Bundesliga - souhrn 10. kola

01.11.2019, 22:24, aktualizováno 03.11.2019, 20:02
Komentáře a souhrny
Bayern Mnichov odehrál většinu zápasu v oslabení a z Frankfurtu si veze pětigólovou nadílku, ještě hůře dopadl Mainz, ten v Lipsku inkasoval osmkrát. Dortmund zvládl souboj s Wolfsburgem, Gladbach uspěl v Leverkusenu. Schalke veze body z Augsburgu...

FC Augsburg - Schalke 04 2:3

03.11.2019 18:00

Góly: 38. Daniel Baier, 60. Alfred Finnbogason (pen.) - 45+1. Stephan Lichtsteiner (vl.), 71. Ozan Muhammed Kabak, 82. Amine Harit

Pět branek mohli vidět diváci ve WWK Areně. Bohužel pro většinu z nich zaznamenal tu vítěznou hostující záložník Amine Harit. Domácí tak prodloužili sérii bez vítězství na šest zápasů.

FCA začalo pěkně zostra a během úvodních čtyři minut si připsalo tři dobré šance. Jednu si na konto připsal Richter, dvakrát se pokoušel skórovat Ruben Vargas. Stejně jako v zápase mezi Düsseldorfem a Kölnem, i v tomto klání se poprvé střídalo před vypršením desáté minuty. Salif Sané se zranil v souboji s Niederlechnerem a na jeho místo přišel Daniel Caligiuri.

Právě zmíněný útočník Augsburgu se postaral o další příležitost, jenže minul. Následně opět selhal jeho spoluhráč Marco Richter. A Niederlechner při svém dalším obstřelu cílil přímo do náruče Alexandera Nübela. Teprve v osmatřicáté minutě se svěřenci Martina Schmidta dočkali.

Alfred Finnbogason z pravého křídla přihrál na hranici šestnáctky, kde balon nezkrotil Richter. Naštěstí stál za ním Daniel Baier a přesnou placírkou zakroutil míč tak, že se za ním mohl gólman Schalke jenom ohlédnout - 1:0. Die Königsblauen se skoro celý první poločas trápili. Vysvobození však přišlo v jeho samotném závěru.

Caligiuriho přímý kop z levé strany nešikovně prodloužil za vlastního brankáře zády k bráně hlavičkující Stephan Lichsteiner - 1:1. Po změně stran nejprve pokračoval Marco Richter ve svém soukromém festivalu zahazování šancí. Následně přinutil Oczipka k výtečnému zákroku Tomáše Koubka.

Zmíněný třicetiletý obránce byl zainteresován také v akci, která nakonec vedla k pokutovému kopu. Finnbogasonův centr totiž skončil na jeho paži a rozhodčí Ittrich po konzultaci s videem rozhodl o tom, že tohle prostě musí být "pětka". Její exekuce se ujal centrující islandský kanonýr a proměnil s obrovským přehledem - 2:1.

Jedenáct minut poté bylo zase všechno jinak. Další Caliguiriho výborný centr dopadl rovnou na hlavu Ozana Muhammeda Kabaka, který z nějakých jedenácti metrů zařídil vyrovnání - 2:2. Obrat dokonal deset minut poté Amine Harit, když doběhl až do vápna, aby lehoučkým obloučkem přelstil českého brankáře - 2:3.

V nastaveném čase mohl zřejmě zaslouženou remízu zařídit střídající Michael Gregoritsch, avšak jeho hlavička mířila o pár centimetrů nad břevno. Fuggerstädter tedy zůstávají na barážové příčce a za týden zajíždějí do Paderbornu. Prozatím šesté Schalke se utká s Fortunou Düsseldorf.

Více informací k zápasu

Fortuna Düsseldorf - 1. FC Köln 2:0

03.11.2019 15:30

Góly: 38. Rouwen Hennings (pen.), 61. Erik Thommy

Hráči Fortuny dobře věděli, že právě zvládnuté zápasy s konkurenty v boji o udržení budou klíčové pro setrvání v soutěži. Díky této výhře si v tabulce zase o něco polepšili, zatímco Köln zůstává v sestupovém pásmu.

Na tenhle duel nebude v dobrém vzpomínat nikdo z "Kozlů", nicméně dvojnásob to platí pro Noaha Katterbacha, který se zranil už po šesti minutách hry. První šance následovala o pět minut později. Jonas Hector, který se posunul na post levého obránce, centroval do vápna na neobsazeného Simona Teroddeho, jenž poslal svou hlavičku těsně mimo tři tyče.

Hosté měli i pak optickou převahu, ale byl to Rouwen Hennings, kdo v pětadvacáté minutě nastřelil vnější stranu tyče. První důležitý moment se odehrál v 37. minutě. Rafael Czichos podrazil ve vlastní šestnáctce pronikajícího Moralese a rozhodčí nařídil k nelibosti Achima Beierlorzera penaltu.

Timo Horn sice skočil správně po své levé ruce, nicméně Henningsova přízemní střela byla dostatečně prudká a umístěná na to, aby jí v cestě do sítě nic nezabránilo - 1:0. Po změně stran se hráči 1. FC pokoušeli o vyrovnání. Aktivní byl zejména Terodde, jenž po hodině hry dvakrát pořádně zaměstnal Steffena.

Jenže gól z toho nebyl, a tak podruhé udeřilo na opačném pólu. Kaan Ayhan prostě nakopl balon na polovinu soupeře, kde pelášil k bráně Erik Thommy. V pokutovém území se ještě musel zbavit Kingsleyho Schindlera, což se podařilo a jeho následná rána mířila přímo pod břevno - 2:0.

Trenér celku z města nad řekou Rýn pak poslal do hry ještě druhého útočníka. Nicméně Jhon Córdoba nemá v těchto měsících nejlepší formu, takže obrana Fortuny mohla zůstat celkem v klidu, jak se ostatně potvrdilo po devadesáti minutách. Pouze Louis Schaub se dostal k jedné střele z dálky.

Ve třiaosmdesáté minutě došlo na spolupráci dvou šťastných střelců. První z nich však mířil po pobídce toho druhého těsně mimo. Avšak i s výsledkem 2:0 může být Friedhelm Funkel spokojený. Za týden se jeho svěřenci utkají se Schalke. Köln se pokusí doma přehrát Hoffenheim.

Více informací k zápasu

Union Berlín - Hertha BSC 1:0

02.11.2019 18:30

Góly: 90. Sebastian Polter (pen.)

Historicky první bundesligové berlínské derby nabídlo víc dramatických okamžiků v hledišti než na hrací ploše. Zápas, který kvůli nepokojům mezi fanoušky musel být dokonce přerušen, nakonec rozhodla ve prospěch Unionu penalta v samotném závěru.

Poprvé v bundesligové historii se proti sobě utkaly dva celky z hlavního města, což už samo o sobě slibovalo elektrizující atmosféru. A už po čtyřech minutách se domácí fanoušci zvedali ze sedaček, když Christopher Lenz hlavičkoval do tyče, od které se ale míč odrazil jen na brankovou čáru. Slibný úvod však ve festival fotbalového umění nepřerostl. Šancí bylo pomálu, hrál se spíše opatrný fotbal. Za zmínku stojí snad jen pokus Marka Grujiće ze 36. minuty. Srbský záložník ve vápně vyskočil pro Klüntnerův centr, síť domácí brány však rozvlnil jen z vrchu.

Fotbalisté obou celků žádnou zrovna vzrušující podívanou nepředváděli, a tak se fanoušci rozhodli zabavit se po svém. Začátkem druhého poločasu se v obou kotlích objevilo množství pyrotechniky a během chvíle se hřiště zahalilo do husté mlhy. Několik světlic dolétlo také na hrací plochu a jedna z nich dokonce skončila na domácí střídačce. Rozhodčí Aytekin tak zápas přerušil a na čas poslal mužstva zpět do šaten.

Poté, co se situace uklidnila a mlha rozpustila se znovu začalo hrát. Na herním obrazu se ale mnoho nezměnilo. Pro představu, asi největší šancí dosavadního průběhu byl přímák Löwena z 66. minuty, který i přes všechnu snahu skončil metr nad bránou. V 78. minutě se pak o trochu vzrušení postaral hostující gólman Jarstein, který skákavou střelu Ingvartsena pouze vyrazil před sebe, k dorážce se ale nikdo z domácích nedostal.

Rozhodující moment tak přišel až v samotném závěru. Domácí záložník Gentner byl ve vápně po odehrání míče sestřelen obráncem Boyatou a rozhodčí po shlédnutí videa nařídil penaltu. Tu Sebastian Polter i s trochou štěstí proměnil a domácí kotel vybuchl radostí. Historie bundesligových berlínských derby se tak začala psát výhrou Unionu.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - VfL Wolfsburg 3:0

02.11.2019 15:30

Góly: 52. Thorgan Hazard, 58. Raphaël Guerreiro, 88. Mario Götze (pen.)

Borussia Dortmund dokázala vyhrát 3:0 nad Wolfsburgem a po deseti odehraných kolech je - i díky překvapivé prohře Bayernu - druhá. Na vedoucí Mönchengladbach ztrácí Dortmund tři body.

Naopak pouhý bod za Dortmund je hned trojice týmů, a sice Lipsko, Bayern a možná trochu překvapivě Freiburg. Wolfsburg je po prohře 0:3 se sedmnácti body sedmý a evropské poháry mu tedy v tuto chvíli utíkají pouze kvůli horšímu gólovému rozdílu, než má Frankfurt.

Ve 22. minutě obehrál Hummelse líbivým způsobem hostující Nmecha a jeho následná střela se pouze otřela o břevno Hitzovy brány. Ve 28. minutě musel z důvodu zranění ze hry odstoupit kapitán domácí Marco Reus, jehož nahradil Mario Götze. V Dortmundu se bezpochyby modlí, že nepůjde o nic vážnějšího. V prvním poločase žádný gól nepadl.

To zkraje druhé půle už bylo jasné, že Dortmund má jasně navrch, a potvrdil to už v 52. minutě, kdy se po perfektní přihrávce Achrafa Hakimiho gólově prosadil střelou k bližší tyči Thorgan Hazard. O necelých šest minut to byl naopak Hazard, kdo stál u finální přihrávky a nahrával Guerreirovi, který skóroval, tentokrát střelou ke vzdálenější tyči. 2:0 pro Dortmund.

V 69. minutě se dostal do velké šance hostující Weghorst, jeho střelu však z bezprostřední blízkosti vychytal domácí brankář Hitz. V 87. minutě zahrál ve vlastním pokutovém území rukou hostující Bruma a rozhodčí Welz bez váhání nařídil pokutový kop. Ten vzápětí proměnil Mario Götze a upravil tak skóre na konečných 3:0. Až na zranění Marka Reuse tedy odcházeli fanoušci Dortmundu ze Signal Iduna Parku v sobotu v podvečer spokojení.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - 1. FSV Mainz 05 8:0

02.11.2019 15:30

Góly: 5. Marcel Sabitzer, 30. Timo Werner, 35. Christopher Nkunku, 38. Marcel Halstenberg, 44. Yussuf Poulsen, 48. Timo Werner, 50. Nordi Mukiele, 87. Timo Werner

Poté co v posledních čtyřech bundesligových kolech ani jednou nevyhráli si fotbalisté Lipska chtěli v domácím utkání s Mohučí napravit reputaci a jen těžko to mohli zvládnout lépe. Svěřenci Juliana Nagelsmanna nebohého soupeře zničili osmi góly a vrací se na třetí místo tabulky.

Že se bude hrát jen na jednu branku bylo jasné od samotného začátku. Čisté konto gólmanu Zentnerovi vydrželo jen šest minut. Jako první udeřil Marcel Sabitzer, kterého v perfektní pozici našel Timo Werner a ani Zentnerův zákrok míč na cestě do sítě nezastavil. Hosté mohli reagovat ve 24. minutě, hlavičku St. Justeho ale reflexivně vyrazil Gulácsi. Místo toho se podruhé radoval domácí kotel. Rychlý brejk v 31. minutě po zaváhání jednoho ze stoperů proměnil svým prvním gólem Werner.

O pět minut později se domácí euforie opět prohloubila. Tentokrát se v palebné pozici na hranici vápna objevil Christopher Nkunku, jehož raketovou střelu zastavila až síť v levém rohu Zentnerovy brány. Hráči Mohuče byli jako opaření a domácí si ze zbytku zápasu udělali exhibici. Už čtvrtý gól přidal po dalších třech minutách Halstenberg, který do brány uklidil přihrávku Poulsena. A opět to netrvalo dlouho, a i dánský útočník se radoval ze vstřelené branky. V poslední minutě první půle dorazil střelu Sabitzera, kterou Zentner pouze vyrazil před sebe. Do kabin tak hosté odcházeli v dezolátním stavu a za skóre 0:5.

Druhý poločas zahájili hráči Lipska stejně jako ukončili ten první. Už po čtyřech minutách přidali šestý gól, když Werner tentokrát nepřihrával a z levé strany hřiště přesnou ranou umístil míč ke vzdálenější tyči. Uběhly další dvě minuty a deprese hostů byla zase o něco hlubší. Obrana jakoby už definitivně rezignovala a po dalším Wernerově centru se tak ve vápně objevil nikým nehlídaný Nordi Mukiele, který zvyšoval už na 7:0.

V 62. minutě to vypadalo že se hosté zmůžou alespoň na čestný zásah, Quaisonův gól byl ale pro ofsajd odvolán. Že je hotovo a série ligových neúspěchů je ukončena hráči Lipska pochopili a zbytek utkání dohrávali v poklidném tempu. Přesto se skóre měnilo ještě jednou. V 87. minutě Klostermann sebral míč zmateným obráncům a poslal jej před prázdnou bránu Timu Wernerovi, který tak zkompletoval hattrick i demolici Mohuče.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Bayern Mnichov 5:1

02.11.2019 15:30

Góly: 25. Filip Kostić, 33. Djibril Sow, 49. David Abraham, 61. Martin Hinteregger, 85. Gonçalo Paciência - 37. Robert Lewandowski

Když se v květnu tohoto roku utkali Bayern s Frankfurtem naposledy, byla z toho jednoznačná výhra domácích Mnichovanů 5:1. Uběhl necelý půlrok a Eintracht si na domácí půdě užil dokonalou odplatu. Proti oslabenému soupeři dominoval a v tabulce se opět dotáhl na pohárové příčky.

Před měsícem se Bayern topil v blahu, když v Lize mistrů roznesl Tottenham 7:2. Následoval však měsíc plný nevýrazných výkonů a výsledků, který vygradoval ve Frankfurtské Commerzbank Areně. Klíčový moment utkání se odehrál už v desáté minutě, kdy se do samostatného úniku dostal domácí Paciencia, kterého na hranici vápna faulem zastavil Boateng. Rozhodčí s pomocí videa usoudil že se nejednalo o penaltu, obránce Bayernu však viděl červenou kartu a pakoval se do sprch.

Přesilovku domácí poprvé využili ve 25. minutě. Sowovu ránu srazil Alaba jen k osamocenému Kostićovi, který i s trochou štěstí poslal míč do odkryté brány. O osm minut později se Djibril Sow už mohl radovat i z branky kterou sám vstřelil. Stalo se tak po nádherné akci Eintrachtu, na jejímž konci poslal Kostić přesný centr, který Sow z voleje uklidil do brány. Poté převzal na chvíli otěže oslabený Bayern. Ve 33. minutě ještě Kimmichovu radost překazil ofsajd, o dvě minuty později se ale domácí obranou geniálně prosmýkl Lewandowski a prostřelil gólmana Rönnowa. Do šaten se tak odcházelo za stavu 2:1 a Mnichované si mohli dělat naděje na obrat.

Tyto naděje však zhasly velmi záhy. Už po čtyřech minutách druhé půle po zaváhání Gnabryho poslal prudkou přihrávku do vápna Da Costa a David Abraham zblízka propálil Neuera. Po hodině hry pak začalo být jasné, že Bayern z Frankfurtu nejen že odjede bez bodu, ale také s debaklem. Čtvrtý gól přidal Martin Hinteregger, který po rohovém kopu vyskočil nejvýš a hlavou nasměroval míč ke vzdálené tyči. V 73. minutě mohli hosté alespoň snížit, to by však mladý Kanaďan Davies nesměl trefit jen tyč.

Demolice byla dokonána pět minut před koncem. André Silva si ve vápně nejdřív udělal dobrý den z Davida Alaby, načež posunul míč k Pacienciovi, kterému nezbývalo než jej z metru doklepnout do brány. Bayern tak potřetí z posledních čtyř zápasů nevyhrál a v tabulce padá na čtvrté místo.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - SC Freiburg 2:2

02.11.2019 15:30

Góly: 9. Milot Rashica, 59. Theodor Gebre Selassie - 28. Nils Petersen, 90+3. Nils Petersen

Freiburg si v posledních minutách zápasu s Werderem Brémy zajistil alespoň bod a udržel se tak ve společnosti Lipska s Bayernem Mnichov, kteří jsou v tabulce před ním díky lepšímu gólovému rozdílu. Brémy jsou s jedenácti body ve spodní polovině tabulky.

Svědky prvního gólu zápasu jsme byli již v 9. minutě. To prošel s míčem až do pokutového území hostů Milot Rashica, který pohotově zakončil přímo k zadní tyči a poslal tak domácí Werder do jednogólového vedení.

Ve 21. minutě dokázal srovnat na 1:1 hostující Sallai. Rozhodčí Dingert šel však ještě prozkoumat video, kde objevil útočný faul a branku tak nakonec neuznal. To však Freiburg neodradilo a nadále měl na hřišti mírnou převahu.

To se projevilo ve 28. minutě, kdy udělal obrovskou chybu v rozehrávce český brankář Brém Jiří Pavlenka. Situaci dobře vystihl jeden z nejlepších hráčů hostů Petersen, který po odrazu balónu z první zakončil přímo doprostřed zcela odkryté brány. Do kabin se tedy šlo k poločasové přestávce za stavu 1:1.

Ve druhé půli se Brémám znovu podařilo přenést vedení na svou stranu. V 59. minutě se po centru z levé strany dokázal prudkou hlavičkou prosadit český obránce Gebre Selassie, který tak vstřelil gól na 2:1.

V 87. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen hostující Haberer a už už to vypadalo, že gól Gebre Selassieho bude vítězný. Ve třetí minutě nastavení druhého poločasu ale po centru z přímého volného kopu z pravé strany hlavičkoval do Pavlenkovy brány Petersen a upravil tak skóre na konečných 2:2.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Borussia Mönchengladbach 1:2

02.11.2019 15:30

Góly: 25. Kevin Volland - 18. Oscar Wendt, 42. Marcus Thuram

Mönchengladbach v dramatickém zápase v Leverkusenu potvrdil výbornou formu a upevnil si pozici na čele tabulky. Domácí naopak nevyhráli počtvrté v řadě a krčí se na chvostu první desítky.

Úvod zápasu se přitom odehrával výhradně v režii Bayeru. Z velkého tlaku však domácí hráči gól vydolovat nezvládli a jak zákon schválnosti praví, v 18. minutě to byli hosté, kdo udeřil ze své první šance. Jmenovitě to byl Oscar Wendt, který se radoval poté, co si Marcus Thuram položil na zem obránce a poslal mu míč před prázdnou bránu.

Inkasovaná branka domácí nakopla a o sedm minut později se mohli těšit z vyrovnání. Alario na půli vyslal do samostatného úniku Vollanda, který obešel brankáře Sommera a poslal míč mezi tři tyče.

Jenže hosté si vedení vzali zpět ještě před koncem prvního poločasu. Ve 42. minutě po pohledné kombinaci centroval Herrmann a Thuramovi jen stačilo nastavit nohu a sklepnout míč do prázdné brány.

Druhá půle nabídla spoustu šancí, gól však už žádný. V 57. minutě ve výborné pozici objevil Neuhaus, kterého ale skvěle vychytal domácí gólman Hrádecký. O chvíli později zase na druhé straně mohl vyrovnat Alario, jenže z dobré pozice přestřelil. V 63. minutě zase Bellarabimu stál v cestě už jen Sommer, který však svou práci odvedl skvěle a vyrovnání nepřipustil. Vzápětí pak Vollanda zradila koncovka, když zblízka hlavičkoval vedle.

Domácí mocně tlačili na obranu Gladbachu, vyrovnání se však nedočkali. V závěru navíc ještě přišli o Leona Baileyho, který se naprosto zbytečným zákrokem nechal vyloučit a minimálně další zápas tak bude muset vynechat.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - SC Paderborn 3:0

01.11.2019 20:30

Góly: 2. Robert Skov, 15. Pavel Kadeřábek, 25. Jürgen Locadia

Páteční předehrávku 10. kola Bundesligy si vzaly na starosti celky Hoffenheimu a Paderbornu. Domácí nenechali nic náhodě a do zápasu vstoupili s vidinou jediného cíle - zisku tří bodů. A podle toho také onen úvod vypadal. Hoffenheim v první třetině utkání vstřelil tři branky a bylo hotovo.

Skóre dnešního duelu otevřel už po dvou minutách hry Skov, když se náramně trefil z přímého kopu razantní střelou přes zeď - 1:0. Domácí po rychlé vedoucí brance nesundali nohu z plynu, ba naopak. V 9. minutě se do velké šance dostal Bebou, avšak nedokázal trefit branku, již strážil Zingerle.

Po čtvrthodině hry byl rozdíl mezi oběma týmy už dvougólový. Rupp si zleva navedl míč do pokutového území, posunul jej pod sebe na Grilitsche, jenž zachoval chladnou hlavu a vybídl ke skórování zprava nabíhajícího Kadeřábka, kterému již nedělalo problém dostat míč do sítě - 2:0.

Ve 26. minutě se domácí radovali znovu. Kadeřábek poslal od pravé lajny centr napříč celým vápnem na volného Locadiu, jenž si míč zpracoval, udělal kličku obránci a chytrou střelou na zadní tyč překonal gólmana hostí - 3:0. Hráči Paderbornu v tu chvíli byli zralí na ručník.

Ve 44. minutě měl další příležitost Bebou, ani tentokrát však přesně zamířit nedokázal. Do šaten tak šly týmy za stavu 3:0.

Po pauze se hra uklidnila, Paderbornští byli koncentrovanější a nedovolovali domácím vytvářet si další šance, sami však měli problém ohrozit Baumanna v brance Hoffenheimu. Jediná velká gólová příležitost druhé půle přišla v 74. minutě. Bebou prodloužil další skvělý Kadeřábkův centr na osamoceného střídajícího Adamjana, kterého fantasticky na bližší tyči vychytal Zingerle.

Zápas tak skončil jasným vítězstvím Hoffenheimu nad Paderbornem v poměru 3:0. Domácí se díky výhře posunuli na průběžné páté místo v tabulce. Hosté se i nadále krčí na chvostu Bundesligy.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Borussia Mönchengladbach1071221:1022
2.Borussia Dortmund1054123:1119
3.RB Lipsko1053225:1018
4.Bayern Mnichov1053225:1618
5.SC Freiburg1053219:1218
6.Schalke 041053217:1118
7.Eintracht Frankfurt1052321:1517
8.VfL Wolfsburg1045111:817
9.TSG Hoffenheim1052314:1317
10.Bayer Leverkusen1043315:1515
11.Hertha BSC1032515:1711
12.Werder Brémy1025317:2111
13.Fortuna Düsseldorf1031612:1610
14.Union Berlín1031610:1510
15.1. FSV Mainz 051030710:279
16.FC Augsburg1014512:247
17.1. FC Köln102179:217
18.SC Paderborn1011811:254

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (143)

Přidat komentář
Rudnevs

Druhý polčas to bol teda veľmi tréningový zápas. Akurát jedine Baumgart sa tam za čiarovou líniou rozčuloval i 5 minút pred koncom, že hráči nie su správne zoradení. Celkovo Paderborn v Bundeslige, to je taký zaujímavý experiment, oni hrajú veľmi naivný futbal, od ktorého navyše pomaly neupúšťajú a v lete minuli viac než oni i niektorí treťoligisti. Ale aspoň je sranda, no...

Pri Hoffenheime som sa po zápasoch s Bayernom a Schalke bál, že pod Schreuderom prejdu na betón a protiútoky, ale to sa našťastie nestalo, dnes hrali v prvom polčase atraktívny futbal (druhý polčas sa rátať nedá, to už ich podľa mňa ani moc nezaujímalo), očividne to vedia prispôsobiť podľa kvality súpera. Inak doteraz som si nikdy nejak zvlášť nevšímal Grillitscha, ale dnes hral perfektne, veľmi inteligentný hráč.

Mimochodom DAZN má parádnych komentátorov.

Reagovat
stas87

Tak už loni pod Nagelsnannom mal zápasy, kde defenzívu v podstate držal iba on. Grillitscha si nevsimnes pri tvorbe ofenzívnych akcii alebo pri tom, ako pošle kolmici na krídlo. On hlavne vie, kde sa na pohybovať pri zakladaniu akcii či svojim pohybom uvoľní miesto pre spoluhráča s loptou. Úplne v klude si ho viem predstaviť v Leverkusene alebo v Schalke. Jeho odchodu dodnes ľutujem, vzal by som ho hneď späť.

Reagovat
Rudnevs

On vlastne prišiel od vás vtedy zadarmo, tak to bol od Hoffe ďalší super ťah. Včera bol jeden z najlepších na ihrisku, ten bude mať od Kickeru určite nejaku dobrú známku.

Hoffe bol tuším za posledné tri (teraz už teda štyri) zápasy jediný klub z bundesligy, ktorý vyhral všetky tie zápasy. Snáď sa Schreuderovi podarí naviazať na Nagelsmanna, zo začiatku to trochu škrípalo, ale teraz už sa rozbehli a mnohí hráči si Screudera dosť chvália, že vraj po určitých stránkach je ešte lepší než Nagelsmann. Pokiaľ bude hrať tento Ajax-futbal a proti silným tímom tak ako proti Bayernu či Schalke, tak ma to bude baviť a môžu byť velmi úspešný. Tento rok ich sledujem viac, pretože tam mám oblúbenca Skova, ktorý je mimochodom neskutočná zbraň pri štandardkách. Síce hrá krajného beka, ale aj tak si tie góly a asistencie skrz štandardky nazbiera, ten to kope fakt parádne.

Reagovat
stas87

No on ten rozdiel medzi Nagelsmannom a Schreuderom je v tom, ze za Schreudera maju väcsiu snahu drzat loptu a nehrat len na brejkov. Inak Schreuder ked prisiel, tak na prvom stretnutiu s hracmi sam povedal, ze zaklady hry nebude vobec menit, pretoze nechce rozbit to, co fungovalo. Len v tej ofenzivnej casti ziada väcsie drzanie lopty, ale musi to byt spojene s efektivitou v utoku. To im navrat Kramarica splni, cize za mna je to legitimny poharovy kandidat, minimalne na EL. CL by skor bol sen. Inak ja Schreuderovi veril, ked oznamili nastupcu Nagelsmanna. Tie prve kola hrali bez utocnika potrebnych kvalit, takze to dost skreslovalo.

Ano, vyprsala mu zmluva a aj ked bola snaha predlzit a pripadne ho pustit za odstupne, tak Grillitsch odisiel bez financnej kompenzacie.

Reagovat
Rudnevs

Ja sa priznám, že som Schreuderovi spočiatku moc neveril, na takého trénera ako je Nagelsmann sa veľmi ťažko naväzuje, navyše mi neprišiel tak nejak sympatický, len taký osobný pocit proste (tuším i v nejakej ankete, kde posudzovali ženy sympatie k trénerom, bol Schreuder posledný, ale to len tak na okraj), plus teda v tých prvých zápasoch to skutočne nebolo ono. Ale teraz to už vyzerá, že je to na dobrej ceste. Okrem Kramarića sa vráti ešte Belfodil, ktorému to minulú sezónu neskutočne strielalo. Navyše je zranená ešte aji posila Samassékou, ktorý prišiel zo Salzburgu.

Boje o CL a EL budú tento rok podla mňa velmi tesné, tam bude rozhodovať zrejme šťastie a kto ku koncu bude mať najlepšiu formu. Som realista a čakám, že Bayern žial skôr či neskôr odskočí, ale medzi ostatnými by to mohlo ostať tesné.

Reagovat
Mönchengladbach

Gladbášek spravedlivě buduje odstup.

Reagovat
smazaný uživatel

To je smutný jak Bayern spadl do toho průměru.

Reagovat
Rudnevs

Toto bol veľmi pekný zápas. Odhliadnuc od toho, že Bayern prehral, fakt sa na ten Eintracht dobre pozerá. Dosť ale ovplyvnil priebeh zápasu Boateng a tá jeho červená. Ďalší rozhodujúci moment bol podla mňa v druhom polčase, keď Abraham dal gól (pri tej akcii navyše sám vyhral loptu) a následne zblokoval strelu Lewandowskemu. Správny kapitán.

Paráda, že to bežalo na ZDF. Mohli by vysielať viac zápasov.

Reagovat
Liquid

Red Bull Leipzig = Deutsche Meister 2019/2020

Reagovat
cologneFC

Také mužstvo nehrá v Bundeslige

Reagovat
Rothbard

A to ho má v oblíbených

Reagovat
Rudnevs

Ako správny fanúšik Leipzigu robí hneď reklamu na Red Bull.

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
vladino10

Reagovat
Liquid

a Cologne FC zrovna tak

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Mass

Asi špatně vidím, ale proč by být lepší než např. Dortmund? Ano, dali 8ku týmu s nejhorší obranou, to dokážou ty top týmy taky.

Reagovat
Liquid

dokáže si své hvězdy udržet, za tu celou dobu z opor odešel jen Keita do LIV, naopak loajalita hráčů Dortmundu k BVB je na bodě mrazu, není třeba vypisovat všechny co hned co vystřelili ke hvězdám v bundeslize šli co nejrychleji za lepším

Reagovat
Kily

tohle je neskutečně zjednodušený pohled

Reagovat
JozkokozleJ

Az urobi RBL uspechy na medzinarodnej scene ako BVB a o ich hracov bude nasledne obdobny zaujem, nech potom rozprava.

Reagovat
smazaný uživatel

Já se divím, že ho ještě berete vážně, z těch jeho příspěvku čiší hromada sarkasmu.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
JozkokozleJ

Akoze ano. Len o sarkazme by som tu nehovoril. Ten byva sofitikovanejsi.

Reagovat
Kily

Reagovat
smazaný uživatel

Otázkou je o ktoré "hviezdy" RB v minulosti mali veľkokluby záujem?

Reagovat
fenixLFC

keita forsberg werner?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Werner je aktuálny hlavne teraz. A Forsberg? Bol oňho veľký záujem?

Reagovat
fenixLFC

ano, hned po tej prvej sezone sa o vsetkych strasne hovorilo ze pojdu do vacsieho. o forsberga mal mat zaujem united, my urcite, tusim atletico, neviem ci niekto aj z talianska...

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern

Reagovat
godwood

Reagovat
Rudnevs

Inak teda ako to vidíte s Kovaćom? A koho prípadne vidíte ako náhrady?

Reagovat
Bayern +

Podľa mňa mu ešte dajú týždeň na domáce zápasy s Olympiakosom a BVB. Ak oba vyhrá, ešte mu dajú šancu dotiahnuť sezónu k úspechu (niečo podobne ako dokázal minulý rok), ak prehrá, tak ho vyhodia.

Reagovat
exot12

Nech to dopadne akokoľvek, tak podľa mňa v zime by mal ísť preč.

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhodia ho po prehre s BVB, náhrada klasika- Jupp a útok na treble :D

Reagovat
vladino10

snáď nie, mali by sme si vedieť poradiť aj bez otravovania ľudí v zaslúženom dôchodku..aj keď si to asi nemyslel úplne vážne, ale neviem, ja by som z toho nemal úplne dobrý pocit (aj keď nepochybujem, že by sme výkonovo vyrástli, ale..ale..neviem, nepáči sa mi to )

Reagovat
smazaný uživatel

Jasné, myslené len zo srandy, ale Jupp je pre mňa taký trénerský miláčik, že vidieť ho zase aspoň na chvíľu v akcii by ma potešilo ako máločo iné vo futbale

Reagovat
Bastaron

Reagovat
vladino10

Hej, potom som to pochopil..ale proste ja mu neželám nech sa tam musí zase drbkat s tými nasimi primadonami, ešte by to náhodou dopadlo zle, rozlúčil sa raz s treblom, potom s vyhranou ligou a krásnym dvojzápasom s realom madrid keď sme konečne po x rokoch proti top klubu neboli výrazne horší, skôr naopak..mám rád pekne konce, tento by pekný byt nemusel...to je všetko...

Reagovat
Mönchengladbach

Ten ten Haag v létě, sezónu dokončí Jupp - nejideálnější varianta.

Reagovat
Rudnevs

Myslíte, že by toto dobrodružstvo Jupp podstúpil ešte raz? Zvlášť keď už má 74. Prípadne by to do konca sezóny mohol zobrať Hansi Flick.

Ten Hag by bol perfektný, po ňom by Bayern mal fakt ísť.

Reagovat
vladino10

Nie je ten hag dačo podobne ako kovač alebo bosz? Týpek čo mu s jedným tímom nadmieru vyšla jedna sezona, dotiahol to s priemerným klubom ďaleko a zrazu ho chcú veľkokluby? Proste mi nepríde úplne prevereny

Reagovat
Rudnevs

U Kovaća ani u Bosza podľa mňa neni problém v tom, že by boli moc mladí alebo nepreverení. Ja si stále stojím za tým, že Bayern môže viesť i mladý tréner. Kovaćov problém je v tom, že hrá veľmi pragmaticky. Je to v pohode tréner, pre 80 % bundesligy super volba, ale pre velkoklub, kde sú navyše nároky i na predvádzanú hru to zrejme nie je. Minulú sezónu to ešte pekne vytiahol, ale túto to s ním už nevyzerá dobre.

Bosz je zas až príliš ofenzívny a málo variabilný, ten hrá snáď stále tú istú hru, u neho to tiež zrejme neni na dlhodobé účinkovanie vo veľkoklube, ale v Bayeri by mohol byť úspešný a aj tých hráčov zrejme posunie viac než nudní Korkut a Herrlich.

Reagovat
blackhawk88

ten isty picit mam aj ja, vsetci boli nadseni z prichodu Kovaca aj Braza a teraz ich ma 80% ludi plne zuby. Ten Hag mi pride tiez malo preverrny, ale ak sa v klube maju rozhodovat mrdzi Hagom a Mourinhom, tak jednoznacne radsej Hag

Reagovat
Mönchengladbach

Ne, Jupp už do toho nepůjde, no.

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern Že by bola toto sezóna RBL? Dortmund zatiaľ tiež celkom stráca.

Reagovat
db18

Wow, to je umění - máme jen 4 zdravé obránce a pak jednoho juniora (z toho jsou teda tři hráči stopeři), v sestavě jsou 4 obránci, ale jen 3 v obraně, i když se hraje na 4... a do toho Alaba na CB a Pavard mimo pozici na RB

A kalamity Boateng snad v zimě pryč...

Reagovat
Bayern +

Reagovat
vladino10

ten pavard na rb a alaba na CB dostali aj mna

A Boa..on nie je vôbec zlý hráč, ale on sa nevydrží sústrediť 90 minút a potom urobí totálnu kktinu..jemu by zmena dosť prospela si myslím a niekde inde môže byť stále topka

Reagovat
smazaný uživatel

šílený..Kovač je chorvatský Strama....Kovač out!

Reagovat
Müllered

Reagovat
Mass

Bayern v LM nadělí sedmičku finalistovi a pak ve svojí lize dostane pětku. Fotbal

Reagovat
montaigne33

Skvěle Gladbach! Plus parádní výkony Eintrachtu a Lipska

Reagovat
Elliasson

https://www.youtube.com/watch?v=uknlLQ1CeLA mimochodem, takhle to vypadalo v Berlíně. Ať každý posoudí sám.

Reagovat
Mass

Co ten plot tam, že by se tam lidi neuměli chovat? Nebo to je prý jen ve "východní" Evropě?

Reagovat
Rudnevs

Tak toto je v podstate tiež Ostblock.

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
eleven11

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern potesil.

Reagovat
Liquid

ale s vyhozením Kovače půjdou hore

Reagovat
Müllered

Je mi jedno, že je před Dortmundem, ale měl by letět, i pro něj by to bylo vysvobození, evidentně si s tím neumí poradit a tuhle sezonu zatím dosral co šlo, jen Lewa ho tam udržel tak dlouho, možná i ztratil kabinu.

Stejně tak snad vyletí Countinho ze základu, jak nastoupí proti silnějšímu soupeři, tak je nulový. Dnes ho úplně zesměšnili...

Reagovat
stas87

RB ten titul nedá. Oni v tom absolútne nevedia chodiť, nikdy sa boju o titul reálne nepriblížili a vedie ich tréner, čo taktiež zatiaľ vo svojej kariére nevyhral. Pravda, trénuje krátko, takze to nemá byt nejaká extra kritika, že nemá trofej. Aj keby Bayern po Hinrunde strácal 4-5 bodov, verím že by to zvládol stiahnuť.

Vyhodiť Kovaca je jednoduché, ale pokial nie je už vopred vyhliadnuté náhrada, tak vyhadzov stráca zmysel. Snáď Rummaca nenapadne Allegri. Vlastne by ma to ani neprekvapilo. Ten Haag je vynikajuci tréner, ale v tejto chvíľu by odmietol Bayern. Ale mat ho dohodnutého od leta 2020, prečo nie?

Reagovat
vladino10

Kovac by mal byť dnes vyhodený, do zápasu s BVB by to mal zobrať Flick, potom buď ten Hag, legendárny José alebo Tuchel

Akože neviem, José je José, dve sezóny to pod ním môže fungovať a potom príde neskutocny bordel..ťažko sa mi to predstavuje..Tuchela nemám rád vôbec, mal jednu dobrú sezónu v BVB a potom hrali neskutočný paskvil, nejakú lacnú atrapu guardiolovho.futbalu s totálne neschopnou obranou kde dostávali gól z každého druhého protiútoku, za mňa určite nie..a ten Hag zatiaľ pre mňa podobný prípad ako Kovac, vyslo mu to s jedným klubom a to, či to bude fungovať aj ďalej je vo hviezdach- ale z týchto troch asi najlepší variant pre mňa...

Na bilde som čítal aj o Rangnickovi, dosť nepravdepodobná varianta, ale ja by som ho bral..

Uvidíme no...

Reagovat
Rudnevs

Zaujímavé. Pokiaľ by Flick bol iba do Dortmundu, zrejme by prišiel stály tréner počas rozohratej sezóny. To by mohlo nahrávať príchodu Josého, keďže ako jediný z tých troch je volný.

Reagovat
vladino10

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Rešpektujem síce Mourinhove úspechy a výsledky z minulosti, ale nikdy v živote ho nechcem vidieť v BL. Ak by ho Bayern zobral, tak by to podľa mňa bol znak úplného zúfalstva a úpadku toho klubu v posledných rokoch. Horší ako Kovač by asi nebol, ale pri ňom by Bayern zbytočne stratil ďalšie roky, je to maximálne neperspektívny a neprogresívny tréner na krátke obdobie, ktorý by vyhral maximálne tú BL, kašľal na prácu s mládežou a nejaké dlhodobé smerovanie toho klubu. Podľa mňa by už bol lepšou voľbou aj ten Tuchel, na ktorého majú v Bayerne nejakú slabosť.

Rangnick by bol na krátke obdobie asi najlepšou možnou variantou, Bayern ale potrebuje okrem trénera aj top osobnosť v manažmente, akú mali pred rokmi v osobe Sammera.

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
Rudnevs

Na Tuchela má slabosť Kalle a úprimne neviem, či by to bola oveľa lepšia voľba než José. To by bolo asi tak z blata do kaluže.

Rangnicka si totálne nedokážem predstaviť, momentálne má super job bez stresu a tlaku za vela prachov, navyše si to celé tam vybudoval prakticky sám a nesie to jeho rukopis.

Reagovat
JozkokozleJ

Tak minimalne by sa Tuchel snazil hrat ofenzivny a lubivy futbal, co uz momentalne je pre Bayern dolezity prvok.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Tuchel teraz trénuje PSG, čo je klub porovnatelný s Bayernom, a žeby to tam bolo úplne top, sa povedať nedá. Je to také podobné ako Kovać v Bayerne. Akurát má výhodu, že zbytok Ligue 1 je úplne márny, čiže si to kľudne môže dovoliť. Je pravda, že neni tak pragmatický a hrá trochu lepší futbal, ale Tuchel má zas iné muchy. Pre kluby úrovne Leverkusen, Schalke, Sevilla alebo Valencia je to kvalitný tréner, ale na veľkoklub to neni, podobne ako v prípade Kovaća.

Reagovat
JozkokozleJ

Ja som len reagoval na porovnanie Tuchel - Mourinho. Suhlasim, ze u Tuchela to momentalne na Bayern nie je. Ale podstatne viac by som sa vyvaroval Mouhrinhovi, po ktorom by trava v AA dva-tri roky nerastla.

Reagovat
Muffi

Tuchel je právě v PSG pragmatický až moc. Třeba v Lyonu postavil do zálohy Marquinhose, Geyeho a Herreu. A i ty spory s Rabiotem o jeho taktice vypovídají hodně, záložníci stojí vzadu a spoléhá se čistě na ofenzivní trojici/čtveřici plus krajní beky ale do intenzity LFC je to na míle daleko a nemít takový kádr, má v lize obrovské problémy.

Reagovat
vladino10

Bernat, Kehrer, Chuopo.. pre mňa v tomto súboji jednoznačne vyhráva José, keď máme takto mizernú obranu, tak aspoň tam by sa dal očakávať progres..ale áno, nechcel by som ani jedného..i keď to je vždy aj o náhode ako si to všetko sadne..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to si rozhodne nemyslím, že by to bolo oproti Mourinhovi z blata do kaluže. Minimálne už len to, čo píše nižšie Jožko, že pod Tuchelom by mal Bayern oveľa väčší potenciál hrať pozerateľný, ofenzívny futbal je pre klub ako Bayern veľká pridaná hodnota. Výsledkovo tiež nie je Tuchel vôbec marný, v Dortmunde mal bodový priemer na zápas 2,12 (vo vyše 100 zápasoch), čo je veľmi slušné, v Paríži má tiež dobré čísla. Ale je to asi bezpredmetné teraz riešiť, Tuchel je pod zmluvou (a určite veľmi dobrou zmluvou).

Pre Rangnicka by tam mohla byť zaujímavá motivácia vyhrať titul, čo sa mu v trénerskej kariére nikdy nepodarilo a Bayern je proste obrovská výzva. Ja by som to na jeho mieste asi zobral.

Reagovat
stas87

Zaujimava motivacia vyhrat titul? To pochybujem, on sa bez zisku titulu v pohode zaobide. Ma teraz to co chcel, absolutnu volnost v tom co robi. A ze to robi naozaj dobre. Jediny stimul by pre neho bol, ak by mal zacat budovat znacku tak ako v Salzburgu. Pretvorit si tak vsetko v klube ku svojmu obrazu. Takze si vobec nemyslim, ze by o ponuke Bayernu vobec uvazoval.

Brat vylozene ofenzivneho trenera do klubu, ktory ma aktualne velke problemy v defenzive mi nepride ako najlepsia volba. Najprv by si Bayern mal dat dokopy obranu, aby vobec zvladal udrzat vyhry a neinkasoval z troch sanci supera dva goly. Pretoze sance si ten tim vytvori vzdy a ma aj schopneho zakoncovatela. Kovac tyzden co tyzden opakuje, ze ten tim robi individualne chyby a zlyhania a nic k naprave sa neudialo. Takze stavka na Allegriho by ma neprekvapila. To moze priniest efekt na par mesiacov, ale co potom? Allegri tiez hral velmi rad na istotu, v Juventuse myslim hral najradsej s 13 hracmi do pole a nedaval tolko sanci mladsim hracom. Takze vcelku pre Rummenigeho akceptovatelna volba ale nic, co by prinieslo posun dopredu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak len uvažujem, čo by ho mohlo lákať ten Bayern prípadne zobrať, je mi jasné, že to nie je veľmi reálne a sám Rangnick nie je človek, ktorý by skočil po prvej ponuke hoc aj od klubu ako Bayern.

Allegri by podľa mňa Bayernu nič nedal, je to nudný, pragmatický tréner, ktorý by síce vyhrával BL, ale na úkor nejakého dlhodobého progresu klubu. Ale v porovnaní s Mourinhom by to stále bola dobrá voľba.

Reagovat
Rudnevs

No neviem, Tuchel podľa mňa fakt neni pre veľkoklub, dobrý bodový priemer v PSG môže byť skreslujúci, keďže tá liga je totálne márna a kluby ako Marseille, Lyon či Monako, ktoré by mali robiť konkurenciu, sú v poslednej dobe celkom v riti. Emery mal taktiež dobrý bodový priemer, dokonca ešte lepší než má momentálne Tuchel.

Rangnick je dlhodobý vývojár a budovateľ a nie krátkodobé riešenie. Titul by pre neho nestál za to, aby vymenil istotu a svoj koncept.

Reagovat
smazaný uživatel

To sa ale dá rovnako aplikovať aj na BL, že tá liga je totálne márna, keď Bayern s takými problémami aj tak nedokáže nikto predbehnúť. Emery mal podľa mňa lepší káder, ako má v súčasnosti Tuchel, ktorý už má Cavaniho za zenitom, Neymara, ktorý tam nechce byť a je večne zranený plus ďalší veteráni ako Di Maria či Thiago Silva, ktorí už pôjdu len dole.

Ja nie som žiadny Tuchelov fanúšik, ale objektívne musím uznať, že futbal proste nehrá úplne zlý a príde mi stále o niečo kvalitnejší ako Kovač, hlavne keď sa pozriem na jeho prácu v Dortmunde, kde urobil bodovo najlepšiu sezónu v histórii klubu a v LM prešiel v ďalšej sezóne suverénne až do štvrťfinále, kde síce vypadol s vtedy brutálnym Monacom, ale v skupine predbehol aj Real, ktorý to celé vyhral. Taktiež skvelé zápasy s Tottenhamom a Liverpoolom rok predtým v EL... To napríklad taký Favre je proti silnejším tímom absolútne jalový a vyzerá to tak, že Dortmund ani druhú sezónu po sebe nedostane zo skupiny LM. Ono v súčasnosti možno medzi tú trénerskú špičku zaradiť len zopár mien- Klopp, Guardiola, Conte, možno Pochettino a to je asi tak všetko, druhá vlna ako Allegri, Sarri, Cholo, Tuchel, Emery, Ancelotti a ďalší sú jasne o úroveň nižšie a potom máš ešte mladých a perspektívnych ako ten Haag či Nagelsmann, ktorí musia na veľkoklub dorásť... Takže Bayern v podstate ani nemá veľmi na výber.

Reagovat
vladino10

"Dortmund ani druhú sezónu po sebe nedostane zo skupiny LM", iba opravím, pred rokom skupinou prešli z prvého miesta pred Atleticom Madrid , potom ich v osemfinále vyklatil Tottenham?

To je jeden fakt a ďalej názorovo z môjho uhla pohľadu nesúhlasím s nicim- fajn, prvá sezóna v BVB bola skvelá, tam sa na nich dobre pozeralo (aj keď to malo nejaké muchy, napríklad pretatktizovany zápas s bayernom a prehra 1:5 alebo nezvládnutý zápas v EL proti poolu ktorý mali na lopate, na druhej strane Tottenham vykopli suverénne a celkovo to asi bola. Dobrá sezóna

Ale tá druha- veď mali obranu deravu ako emental, v bl mali problém poraziť absolútne každého, tam im okrem % držania lopty nefungovalo vôbec nič, paradoxne s tým vyhral pohár, ale proste ja som si pri ich futbale v 2. Sezóne trhal vlasy..

A psg, ja neviem, nakúpil si tam bernata, Kehrera za 40 mega...je asi jasné, že s tým bude ten káder slabší

Reagovat
vladino10

..a vypadol s tragickými united

Reagovat
Rudnevs

Tuchel je navyše ťažký charakter, v Mainzi nebol zrovna kamarát s Heidelom, v Dortmunde s Watzkem a v PSG taktiež s nejakym ich manažérom. Ďalej trebárs s Hummelsom (ten vraj hral svoju rolu v tom, že k vám Tuchel neprišiel už po Juppovi). Myslím, že ak by prišiel do Bayernu, tak by to mohlo byť krátkodobo fajn, ale dlhodobo by mu tam pšenka nepokvete, stejne by na tom bol trebárs ten Jose. (Mimochodom neverím, že by sa z jeho pôsobenia Bayern spamätával 2-3 roky, pozícia ManU v PL a Bayernu je niečo úplne iné.)

No myslím, že sa zhodneme na tom, že ani jeden z nich by nebol úplne optimálna voľba.

Reagovat
vladino10

Tak u mňa ide v podstate iba o to, že Bayern za 6 rokov v lm vyradil zo zvučných súperov iba Juventus, to je dosť veľká bieda..a som si istý, že s tuchelovym hurá futbalom by sa to určite nezlomilo- v bl by to slapalo, vyhrávalo by sa a potom v LM by sme si vždy hovorili akú máme smolu, že veď sme drzali 70% loptu, ale mali 0 striel na bránu a super dve z ktorých dal góly..ja by som ale fakt radšej chcel vidieť nejaký dobrý dvojzápas nemeckého mužstva v LM, kde vykopne (Bayern, Dortmund, hocikto) nejakého naozaj zvučného súpera..a v mojich očiach tuchel nehrá futbal ktorý by toto dokazal- to už by som fakt skôr veril josemu, len tam mám obavy, že to jeho čaro pominulo, odkedy odišiel z realu tak je to také všelijaké, aspoň podľa mňa..

Reagovat
smazaný uživatel

Pravda, s tou LM som sa sekol, neviem prečo som mal v hlave, že ten Tottenham ich "vyklátil" už v skupine...

Čo sa týka toho Tuchela, tam si podľa mňa proste zaujatý. Prvú sezónu mal skvelú a tam mu nešlo skoro nič vyčítať, možno ten koniec dvojzápasu s Liverpoolom, kde mali postup na dosah ruky a prišli o neho v samom závere...

A druhá sezóna, tam to bolo samozrejme horšie, ale stále 3. miesto v BL, štvrťfinále LM a vyhraný Pokal. To fakt nie je vôbec zlá sezóna pre klub ako Dortmund. Tvrdíš, že obrana deravá ako ementál...samozrejme, tá obrana bola problém, ale ja tvrdím, že to nebolo ani tak Tuchelom, ako slabou individuálnou kvalitou hráčov. V tej sezóne mal Dortmund individuálne snáď najslabšiu obranu za posledných X rokov, bol tam Sokratis, a potom tragéd Bartra, v tej dobe už úplne smiešny Subotič a Ginter, ktorý ten prestup z Gladbachu v tej dobe nezvládol. Na ľavej strane slabučký Schmelzer. Napriek tomu dostal Dortmund v BL 40 gólov. Posledné 2 ročníky pod Kloppom dostali 38 a 42 gólov, a to mali ešte Hummelsa. Sezónu po Tuchelovi dostali dokonca 47 gólov aj pod tak defenzívnym trénerom, ako je Stoger (aj keď tam samozrejme nebol celú sezónu). A čo minulá sezóna pod Favrem? 44 inkasovaných gólov a nikde som nečítal, že tá obrana je ako ementál. Proste Dortmund má s obranou problém dlhodobo a je prakticky jedno, kto tam sedí na lavičke. Tuchel mal prakticky rovnaké a lepšie čísla, ako tréneri pred ním a po ňom, aj keď mal v defenzíve možno najnižšiu individuálnu kvalitu. Takže zrejme to nebude jeho herným systémom.

Čo sa PSG týka, tak tam ho až tak podrobne nesledujem, ale pochybujem, že hráči ako Kehrer a Bernat boli kupovaní do základu. V Dortmunde ale pod jeho rukami vyrástli hráči ako Dembele, Pulišič a strelecky explodoval Auba, z veľkej miery vďaka nemu potom Dortmund zarobil na predajoch 3 hráčov cca 250 mega.

Ja nehovorím, že je to nejaký ideálny tréner pre Bayern alebo nejaká top kvalita, ale zase to nie je žiadny loser, skúseností má už celkom dosť napriek pomerne mladému veku a v nemeckom trénerskom rybníku proste ťažko nájdeš lepšieho kandidáta pre klub ako Bayern no...

Reagovat
vladino10

Bernat piaty hráč s najvyšším počtom minút, hra každý dôležitý zápas teraz aj minulú sezónu, Chuopo Moting štrnásty, Kehrer hral len jeden zápas, je zranený..ale minulú sezónu hrával základ..

Neviem, nemám byť prečo zaujatý, mne sa proste ten futbal vobec nepáčil, nestíhali sa vracať dozadu a ten futbal neprispôsobil ani súperom (ja viem, s realom remizovali 2 krát, ale v tom zápase kde Schurrle vyrovnával v 90. minúte mal real milión šancí, len nič nepremenil)..proste toto pre mňa nie je cesta, ak chcú byť nemecké kluby úspešne aj v LM, tak nemôžu hrať tento hurá futbal, musia hrať aj trochu takticky a to podľa mňa tuchel nedokáže, to je všetko..nerobím z neho luzra, len proste nemám rád tento typ trénerov, tvrdohlavý, nezmení taktiku na súperov, chce diktovať to svoje a proste s tým v play off lm moc nevyhras..

Nechcem ti nič vyvracať z hlavy, len proste pre mňa to nie je tréner do LM a mne ako fanúšikovi chýba už dačo aj tam- nemusí to byť trofej, proste iba nejaký zápas v play off s dobrým koncom čo poteší..to je asi všetko

A čo sa týka tvojej otázky že nevieš prečo si mal v hlave že ich tottenham vyklepal v skupine- preto, lebo to.bolo sezónu predtým, ešte za bosza

Tam Dortmund vypadol už v skupine po 2 prehrách s totacom

Reagovat
vladino10

..proste ja to neprezentujem ako univerzálnu pravdu čo píšem, iba mne osobne ten futbal proste nešmakuje, nepáči sa mi, možno som mal aj takto skôr formulovať ten príspevok hore..

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Bernat je zvláštny týpek, ten bolo pečený varený aj u Guardiolu, fakt netuším, ako to robí

Tuchel má zrejme tento ročník poslednú šancu v Paríži a ak znovu nič neuhrá v LM, tak skončí. Som zvedavý, ako dopadnú, ale keď znovu v play off sklame, tak asi je jasné, že to proste tréner pre top klub s najvyššími ambíciami nie je.

S tou LM to úplne chápem, lenže mám pocit, že na to treba v Bayerne zlepšiť trochu viac faktorov, ako len trénera. Mne momentálne chýbajú osobnosti, aké mal Bayern v tých najlepších rokoch. Schweini, Lahm, Neuer na vrchole, Ribery, Robben a mladí a po úspechu hladní Alaba, Muller, Kroos... plus perfektní tímoví dríči Mandžukič a Javimar... To bolo vtedy takmer dokonale poskladané na pohárovú súťaž, s takým tímom dokonca aj Van Gaal takmer vyhral LM a to ho rozhodne nepovažujem za nejakého trénerského génia v tom období. Plus v zákulisí obrovská osobnosť v podobe Sammera, to mi teraz v Bayerne chýba. Nie je tam top osobnosť ani na lavičke, ani v manažmente a najhoršie je, že ani v kabíne. Lewa je síce absolútna topka, ale nepríde mi ako ten líder, akých mal Bayern v Bastim či Robberym. Coman, Gnabry, Thiago či Kimmich, všetko skvelí hráči, ale znovu, na tie staré kádre proste mentalitou nemajú.

Reagovat
vladino10

Ako ja som ho mal rád, vyzeral byť taký dobrak a aj mi bolo dosť ľúto, keď po jeho odchode hoeness povedal dačo na štýl že nevedel hrať futbal, absolútna neúcta podľa mňa, chalan bol ticho keď sedel, vždy makal a to že to herne nešlo neznamená že sa k nemu treba správať takto..podľa mňa je ten prvotný problém už vo vedení, proste toto a niektoré ďalšie vyjadrenia nie sú hodné vrcholového futbalu..

Jop, s tými osobnosťami sa dá len a len súhlasiť..všetko takí dobrí pekní chlapci, snáď až na neuera

Ale tak čo už, len proste mňa už ten boj o titul nejak neberie- dokonca by som bol rád keby to vyhrá dakto iný, lige by to podľa mňa dosť pomohlo..preto nejak nedokazem.ocenit to, že tuchel by možno v bl hral zaujímavý útočný futbal keď mám pocit, že v LM by nám potom nasekal zase dakto..to José by hral sračku, ale tam máš fakt aspoň nádej, že tam dajakym hnusfutbalom dačo uhaluzi..alebo predvedie to čo proti psg s Chelsea, keď hral celý zápas presilovku, napriek tomu betonoval a vypadol

Ale aspoň to už nebude ten klasický scenár posledných rokov (až na pool pred rokom)- Bayern drží loptu, super ju vezme, ide do otvorenej obrany a skóruje

Neviem no, žiadna z tých volieb ma neoslnuje a je mi jasné, že ani ten káder nie je oprimalny- real podľa mňa tu lm nevyhrával preto že by boli o tri triedy herné vyššie ako.ostatni, ale preto, že mal hráčov ako Ramos, Ronaldo alebo možno aj Casemiro- do istej miery na ihrisku "hajzlov" (alebo ako to inak povedať)..

Reagovat
Rudnevs

Bernat je teraz v Nemecku taký running gag, ľudia si neustále robia srandu z tej hlášky Uliho a dávajú po vzore Uliho všetko zlé, čo sa okolo Bayernu stalo, za vinu Bernatovi. Úplne súhlasím, že chyba je už vo vedení, Uli už úplne stratil súdnosť, častokrát je veľmi tvrdý a trepe blbosti. Jeho odchod pomôže všetkým zúčastneným. Ten Heiner, čo príde za neho, vyzerá ako fajn týpek. Salihamidzic ako manažér je neschopák, z neho si tiež robí srandu polka Nemecka, ten podľa mňa tiež v Bayerne nevydrží dlho.

Čo sa týka tých osobností, tak práve Neuer je taký skôr diplomatický. Naopak Kimmich je podľa mňa líder, je strašne súťaživý a nerád prehráva. Neviem, celkovo tomuto by som možno až takú pozornosť nevenoval. Príde mi, že Kroos, Lahm a spol. tiež neboli žiadni hajzlíci, skôr také introvertnejšie povahy, už o nich sa hovorilo toto isté, že to nie su “echte Typen” ako Matthäus a Effenberg. Toto s tými skutočnými typmi a osobnosťami podľa mňa môže byť do určitej miery mýtus. Až tá hra bude mať tvár a bude sa dariť, tak si na toto nikto ani nespomenie. Akurát sa teda zmenilo to, že v Bayerne hrá menej Nemcov, pretože Nemci teraz nemajú generáciu.

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
Rudnevs

Čo sa týka skladania kádra, tak by som mu v Dortmunde zas také zásluhy za tých mladíkov nepridával. Najmä vtedy to bolo obdobie, keď Dortmund mal túto prestupovú stratégiu a kupoval mladíkov vo veľkom. Tuchel samozrejme ako tréner dopomohol k ich rozvoju, ale toto ide v prvom rade za Watzkem, Zorcom, skautom Mislintatom a ľuďmi, ktorí sa o toto starajú. Naopak za Tuchelom zrejme ide jeho ex-chránenec Schürrle, čo je zrejme najväčší prestupový flop v histórii Dortmundu, ktorý tuším prišiel na želanie Tuchela. Úprimne neviem akým spôsobom prebieha dohadovanie prestupov v PSG, ale minimálne príchody ako Choupo-Moting, Kehrer a Bernat majú Tuchelov rukopis, čiže vyzerá, že v tomto má do určitej miery voľnú ruku. Ten prvý z nich sa dá ospravedlniť tým, že je fakt len dopočtu, ale trebárs Kehrer za 40 mio. € sa nedá ospravedlniť nijak. To, že je ten káder PSG tak nevyrovnaný, ide sčasti i za Tuchelom.

Čo sa týka tej hry, tak uznávam, že pokial to klape, tak jeho kluby praktizujú super futbal. Hlavný problém Tuchela ale vidím tú jeho povahu, kde to škrípalo v každom klube. V tom prípade to potom ide dole i po športovej stránke, tak ako v BVB v druhej sezóne. Čo sa týka tohoto, tak možno vidím určitú paralelu s Favrem.

Reagovat
Bayern +

Mourinha by som bral tak cca rok-dva dozadu, kedy ešte to staré jadro malo akú takú kvalitu na víťazstvo v CHL, pretože José je turnajový tréner a preferuje starších a skúsenejších hráčov a to aj za cenu toho, že by som oželel jeden titul v BL.

Reagovat
db18

Reagovat
mickey mouse

Tak po včerejšku je Berlínské derby na mém must visit listu

Reagovat
Seydou Doumbia

Myslíš že podobná atmosféra bude i na Olympijském stadionu?

Reagovat
stas87

Ked Hertha spadla do 2.BL, tak som na derby bol. V hladisku to bolo cca 50 tisic vs 25 tisic a atmosfera skvela. Ten zapas sa hral myslim vo februari, hrozna zima a utrpenie byt na stadione 90. minut ale stalo to za to.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tolik hostů jo? Wow..tak to predikuje že kapacita plná nebude a navíc bude dá se říct plno a top atmosféra...budu o tom uvažovat....jaké si měl místa?

Reagovat
stas87

Myslim pod strechou a videl som krasne nad kotel domacich. No plno bude urcite, na Bayern, BVB a prave derby pusti do obehu vsetky miesta a ak by mali 120 tisicovy stadion, tak by ho zaplnili. Nieco ine je potom, ked na Oly pride Mainz ci Hoffenheim. To zavru horne patro a do predaja ide 50 tisic.

Reagovat
JozkokozleJ

Horne poschodie nazatvaraju cele nikdy. Bol som kedysi davnejsie na domacom zapase proti H96, kde bolo iba 37 tisic divakov a horne poschodie bolo otvorene.

Reagovat
Seydou Doumbia

Aha jejich kapacita je 75 tisíc já měl v hlavě něco okolo 80 proto jsem to takhle napsal. Ale jde vidět že se na derby dostat dá. S jakým předstihem si sháněl lístky?

Reagovat
stas87

Nezhanal som ja, ale Arne. On vtedy bol clenom klubu a mal prednostne pravo na listkov. Ako clen mas myslim moznost ziskat pre seba maximalne styri listky. Ale musis myslim dost v predstihu sediet u netu a hlidat, kedy spusti klub predaj na konkretny zapas. V pripade derby alebo Bayernu sa to myslim robi viac ako mesiac pred zaciatkom zapasu.

Reagovat
honziss

Minulý týden jsem byl v Berlíně na zápase proti Hoffenheimu a vrchní patro bylo otevřený.

Jinak zvažuju, že na derby pojedu taky. Po včerejšku se na ten zápas fakt těším.

Reagovat
Seydou Doumbia

Hromadný sraz bundesligového fóra v Berlíně?

Reagovat
JozkokozleJ

Hralo sa v pondelok vecer a myslim, ze bola minusova teplota. Co v pripade kamenneho Olympijskeho stadiona pocit mrazu znasobovalo. Ale atmosfera vyborna a ani som nemal pocit nejakej nezdravej nevrazivosti medzi tabormi.

Reagovat
Seydou Doumbia

Škoda. Čím větší nenávist mezi tábory tím lepší.

Reagovat
Rudnevs

Neviem, no... Včera som si tak nejak aj vravel, že škoda, ako sa úplne pošliapalo to priatelstvo, ktoré medzi Unionom a Herthou bolo.

Reagovat
Seydou Doumbia

Rizikový zápas ve smyslu, že i mě jako nezaujatého diváka vtáhne do dění a budu cítit tu nenávist stejně jako lidi na stadionu. Uzavřené kotle, kde prostě není možné, aby se hostující fanoušek ocitl mezi domácíimi, protože by byl problém. Ve Frankfurtu byl fanoušek Hoffenheimu vedle svého kotle a po gólech se mu nic nestalo, ani mě jak jsem mezi domácími křičel góól jak dával Lyon. Samozřejmě tenhle styl zápasů je spíše na Balkáně, Polsku, Řecku a podobně, ale kolik opravdu rizikových zápasů ve stylu Ajax-Feyenoord je v Německu? Dokonce i jako fanoušek Bayernu můžeš mezi fans BVB a každému si ukradený.

Schalke - BVB

HSV - St. Pauli

Werder - HSV

Hertha - Union?

Reagovat
JozkokozleJ

Ja ozaj neviem pochopit fascinaciu tym, ze niekto ide na futbalovy zapas a chce vidiet nevrazivost a bitku. To je uplne mimo moje chapanie. Si nikdy nehral futbal, ze dianie na ihrisku nie je to najpodstatnejsie?

Hertha - Union do toho vyctu nezapada. A ja verim, ze i v buducnosti v tomto Berlin potvrdi honor tolerantneho mesta a par saskov v kuklach to neznici.

Reagovat
Seydou Doumbia

Já přeci nechci, aby se ti fanoušci řezali kudlama před stadionem. Ale taky nechci vidět, jak hostující fanoušci slaví góly mezi domácími jako by se nic nedělo. Určitě se nechci do žádných bitek pouštět a když se dějou, tak jsem rád že to je někde za městem a ne v centru.

Reagovat
stas87

Pokial je to na hlavnej ci protilahlej, kde ten clovek sedi a slavi gol do siete domaceho timu, tak v tom problem nevidim. A vobec ma nenapada, za tym hladat nejaky problem. Ked ides na futbal, tak sa vseobecne prepdpoklada, ze mas nejaku uroven a prides si v prvom rade vyhutnat futbal. Nejake mindraky si na stadion netahaj.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Rudnevs

Ja práve tento balkánsky štýl moc neuznávam. Je to len futbal, nejaka nenávisť mi príde mimo a ani ma nijak nefascinuje.

Ono v Nemecku je to podľa mňa skôr tak, že tí retardi sa spolu občas poriešia, ale normálnych fanúšikov nechajú tak. Pred pár rokmi pri zápase Schalke - Dortmund bola jedna fanynka Dortmundu na Gazprom Tribüne (čo je tá pozdlžná tribúna) v drese Dortmundu medzi záplavou dresov Schalke a všetko prebehlo v pohode. No ono sa to samozrejme stáva častejšie a neni to žiaden ojedinelý prípad, ale píšem o tom preto, že zrovna vtedy si to všimol hráč Dortmundu Marc Bartra, ktorý tú fanynku vyhladal a za “odvahu” jej tuším venoval dres alebo tak dačo.

Medzi tými rizikovými zápasmi ich bude určite viac, DFB tak označuje každé derby alebo zápas nejakeho tímu, ktorého fanúšikovia za ostatnú dobu prejavili opakovane násilné správanie.

Reagovat
smazaný uživatel

s tou fanynkou si to moc dobře pamatuju, už jen z toho důvodu, že zrovna na tom zápase jsem tehdy byl na stadioně taky. A myslím si, že sem taky tehdy měl dost na mále, když jsem se úplně dezorientovaný snažil dostat v dresu BVB přes turnikety u Nordkurve Naštěstí mě tehdá policejní sbor navedl na správnou stranu stadionu. Skončilo to díky bohu jen u pár "aršlochů" a posmrkaného kapesníku v mikině.

Reagovat
cologneFC

V Nemecku som mal problém iba raz. V Drážďanoch nás chceli biť neonacisti. Inak nikdy nikde. A to som sedel medzi domácimi na veľa štadiónoch. Nikdy nebol najmenší problém, väčšinou sme si rozumeli a dobre pokecali. Taktiež u nás na štadióne je to normálne, že počas zápasu s gladbachom sedí vedľa mňa niekto v drese Gladbachu. Samozrejme do kotla asi nepojdem provokovať, ale normálne na tribúne nie sú problémy.

Reagovat
JozkokozleJ

(Ale pride mi, ze mladi pubosi v kotli maju tu potrebu hrat sa na vojackov, tak mozno ta nevrazivost medzi BSC a Unionom sla hore.)

Reagovat
stas87

S tym nemozem suhlasit, prvotna myslienka by mala vzdy byt sportova a nie nenavistna. Zasa ale ja uz jazdim na futbal len do Nemecka, pripadne na Trencin. A v Nemecku nenavist v tom fanatickom zmysle slova nie je nastastie na velkej urovni. Zazil som cca 100 fanusikov Bayernu v den zapasu v Kölnu pred Domom a nic sa nestalo. Maximalne nejake nadavky ale fyzicky stret nie. Ine to je saozrejme na vychode a medzi Schalke a BVB ci Kölnom a Gladbachom. Ked sa chcu pobit, tak prosim. Ale niekde za mestom, nech neutrpi skodu ziadny majetok ci ludia, ktori maju len smolu v tom, ze su vo spatnu chvilu na spatnom mieste.

U mna je to este umocnene tym, ze ako vyrazne mladsi som sledoval polsku scenu a pacilo sa mi, ako sa dokazali postavit za svoj klub a svoje mesto. S odstupom casu na tom ale nevidim nic pritazlive, ist do bitky za svoj klub. V tych zapasoch na BL co som bol, som nikdy necitil strach o svoju bezpecnost. Ci uz pred zapasom v meste alebo na stadione ci v okoliu stadiona. Zasa ale nemozem toto sudit, kedze som nebol na RevierDerby. Ked uz na ten futbal vyrazim, chcem vidiet sportovu rivalitu a to, ktory fanusikovsky tabor bude lepsi. Nie nasilie a bitky.

Reagovat
stas87

Asi mas pravdu, ja som potom bol este na zapase BSC-SVW a to bol tusim piatok. Domaci vyhrali 3-2 a bola taktiez velka zima. Ani ten mraz nevadi tolko, ale ked si na stadione a nemas moznost pohybu 45. minut, tak je to ozaj neprijemne. Cesta na stadion ci polcasova pauza nevadi, clovek je v pohybe a neciti tu zimu. Ako pises, prejavy nenavisti tam mozno boli, ale nie v takej miere ze by si toho clovek vsimol na prvy pohlad.

Reagovat
Arne

To jako proč? Protože ti dementi od nás házeli pyro na hřiště a do lidí ve vedlejších sektorech?

Reagovat
Rothbard

12:19 Bayern bude jednat o Kovaćovi

Vedení Bayernu Mnichov na dnešní odpoledne naplánovalo schůzku a na té bude jednat o budoucnosti trenéra Nika Kovaće. Bavorský celek nepůsobí jistým dojmem, pravidelně se trápí a další rána přišla včera odpoledne, kdy prohrál ve Frankfurtu 1:5. (sport-express.ru)

Reagovat
Rudnevs

Tak pozor pozor, Bild teraz informuje, že Kovač letí okamžite.

Reagovat
vladino10

No, tak som mal lepšie zdroje

Bohužiaľ, vzhľadom na to o kom sa hovorí by som bol asi radšej keby ostane (až kým sa nenájde dakto kto stojí za to), + teda pred chvíľou po Tottenhame bol kráľ a za pár zápasov sme ho kopli do zadku

Reagovat
stas87

A v tom zapase v Anglicku stacilo, ak by Son mal kvalitu v zakonceniu ako ma Lewa a ziadnym kralom by ani nebol. To je skratka futbal, raz dole, raz hore. Ani by ma nesokovalo, ak by to zobral na mesiac ci dva docasny kouc a ak by Tottenham vyhodil Pochettina, tak by ho podpisal Bayern. Kruh by sa uzavrel.

Reagovat
vladino10

Jop, prvých 20-30 minút Bayern dosť slušne horel a Tottenham to nevedel využiť..a potom sa zosypal..ale na to sa po tom druhom polčase zabudlo

Reagovat
smazaný uživatel

Kovač out

Reagovat
Whitemedia

Tak kdo.. Allegri?

Reagovat
Greny

Mourinho

Reagovat
smazaný uživatel

Sampaoli?

Reagovat
Rudnevs

A je to offiziell

Reagovat
montaigne33

Letos (zatím) neuvěřitelně nadupaná zajímavá soutěž... Gladbachu by to mohlo vydržet

Reagovat
blackhawk88

Kovac sam rezignoval

Reagovat
smazaný uživatel

Jak smutný paradox ze vcerejsi zapas s nami stal Kovace misto....

Reagovat
Rudnevs

Gude, bol si na zápase včera?

Reagovat
smazaný uživatel

Bohuzel nestihal jsem ....mam ted vikendy trochu plny mimofotbalovymi aktivitami

Reagovat
stas87

Frankfurt - RB Lipsko, Leverkusen - Stuttgart, Bayern - Hoffenheim, Schalke - Hertha, Saarbrücken - Karlsruhe, Brémy - Dortmund, Kaiserslautern - Düsseldorf, Verl - Union Berlín.

No nic, musime ich vyjebat z Pokalu tak ci tak. Pecka by bola, ak by TSG vyradil Bayern a my BVB. Potom by to mohol vyhrat fakt ktokolvek.

Reagovat
RadekVonCZE

No no no

Reagovat
vladino10

..Niko vraj dokonca odišiel sám

Reagovat
db18

Tím líp... Mrzí mne, že k tomu došlo, ale aspoň i na konci ukázal charakter a snad z toho nevyleze tak spatne... Par dalsich si z nej muze vzit priklad.

Reagovat
vladino10

Ako ja som mu fandil z tých trénerov čo u nás boli za posledné roky ako najviac (okrem Juppa keď sa vrátil), proste som dúfal že sa práve on chytí..

A podľa mňa to nebolo nejaké zle, až na tú jednu krizi..+na jar sme nehrali zlý futbal, takže škoda no..ale už to asi nebolo udržateľné a ktovie či vôbec mal kabínu za sebou- a koľko ho stálo to, že práve on začal dávať na lavičku robbena, ribéryho a mullera..carlovi podľa toho čo sa občas napíše tiež zlomili vaz pokusy o obmenu..

Reagovat
vladino10

Aj na boatenga som zabudol

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele