10. kolo
03.11.2019 18:00 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Napínavé klání mezi Augsburgem a Schalke nakonec ovládli hosté

Pět branek mohli vidět diváci ve WWK Areně. Bohužel pro většinu z nich zaznamenal tu vítěznou hostující záložník Amine Harit. Domácí tak prodloužili sérii bez vítězství na šest zápasů.

FCA začalo pěkně zostra a během úvodních čtyři minut si připsalo tři dobré šance. Jednu si na konto připsal Richter, dvakrát se pokoušel skórovat Ruben Vargas. Stejně jako v zápase mezi Düsseldorfem a Kölnem, i v tomto klání se poprvé střídalo před vypršením desáté minuty. Salif Sané se zranil v souboji s Niederlechnerem a na jeho místo přišel Daniel Caligiuri.

Právě zmíněný útočník Augsburgu se postaral o další příležitost, jenže minul. Následně opět selhal jeho spoluhráč Marco Richter. A Niederlechner při svém dalším obstřelu cílil přímo do náruče Alexandera Nübela. Teprve v osmatřicáté minutě se svěřenci Martina Schmidta dočkali.

Alfred Finnbogason z pravého křídla přihrál na hranici šestnáctky, kde balon nezkrotil Richter. Naštěstí stál za ním Daniel Baier a přesnou placírkou zakroutil míč tak, že se za ním mohl gólman Schalke jenom ohlédnout - 1:0. Die Königsblauen se skoro celý první poločas trápili. Vysvobození však přišlo v jeho samotném závěru.

Caligiuriho přímý kop z levé strany nešikovně prodloužil za vlastního brankáře zády k bráně hlavičkující Stephan Lichsteiner - 1:1. Po změně stran nejprve pokračoval Marco Richter ve svém soukromém festivalu zahazování šancí. Následně přinutil Oczipka k výtečnému zákroku Tomáše Koubka.

Zmíněný třicetiletý obránce byl zainteresován také v akci, která nakonec vedla k pokutovému kopu. Finnbogasonův centr totiž skončil na jeho paži a rozhodčí Ittrich po konzultaci s videem rozhodl o tom, že tohle prostě musí být "pětka". Její exekuce se ujal centrující islandský kanonýr a proměnil s obrovským přehledem - 2:1.

Jedenáct minut poté bylo zase všechno jinak. Další Caliguiriho výborný centr dopadl rovnou na hlavu Ozana Muhammeda Kabaka, který z nějakých jedenácti metrů zařídil vyrovnání - 2:2. Obrat dokonal deset minut poté Amine Harit, když doběhl až do vápna, aby lehoučkým obloučkem přelstil českého brankáře - 2:3.

V nastaveném čase mohl zřejmě zaslouženou remízu zařídit střídající Michael Gregoritsch, avšak jeho hlavička mířila o pár centimetrů nad břevno. Fuggerstädter tedy zůstávají na barážové příčce a za týden zajíždějí do Paderbornu. Prozatím šesté Schalke se utká s Fortunou Düsseldorf.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
DidusIneptus

1:1

Reagovat
Manau

1:0

Koubek to vychytá

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele