11. kolo
10.11.2018 15:30 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Werder Brémy - Borussia Mönchengladbach 1:3

Brémy mají za sebou složité dva týdny a na vítěznou vlnu se chtěly vrátit v domácím zápase s Mönchengladbachem. Nepředvedly špatný výkon, jejich naděje na body však třemi góly sestřelil francouzský útočník Alassane Pléa.

Šancemi se to v Brémách hemžilo už od začátku zápasu. V 5. minutě se trochu se štěstím dostal ve vápně k míči záložník Borussie Strobl, bránu však těsně minul. Jeho spoluhráč Lars Stindl už o deset minut později mířil přesněji, jeho rána ale ztroskotala na gólmanu Pavlenkovi.

Domácí si svou první šanci schovali na 21. minutu. Eggestein vypálil z dálky a svatyni brankáře Sommera minul jen těsně. Vzápětí už ale švýcarský reprezentační gólman musel do akce. Z ideální pozice totiž střílel Harnik k pravé tyči, Sommer ale míč dokázal vyrazit.

Hráči Werderu byli v té době aktivnější, další šanci měl Klaassen, jemuž radost překazil obětavý zákrok jednoho z obránců, který zablokoval jeho tvrdou ránu.

Radovali se tak nakonec hosté. Alassane Pléa si v 39. minutě ve vápně skvěle zpracoval míč, s lehkostí obešel hned dva obránce, načež poslal umístěnou střelu do levého rohu. A to byl jen začátek skvělého střeleckého představení, které francouzský útočník v Brémách předvedl.

Zkraje druhého poločasu hosté zahrávali rohový kop. Hazard poslal míč po zemi do vápna, kde jej našel Pléa a mezi nohama gólmana Pavlenky jej poslal do sítě podruhé.

Chuť na hattrick byla na Pléovi znát. Jeho pokus z 51. minuty ještě Pavlenka zlikvidoval, o minutu později už ale znovu kapituloval. Tentokrát to byl Wendt, kdo ve vápně našel volného Pléu a ten obloučkem zvýšil na 3:0.

Domácí se ale nevzdali. I nadále zůstávali aktivní a odměna přišla v 59. minutě. Augustinsson poslal krásnou přihrávku na osamoceného Sahina, jehož střela prolétla davem hráčů a zakotvila v pravém rohu.

V 72. minutě těsně vedle pálil Hazard po krásné individuální akci. Proti další šanci Pléy se vyznamenal Pavlenka. Na druhé straně mohl kontaktní gól dát Gebre Selassie, jenže trefil jen tyč.

Na další gól tak diváci čekali marně a Brémy tak po třetí porážce v řadě dál padají tabulkou směrem dolů. Gladbach se naopak díky vítězství 3:1 udržel na druhém místě.

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Host outsider? Duvod?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele