateta. A povedlo se jim to dokonale, oba jmenovaní se tentokrát trefili už během úvodních dvaceti minut a nasměřovali svůj tým k dalšímu tříbodovému zisku.

Fotbalisté Freiburgu se na hřišti nestihli ani pořádně zapotit a už inkasovali. Postaral se o to Gbamin, který v 6. minutě ze vzdálenosti dobrých třiceti metrů vypálil dělovku k levé tyči, za kterou se gólman Schwolow jen ohlédl.

Rychlá studená sprcha domácí hráče dokonale zaskočila. A brzy mohlo být ještě hůř. Po skvělé střele Malonga z hranice vápna je ale zachránil Schwolow. Jenže do vápna Freiburgu i nadále létal jeden míč za druhým a tlak hostů se stupňoval. Byla jen otázka času, kdy přijde další rána.

Přišla v 18. minutě. Boëtius vrátil odražený míč do skrumáže před bránou ve které se nejlépe zorientoval Mateta a hlavou poslal míč do pravého rohu brány.

Jednostranná hra pokračovala. Třetí gól mohl přidat Boëtius, proti jeho střele k tyči se ale vyznamenal Schwolow.

Poté jako by hráči Mohuče polevili a do hry se pomalu začali dostávat i domácí. Velkou šanci měl ve 28. minutě Höfler, svou hlavičku z dobré pozice ale nasměřoval jen do připraveného gólmana Zentnera.

To, co zpočátku vypadalo na pohledný fotbal plný akce, jako by po půlhodině skončilo. Mohuč se zatáhla do obrany, šance vystřídaly nepřesnosti, akci vystřídala nuda.

Tu mohl na chvíli prolomit až v 54. minutě domácí Höfler, k radosti by však potřeboval míč v dobré pozici lépe trefit.

Trest za pasivitu hostů nakonec přišel v 72. minutě. Waldschmidtovu střelu ještě brankář Zentner vyrazil, na následnou dorážku Rolanda Sallaie už však nedosáhl a Freiburg začal živit naděje na zvrat.

Ty však neměly dlouhého trvání a vyhasly už o tři minuty později. Karim Onisiwo se prosadil přes dva domácí obránce a tvrdou ránou prostřelil Schwolowa.

Od rychlé odpovědi dělily domácí hráče pouhé centimetry. Koch však trefil jen břevno. Freiburg v závěru navíc přišel o záložníka Höflera, který musel odstoupit kvůli zranění.

Mohuč díky skvělému vstupu do zápasu vyhrála ve Freiburgu 3:1 a posunula se v tabulce před svého soupeře na 9. místo.

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2? Zapomente , pánové bookmakeři a majitelé sázkovek.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty kokso

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele