10. kolo
02.11.2019 15:30 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Gladbach těsně porazil Leverkusen a udržel se na čele Bundesligy

Mönchengladbach v dramatickém zápase v Leverkusenu potvrdil výbornou formu a upevnil si pozici na čele tabulky. Domácí naopak nevyhráli počtvrté v řadě a krčí se na chvostu první desítky.

Úvod zápasu se přitom odehrával výhradně v režii Bayeru. Z velkého tlaku však domácí hráči gól vydolovat nezvládli a jak zákon schválnosti praví, v 18. minutě to byli hosté, kdo udeřil ze své první šance. Jmenovitě to byl Oscar Wendt, který se radoval poté, co si Marcus Thuram položil na zem obránce a poslal mu míč před prázdnou bránu.

Inkasovaná branka domácí nakopla a o sedm minut později se mohli těšit z vyrovnání. Alario na půli vyslal do samostatného úniku Vollanda, který obešel brankáře Sommera a poslal míč mezi tři tyče.

Jenže hosté si vedení vzali zpět ještě před koncem prvního poločasu. Ve 42. minutě po pohledné kombinaci centroval Herrmann a Thuramovi jen stačilo nastavit nohu a sklepnout míč do prázdné brány.

Druhá půle nabídla spoustu šancí, gól však už žádný. V 57. minutě ve výborné pozici objevil Neuhaus, kterého ale skvěle vychytal domácí gólman Hrádecký. O chvíli později zase na druhé straně mohl vyrovnat Alario, jenže z dobré pozice přestřelil. V 63. minutě zase Bellarabimu stál v cestě už jen Sommer, který však svou práci odvedl skvěle a vyrovnání nepřipustil. Vzápětí pak Vollanda zradila koncovka, když zblízka hlavičkoval vedle.

Domácí mocně tlačili na obranu Gladbachu, vyrovnání se však nedočkali. V závěru navíc ještě přišli o Leona Baileyho, který se naprosto zbytečným zákrokem nechal vyloučit a minimálně další zápas tak bude muset vynechat.

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele