11. kolo
11.11.2018 15:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

RB Lipsko - Bayer Leverkusen 3:0

RB Lipsko sice v Evropské lize na rozdíl od Bayeru Leverkusen v týdnu prohrálo, nicméně při vzájemném bundesligovém duelu svého soupeře v Red Bull Areně jednoznačně přehrálo. Vyskočilo tedy na třetí příčku, zatímco Heiko Herrlich bude mít během následující reprezentační přestávky o čem přemýšlet.

První větší šanci zápasu si připsal domácí Timo Werner, jenže tentokrát mu za celých devadesát minut (plus nějaké to nastavení) nebylo přáno. Domácí byli aktivnější a hosté častokrát jejich tempo nestíhali. Po šestadvaceti minutách hry byl poměr střel na bránu 5:0 a za další minutku se Rangnickův tým ujal vedení.

Diego Demme poslal míč za obranu na Yussufa Poulsena, jenž se v rychlosti na poslední chvíli rozhodl, že zkusí Lukase Hradeckyho přelobovat. A dobře udělal - 1:0. Nutno ovšem dodat, že platnost této trefy musel ještě potvrdit videorozhodčí. Ve 36. minutě Kai Havertz obešel Ilsankera, nicméně pak se musel sklonit před uměním brankáře Gulácsiho.

Po poločase poslal Herrlich do hry Leona Baileyho, jenže ten zatím neprožívá dobrý ročník. Die Roten Bullen na ploše dominovali a další zásah si schovali na osmašedesátou minutu. Po autovém vhazování a lehkém přiťuknutí prostrčil Sabitzer na Lukase Klostermanna. Proti jeho přízemní střele do protipohybu neměla leverkusenská jednička nárok - 2:0.

Die Werkself se pokusila s výsledkem ještě něco udělat. Jmenovitě to byl Bailey, který svým přímým kopem Gulácsiho pořádně zaměstnal. Další slibnou možnost zahodil Kevin Volland. A tak přišla znovu řada na Poulsena. Dominik Kohr při odkopu váhal, takže dotírající Klostermann stihl míč tečovat. Ke škodě Bayeru zrovna do prostoru penalty, kde stál dánský reprezentant. Balon si stihl zpracovat a následně mířil pravačkou po zemi vedle osamoceného Hradeckyho - 3:0.

Kevin Kampl mohl svému bývalému zaměstnavateli zasadit ještě jeden hřebíček, kdyby se gólman nepředvedl v tom nejlepším světle. V každém případě pro obhájce páté příčky to byla už šestá porážka. Proti Stuttgartu to za dva týdny bude chtít pořádně zabrat. Rozjeté RB Lipsko si zahraje s Wolfsburgem.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele