11. kolo
10.11.2018 15:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

TSG Hoffenheim - FC Augsburg 2:1

Hoffenheim si proti Augsburgu připsal důležité vítězství, díky kterému se vyšvihnul na pohárovou příčku. Fuggerstädter však o mnoho nezaostávají.

Velmi dobrou formu si v dresu TSG udržuje Joelinton. Právě on v 7. minutě nepřesně zakončoval rychlý brejk. Ještě v úvodní dvacetiminutovce to zkoušel podruhé, tentokrát hlavou, nicméně skóre se neměnilo. Andreas Luthe byl totiž pozorný. Ádám Szalai v závěru úvodního dějství volil zakončení z otočky, což se málem ukázalo býti správným řešením.

Těsně před odchodem do šaten předvedl velikou parádu brankář Augsburgu, když musel čelit ráně z kopačky Kerema Demirbaye. Za hosty se v prvním poločase osmělili pouze Caiuby, Alfred Finnbogason a Koo Ja-Cheol. Žádná z příležitostí ale neskončila mezi třemi tyčemi.

Ve druhém poločase zaměstnal Olivera Baumanna svým volejem Marco Richter. Potom jen o kousíček minul Andrej Kramarić. V 65. minutě střílel Finnbogason, avšak za pětadvacet sekund slavili Hoffenheimští, když po selhání obránců a Joelintonově přihrávce uklízel do téměř prázdné brány právě chorvatský reprezentant - 1:0.

Islandský útočník ve službách FCA si čtyři minutky poté ukázkově naběhl za obranu, protože mu tam servíroval míč Richter. V zakončení si pak počínal jako zkušený mazák, když zvolil jednoduchý lob přes padajícího Baumanna - 1:1.

Souboj těchto dvou borců se zanedlouho opakoval, jenže tentokrát z něj vyšel vítězně osmadvacetiletý brankář.

Andrej Kramarić pak v další šanci odmítl poslat Hoffenheim do vedení. V 82. minutě ale stáhl Julian Nagelsmann ze hry Nico Schulze a na jeho místo poslal Reisse Nelsona, který se mu hned v následující minutě odvděčil vítěznou trefou, když k němu Luthe odrazil balon po Szalaiově střele - 2:1. Was für ein Wechsel!

Skóre mohl ještě ve zbývajících minutách navýšit Vincenzo Grifo, a také Reiss Nelson mohl přidat druhý zásah. Přestože neuspěli, celek z Wirsol Rhein-Neckar-Areny připisuje šestou výhru v sezoně a za dva týdny se střetne s Herthou Berlín. Augsburg počtvrté prohrál, což bude chtít odčinit doma proti Eintrachtu Frankfurt.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele