11. kolo
10.11.2018 18:30 CET
3 : 2
(0:1)

Reportáž

Borussia Dortmund - Bayern Mnichov 3:2

Jednoznačným šlágrem jedenáctého bundesligového kola byl zápas Borussie Dortmund s Bayernem Mnichov. A fanoušci ve vyprodaném Signal Iduna Parku mohli být maximálně spokojení. Aktéři obou mužstev totiž nezklamali a utkání mělo nepřekvapivě velmi vysokou úroveň. Nabídlo pět branek s tím, že šťastnější byli po závěrečném hvizdu domácí.

V úvodu přitom hosté svého soupeře nikterak nešetřili a po pětadvaceti minutách mohlo být po zápase. Jenomže vedle Gnabryho ve dvou velkých šancích selhali jak Ribéry, tak Lewandowski. Na opačné straně hřiště vypadal velice nadějně kontr pěti proti dvěma, který však ke škodě celého týmu i většiny příznivců na tribunách nevyřešil optimálně Mario Götze.

Matts Hummels po deseti minutách hry výborně uvolnil Reuse, nicméně jeho pozdrav nemohl Manuela Neuera vyděsit. V šestadvacáté minutě centroval do vápna z pravé strany Gnabry, a protože Robert Lewandowski zůstal před gólmanem Hitzem zcela neobsazen, šli svěřenci Nika Kovaće do vedení - 0:1.

Navýšit ho mohl za dalších sedm minut Ribéry, jenže v závěru svého působivého sóla našel pouze připraveného muže v rukavicích. Do šaten tedy hráči bavorského velkoklubu odkráčeli s těsným náskokem, který se však měl záhy po změně stran rozplynout jako důvěra obyvatel Spolkové republiky Německo v kancléřku Angelu Merkelovou.

Ve 49. minutě poslal Jadon Sancho výbornou přihrávku Reusovi, jehož ve vápně evidentně podrazil Neuer. Sám faulovaný se navzdory fotbalovým poučkám sám ujal exekuce na řízené penalty. Jelikož si vybral pravou stranu, zatímco jednička Bayernu skákala opačným směrem, bylo ve stánku Černožlutých vyrovnáno - 1:1.

Úřadující mistr se nedal rozhodit a brzy překlopil misky vah opět na svou stranu. Míč po ose Gnabry-Kimmich doputoval až na hlavu Roberta Lewandowskiho, pro něhož nebyl nejmenší problém z bezprostřední blízkosti dopravit hrací předmět za brankovou čáru - 1:2. Pro polského útočníka a obhájce prvenství mezi bundesligovými kanonýry to byla sedmá trefa v sezoně.

Bayernu ovšem tentokrát body nepřinesla. V následujících minutách sice ještě stihli své stoprocentní gólovky zazdít jak Marco Reus, tak střídající Paco Alcácer. V 67. minutě se skvadra Luciena Favreho dočkala zaslouženého vyrovnání. Witsel pobídl Dahouda, jenž volil přihrávku na pravé křídlo, kde se v ten moment pohyboval Lukasz Piszczek. Polský obránce si všiml ve vápně nabíhajícího Reuse, který se dokázal prosadit z voleje, třebaže zakončoval pravačkou a balon před ním mírně poskočil. Jeho rovněž skákavá střela byla nad Neuerovy síly - 2:2.

Chleba se definitivně zlomil po třiasedmdesáti minutách hry. Axel Witsel svou přihrávkou vyslal do brejku Paca Alcácera, který si pohlídal ofsajdovou hranu a mohl se řítit sám na mnichovskou svatyni. Vybíhajícího brankáře ve správný okamžik obelstil jednoduchým obloučkem a mohl se běžet radovat se svými spoluhráči - 3:2.

Ve zbytku tohoto střetnutí se ještě Reus pokusil zkompletovat hattrick, Ribéry prubl Hitzovu pozornost, Neuer na útočném výletě v nastaveném čase nehlavičkoval přesně a Lewandowskiho zásah nemohl být uznán pro ofsajd. Dortmund má tedy na čele tabulky čtyřbodový náskok nad druhým Gladbachem a před sebou duel s Mohučí, zatímco Bayernu patří až pátá příčka. Celek z Allianz Areny tak jistě uvítá, že příštím protivníkem bude předposlední Fortuna Düsseldorf.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
RadekVonCZE

2:1

Reagovat
Rich

Jaká je šance, když to Bayern posere, že vedení odvolá Kovače?

No doufám, alespoň 1-2, ale vzhledem k hernímu projevu obou týmů a vzhledem k tomu, jakou má formu Bayern, tak budou rádi za remízu. Nemám rád Kovače a chci, aby odešel, sakra to je to vedení slepý, že nevidí, jak se Bayern změnil.

Reagovat
smazaný uživatel

1 : 3 Pojdme Bayern!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Managment Fc Bayern šlápl vedle s Kovačem Kovač je dobrý trenér,ale nemá na to,víst gigantický kluby jako FCB!!!

Reagovat
Frantszek

Víst? Jak ses mohl takhle splíst?

Reagovat
HunterRomario

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Frantszek

Pomooooc. Dortmund-Bayern a Atletcoi-Athletic ve stejný čas.

Nicméně 2:0

V 6 minutě po hrubce a krátké přihrávce golmanovi Paco mezi nohama Neuerovi na 1:0. Do poločasu vyrovnaná hra.

Bayern bude v průběhu celého druhého poločasu tlačit, ale v 84. minutě po rohu jde BvB do rychlého protiútoku, Witsel posouvá Sancha a ten dloubákem přes nesmyslně vyběhnuvšího Neuera.2:0

Reagovat
Bastaron

Skóre ok proč ne, ale ty situace na góly určitě ne.

Reagovat
smazaný uživatel

tak dofám že dneska upevní dortmund svou pozici a vyhraje

Reagovat
Rich

Kovač, Boateng, Ribery out!!!!!!!!!!!!

Reagovat
Bastaron

Až na to, že Boateng hrál líp než Hummels.

Reagovat
Rich

A není to jedno, Hummels neměl vůbec nastoupit byl nemocný. Nechápu proč trenér tam nedal Suleho.

Za mě to chce na další sezónu posílit, chce to nového mladého obránce, nejlíp na místo Boatenga, chce to nové křídla na místo staroušků a hlavně by to chtělo i nového mladšího útočníka přivést. A co hlavně by to chtělo, vyhodit Kovače a přivést Zidana, s tím bychom měli úspěch, ne s tímhle chorvatským kašparem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele