Bundesliga - preview 11. kola

09.11.2018, 08:56, aktualizováno 11.11.2018, 09:08
Previews
Lipsko rovněž letos bojuje o pohárové pozice a po neděli se může posunout na třetí místo před Bayern, musí ale zvládnout souboj s Leverkusenem. Do skvělé formy se dostal Frankfurt a sérii ligových výher hodlá prodloužit i proti Schalke...
RB Lipsko - Bayer Leverkusen  (neděle 15:30)
Hráči Leverkusenu jedou do Lipska s cílem navázat na poslední venkovní zápasy ve kterých si připsali vysoké výhry. Domácí však letos nemají příliš ve zvyku rozdávat body a chtějí se udržet v kontaktu s čelem tabulky.

Poslední týdny byly pro Leverkusen jako na houpačce. Vysoké vítězství 6:2 na hřišti Brém zažehlo mezi jeho fanoušky jiskru naděje, že by snad výsledková krize z úvodu sezóny mohla spět ke konci. Tuto naději hráči Bayeru ještě podpořili další gólovou nadílkou, když v poháru rozstříleli Borussii Mönchengladbach 5:0. Jenže pak přišla studená sprcha. I přes herní převahu v domácím utkání s Hoffenheimem schytal Bayer debakl 1:4 a ztrápené výrazy na tvářích jeho fanoušků byly rychle zpět.

Lipsko může být s úvodem sezóny spokojené. Jediná ligová porážka v deseti zápasech jej drží v nejvyšších patrech tabulky, naposledy si jeho hráči hladce poradili v Berlíně s domácí Herthou 3:0. Poté však následoval výlet do skotského Glasgow, odkud se po porážce 1:2 v utkání Evropské ligy s místním Celticem vrátili svěřenci trenéra Rangnicka s nepořízenou.

Lipsko inkasovalo v úvodních deseti kolech Bundesligy jen 9 branek, nejméně ze všech. Ovšem jak již bylo řečenu, Leverkusen na hřištích soupeřů z vyšších pater tabulky v posledních zápasech válel, to samé navíc platí i o jeho poslední návštěvě v Lipsku. V dubnu letošního roku tam vyhrál 4:1.

Co se sestav týče, domácím stále chybí jedna z jejich největších zbraní, švédský záložník Forsberg. Hrát nebude ani obránce Saracchi, který se zranil během utkání s Celticem. Leverkusen by naopak měl představit v plné síle a to včetně záložníka Aranguize, který vyhlíží svůj druhý letošní start v Bundeslize.
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulacsi - Mukiele, Konaté, Orban, Halstenberg - Kampl, Demme - Sabitzer, Bruma - Ti. Werner, Augustin
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Tah, S. Bender, Jedvaj - L. Bender, Baumgartlinger, Kohr, Wendell - Bellarabi, Havertz - Volland
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.86 - 4.02 - 4.15
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Eintracht Frankfurt - Schalke 04  (neděle 18:00)
Hráči Schalke si zatím můžou nechat zdát o rozpoložení z loňské sezóny, kdy se stali vicemistry Bundesligy. Výhra na hřišti zatím skvěle hrajícího Frankfurtu by proto týmu z Gelsenkirchenu dodala tolik potřebné body a hlavně sebevědomí.

Začátek nové sezóny je pro fanoušky Schalke utrpením. Zatímco jejich největší rivalové z Dortmundu se vesele vyhřívají na čele tabulky, svěřenci mladého trenéra Tedesca zatím tápou - jak herně, tak výsledkově. Poslední utkání však přeci jen nabízejí alespoň malé náznaky naděje na lepší zítřky. Jako vůbec první tým udrželi čisté konto v Lipsku, následně po penaltovém rozstřelu postoupili v poháru na úkor druholigového Kolína nad Rýnem, v Bundeslize pak poprvé v sezóně dali 3 góly a porazili Hannover 3:1. V Lize mistrů v úterý porazili Galatasaray 2:0. Tyto fakta můžou vyznívat optimisticky, realita je však taková, že Schalke je v ligové tabulce stále na 13. místě s náskokem pouhého bodu na sestupové pasmo.

Frankfurt naopak na úspěšný závěr loňské sezóny navázat dokázal. V tabulce je pátý, stále na dosah těm nejlepším, v posledních pěti zápasech ztratili jen 2 body za remízu 1:1 na hřišti Norimberku. Daří se i v Evropské lize, kde Eintracht ještě neztratil ani bod a už po čtyřech zápasech má s předstihem jistotu postupu do jarní vyřazovací fáze.

Vynikající formou se na straně domácích pyšní především útočníci Haller s Jovićem, oba v lize nastříleli už 7 gólů. Pro srovnání, celé Schalke jich má na kontě 8. Modrobílým se navíc ve Frankfurtu dlouhodobě nedaří, naposledy tam vyhráli před osmi lety.

V sestavě domácího trenéra Hüttera budou chybět zranění hispánci Salcedo a Torro, hosté přijedou bez obránce Mendyla a útočníka Teucherta, dlouhodobě mimo hru je mimo jiné záložník Geis.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Abraham, Hasebe, Ndicka - da Costa, de Guzman, G. Fernandes, Kostic - Rebic - Haller, Jović
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Stambouli, S. Sané, Nastasic - D. Caligiuri, Bentaleb, Schöpf - Uth, Konoplyanka - G. Burgstaller, Embolo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.37 - 3.36 - 3.28
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
TSG Hoffenheim - FC Augsburg  (sobota 15:30)
Hoffenheim přivítá nedaleký Augsburg. Domácím může cestu za vítězstvím zhatit především únava z náročného středečního utkání Ligy mistrů.

Hoffenheim se v bundeslize nachází se šestnácti body na sedmém místě a na šestou příčku, jenž zajišťuje postup do evropských pohárů, ztrácí pouhý bod. Na konci října vyhrál Hoffenheim 4:0 nad Stuttgartem, o čtyři dny později prohrál v rámci německého poháru 0:2 na půdě Lipska.

Minulou sobotu však svěřenci trenéra Nagelsmanna dokázali zvítězit 4:1 v Leverkusenu v zápase, kde se skvělým výkonem blýskl především italský záložník Vincenzo Grifo. Ve středu odehrál Hoffenheim v rámci Ligy mistrů doslova existenční zápas na půdě Lyonu, který skončil 2:2 díky gólu Pavla Kadeřábka z 92. minuty.

Právě Grifo a Kadeřábek by měli být jedněmi z opor, jenž budou po náročném utkání odpočívat a v základní sestavě proti Augsburgu nenastoupí. Alespoň to říkají zdroje německého tisku. Ale teď už k Augsburgu.

Tým ze Švábska si v letošní sezóně vede průměrně. Po deseti odehraných kolech je se třinácti body devátý a drží si bezpečný odstup na sestupové pásmo. Na konci října vyhrál Augsburg 2:1 v Hannoveru díky gólům Khediry a hlavní hvězdy týmu - Alfreda Finnbogasona.

Následně postoupil do další fáze německého poháru přes Mainz, nad kterým zvítězil 3:2 díky gólu Caiubyho z prodloužení. Minulou sobotu se od Augsburgu očekávala výhra nad Norimberkem, domácí však podcenili závěr zápasu a nakonec brali pouze bod za remízu 2:2.

Ze zdravotních důvodů jim navíc v zápase budou chybět Giefer, Janker, Hahn a Morávek. Za domácí pak určitě nenastoupí zranění Hübner, Amiri, Grillitsch, Rupp a Geiger.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Adams, Vogt, Bičakcić - Brenet, Nordtveit, Zuber - Demirbay, Kramarić - Szálai, Joelinton
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Luthe - Gouweleeuw, Khedira, Hinteregger - Schmid, Max - Baier - Richter, Gregoritsch, Caiuby - Finnbogason
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.57 - 4.77 - 5.55
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Werder Brémy - Borussia Mönchengladbach  (sobota 15:30)
Werder Brémy se v případě výhry nad Borussií Mönchengladbach může v tabulce na svého soupeře bodově dotáhnout. Hříbata pod vedením Dietera Heckinga však zatím předvádějí skvělý fotbal, tak jako tenkrát, když na lavičce seděl Lucien Favre, současný lodivod Borussie Dortmund.

Florian Kohfeldt se zatím se svým týmem drží na předních příčkách, na což kluboví příznivci v poslední době nebyli vůbec zvyklí. Pod vedením Viktora Skripnika sice byla období, kdy tým předváděl výborný fotbal a hlavně přicházely dobrý výsledky, jenomže nikdy se nepodařilo udržet si formu po celou sezonu. Teď by se to mohlo podařit i z toho důvodu, že se šestatřicetiletý rodák ze Siegenu nebojí měnit rozestavení.

Na Gladbach s největší pravděpodobností vyrukuje s formací 4-3-3, přičemž na trávník nebude moci vyslat kvarteto ve složení Fin Bartels, Aron Jóhannsson, Ole Käuper a Stefanos Kapino. Není vyloučeno, že v průběhu utkání "přepne" na systém 4-4-2, kde by Max Kruse plnil roli podhrotového hráče za dvojící Eggestein-Harnik.

Na druhé straně visí otazník akorát nad startem Nica Elvediho, jehož by v případě nucené absence musel ve středu hřiště nahradit Tony Jantschke. Bude zajímavé sledovat, jestli dostane příležitost Brazilec Raffael. Každopádně i bez něj zatím Gladbach válí. Vždyť hráči skórovali zatím v každém z deseti odehraných střetnutí. O to byla nečekanější porážka 0:5 s Bayerem Leverkusen v rámci DFB-Pokalu.

"Něco jako momentální forma je vlastně nesmysl. Pokud jste po deseti kolech na druhém místě, nemá to se slovem momentální vůbec nic společného. Prostě je za tím poctivá práce. Myslím, že druhá příčka je adekvátní. Moji hráči si ji rozhodně zaslouží," řekl Dieter Hecking. "Máme skvělou výchozí pozici a je na nás, jestli zůstaneme ambiciózní a budeme nadále poctivě pracovat," pohrozil soupeřům Max Eberl. Je fakt, že Hříbata mimo Borussia-Park zatím mnoho bodů nezískala, avšak přesto jdou do zápasu s Werderem v roli mírného favorita.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Gebre Selassie, Veljkovic, Moisander, Augustinsson - Sahin - M. Eggestein, Klaassen - M. Kruse - Harnik, J. Eggestein
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Lang, Ginter, Jantschke, Wendt - Strobl - Neuhaus, Hofmann - T. Hazard, Plea - Stindl
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.45 - 3.72 - 2.88
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
SC Freiburg - 1. FSV Mainz 05  (sobota 15:30)
Freiburg dokázal v minulém kole dokonale zaskočit Bayern Mnichov a z Allianz Areny přivezl na Schwarzwald-Stadion cenný bodík. Teď na něj jenom navázat v zápase s Mohučí, která naopak přibrzdila rozjetý Werder Brémy.

V tomto duelu se mezi tři tyče po delší době postavil Robin Zentner a po devadesáti minutách hodnotil: "Vím, čeho jsem schopný a taky vím, že nesmím být nervózní. Přece to nebyl můj první zápas." Čtyřiadvacetiletý brankář nastoupí od začátku i proti Freiburgu, jelikož René Adler a Florian Müller nadále zůstávají mimo hru. Svým výkonem do budoucna přidělal trenérovi Sandro Schwarzovi příjemné starosti.

"Proti Freiburgu musíme předvést pracovitý výkon, jinak nemáme šanci uspět. Musíme být odvážní a znepříjemňovat soupeři rozehrávku, abychom byli co nejvíce v držení balonu," nechal se slyšet kouč ve službách die Nullfünfer. Celku, za který v minulosti nastupoval třeba i český obránce Zdeněk Pospěch, se venku zatím příliš nedaří. Podaří se mu ukončit třízápasové čekání na trefu z protivníkova hřiště?

Toť otázka. Přeci jen Streichův tým se střílením branek žádné velké problémy nemá. Předvedl to minule i Lucas Höler. "Jedná se o klasického středního útočníka. Teď však půjde o docela jiné utkání, než před týdnem proti Bayernu," varoval Streich. Höler se opětovně setká se Sandrem Schwarzem, který ho trénoval v rezervním týmu Mohuče. Čtyřiadvacetiletý útočník mu je za mnohé vděčný a oba nadále zůstávají v kontaktu.

Uvidíme, jestli to bude platit i po tomto klání, ať už dopadne jakkoliv. Fotbalistů, kteří na straně domácího celku nebudou moci nastoupit, je poměrně dost, včetně Amira Abrashiho a Floriana Niederlechnera. O startu Jeroma Gondorfa a Nilse Petersena se rozhodne teprve v nejbližších hodinách před tímto duelem, ve kterém zároveň bude SC oplácet soupeři jarní porážku.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Schwolow - P. Stenzel, Gulde, Heintz, C. Günter - Haberer, Höfler - Frantz, Waldschmidt - Kleindienst, Höler
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - Brosinski, Bell, Niakhaté, Aaron - Kunde - Gbamin, Latza - Boetius - Mateta, Quaison
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.29 - 3.41 - 3.39
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Fortuna Düsseldorf - Hertha BSC  (sobota 15:30)
Fortuna Düsseldorf se pokusí proti Herthě uhrát druhou letošní výhru. Hosté naopak hodlají za každou cenu odčinit zaváhání proti Lipsku.

Hráči klubu, který v minulé sezoně vyhrál druhou Bundesligu, mají zatím nakročeno zpátky. Nicméně trenér Friendhelm Funkel hlásí, že ještě není všechno ztraceno: "Nemám strach. Ale určité obavy z naší situace tady pochopitelně jsou, protože jsme zatím sesbírali jenom málo bodů. Musíme se vyvarovat těch zbytečných chyb, které jsme minule spáchali. Jinak budeme body sbíral jen velmi, velmi obtížně."

Čtyřiašedesátiletý kouč, který v letech 2009-2010 působil právě v hlavním městě Německa, se pokusí na soupeře vyrukovat se tříčlennou defenzivní řadou. Není totiž pravděpodobné, že by mohl být připraven nastoupit Marcel Sobottka. Mimo jistojistě zůstávají Diego Contento, Oliver Fink, Andre Hoffmann a Raphael Wolf.

V útoku má Fortuna z čeho vybírat. Přednost vedle Rouwena Henningse patrně dostane jednadvacetiletý rodák z belgického ASSE Dodi Lukebakio. "Dodi je ještě hodně mladý, nicméně rozhodně má předpoklady k tomu stát se jednou velmi dobrým hráčem. K tomu však musí sbírat zkušenosti a musí se naučit správnému řešení dané situace. U nás se mu to zatím daří, ale ještě to chce čas," dodal Funkel na adresu svého svěřence.

Naopak spoustu zkušeností s tím, jak to chodí v berlínském klubu, má Pál Dárdai. Přesto naznačil, že ne všichni hráči v současné době, kdy se nedaří zcela podle představ, táhnou za jeden provaz. Pravda, o minulém víkendu se doma prohrálo 0:3 s Lipskem, leč předtím si Stará dáma připsala na konto cenný skalp Bayernu Mnichov a stále má na dohled pohárové příčky.

Ze zraněných hráčů nenaskočí do hry akorát trojice Marius Gersbeck, Marko Grujić a Julius Kade. Jinak může maďarský lodivod vybírat téměř na všech postech ze dvou kvalitních hráčů. V mírném ohrožení se tedy ocitnul i Vladimír Darida, jehož vyzývá Per Skjelbred. Pro Herthu bude tento duel velmi důležitý. Pokud vyhraje, určitě si výrazně spraví sebevědomí a může se odpíchnout ke slušné sérii.
Fortuna Düsseldorf - pravděpodobná sestava:
Rensing - J. Zimmer, Ayhan, Bormuth, Gießelmann - Bodzek - M. Zimmermann, Morales - Lukebakio, Usami - Hennings
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Lazaro, Stark, Rekik, Mittelstädt - Lustenberger, Maier - Kalou, Duda, Dilrosun - Selke
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.30 - 3.66 - 2.23
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
1. FC Norimberk - VfB Stuttgart  (sobota 15:30)
Stuttgart se představí v záchranářském souboji v Norimberku. Mírným favoritem jsou i vzhledem k postavení v tabulce domácí.

Hosté ze Stuttgartu jsou po deseti odehraných kolech v bundesligové tabulce s pěti body na poslední místě a pokud se chtějí mezi německou elitou udržet, musí začít sbírat body. A to rychle. O moc lépe na tom však není ani Norimberk, který je s deseti body na patnácté příčce, pouze o bod před Hannoverem.

Norimberk přitom z posledních třech soutěžních zápasů neprohrál ani jeden. Nejdřív na konci října remizoval 1:1 s Frankfurtem, poté vyřadil z německého poháru Rostock a minulou sobotu remizoval 2:2 na půdě favorizovaného Augsburgu. Pro českého fanouška je dobrou zprávou, že jedním z hlavních článků zálohy Norimberku je šestadvacetiletý Ondřej Petrák, jenž by měl nastoupit v základní sestavě i proti Stuttgartu.

To Stuttgart má doslova tristní bilanci a poslední formu. Německý pohár se ho na konci října už ani netýkal, jelikož z něj vypadl už v půlce srpna s Rostockem. Na začátku října Stuttgart prohrál v Hannoveru, poté doma 0:4 s Dortmundem, stejným výsledkem skončilo o týden později i utkání v Hoffenheimu a prohru 0:3 schytal Stuttgart od Frankfurtu doma minulý pátek. Proti Norimberku má tedy tým z Bádenska-Württemberska co napravovat. Chybět mu však budou zranění Meyer, Sosa, Didavi, Özcan, Donis a Kliment. Za Stuttgart navíc pochopitelně nenastoupí ani vykartovaný Insua.

Domácím ze zdravotních důvodů nepomohou Lippert, Valentini, Löwen a Ishak. Utkání bude řídit osmatřicetiletý sudí Christian Dingert.
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
Mathenia - Bauer, Margreitter, Mühl, Leibold - Petrák - Misidjan, Behrens, Fuchs, Kerk - Zrelák
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Zieler - Maffeo, Pavard, Baumgartl, Aogo - Ascacibar, Gentner - Akolo, Thommy - Gonzalez - Gomez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.46 - 3.45 - 3.05
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Dortmund - Bayern Mnichov  (sobota 18:30)
Možná že tohle bude zápas podzimu, byť tohle tvrzení je v kontextu pouhých deseti odehraných kol hodně odvážné. Každopádně v Bundeslize už není o toliko více třaskavějších soubojů než ten mezi Dortmundem a Bayernem. Právě tenhle duel může být rozhodující v otázce podzimního mistra. Zatím mají navrch domácí.

Bavorský celek letos ani náhodou nepůsobí tak suverénním dojmem jako v letech předchozích. Nebylo v minulosti příliš zvykem, že by například prohrál v Herthě a nebo doma inkasoval třikrát od Mönchengladbachu. Patří mu v tuhle chvíli až třetí příčka, čtyři body ztrácí na vedoucí pozici, kterou okupuje právě jeho nynější protivník.

A hostující trenér Niko Kovač si moc dobře uvědomuje, že jestli chce napravit to, co jeho mužstvo zpackalo hlavně na přelomu září a října, je k tomu teď nejvhodnější příležitost. "Kdybychom ztráceli sedm bodů na první místo, bylo by to opravdu hodně. Kdybychom ale manko stáhli na jeden, byla by to jiná písnička," připomínal fotbalovou matematiku.

Stern des Südens přece jenom v uplynulých několika týdnech jako by se zařadila zpátky do zajetých kolejí. A z šesti posledních utkání napříč všemi soutěžemi vyhrála hned pětkrát. "Nálada v kádru je dobrá. Soustředíme se jen na tohle utkání. Vždycky jsou to proti BVB skvělé zápasy," těšila se na střetnutí brankářská jednička Manuel Neuer.

Ačkoli před týdnem Bayern zase nečekaně ztratil body proti Freiburgu, proti Aténám si v Lize mistrů přece spravil chuť a AEK Atény skolil o dva góly. "Jsme si sami sebou jistí, že můžeme vyhrát. To jediné chceme. A uděláme pro to všechno," burcoval Neuer. "Utkání proti Dortmundu, bez ohledu na postavení v tabulce, pro nás vždy hodně znamenají."

Kingsley Coman, Corentin Tolisso a Thiago Alcantara, to je trojice hráčů, která se na hřišti určitě neobjeví. A kdyby se do kupy nedal Arjen Robben, asi ho v útoku nahradí na pravém kraji Serge Gnabry. "Získali jsme mnoho pozitivních momentů ze druhé půle proti Aténám. Celková atmosféra vykazuje v podstatě pozitiva," zakončoval Neuer.

Borussia letos válcuje své soupeře především díky své perfektní ofenzívě. V průměru vstřelí v bundesligovém utkání tři branky! Určitě vykazuje konstantnější výkonnost než mnichovský klub, z posledních devíti střetnutí vyválčila hned sedmkrát výhru. Oklepat se však musí z posledního neúspěchu v Lize mistrů, padla totiž na půdě Atlética Madrid.

Jako jediní v lize zůstávají svěřenci trenéra Luciena Favreho neporažení. Doma přitom dosud neztratili žádný bod a i v tomhle ohledu jsou jedineční. "Víme, že musíme hrát jinak než proti Atléticu. Chyběla nám agresivita," říkal sportovní ředitel Michael Zorc. "Nezáleží na tom, kdo je favorit. Neznamená to automaticky vedení, nikdo vám nic nedá zadarmo."

Domácím možná bude scházet Abdou Diallo a brankářská jednička Roman Bürki. V takovém případě ho mezi třemi tyčemi nahradí Marwin Hitz, jenž letos zasáhl pouze do Německého poháru proti Unionu Berlín. Na marodce jinak stále zůstává Marcel Schmelzer. "Bayern je pořád Bayern. Musíme proti němu předvést špičkový výkon," vyzýval Favre.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Piszczek, Akanji, Zagadou, Hakimí - Delaney, Witsel - Pulisic, Reus, Sancho - Paco Alcácer
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Kimmich, Süle, Hummels, Alaba - Javi Martínez - Müller, Rodríguez - Gnabry, Ribéry - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.87 - 4.27 - 1.87
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Hannover 96 - VfL Wolfsburg  (pátek 20:30)
Wolfsburg je mírným favoritem zápasu v Hannoveru. Domácí však mají velkou motivaci, nachází se totiž v sestupovém pásmu.

Hannover se po deseti odehraných bundesligových kolech nachází se šesti body na šestnáctém místě, které by na konci sezóny znamenalo baráž o udržení. Cílem Hannoveru je však udržet se už během základní části sezóny a svěřenci trenéra Breitenreitera tedy musí sbírat body.

V rámci regionálního "Dolnosaského derby" s Wolfsburgem nejlépe všechny tři. Patnáctý Norimberk je totiž o čtyři body před Hannoverem a to je velké manko. Hannover se navíc vůbec nenachází v dobré formě, z posledních pěti soutěžních zápasů vyhrál pouhý jeden.

Na začátku září vyhrál Hannover 3:1 nad Stuttgartem, o dva týdny později remizoval 2:2 na půdě Leverkusenu, což je také obstojný výsledek, tím však dobré výsledky klubu prozatím končí. Na konci října prohrál tým z Dolního Saska doma s Augsburgem 2:1.

A o tři dny později se proti sobě představila v rámci německého poháru právě mužstva Hannoveru a Wolfsburgu, přičemž jasně lepší byl Wolfsburg a vyhrál 2:0. Domácí mají tedy "Vlkům" hodně co vracet. Minulou sobotu podlehl Hannover Schalke poměrem 1:3.

Wolfsburg se nachází s dvanácti body na jedenáctém místě a plní se mu předsezónní přání středu tabulky. Po prohře s Bayernem a výhře v Düsseldorfu přišla zmíněná výhra v rámci německého poháru na půdě Hannoveru. Minulou sobotu pak Wolfsburg doma prohrál s Dortmundem 0:1, kvůli gólu Marca Reuse z 27. minutě.

Wolfsburgu tedy hraje do karet lepší forma a bilance posledních zápasů, Hannover má zase větší motivaci. Wolfsburg se totiž ani v případě výhry na příčky zajišťující evropské poháry neposune.

Hannoveru budou v zápase ze zdravotních důvodů chybět Felipe, Hübers, Asano, Prib a největší hvězda týmu Füllkrug. Za Wolfsburg pak nenastoupí zranění Azzaoui, Camacho a Mehmedi.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Esser - Korb, Anton, Elez, Albornoz - Bakalorz, Walace - Maina, Haraguchi - Bebou, Wood.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - William, Tisserand, Brooks, Roussillon - Arnold - Gerhardt, Rexhbecaj - Ginczek, Brekalo - Weghorst.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.01 - 3.46 - 2.48
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Borussia Dortmund1073030:1024
2.Borussia Mönchengladbach1062223:1220
3.Bayern Mnichov1062218:1120
4.RB Lipsko1054119:919
5.Eintracht Frankfurt1052323:1317
6.Werder Brémy1052318:1617
7.TSG Hoffenheim1051422:1416
8.Hertha BSC1044215:1316
9.FC Augsburg1034318:1613
10.SC Freiburg1034314:1613
11.VfL Wolfsburg1033414:1512
12.1. FSV Mainz 05103347:1112
13.Bayer Leverkusen1032516:2111
14.Schalke 04103168:1210
15.1. FC Norimberk1024411:2210
16.Hannover 961013612:216
17.VfB Stuttgart101276:245
 Fortuna Düsseldorf101276:245

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (175)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nejako je tu mrtvo btw hra niekto Bundesligu Fantasy este vobec?

Reagovat
Rudnevs

Niekedy to môže vyvolávať dojem mrtvej diskusie, tých uživateľov je tu síce menej než bývalo, ale za to je tá diskusia kvalitná a má svoju úroveň - a to v dnešnej dobe nie je samozrejmosť.

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
andrew96

Dnes Freiburg-Mainz přímo na Schwarzwald-Stadionu a poté Klassiker v hospodě. Skvělý bundesligový den.

Reagovat
Rudnevs

V dobrom závidím... Ako sa ti páči vo Freiburgu?

Rozmýšľam, že ktorý zápas si pozriem o halb vier a ten Freiburg je jedna z možností, ten zápas ma celkom láka... A na der Klassiker sa veľmi teším, posledné roky ma to moc nebralo, ale teraz mám pocit, že isté šance má i Dortmund, tak som zvedavý.

Reagovat
andrew96

Mně by teda víl lákaly Brémy s Gladbachem, ale proti gustu...

Jojo, konečně by to mohla být na hřišti vyrovnaná partie. naposledy jsem se na den Klassiker tak těšil asi při první Tuchelově sezóně v BVB. Tehdy jsem byl zklamaný. Pak teda ještě bylo nadření v semifinále DFB Pokalu dvě sezóny zpět, ale tam měl Dortmund víc štěstí než rozumu. A hlavně tam skvělým zákrokem podržel Bender: https://www.youtube.com/watch?v=qOKqXyWq7PQ

Ve Freiburgu, je super moc pěkné město. Je to nejteplejší region v Německu, což bylo poznat v podstatě až do konce října, kdy tu jen svítilo slunko. Mimochodem bydlím kousek od místa, kde bude stát nový stadion SCF.

Reagovat
Rudnevs

No Bremen - Gladbach je práve ďalšia možnosť, nad ktorou sa rozhodujem, a potom je tu ešte možnosť Konferenz, ostatné zápasy ma až tak nelákajú...

Na ten zápas som si tiež spomenul, že vtedy to tiež vyzeralo nádejne a ako to nakoniec dopadlo... Ale myslím, že Bayern je teraz už v trochu inom rozpoložení ako vtedy, vtedy mali formu, taký Douglas Costa vtedy do Bundesligy vletel neskutočným spôsobom.

Som zvedavý, či a nakoľko zmení nový štadión tú čarovnú atmosféru Freiburgu. Tento súčasný už nie je najmodernejší, ale je výnimočný, ten nový bude moderný, to je síce paráda, ale práve som zvedavý, že či bude niečim i výnimočný a zaujímavý. Ideálne riešenie by bolo podľa mňa vhodne zrekonštruovať ten súčasný, ale trávnik má sklon a hrajú iba na výnimku, čiže cez to nešiel vlak a nový štadión bolo nevyhnutné riešenie, o ktorom sa hovorilo už dlho.

Reagovat
andrew96

Po dnešku můžu potvrdit, že stadion je výjimečný. Kromě útulné atmosféry je zde nádherný výhled na okolní kopce, které ještě více vyniknou teď na podzim, kdy hýří barvami.

Reagovat
Jardman

Dnes dostane BVB našupáno, Franck si vzpomene, že umí hrát fotbal, Boateng, že není jenom vydavatel časopisu, ale i obránce, Manu, že není jenom libero, ale umí i něco chytnout a není tady o čem

Reagovat
smazaný uživatel

BVB je přejede!

Reagovat
Kenneth

Před pár dny sem četl že James podal žádost o uvolnění a chce zpátky do Madridu. Jak je velká pravděpodobnost že by se to mohlo stát?

Reagovat
Kily

jestli jo, tak po sezoně, vzhledem k tomu, že po pár zraněních na podzim pomalu neměli kde brát, se v zimě budou chtít prodávání vyhnout

Reagovat
vladino10

Píše sa to nonstop odkedy do bayernu prišiel, potom to vždy niekto vyvrati, pár týždňov pokoj a zas..

Takže ktovie kde je pravda, píše sa napríklad aj to, že má zlý prístup atď..

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
db18

Reagovat
db18

Bayern ho nechce uvolnit ani v případě, že by Real platil nějakou kompenzaci za předčasné ukončení hostování.

Reagovat
Kenneth

Proč se u vás nemůže pořádně prosadit?

Reagovat
db18

Docela často má nějaké menší zranění, a do toho má trochu problém s tím, že zrovna na jeho post máme alternativ víc, tak nemůže hrát tak často...

...i když bych byl rád, kdyby hrával častěji, ať už z pravé strany, jako CAM nebo v době absence Thiaga na CM

Reagovat
Kenneth

Třeba v Realu podával nejlepší výkony na desítce. Na pravý straně i jako CM byl většinou ztracenej.

Reagovat
db18

U nás hraje nejlíp asi zprava... když má ještě Müllera uprostřed.

Reagovat
Kily

lol, pískej konec, ať se aspoň nikdo nezraní

Reagovat
Rudnevs

Obrana SGD dnes katastrofálna...

Reagovat
cologneFC

Schaub

Reagovat
Kily

luxusní to vaše zakončení je dneska smrtící, jakmile se dostanete do šance, suverénně proměníte

Reagovat
cologneFC

Odniesli ste si to vy. Lebo predtým nám domáce zápasy nevychádzali.

Reagovat
Kily

ono do skoro konce prvního poločasu to na nějaký debakl ani nevypadalo, dali jste rychlý gól, pak v klidu kontrolovali hru a my měli jen hlavičku Hartmanna, ale nebyl to kolotoč se spoustou šancí, to pak rozsekly až druhý a třetí gól, oba přitom padly z už ubráněných situací, které nebyly úplně dohrány, pak už se to vezlo a asi ani nemá smysl to moc komentovat, no lehkonohý výkon domácích a ostuda pro nás

Reagovat
cologneFC

Hlavne ste nezachytili začiatky polčasov. A prvý gól padol asi z ofsajdu. Drexler podľa mňa bol v ofsajde v momente prihrávky a z jeho centra dal Cordoba gól. Ale aj keby ho neuznal by sme asi vyhrali. Bolo mi ľúto vášho mladého brankára. Snáď ho to nerozhodí.

Reagovat
Rudnevs

Jlöckwunsch! V tých karnevalových dresoch by ste mohli hrať častejšie.

Inak Walpurgis v SGD zatiaľ nič moc, z jeho voľby som nebol nadšený a ešte stále ma nepresvedčil...

Každopádne zápas parádny, hoci možno trochu príliš jednostranný, ale i tak super predkrm pred BL.

Reagovat
cologneFC

Danke! Asi by sme veru mali v tých dresoch hrávať. Ale najbližšie asi až vo februári.

Reagovat
Kily

já tam ani žádnou obranu nevidím

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
Jeňa

Nevíte jaký je rekordní počet remíz v jedné sezóně BL?

Reagovat
Rudnevs

18. Podarilo sa to Kölnu v sezóne 91/92 a Lauternu v sezóne 95/96.

Reagovat
Jeňa

Nezklamals. Díky

Reagovat
stas87

S niecim takym my prehrame doma a este dostaneme tri goly. Ten Gladbach by si za sracku v druhom polcase zasluzil stratit dva body. Za prvy polcas si zasluzili vyhrat, skoda ze tam Krusemu hned po gole na 1-3 nepadla ta hlavicka. Verim, ze by sme s nimi neprehrali.

Reagovat
Rudnevs

Neuer - Alaba, Boateng, Hummels, Kimmich - Martinez - Ribery, Goretzka, Müller, Gnabry - Lewandowski

Hitz - Piszczek, Akanji, Zagadou, Hakimi - Witsel, Weigl - Sancho, Reus, Bruun Larsen - Götze

Reagovat
pepinho2

BVB

Reagovat
Kenneth

Proč nehraje Paco?

Reagovat
Rudnevs

Po dvoch trochu slabších výkonoch musí bojovať o svoje miesto, Favre na tento zápas zvolil Götzeho a Paco začína na lavičke...

Favre o Pacovi: „Die Bindung und die richtige Bewegung haben gegen Wolfsburg und Madrid gefehlt.“

Reagovat
Kenneth

Hmm sem zvědavej, týhle sestavě BVB vůbec nevěřím.

Reagovat
smazaný uživatel

Práve som zapol prenos a vyskočila na mňa zostava BVB. Som zvedavý, ako to bude vyzerať na ihrisku.

Reagovat
Rudnevs

Ja to pozerám už asi polhodinu, na štadióne je televízny hosť a spolukomentátor Lothar Matthäus a boli sa už prejsť i tunelom a pozrieť do šatní BVB, ako tam mali pekne usporiadané a zavesené dresy a mali tam rôzne priprávky a výživové doplnky či čo a Lothar vravel, že za jeho čias mali akurát možno tak minerálku...

Tiež som na to zvedavý, prípadne môže Paco prísť v priebehu zápasu a udrieť z lavičky, striedania Favremu zatiaľ vychádzali perfektne, možno i túto je to taký plán B...

Reagovat
smazaný uživatel

Plán B vyšiel nad očakávania

Reagovat
Rudnevs

Tak, tak... Podľa mňa jeden z dôvodov, prečo dnes vyhrala Borussia, mali plán B a Bayern nie.

Reagovat
db18

To jsou teda zatím výsledky...

Reagovat
Rudnevs

Favre má “skvelý” prízvuk, keď rozpráva nemecky...

Reagovat
smazaný uživatel

Mam potrebu silneho zazitku. Vela ocakavam od dnesneho bundesligoveho derby. Dufam, ze nesklame.

Reagovat
stas87

Omg, Weigl-Witsel...tak to nedopadne dobre. Goretzka s JaviMarom to podla mna ovladnu. Ten stred je nevyvazeny, budu mat problemy dozadu pretoze Weigl je do defenzivy a subojov ovela horsi hrac ako Delaney. A Witsel tak nemoze hrat vyssie ako s Delaneym, pretoze Weigl nepokryje tolko priestoru. Prekvapilo by ma, ak by to Weigl zvladol. Neverim tomu ale, pretoze Bayern v tych tazsich zapasoch v BL vyhraval prave vdaka prevahe v strede ihriska. A Bruun Larsen do takeho zapasu je obrovsky risk, tomu verim este menej ako Weiglovi.

2-2.

Reagovat
vladino10

Kto to tam posral pred tou šancou reusa?

Reagovat
Rudnevs

To je taká blbosť... Najmä, že x hodín mi tie streamy idú perfektne, ale teraz, keď to konečne začne, tak mi to furt len seká, akoby to malo slabý signál alebo čo. Skúšal som i anglický a holandský stream a tam je to to isté.

Reagovat
blackhawk88

rovnaky problem, este ostava skusit rusky

Reagovat
Rudnevs

Tam to ide, díky za radu... Ale i tak je to proste nepríjemné, pozerať tento zápas miesto krásnej nemčiny v divnom jazyku, ktorému navyše nerozumiem. Počas druhého polčasu skúsim ešte raz ten nemecký, snáď sa to dovtedy už spamätá.

Reagovat
Gazdo

Krasnej nemciny

Reagovat
Bastaron

Němčina je totálně odporná

Reagovat
Rudnevs

Hovorte si čo chcete, Deutsch ist sowieso einfach wunderschön!

Reagovat
JozkokozleJ

Hosi, k Bundeslige je nemcina idealna.

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
JozkokozleJ

Poliaci (Eleven Sport) idu vzdy skvele, aj dnes.

Reagovat
Rudnevs

Dík, to znie lepšie než tá ruština... Ale už sa naštastie spamätal i ten nemecký stream.

Reagovat
Frantszek

Ty vole ten Lewa mi fakt pije krev. To rozhazování rukama je tak buzerantský

Reagovat
db18

Zatím paráda... Lukasz absolutně nestíhá.

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna tahle nesympatická mrdka

Reagovat
db18

Robert A skvělý centr od Gnabryho.

Reagovat
smazaný uživatel

Lewa solí

Reagovat
Rudnevs

Bohužiaľ... Ale tak trochu očakávané, kvôli tomu sekaniu som toho doteraz moc nevidel, ale čo som videl, tak Bayern má oveľa viac z hry, hrajú tú svoju dominantnú hru a Dortmund má iba občas protiútoky, s ktorými si ale obrana Bayernu zatiaľ vždy poradila.

Reagovat
vladino10

Ja neverím, my hráme dobrý futbal

Reagovat
bayern987

Reagovat
Frantszek

ach jo...jak přes kopírku. Kolikrát už to bylo. BvB dobrý úvod...Bayern, prohra a do p.če se zona. Nezbývá než věřit, že se to tentkkrát nestane. 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund podruhé za sebou velké zklamání...vždycky mají první třetinu sezony formu jak hovado a potom jim to najednou absolutně odejde

Reagovat
Rudnevs

Super, že to píšete po jednom nepodarenom polčase, navyše bez najsilnejšej zostavy...

Áno, je pravda, že zatiaľ je to sklamanie, ale súdiť podľa tohto polčasu, že sa tá sezóna bude vyvíjať podobným smerom ako tá minulá, je blbosť... Nevidím dôvod, situácia je odlišná. Minulú sezónu tam bola totálne rozbitá kabína (najmä vďaka priveľkému počtu hráčov a vďaka tým dvom dementom, čo si vyštrajkovali prestup), medzičasom sa ten káder prečistil, navyše na poste trénera je bundesligou preverená kvalita v podobe Favreho.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
andrew96

Už to odešlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Bavoři zatím kralují. Jediná kaňka byl JaviMar, který oživl hned po tom, co přerušil Dortmundu tlak.

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím super, snad to tak vydrží. Je vidět, že ten tým se ještě dokáže hecnout a není náhoda, že ty nejlepší zápasy odehrál s podobným středem. James ať táhne, není potřeba...

Reagovat
Heresy

jj at tahne

Reagovat
Bastaron

Ty bys mohl táhnout raději

Reagovat
smazaný uživatel

Alespoň mám rád Německo a němčinu. Vůbec nechápu, proč fandíš Bayernu.

Reagovat
smazaný uživatel

To je jediná výhoda toho, když se Bayernu nebude dařit, odtáhnou píčusci jako jsi ty...

Reagovat
Bastaron

Nemusím mít rád němčinu abych mohl fandit Bayernu A fandím už několik let, takže neboj nikam nepůjdu.

Reagovat
Rudnevs

Favre by na druhý polčas mohol dať do hry Delaneyho a Paca...

Reagovat
Frantszek

ne mohl. Měl by. S Weigelem je to slabé.

Reagovat
stas87

Weigl je k nicomu, od Witsela strasne daleko, straca lopty a ani poriadne nezalozi utok. Ked hra Delaney, tak Witsel ma ovela väcsiu volnost smerom dopredu a dokaze byt platny pri podpore utoku. Bayern zatial stred kontroluje a navyse ma Weigl zltu, takze musi hrat opatrnejsie. Mna len mrzi, ze som si nedal dvojku, pretoze Dortmund sa klasicky z Bayernu posral a podla mna ani nevyrovnaju uz.

Reagovat
Rudnevs

Ty máš na toto tento rok celkom šťastie... Ešte napíš, že nevyhrajú.

Reagovat
stas87

Reagovat
Malresi

Za toto penalta ?

Reagovat
Coutinho10

Maaaaarcooo

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
stas87

Zlta pre Reusa, uplne jasna.

Reagovat
pepinho2

Dokud se budou pískat takové penalty( i když je video!), tak nemá pro brankáře smysl do takových soubojů chodit...

Reagovat
Firkraag

ono je video na tom zápase ?

Reagovat
pepinho2

Komentátor říkal, že jo.

Reagovat
stas87

Je na kazdom zapase BL.

Reagovat
Firkraag

tak to je ovšem bída. Penalta úplně skandální. Už mě to fakt sere, těm dvoum sráčům - Lewandowskimu a Reusovi bych napařil třeba 10 zápasů. Dokud se to nebude trestat a za simulace ve vápně se nebude dávat červená, tak to nikdy nezmizí.

Reagovat
Firkraag

A přitom to byl tak pěknej zápas

Reagovat
Frony

Reeeeus!!

Reagovat
Frony

Reagovat
Coutinho10

skoooda

Reagovat
Frony

Zase ta kunda

Reagovat
smazaný uživatel

Lewa jede jak raketa

Reagovat
smazaný uživatel

Bez paliva.

Reagovat
20fredy20

Muller dneska parada, tolko ciernej roboty.

Reagovat
db18

Reagovat
Malresi

Paco vyrovná

Reagovat
Gazdo

To kedy sa stal z Marca taky palic?

Reagovat
Coutinho10

twl to jsou sance a nic

Reagovat
vladino10

Hummels to dnes pekne sabotuje, aj tá sanca reusa ešte v prvom polčase bola čisto jeho..

Reagovat
Inter Eterno Amore

to je šialenosť čo dokázali zahodiť Schwarzgelben

Reagovat
smazaný uživatel

omg takové šance. bayern má zas z prdele kliku

Reagovat
Malresi

Ty vole to čo Paco skúšal mal to najebať z prvej špicom pod brvno

Reagovat
smazaný uživatel

takový šance

Reagovat
Frantszek

si dělaj srandu, ne?

Asi jim nikdo neřekl, že zakončení z první je povoleno.

Reagovat
smazaný uživatel

Hummels je hroznej bídák...

Reagovat
Bayern +

Zranený, ale súhlasím, že hra hovno. To už je čo povedať, keď ho aj Boateng výkonnostne s prehľadom preští...

Reagovat
Coutinho10

a dalsi tutovka Marco

Reagovat
misinho7

Dortmund zahadzuje neskutocne sance

Reagovat
Malresi

Konečne !!!!

Reagovat
Coutinho10

Joooooooooo konecne Marcoooo

Reagovat
smazaný uživatel

to je zápas ...

Reagovat
db18

Do píči, proč byl Reus volný?

Reagovat
Rudnevs
Reagovat
Coutinho10

Joohoohooo Paaaaacoooooooo...to je obrat

Reagovat
misinho7

Krasa paco

Reagovat
smazaný uživatel

gooooooooooooooooool

what a game

Reagovat
db18

A právě proto chce Niko, aby vzadu vždy zůstávali dva hráči...

Reagovat
Malresi

Paco

Reagovat
Hristo Stoichkov

Paco

Reagovat
Bayern +

Som jediný, kto ešte Goretzkovi zatiaľ neprišiel na chuť a oproti Vidalovi to okrem veku zatiaľ nie je absolútne žiadny posun? A to samé Sanches

Reagovat
blackhawk88

nie si jediny.. ja polku timu by som vyhodil

Reagovat
Hristo Stoichkov

Vždycky když ho vidím hrát, tak mě to nutí přemýšlet, odkud se vzal ten jeho hype a nesmyslný platový požadavky. Nemá snad žádnou vlastnost, díky který by měl být světovým hráčem.

Reagovat
20fredy20

nebol ofsajd?

Reagovat
blackhawk88

nie

Reagovat
Frantszek

yesssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss Paco blázen

Reagovat
salm0n

Krásně počkal až si lehne

Reagovat
blackhawk88

Riberyho pokusy 1 na 1 su katastrofalne, vzdy to skoncili stratou lopty a teraz uz aj golom..ten uz mal skoncit davno

Reagovat
smazaný uživatel

KHR tam už na mobilu sjížděl možný trenérský náhrady

Reagovat
Bayern +

Alebo číslo na Sammera, nech nám zasa raz príde poskladať normálny káder.

Reagovat
db18

Reagovat
db18

Spíš stopery...

Reagovat
Gazdo

Zda sa mi to alebo ribery je uz pomalsi ako pohyb kontinentov?

Reagovat
20fredy20

neuveritelne ako rozhodca piska pre Dortmund

Reagovat
checitto

cry me a Isar... po tom druhým gólu z hovna brečet na rozhodčího... opravdu FC arroganz

Reagovat
Frantszek

Reagovat
vladino10

Reagovat
blackhawk88

Neviem ci je James zraneny alebo co, ale poslat tam predatora namiesto niekoho kto vie nieco vymysliet mi pride divne

Reagovat
db18

Tak s myšlenkou dneska problém neni, spíš s tím, že se nedaří vždy najít Lewu...

Jinak James měl v týdnu nějaké problémy...

Reagovat
Frantszek

5 minut za co?

Reagovat
db18

Střídání + penalta...

Reagovat
Coutinho10

uffff suprove pomezni

Reagovat
20fredy20

ribery prvykrat spravil 1na1 ked bol posledny hrac

Reagovat
Coutinho10

Joooooo fantazie BVB je zpet v plny sile

Reagovat
smazaný uživatel

PACO JE BŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮH!!!

Reagovat
vladino10

Do istého momentu sme boli lepší, potom prišli hlúpe individuálne chyby (Goretzka, Hummels) ktoré síce BVB nepotrestala, ale myslím si, že to borussiu nakoplo..dovtedy vcelku suverénny výkon..stopéri hrajú ako nafetovani, klasicky krídla mizerne (jediná chýba Kovaca- prečo striedal Gnabry a nie Ribery?) a tak tu máme 7 bodový náskok pre borussiu..

Reagovat
Bayern +

Presne tak, Gnabry sa mi dnes ku podivu páčil. Naopak Ribery až na prvú polhodinu nula bodov.

Reagovat
smazaný uživatel

7 bodů je pořád nic..BVB jsou labilní, ti jsou schopni ten náskok ztratit třeba i během dubna

Reagovat
vladino10

A ako to zmení pointu toho, že ten káder máme nahovno?

A ďalšia vec- Bayern labilny nie je? Veď sme dostali gól na 3:2 a odvtedy sme sa nevedeli pomaly dostať z vlastnej polky a kopili chybu na chybu..ten labilny tím bvb dnes dvakrát prehrával a aj tak vyhral

Reagovat
smazaný uživatel

Hele má to svoje pozitiva..buď se potvrdí labilita BVB z posledních let (nemluvim o dnešním utkání, na což jsi reagoval), nebo konečně titul nevyhrajem a snad proběhnou kádrem velký změny

Reagovat
Hristo Stoichkov

Já mám spíš pocit, že ta postupem času se snižující intenzita hry je dána složením kádru, pressink vydržíte hrát tak šedesát minut a potom přichází problémy, dnes doplněný individuálními chybami.

Reagovat
smazaný uživatel

ale dneska teda v první půlce hráli na hranici lidských možností. Je pak jasný, že jim ty síly došly.

Reagovat
Hristo Stoichkov

U Bayernu to je opakující se jev, který je znát o to víc, pokud mají tolik zraněných hráčů jako v současnosti. Ten kádr potřebuje překopat.

Reagovat
stas87

Nesuhlasim, oni potrebuju vymenit R+R, poobzerat sa pomaly za nahradou za Boatenga s Hummelsom a priviest konkurenciu Alabovi a Lewandowskimu. Zvysok timu ma perspektivu aj kvalitu. Nemaju podla mna kvalitu v sirke kadra, to je taktiez jeden z dovodov, preco maju problemy. Sammer ako prvy pochopil, ze ak bude mat na lavicke hracov, co naskoci a tim neoslabi na ihrisku, tak mozu na vysokej urovni dohrat vsetky sutaze. A posledny dovod co ich zraza, tak su zranenia. Tolko ich v minulosti nemali a nedokazu sa s tym teraz vysporiadat. A ked uz tu sancu maju, tak ju zahodi a podpisu na dalsi rok starych hracov ako Ribery a Robben. Tento krok sa im vobec neoplatil a zahodili dalsi rok prave kvoli nim. Lemara im vyfuklo Aletico, z PL kvoli platu pravdepodobne nikto nepride, v BL vela hracov nevidim, co by ich posilnili. Takze im ostava L1, Serie A, LL alebo niekto ako bol Costa. Hrac co uz kvalitu ukazal v europskom time. Posledna moznost je juzna amerika, ale to je vzdy s obrovskym rizikom.

Reagovat
Bayern +

Budú musieť rozbiť prasiatko, inak spadneme do tej letargie aká bola za Klinsmanna než prišiel ako prvý narobiť poriadky van Gaal. Tomu sa to potom kus vymklo z rúk, ale základ tam položil dobrý a dokonalosť tomu nasadil Sammer, presne ako píšeš.

Ale je to aj dobre, vedeniu sa takáto facka zíde.

Reagovat
vladino10

ako pise stas- potrebujeme kridlo (coman je skvely, ale zraneny), gnabry nie je top kvalita, robben uz nie je robben a ribery uz nie je ribery ako ich pozname..

hodilo by sa aj ten post stopera trochu okyslicit, boateng alebo hummels az moc casto vyteraju ako nafetovani..cez hummelsa sme dnes mohli dostat 2 uplne zbytocne goly..

a jeden kvalitny krajny bek- mame iba troch a alaba ma problemy so zraneniami..potom by to mohlo byt v pohode..

Reagovat
JozkokozleJ

Ribery lieta po ihrisku 50 min. ako motorova mys a svojim pohybom robi priestor aj spoluhracom, A ked mu dojde dych, nie je tam iny, ktory by to rozhybal. Potom to neraz upadne do krcu.

Reagovat
vilp

Sancho parádní, toho Guardiola pěkně projebal.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
smazaný uživatel

nemají tam nějakou výkupku?

Reagovat
vilp

Pochybuji, City opustil tak, že tam prvně odmítl nový kontrakt.

Reagovat
smazaný uživatel

nemají

Reagovat
db18

Nene... mají ale předkupní právo (nebo případných 15% z příštího prodeje, kdyby nešel k nim)

Reagovat
smazaný uživatel

Lewa dneska zabiják. Co šlo jeho směrem, z toho udělal gól.

Reagovat
smazaný uživatel

Skvěle BVB. Hakimi výborný výkon..

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes to vyzerá na ďalšiu prehru, Leipzig je inde. Aspoň tam Herrlich poslal hneď po pauze Baileyho a vpredu bude o jedného hráča viac, to už je ale poriadny risk a takto to kľudne môže skončiť debaklom...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele