Bundesliga - preview 10. kola

01.11.2019, 09:13, aktualizováno 03.11.2019, 09:14
Previews
Augsburg je na předposledním místě tabulky a nyní si může polepšit, proti ale bude Schalke. Domácí mají sedm bodů a totéž platí o účastnících druhé nedělní dohrávky desátého kola, v té proti sobě nastoupí Düsseldorf a 1. FC Köln...
Fortuna Düsseldorf - 1. FC Köln  (neděle 15:30)
Düsseldorf přivítá v neděli odpoledne Köln. Oba týmy mají stejně bodů a tudíž se očekává vyrovnaná hra.

Fortuna Düsseldorf je se sedmi body na patnáctém místě a v tuto chvíli by tedy nesestupovala. Köln je kvůli horšímu gólovému rozdílu o jednu příčku za Düsseldorfem a kdyby sezóna skončila v tuto chvíli, šel by do baráže.

Ani jeden z týmů nemá nijak dobrou formu. Düsseldorf prohrál na začátku října 1:3 na půdě Herthy, poté vyhrál doma 1:0 nad Mainzem a minulou sobotu podlehl poměrem 0:2 poslednímu Paderbornu. Ve středu zvítězil 2:1 v rámci německého poháru nad Erzgebirge Aue a v soutěži tedy pokračuje.

Köln na začátku října remizoval 1:1 na půdě Schalke, o dva týdny později vyhrál 3:0 nad Paderbornem a od té doby pocit vítězství nezažil. Minulý pátek prohrál 1:3 na půdě Mainzu a v úterý v německém poháru na půdě podceňovaného Saarbrückenu 2:3. S německým pohárem se tedy Köln, alespoň pro letošek, rozloučil.

Dvěma mírnými výhodami přesto disponují hosté. Ty měli totiž po zápase německého poháru o den víc na odpočinek a mají výrazně menší marodku. Domácím totiž nebudou k dispozici zranění Barkok, Karaman, Pledl, Rensing, Stöger a Wolf. Hosté přitom na marodce mají pouze Sobiecha, který stále řeší problémy s kolenem.
Fortuna Düsseldorf - pravděpodobná sestava:
Steffen - Ayhan, Hoffmann, Adams - Zimmermann, Gießelmann - Fink, Bodzek - Kownacki, Thommy - Hennings
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Horn - Ehizibue, Bornauw, Czichos, Katterbach - Skhiri, Hector - Schindler, Schaub, Drexler - Terodde
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.88 - 3.58 - 2.51
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Augsburg - Schalke 04  (neděle 18:00)
V posledním zápase desátého bundesligového kola přivítá Augsburg Schalke. Favoritem jsou pochopitelně hosté, kteří mají mnohem lepší postavení v tabulce.

Schalke je po devíti odehraných zápasech s patnácti body deváté a na evropské poháry ztrácí dva body. To Augsburg se v tuto chvíli nachází se sedmi body na předposledním místě, v sestupovém pásmu. Nutno však podotknout, že stejně bodů jako Augsburg, mají také Köln a Düsseldorf, kteří však mají lepší gólový rozdíl.

Poslední forma Augsburgu ale není příliš dobrá. Poslední soutěžní výhru zažili svěřenci trenéra Schmidta v polovině září. Na začátku října pak prohráli vysoko, 1:5, na půdě Mönchengladbachu. Poté přišla naděje v podobě remízy 2:2 s favorizovaným Bayernem a minulou neděli Augsburg bezbrankově remizoval na půdě Wolfsburgu.

Schalke se zatím nepodařilo navázat na úspěšný vstup do sezóny a od začátku října se mu příliš nedaří. Začalo to remízou 1:1 s Kölnem, pokračovalo prohrou 0:2 na půdě Hoffenheimu a minulou sobotu Schalke remizovalo 0:0 s Dortmundem.

Vše prolomilo až toto úterý, kdy Schalke dokázalo po více než měsíci v soutěžním zápase vyhrát, a sice v rámci německého poháru 3:2 na půdě Bielefeldu. O dva góly hostů se postaral Raman a o jeden Schöpf.

A koho v zápase určitě neuvidíme. V dresu domácích bezpochyby zraněné Jensena, Götzeho a Suchého. Za Schalke pak ze stejných důvodů nebudou moci nastoupit Bentaleb a Stambouli.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Koubek - Lichtsteiner, Jedvaj, Uduokhai, Max - Khedira, Baier - Richter, Vargas - Niederlechner - Finnbogason
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Nübel - Kenny, Kabak, Sané, Oczipka - Mascarell, Serdar - Caligiuri, Harit - Raman, Uth
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.09 - 3.85 - 1.91
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Borussia Dortmund - VfL Wolfsburg  (sobota 15:30)
Borussia Dortmund se utká s Wolfsburgem a navzdory postavení v tabulce do zápasu půjde jako jasný favorit. Brankář Roman Bürki, který se v posledních dvou zápasech léčil z nemoci, by se měl proti Wolfsburgu vrátit zpět mezi tři tyče.

Dortmund je po devíti odehraných kolech v tabulce se šestnácti body pátý, o bod za dvojicí Freiburg - Wolfsburg. Právě Wolfsburg je na čtvrtém místě, přímo před Dortmundem. Wolfsburg ztrácí, společně s Freiburgem, dva body na vedoucí Mönchengladbach.

Dortmund v poslední době předvádí velmi nevyrovnané výkony. Na začátku října remizoval 2:2 ve Freiburgu, o týden později zvítězil 1:0 nad Mönchengladbachem, díky gólu Reuse. V rámci Ligy mistrů pak Borussia prohrála 0:2 na půdě Interu Milán.

Minulou sobotu Dortmund v rámci Revierderby bezbrankově remizoval na půdě Schalke a ve středu znovu vyhrál nad Mönchengladbachem, tentokrát 2:1 v rámci německého poháru, přičemž o oba góly Borussie se postaral Julian Brandt.

Wolfsburg v pěti z posledních osmi soutěžních zápasů remizoval. Na začátku října 1:1 v rámci Evropské ligy v St. Étienne, poté vyhrál 1:0 nad Unionem Berlín díky gólu Weghorsta a následně třikrát remizoval - 1:1 v Lipsku, 2:2 v Gentu a minulou neděli 0:0 s Augsburgem. Ve středu pak v rámci německého poháru podlehl na vlastním hřišti Lipsku vysoko, 1:6. Nikoho tedy nepřekvapí, že favoritem je zápasu Borussia Dortmund a to i přesto, že jí bude chybět zraněný Schmelzer. Hosté mají totiž mnohem rozsáhlejší marodku - jsou na ní například brankář Casteels, Camacho, Ginczek, Mehmedi, nebo Schlager...
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Piszczek, Weigl, Hummels, Schulz - Witsel, Delaney - Sancho, Reus, Hazard - Paco Alcácer
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Pervan - Tisserand, Bruma, Brooks - William, Guilavogui, Arnold, Steffen - Joao Victor, Brekalo - Weghorst
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.55 - 4.44 - 6.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
RB Lipsko - 1. FSV Mainz 05  (sobota 15:30)
Tento týden je na programu 10. kolo Bundesligy. V něm mimo jiné změří síly ve vzájemném souboji celky Lipska a Mainzu. Hosté se díky výhře v minulém kole vzdálili sestupovým vodám, naopak domácí už čtyři utkání v řadě nedokázali plně bodovat a začínají pozvolna nabírat manko na špičku tabulky.

Lipsko po slibném úvodu sezóny už přes měsíc výsledkově klopýtá, což se podepisuje na postavení klubu v ligové tabulce. Momentálně se saský celek drží na šesté příčce se ztrátou čtyř bodů na první Mönchengladbach, avšak od desátého Hoffenheimu jej dělí bod jediný.

Mainz během minulého víkendu potřetí v sezóně zvítězil a jeho hráči se tak konečně dostali blíže klidnému středu tabulky. Aktuálně patří týmu z Opel Areny třináctá pozice v tabulce s náskokem dvou bodů na barážové i první sestupové místo.

Nutno podotknout, že Werner a spol. za sebou nemají zrovna jednoduchý los, neboť se v úvodních devíti kolech střetli hned se sedmi týmy, které by se daly, vzhledem k jejich současné poloze v tabulce, považovat za přímé rivaly Lipska v boji o končené umístění na předních příčkách Bundesligy. Naposledy to byl Freiburg, se kterým se domácí střetli a na nějž v tomto duelu výsledkově nestačili, když mu po divokém závěru podlehli 1:2.

O hráčích Mainzu by se v jistém smyslu dalo říct, že začínají nabírat formu. Dvě ze zmíněných tří dosavadních vítězství klubu z Porýní-Falcu přišla v posledních třech utkáních. Za zmínku jistě stojí také fakt, že Mainz je jediným klubem Bundesligy, jenž se v letošním ročníku zatím nedělil o body - jeho hráči mají na kontě tři výhry a šest proher.

Není překvapením, že v tomto zápase vinou zranění neuvidíme hned několik členů kádrů obou týmů. Lipsko se musí obejít bez Adamse, Konatého a Wolfa. Z mužstva hostí se výjezdu nezúčastní Bell, Dahmen (červená karta), Ji, Mateta, Seydel a Niakhaté (pět žlutých karet).
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulácsi - Mukiele, Upamecano, Ilsanker, Halstenberg - Kampl, Laimer - Sabitzer, Nkunku - Werner, Poulsen
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - Brosinski, St. Juste, Hack, Aaron - Kunde - Öztunali, Baku - Boëtius - Szalai, Quaison
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.35 - 5.65 - 8.78
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Eintracht Frankfurt - Bayern Mnichov  (sobota 15:30)
V 10. kole Bundesligy se fotbalisté Eintrachtu Frankfurt postaví proti hráčům Bayernu Mnichov. Domácí si chtějí udobřit fanoušky po prohraném utkání na hřišti Mönchengladbachu, zatímco hosté hodlají navázat na hubené vítězství s Unionem Berlín.

Frankfurtští po výkonostně nevyrovnaném úvodu sezóny začínají pomalu získávat stabilitu a s ní i lepší výsledky, prohru z minulého víkendu lze nazvat výjimkou potvrzující pravidlo. Aktuálně Eintrachtu patří sice až deváté místo v lize, avšak díky vyrovnanému průběhu sezóny ztrácí pouhé tři body na třetí Freiburg.

Bavorský kolos se ne a ne dostat do formy. Ačkoliv je Bayern nyní druhý se ztrátou jediného bodu na vedoucí Mönchengladbach, do spokojenosti má Kovaćova parta daleko. V úvodních devíti odehraných kolech Bundesligy Mnichovští hned čtyřikrát neodešli s plným bodovým ziskem, což rozhodně není bilance, na níž by byl kdokoli v Německu zvyklý.

Stadion Eintrachtu je pro jeho soupeře v probíhající sezóně zatím nedobytnou tvrzí. Rode a spol. zde doposud odehráli pět utkání, z nichž hned čtyři vyhráli a pouze jednou se o body rozdělili (2:2 s Werderem Brémy), svou porážku nedopustili ani jednou jedinkrát.

Bayern je nejlépe střílejícím klubem tohoto ročníku Bundesligy. Jeho hráči svým sokům dokázali nasázet už dvacet čtyři branek. Hlavní podíl na tom má elitní polský kanonýr Bavorů, Robert Lewandowski, jenž se může pyšnit neuvěřitelnými třinácti vstřelenými ligovými brankami, které z něj dělají suverénně nejlepšího střelce nejvyšší německé soutěže.

Za Frankfurt pro zranění jisto jistě nenastoupí Russ, Touré a Trapp. Bayern bude ze zdravotních důvodů postrádat Arpa, Hernándeze a Süleho.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Rönnow - Abraham, Hasebe, Hinteregger - Fernandes, Rode - da Costa, Kostić - Kamada - Dost, Paciência
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Kimmich, Pavard, Boateng, Alaba - Javi Martínez, Thiago - Gnabry, Coutinho, Coman - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.96 - 5.40 - 1.43
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Werder Brémy - SC Freiburg  (sobota 15:30)
Zatím největším překvapením této bundesligové sezóny je bezpochyby Freiburg. Tým z jihu Německa byl jedním z adeptů na sestup do druhé nejvyšší německé soutěže a po devíti odehraných zápasech mezi německou elitou je třetí, na příčkách zajišťujících účast v základní skupině Ligy mistrů.

Freiburg je třetí se sedmnácti body a ztrátou pouhých dvou bodů na vedoucí Mönchengladbach. Sedmnáct bodů má kromě Freiburgu také Wolfsburg, který je však na čtvrté příčce kvůli horšímu gólovému rozdílu. Mezi Freiburgem, a zmíněnou první příčkou, je s osmnácti body Bayern Mnichov.

To Brémy jsou s deseti body až na dvanáctém místě a více než evropské poháry je zajímá udržení. Na přímý sestup má totiž Werder náskok pouhých třech bodů, zatímco ztráta na "Evropu" činí pět bodů.

Brémy na začátku října remizovaly 2:2 ve Frankfurtu, poté 1:1 s Herthou Berlín a minulou sobotu 2:2 v Leverkusenu. Až ve středu se podařilo Werderu v rámci německého poháru poprvé od poloviny září v soutěžním zápase vyhrát, a sice 4:1 nad druholigovým Heidenheimem. Cesta do Evropy tedy pro Brémy povede v této sezóně právě přes tuto soutež.

To se však nedá říct o Freiburgu, který hrál svůj zápas německého poháru už v úterý a prohrál 1:3 na vlastním hřišti, s Unionem Berlín. Na začátku října Freiburg v rámci bundesligy remizoval 2:2 s Dortmundem, poté prohrál 0:2 na Unionu Berlín a minulou sobotu vyhrál 2:1 nad Lipskem.

Při pohledu na skvělé postavení Freiburgu v bundesligové tabulce můžeme paradoxně konstatovat, že jedinými dvěma přemožiteli klubu v soutěžním zápase v této sezóně jsou Köln (konec srpna) a Union Berlín (zmíněno výše), tedy dva bundesligoví nováčci.

Domácím budou chybět zranění Augustinsson, Bartels, Füllkrug a Pizarro. Hosté nemohou počítat se zraněnými Höflerem, Küblerem a brankářem Schwolowem.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Gebre Selassie, Toprak, Veljkovic, Friedl - Sahin - Eggestein, Klaassen - Bittencourt, Rashica - Osako
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Flekken - Schlotterbeck, Lienhart, Heintz - Schmid, Haberer, Koch, Günter - Höler, Grifo - Petersen
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.91 - 3.96 - 4.01
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Bayer Leverkusen - Borussia Mönchengladbach  (sobota 15:30)
Šlágrem 10. kola Bundesligy bude bez pochyby duel ambiciózního Leverkusenu s ještě ambicióznějším Mönchengladbachem. Farmaceuti se potřebují vrátit na vítěznou vlnu, ale budou to mít velice těžké, neboť proti nim bude stát aktuální lídr celé soutěže.

Leverkusen zatím nezažívá ročník úplně podle svých představ. Kvůli absenci stabilně dobrých výsledků mu nyní patří až osmé místo, které by nestačilo ani na postup do předkola evropských pohárů. V případě zisku tří bodů by se ovšem teoreticky jeho fotbalisté mohli dotáhnout až na druhý Bayern Mnichov, takže rozhodně mají o motivaci postaráno.

Hříbata naopak mohou mluvit o sezóně snů. Dávají hodně branek, moc jich neinkasují a co je hlavní, vyhřívají se na špičce celé soutěže. Nutno však podotknout, že jejich pronásledovatelé z Mnichova na ně ztrácejí pouhý bod a hned v závěsu číhají Freiburg s Wolfsburgem, jejichž fotbalisté hlásí ztrátu bodů dvou.

Leverkusenští už tři kola po sobě nezažili radost z výhry, naposledy jim byl takový pocit dopřán na konci září po porážce Augsburgu. Od té doby však postupně nedokázali vyzrát na Lipsko (1:1), Frankfurt (0:3) a Brémy (2:2). Mezitím navíc v Lize Mistrů nestačili na Atlético Madrid (0:1).

To Burussia brala všechny tři body minulý týden, když v napínavém duelu přetlačila nebezpečný Frankfurt v poměru 4:2 a udržela se díky tomu na onom prvním místě v tabulce. I hráči vestfálského celku jsou však k poražení, důkazem budiž jejich poslední výjezd na stadion nedalekého Dortmundu, jemuž podlehli 0:1.

Bayer bude vinou zranění postrádat Aranguíze, Baileyho, Bendera a Sinkgravena. Za hosty ze zdravotních důvodů nenastoupí Bennetts, Bensebaini, Embolo, Johnson, Müsel, Pléa, Raffael a Sippel.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hrádecky - Tah, Bender, Dragovic - Baumgartlinger, Demirbay - Bellarabi, Havertz, Weiser - Alario, Volland
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Lainer, Beyer, Elvedi, Wendt - Kramer, Zakaria - Benes - Herrmann, Stindl, Thuram
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.95 - 3.88 - 3.94
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Union Berlín - Hertha BSC  (sobota 18:30)
Dalším zajímavým utkáním 10. kola Bundesligy bude jistě bitva o Berlín, jejíž aktéry budou celky Unionu a Herhy. Vzhledem k letošní premiéře Unionu coby člena nejvyšší německé soutěže se jedná o vůbec první berlínské derby v celé bundesligové historii.

Bundesligový nováček zatím nezažívá povedenou sezónu. V devíti odehraných kolech hned šestkrát prohrál, v tomto ohledu je horší pouze poslední Paderborn, který ze svých deseti zápasů odešel jako poražený dokonce osmkrát. Unionu tak patří průběžná patnáctá příčka, přičemž mimo sestupové vody je pouze díky lepšímu skóre v porovnání s jeho soky.

Fotbalisté Herthy jsou na tom sice lépe než jejich městští rivalové, ani oni však nemohou hovořit o povedeném ročníku. Aktuální jedenáctá pozice a pouhý čtyřbodový náskok na baráž a první sestupové místo mluví za vše.

Jedno se Unionu musí nechat - umí si vyšlápnout na favority. Není to sice naprostým pravidlem (viz prohry s Lipskem a Bayernem), avšak domácí výhry nad Borussií Dortmund (3:1) a Freiburgem (2:0) jistý respekt v očích soupeřů jistě vyvolávají.

Slavnějšímu z berlínských klubů byla minulý týden přerušena čtyřzápasová série bez prohry, o což se postarali fotbalisté konkurenčního Hoffenheimu (2:3). Onu bodovou šňůru mimo jiné tvořily i dvě výhry proti dalším bundesligovým nováčkům, Paderbornu (2:1) a Kölnu (4:0).

O památné derby přijde několik hráčů z řad obou mužstev. Domácím kvůli zranění nepomohou Abdullahi, Gogia a Prömel. Hosté se musí ze zdravotních důvodů obejít bez Boyaty, Friedeho a Maiera a bez vykartovaného Daridy.
Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Gikiewicz - Trimmel, Friedrich, Subotić, Lenz - Gentner, Andrich - Ingvartsen, Bülter - Ujah, Andersson
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Klünter, Stark, Rekik, Mittelstädt - Skjelbred, Grujić - Wolf, Duda, Lukebakio - Ibišević
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.60 - 3.47 - 2.84
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
TSG Hoffenheim - SC Paderborn  (pátek 20:30)
Hoffenheim přivítá v rámci předehrávky desátého bundesligového kola poslední Paderborn. Zatímco tým z jihu Německa je se čtrnácti body desátý, Paderborn nasbíral pouze čtyři body a se ztrátou třech bodů na Augsburg, Köln, Union Berlín a Düsseldorf je poslední.

Hoffenheimu nahrává v zápase s Paderbornem nejen postavení v tabulce, ale také aktuální forma. Svěřenci trenéra Schreudera vyhráli na začátku října překvapivě na půdě Bayernu Mnichov 2:1, když se dvakrát trefil doposud ne příliš známý arménský útočník Adamjan.

Poté Hoffenheim zvítězil nad Schalke 2:0 a vítězná série pokračoval i před týdnem, kdy si přivezl tři body z půdy Herthy BSC za výhru 3:2. V úterý sehrál Hoffenheim úvodní vyřazovací zápas DFB-Pokalu na půdě Duisburgu, kde dokázal zvítězit 2:0, když se gólově prosadili Grillitsch a právě hrdina z Mnichova - Adamjan. Ten by však přes dobrou formu měl podle informací německých médií v zápase s Paderbornem začít pouze na lavičce.

Paderborn prohrál na začátku října 1:2 s Mainzem, poté si odvezl prohru 0:3 z Kölnu. Naděje přišla minulou sobotu, kdy dokázal zvítězit 2:0 nad Düsseldorfem po gólech Sabiriho a Schonlaua. Stejně jako Hoffenheim, i Paderbon sehrál v úterý svůj zápas Německého poháru, ve kterém však podlehl poměrem 0:1 favorizovanému Leverkusenu.

V dresu domácích do zápasu nezasáhnou zranění Belfodil, Nordtveit a Zuber. Za hosty ze stejných důvodů nemohou nastoupit Hünemeier, Ritter a navíc vykartovaný Gjalusa.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Akpoguma, Vogt, Hübner - Kadeřábek, Grillitsch, Skov - Geiger, Rudy - Bebou, Kramarić
SC Paderborn - pravděpodobná sestava:
Zingerle - Dräger, Kilian, Schonlau, Collins - Sabiri, Vasiliadis - Pröger, Oliveira Souza, Holtmann - Zolinski
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.46 - 5.20 - 6.55
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Borussia Mönchengladbach961219:919
2.Bayern Mnichov953124:1118
3.SC Freiburg952217:1017
4.VfL Wolfsburg945011:517
5.Borussia Dortmund944120:1116
6.RB Lipsko943217:1015
7.Schalke 04943214:915
8.Bayer Leverkusen943214:1315
9.Eintracht Frankfurt942316:1414
10.TSG Hoffenheim942311:1314
11.Hertha BSC932415:1611
12.Werder Brémy924315:1910
13.1. FSV Mainz 05930610:199
14.Fortuna Düsseldorf921610:167
15.Union Berlín92169:157
16.1. FC Köln92169:197
17.FC Augsburg914410:217
18.SC Paderborn911711:224

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (101)

Přidat komentář
Rudnevs

K zápasu Hoffenheim - Paderborn fotka štadiónu Kölnu, kde sa navyše toto kolo ani nehrá.

Reagovat
db18

Emre Can dostal svolení k zimnímu odchodu z Juventusu. Bylo by fajn, kdybychom po něm šli. Na šestku by se nám někdo hodil a k tomu je to odchovanec, Juve ho navíc nezapsalo na soupisku pro LM, takže by nám tam taky mohl pomoct.

Reagovat
Heresy

Reagovat
Kixi Syhimour

Jen ho berte, nicméně v LM by vám mohl pomoci i kdyby byl na soupisce, ne? Však to změnili

Reagovat
vladino10

Koho by si poslal preč?

Lebo áno, na 6 by sa niekto hodil, ale ti ostatní stredopoliari dostávajú priestor iba preto, lebo je to miesto na 6 voľné..podľa mňa tam je dosť pretlak tých dajme tomu ofenzivnejsich stredových hráčov...na 3 posty javi, Muller, Coutinho, tolisso, goretzka, thiago, cuisance a ak chceme byť extrémisti, tak aj kimmich..plus teda Can no ak by prišiel

Reagovat
db18

Na 6 někoho hledáme, jinak bych to nepsal. Hlavně doufám, že tím by se Kimmich posunul zpět na RB, takže bych de facto poslal pryč jeho... možná Cuisance na hostování... a po sezoně možná Thiago.

Reagovat
vladino10

Jop, ja viem, že hľadáme 6, iba píšem, že ti vyššie spomenutí hráči dostávajú cuchnut iba preto, že tam tá 6 chyba..podľa mňa niekto bude musieť z kola von aj keď sa kimmich vráti natrvalo na RB...

Reagovat
Bayern +

Thiago nesmie odísť. Náš suverénne najlepší streďák.

Reagovat
Contraguy

Suverénní si představuji jinak. Jeho rozehrávky na nohu soupeře a z toho pramenící protiútok, jež nezřídka kdy končí zakončením, bych oželel. Stejně tak jeho dlouhý držení míče na noze, při přechodu do útoku, kdy opět ztrácí balón, nejlépe ještě na své půlce, kdy má za sebou už jen obránce. Celkově působí svou hrou dost ledabyle. Myslím, že pro obě strany by byla lepší změna.

Reagovat
Rudnevs

Úprimne som prestup Cuisancea do Bayernu velmi nepochopil, talent rozhodne má, ale na túto úroveň to ešte fakt neni, ani v Gladbachu nebol ešte úplne zabývaný v základnej zostave. Navyše sa ku Gladbachu nezachoval korektne. Myslím, že by mal ísť na hosťovanie, nech Bayern nemrhá jeho talentom, rovnako ako Fiete Arp. Celkovo mám pocit, že niektoré kluby majú po stránke hosťovaní ešte nevyužité okno, nie je to pre ne až tak dôležité, ale mrhajú tak potenciálom tých hráčov. Trebárs Schalke preto cez týždeň angažovalo Mika Büskensa, ktorý bude koordinátorom hosťovaní a bude sa starať o toto odvetvie, čo môže pomáhať v rozvoji mladíkov. Myslím, že zrovna klub ako Bayern, ktorý zvykne kupovať nepotrebných hráčov s potenciálom, by mal mať túto sieť viac rozvinutú. Potom by sa nemuseli stávať prípady ako trebárs Kurt.

No ale späť k téme, myslíte, že by Can skutočne Bayernu tak pomohol? Príde mi, že hlavné výhody jeho angažovania by boli, že nebude drahý, bude k dispozícii a že je to Nemec s odchovanec. Úprimne ho nejak zvlášť od odchodu do zahraničia nesledujem, ale v reprezentácii to neni nič extra, v Juve vyradený zo súpisky CL. Nebola by to skôr posila smerom do kvantity než do kvality? A to podľa toho výčtu Bayern zas tak nepotrebuje.

Reagovat
db18
Reagovat
Bayern +

s Canom súhlas, podľa mňa by nás nejak extra neposunul. Najskôr by som riešil vykúpenie resp. nevykúpenie Coutinha, ak nie, tak určite by som na stred bral radšej toho Eriksena. A taktiež dal viac priestoru Tolissovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja by som nevykupoval Coutinha a ani neangazoval Eriksena ale sustredil by som na Havertza a Wernera a v budúcnosti keď to bude mozné na Brandta

Reagovat
Contraguy

Naprostý souhlas. Havertz a Werner by měli být pro Bayern absolutní priority. Oba dokážou zahrát na více postech, což přináší větší variabilitu a možnost reagovat na vývoj hry. Nehledě na jejich další aspekty - rychlost, 1v1. A pak také Bayern potřebuje opět sestavit tu kostru týmu z kvalitních německých hráčů, tak jako to byl před příchodem Guardioli. Těžit z toho pak bude i repre. Snad si Brazzo sbalí kufry s Nikem.

Reagovat
Rudnevs

Skooooov!!! Konečne sa trafil. A ešte k tomuto takýto parádny gól. Štandardky vždy vedel.

Reagovat
REPLIKATOR

Kadeřábek

Reagovat
REPLIKATOR

1+1 už

Reagovat
db18

Reagovat
Seydou Doumbia

27.10. 2019 Borussia Monchengladbach - Eintracht Frankfurt 4:2 Thuram, Elvedi, Wendt, Zakaria, Hinteregger, Da Costa

Další trip ve znamení bundesligoveho klání je za námi. Nutno dodat že to nebylo moc plánované, ale spíš taková „hurá akce“. Den před utkáním jsem se podíval na lístky na tento duel a kupodivu jich bylo stále dost, tak jsem se s kamarádem na rychlo domluvil a cesta vstříc dalším zážitkům mohla začít. Lístky jsme si normálně vytiskli doma. Cena na hlavní tribunu byla relativně výhodná, přesněji 41 €.

Cesta započala v Tachově, odkud jsme vyrazili okolo půl deváté. Zastavili jsme se ještě ve Frankfurtu, kde jsme v minulé sezoně byli na fotbale, ale neměli jsme možnost projít město. Zaparkovali jsme a vyšli schody přímo na náměstí, což bylo super. Prošli jsme náměstí a most, ze kterého jsme viděli řeku i nádherné mrakodrapy. Dokonce nedaleko náměstí bylo místo s ostatky domů z dob druhé světové války. Část města byla během druhé světové války kompletně vybombardováno a následně postaveno zpátky přesně, jak kdysi vypadalo. Potom jsme si šli dát něco k jídlu a vyrazili dal. Ráno počasí vypadalo hodně přívětivé, bohužel ve Frankfurtu pršelo.

Podcenili jsme situaci a vyrazili do Mönchengladbachu až v 14 30. Do našeho cíle jsme podle GPS odhadu měli dorazit 17:15. Čas se postupem času navýšil až na 17:45. Sedačky byly prázdné až do posledního okamžiku. Výhodou pozdějšího příchodu byly bezesporu nulové fronty při vstupu na stadion a nebo koupi piva. Jako vždy jsem si kelímek ze zápasu nechal. Pivo kvalitní podobně jako tehdy ve Frankfurtu. V Lipsku se to nedalo pít. Hlavní tribuna stadionu Borrusie je oddělena od ostatních a nedá se sejít s nějakým známým v poločase někde do útrob stadionu. Zase ve Frankfurtu se běžně v prstenci dalo pohybovat po větší části stadionu.

Místa byla na hlavní tribunu, sektor 20A nedaleko kotle domácího týmu, což byl při výběru vstupenek můj záměr. Kotel domácích nebyl tak elektrizující, jako ten ve Frankfurtu, kde skandovalo a podporovalo tým prakticky 3/4 tribuny za bránou, ale tím že jsme seděli hned vedle kotle, byla atmosféra dost umocněna. A to i přes to, že tým podporovala cirka třetina tribuny za bránou. Hosté svůj kotel zaplnili z nějakých 80%, V některých momentech, kdy se oba tábory překřikovali to vypadalo v hledišti na vyrovnaný stav. Skvělý počin od hostů, ale i od domácích. Alespoň pro mě.

První šance zápasů se naskytla domácím v sedmé minutě zápasů, kdy po centru nepřesně hlavou zamířil Jantsche. Na začátku utkání většina šancí byla po centrech a hlavičkách a to na obou stranách. Ve dvacáté minutě po rohovém kopu se Marcus Thuram ocitl v obrovské šanci, ale hlavou zamířil pouze do G.Fernandese, který na brankové čáře zastoupil svého brankáře a míč pohotově zastavil. Domácí se od počátku utkání snažili mimo klasických centrů do vápna hledat delšími pasy své spoluhráče, především z pravé strany, kdy míče povětšinou nacházeli Pleu nebo Thurama. Plea na hřišti byl do té doby, dokud jsem v pětatřicáté minutě zápasů neviděl odcházet Embola vinou zranění z trávníků. Asi jsem si ho tam více přál než že bych ho doopravdy viděl(popletl jsem si je, Plea totiž vůbec do zápasu nenastoupil). Domácí byli od počátku utkání dominantní a taky se dočkali první branky. Hostující Kamada na soupeřove polovině ztratil míč, čehož využil jeden z obránců a poslal přízemní přihrávku na Embola, který si jednoduše v kombinaci se slovenským záložníkem Laszlo Benesem pomoci jediné přihrávky vyměnil míč, a díky tomu dokázal z pravé strany přesně poslat do šance Marcuse Thurama, který neměl nejmenší potíže uklidit míč do odkryté branky. Po brance se arénou rozezněli zvuky světoznámé skupiny Scooter(piču a ne světozname), konkrétně hitu ''Maria''. Další centr z pravé strany přišel na konci poločasu, kdy se do šance dostal opět Thuram, který mohl střílet do přehuštěného prostoru, místo toho však skvělým prostorovým viděním patičkou posunul míč na nabíhajícího Oscara Wendta, který nikým nehlídaný vystřelil prudce k levé tyči. Do kabin se šlo za stavu 2:0.

Z kraje druhého poločasu byli Hříbata opět aktivnější a za deset minut se dostali do dalších dobrých střeleckých příležitosti, ale poté trochu překvapivě začal otěže zápasů i přes dvougólový handicap přebírat hostující Eintracht, který se v 59. minutě dokázal vrátit zpátky do zápasů. Špatný odhad na letící centr měl autor druhé branky Wendt, který vysoký míč nedokázal odvrátit a Kamada ho posunul na nabíhajícího Da Costu, který z bezprostřední blízkosti dokázal prostřelit brankáře Sommera. Eintracht utočil dál a hrál stylem na Base Dosta, bez Base Dosta, což byl kámen úrazů. Hosté se do hlavičkových příležitosti dokázali nejednou dostat, problém ale byl ve vzdušných nedostatcích Paciencii a Kamady, kteří prostě nebyli schopní tyto míče uklízet do sítě, jako bychom mohli čekat od nizozemského snipera. Ve druhém poločase hlasatel ohlásil, že si na stadion našlo cestu 52 300 fanoušků. Bez necelých dvou tisíc plno.

Hodně kritických deset minut však domácí dokázali přežít a opět se jím podařilo vrátit do nastoleného tempa. V 75. minutě Benesz z přímého kopu dokázal najít Elvediho, který míč hlavou dokázal za pomocí týče usměrnit do brány. Obdobně, tedy od tyče a po standardní situaci skóroval pár minut na to i Hinteregger, který dokázal přesně usměrnit roh dobře hrajícího Kamady. Chvílemi to vypadalo, že Eintracht neví kudy kam a rázem nějakých patnáct minut před koncem utkání byl na dosah zisku bodů. Bohužel se nejednalo o zarputilý boj o body do posledních minut, protože v 85. minutě hosté definitivně zvýšili na rozdíl dvou branek. Ukázkově se o míč rval na hranici pokutového území Lars Stindl, který využil nedostatečného důrazu Hasebeho a po ztrátě míče, ho dokázal zpátky vybojovat a co víc, poslat ho na nabíhajícího Denise Zakariu, Švýcar svůj projektil nekompromisně umístil do brány na konečných 4:2.

Na hostující straně nejvíce vyčníval Kamada, na domácí straně to tak jednoznačné nebylo. Skvělé utkání odehrál Stefan Lainer, kterého si sebou ze Salzburgu přivedl nový kouč Marco Rose. Také Oscar Wendt ukázal své kvality a švédský stoper se rozhodně po návratů Gintera nebude chtít spokojit jako s volnou číslo 3. Do nového angažmá skvělé naskočil také Marcus Thuram, dvaadvacetiletá letní posila přišla ze sestupujícího Guingampu a od prvních klání prokazuje, jak platným hráčem dokáže být. Nelze opomenout také Nica Elvediho či Laszla Benese, který se po hostování v Kielu postupně dokázal dostat do sestavy německého stratéga.

Po zápase jsme ještě několik minut zůstávali na tribunách a užívali si prázdného stadionu. Vyfotil jsem se dokonce na místě určeném pro komentátory, kteří na stole měli obrazovku na které běžel duel. Poprvé se nám stalo, že by nás někdo popoháněl při odchodu ze stadionu. Schnell schnell mi lezlo krkem. Ve Frankfurtu ani Lipsku žádný problém nebyl. Při odchodu ze stadionu jsme zašli do fanshopu, který byl hned vedle arény. Vzal jsem si do kabinky klubový domácí dres, který má parádní design a mikinu. Vylezu po patnácti minutách a celý fanshop prázdný. Prodavači nás naháněli k pokladnám, obzvláště jedná prodavačka byla velice nepříjemná. Tak, doprdele, my jím děláme kšeft a oni nás div nevyhodí? Pokud tedy fanshop zavírají hodinu po zápase, tak snad není problém pár minut vydržet, když jsou určitě placení za to, když se jejich pracovní doba prodlouží. Němci jsou strašně zásadoví a hákliví na své pravidla. Jedou jako pily a porušit některou ze svých výsad je nepředstavitelný problém. Domácí jsou na to asi už zvyklí, ale my určitě ne. Nakonec jsem památkou na zápas obohatil klubovou mikinou, která je pro mě ideální na podzimní běhání. Potěšila i sleva z 80 na 40 €, i když já šel k pokladně v domnění, že zaplatím první sumu. Nakonec jsem zjistil, že akce nebyla jen na internetových stránkách, ale na produkty v obchodě také.

Cestou zpátky jsme se kousek od Frankfurtu pár hodin prospali v autě. Po Chelsea, Frankfurtu, Lipsku si tedy připisují další cenný skalp v podobě Mönchenladbachu. Každý stadion, město, výlet je speciální a má něco do sebe. Byl jsem zatím na dvou utkáních německé bundesligy, přesto jsem v nich spatřil neskutečných jedenáct branek. Tento duel, v mých očích, gólové hody predikoval už několik hodin před kláním, protože můj tip 3:2 nebyl až tak vzdálený od realtiy.

Fotky - https://kagic333.rajce.idnes.cz/27.10_2019_Borussia_Monchengladbach_-_Eintracht_Frankfurt_4_2/

Reagovat
stas87

Pekný súhrn. Len Wendt nie je stopér ale krajný obranca. Respektíve hra v tom 3-5-2 wingbacka a za zápas sa dostane viackrát k centru či do zakončenia. To teda platilo hlavne pred príchodom Roseho, pretože ten formáciu zmenil a vzadu pod ním hrajú klasickyba štyroch obrancov a podporu útoku zajistuju teda Wendt ako LV aLainer ako RV. A v tomto systéme mi príde Elvedi lepším hracom ako v tom 3-5-2 čo dlho hrali.

Benesovi sedí ten pôst pod útočníkom, našiel sa v ňom a je dosť efektívny v poslednom čase. Akurát je skoda zranenia Embola, pretože mat krídla Thuram-Plea a ako útočníka Embola je luxus. Takto sa na hrot posunie prace Plea a na jeho miesto zrejme Herrmann. Ten ma prekvapil, ako ožil. Myslel som si, že už nemá klubu čo ponúknuť a v zime bude na odchode. Embolo si s Benesom dosť rozumel, pretože pohybom smerom k vlastnej bránke uvoľňoval krídla do voľných priestorov a Benes tieto možnosti potom využíval ku kolmiciam na rozbehnutých spoluhráčov. Plea toto až tak často nerobí.

Reagovat
Seydou Doumbia

Díky za doplnění. Ten Embolo se taky po fiasku v Schalke probral. Tam pálil tutovky, chodil, byl uražený a nebyl vůbec v pohodě, především po psychické stránce. Ono v Schalke toho moc v poslední době taky nefungovalo, že. Ted ale jezdí po prdeli a svou druhou šanci chytil za správný konec.

Reagovat
Rudnevs

Herrmann je skvelý futbalista, pamätám si, ako už nakúkal do reprezentácie a chceli ho Bayern alebo Dortmund. Dosť ho zbrzdili zranenia, ale pokial je zdravý, tak je pre Gladbach stále platný.

Mimochodom je to tuším hráč, ktorý má snáď najviac striedaní v bundeslige, či už ako prichádzajúci alebo odchádzajúci hráč, čiže výdrž neni úplne jeho silná stránka, zvlášť pri tom počte zranení.

Reagovat
Rudnevs

Vy ste dobrí blázni s tým ostávaním na štadióne. Pričom mnohí odídu ešte pred koncom zápasu, aby stihli vyparkovať, vyhli sa zácpam a podobne.

Inak, mohol to byť zážitok, zrovna Frankfurt a Gladbach sú kluby, na ktoré sa oplatí pozerať vždy, pretože hrajú super futbal. Škoda, že som ten zápas nevidel.

Reagovat
Seydou Doumbia

Byl to zápas, kde jsem očekával přestřelku no. Kamarád mě lákal i na Köln s Paderbornem, ale s prominutím jsem odmítl. Ale zase bych viděl první vítězství kozlů doma v lize. My se chceme vyhnout tlačenici tím, že jdeme mezi posledními. Navíc ted jsme dorazili až na úplný začátek zápasů a já chtěl udělat ještě fotky s prázdnými tribunami.

Reagovat
Rudnevs

Köln ako klub i mesto má niečo do seba, navyše tam hrá Terodde, ktorého mám rád, ale herne proste nebavia. Tento rok som ich videl asi dvakrát, z toho raz som pritom zaspal a druhýkrát som to vypol. To naopak Gladbach je moderný klub, ktorý hrá dlhodobo najmä doma atraktívny futbal, robia super prestupy, majú zaujímavých hráčov a keď si ich zapnem, tak ma bavia. Trebárs i ako tu bola minulé kolo debata Gladbach x Köln, tak by som sa zrejme priklonil na stranu Gladbachu, hoc ešte pred pár rokmi by to bolo FC, ale priority sa holt menia.

Reagovat
Seydou Doumbia

Doufám, že alespon HSV po návratu dopadne lépe než jak je na tom ted Koln...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mönchengladbach

Článek je na malé obrazovce mobilu tak dlouhý, že jsem jej prvně asi automaticky scrolloval bez toho, abych vůbec věděl, o čem je.

Jate dobří blázni, respekt. Snad brzy také vyrazím, byť s delší přípravou...

Reagovat
Seydou Doumbia

Já na ten zápas chtěl jít a naplánovat si to měsíc dopředu, ale kamarád říkal že ten víkend nemá auto, protože jeho táta jede pryč. Napsal jsem mu že jsou lístky a on zařídil, aby si jeho otec půjčil auto od známého a tak jsme jeli. Jinak mám taky radši nějakou přípravu, jako v případě Lipska a Frankfurtu, kde jsem letos byl taky. Kdyby si něco potřeboval vědět tak se ozvi.

Reagovat
Mönchengladbach

Kdybych něco takového chystal, určitě o pár raf poprosím.

A co ty a Allianz Arena a Signal Iduna Park?

Reagovat
Seydou Doumbia

Řekl jsem po příjezdu domů blbost, že do konce sveho života musím navštívit 500 stadionu. Kromě Frankfurtu, Lipska, Gladbachu jsem byl ještě na Chelsea (nedobrovolně). Urcite tyto dva stadiony patří mezi t, které bych rád navštívil, ale momentálně nejsou na mém seznamu pro příští rok.

Reagovat
Mönchengladbach

To je dobré, jeden stadion měsíčně a v březnu 2061 máš hotovo.

Reagovat
Seydou Doumbia

No jsem stále dost mladý, tak bych se přes šedesátku dožít asi mohl. Ale riskovat to nebudu. Musím jezdit co druhý víkend.

Reagovat
smazaný uživatel

Frankfurt-Bayern vysílá dnes živě veřejnoprávní televize ZDF

Reagovat
stas87

Pavlenkove picoviny. Kevy ti praskol do autu radšej..

Reagovat
DieFohlenBMG
Reagovat
stas87

No, zachránil ta Pavlenka. On fakt hru nohami vôbec nemá. Preto to asi dokope v Bremach a vráti sa časom do Ostravy.

Reagovat
DieFohlenBMG

Tak tentokrát mu to odpouštím po tom, co neuznali Freiburgu gól jsem nečekal, že dají ještě jeden

Reagovat
cologneFC

Neuer pri oboch góloch ruka hore

Reagovat
Rudnevs

Dokonca i pri nejakej ďalšej šanci, z ktorej ani nepadol gól, zdvíhal ruku. Mám ho rád, ale v tomto by fakt mohol mať trocha súdnosť. Okrem iného, pokial to bude robiť furt, nebudú ho rozhodcovia brať vážne, podobne ako trebárs Ibiševića, ktorý sa s rozhodcami naťahuje už roky.

Reagovat
DieFohlenBMG

Jaj Thuram

Reagovat
20fredy20

Obrana hori ako papier celu sezonu a je uplne jedno kto tam hra.

Reagovat
blackhawk88

Na to ze sa stale na treningu zameriavaju na obranu, tak ziaden posun nevidiet

Reagovat
Rudnevs

Bayern má tých stopérov stále menej a menej

Inak, v Mainzi momentálna nálada asi takto: https://tinyurl.com/y6xm3mq6

Reagovat
Mönchengladbach

Kovač zejtra letí.

Reagovat
manuelo neuero

tak der klassiker bude ještě zajímavý

Reagovat
Whitemedia

Lipsko solidně nakládá..

Reagovat
Whitemedia

a další.. šílený

Reagovat
smazaný uživatel

RBL bude 10?

Reagovat
blackhawk88

Bye bye Kovac

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
Mönchengladbach

Mezitím kdesi v Gladbášku paní Heynckesová vyvěsila telefon.

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
vladino10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kocour Klapuška

Už konec Kovác pls

Reagovat
Bayern +

Už ho fakt vyhoďte aj spolu so Salihamidzicom, nedá sa na to pozerať... Snáď Kalle zaúraduje

Reagovat
blackhawk88

Saliho chcu dat este aj do predstavenstva .. Ulimu hrabe

Reagovat
Rothbard

Kdy naposled dostal Bayern 5g v zápase?

Reagovat
Rudnevs

Podla mňa vtedy pod Klinsmannom tiež 1:5 proti Wolfsburgu. Senzačné sólo Grafiteho a obrana Bayernu vtedy bola Lell Ottl Breno.

Reagovat
vladino10

Aj mne napadá akurát 0:4 s realom a 1:4 s vlf..

No nič, trhame rekordy

Reagovat
Rudnevs

Ešte ma napadá 5:2 od Werderu, to bolo tiež v tej Klinsiho sezóne, ale ešte pred 5:1 s Wolfsburgom. Jürgenovi to v Bayerne šlo, no.

Reagovat
Bayern +

To bolo vtedy, keď myslím Frings tam od zlosti chcel zakopnúť loptu a vyjebalo ho na tartane

Reagovat
Rudnevs

Nn, toto sa už hralo v Allianz Arene a Frings už hral za Werder.

Reagovat
Bayern +

Aha, tak to bolo potom dávnejšie, ale pamätáš si, čo myslím?

Reagovat
Rudnevs

Neviem práve vôbec

Reagovat
Kluivert9

Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

Chudák Jupp nič si neužije toho dôchodku. Ešte posledný krát a po sezóne už hádam ten haag.

Reagovat
vladino10

Asi som jediný čo si myslí, že to kovač prežije?

Reagovat
Kocour Klapuška

Já si to taky myslím

Reagovat
Kixi Syhimour

Přežije

Reagovat
db18

Já si to taky myslím, ale už tomu ani nefandím...

Reagovat
vladino10

Neviem či to mám skreslené, ale minulú sezónu sa z tej krízy dostal a nakoniec sme nehrali ani úplne zlý futbal.. Na druhej strane, keď sa investuje toľko peňazí, tak by sa asi nemal hrať takýto futbal..len ako neviem koho by sme chceli dotiahnuť miesto neho, momentálne nikoho na tom trhu nevidím a ani sa nikde neschyluje k vyhadzovu trénera čo by sa k nám mohol hodiť (alebo?)..

Reagovat
stas87

Pavlenko, preboha. Center leti pät minut na zadnu zrd, je jasne ze inam ako na Petersena to nepoleti a ten ocas si to nepostrazi. Zasa zahodene dva body...aj ked remiza odpoveda priebehu ale k vyhre bolo dost blizko. Ach jaj.

Reagovat
JozkokozleJ

Paradny zaver v Bremach. Freiburg Flekken neskutocne zakroky

Reagovat
stas87

Ten druhy gol mal mat tiez, ze? Nesudim ho prilis prisne? Prislo mi to tak.

Reagovat
JozkokozleJ

Nechal som zapnuty stream zo zapasu a nejaky ozran, nez ho vzala zachytka, tam dokola krical: "Pavlenka raus!" Ten druhy bola taky gol - blbec. Ale mal ho mat. Ani neviem, ci hlavicka Petersena by sla do brany, keby ju Pavlenka nezrazil.

Reagovat
Rudnevs

Zaujímavý výber zápasu...

Budeš pozerať Stadtderby? Ja som na to zvedavý, ale moc zaujímavý futbal neočakávam.

Reagovat
JozkokozleJ

Laszlo na lavicke a na Freiburg mam slabost. Ich si zapnem vzdy rad. Tam je istota, ze nikdy nic nevypustia.

Jasne, derby si urcite zapnem. Dokonca som nepriek poslednym zapasom dost optimisticky.

Reagovat
20fredy20

Robben Ribery a Jupp naspat este do konca sezony

Reagovat
DieFohlenBMG
Reagovat
Seydou Doumbia
Reagovat
JozkokozleJ

V prvom polcase tak trosku symbolicky vykon pod Covicom. Veril som, ze po Dardaiovi pride trener s odvaznejsou a modernejsou hernou filozofiou (nekritizujem Dardaia, ten odviedol vybornu pracu), ale Covic je snad este opatrnejsi. Pritom prave po ofenzivnej nadstavbe to volalo.

Nadalej vsak ostavam co sa tyka vysledku pre dnesok optimisticky. Kvalita je jednoznacne na strane Herthy. Snad sa hraci Unionu nebudu hrat na nejake srdicko

Reagovat
Rudnevs

Nedá sa na to z pozície nezaujatého diváka pozerať, no. Tiež som čakal, že po tej nude s Dardaiom príde nejaky zaujímavý tréner (resp. tréner so zaujímavejším poňatím futbalu). Možno sa trochu aj prepočítali, na začiatku chceli tuším Seoaneho z Bernu a nejake ďalšie zaujímavé mená, ale nepodarilo sa im nikoho zohnať, tak zobrali Čovića.

Z prvého polčasu som videl pár minút, ale videl som choreo, hymnu, tyč od Lenza a šancu Lukebakia, čiže asi to najdôležitejšie. Keďže už fakt nemám nič iné na práci, tak druhému polčasu dám šancu.

Reagovat
Seydou Doumbia

Spadla Berlínská zed nebo proč se přerušovalo?

Reagovat
JozkokozleJ

Ohniky.

Reagovat
Rudnevs

Sa na to nemohli pozerať už.

Reagovat
Seydou Doumbia

To je to taková blamáž?

Reagovat
Rudnevs

Tak nuda, no...

Reagovat
JozkokozleJ

Mne pride, ze druhy polcas uz je to lepsie. Lopta je ppdstatne castejsie v sestnastkach.

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
smazaný uživatel

Už je mi fakt líto Lewandowského, který má životní formu a Bayern mu to defacto takhle kazí, za stavu 5:1 ještě pořád chtěl hrát a dát gol, ale spoluhráči, snad kromě Comana, to vzdali

Reagovat
Bayern +

Ale chcel dať gól kvôli sebe, nie kvôli tímu, keďže bolo 5:1 a pár minút do konca

Reagovat
bartlu

To Schalke hraje tak nechutny fotbal. Totalne bez napadu, nejdal s balonem na pulce, kazdy mic posouvaji jen dozadu. Naprosto k zbliti

Clovek po case zapne BL a vidi neco tak odporneho. To tak hraji furt?

Reagovat
bartlu

tvle, tak to se musim omluvit Valvezmrdemu za to jakou hraje sracku, protoze to co predvadi Schalke je nejvetsi fekal homo shit co jsem kdy videl. Valdezmrd je proti nim takticky mag a predvadi nejhezci fotbal.

Kazdy jeden hrac Schalke si zaslouzi zlomene nohy. To je naprosto absurdni hovno, kkts na to nejsou ani slova co to hraji.

Reagovat
Rudnevs

Pozerám, že vyjadrovanie na úrovni, tak to má byť.

Reagovat
Seydou Doumbia

Bylo potřeba snížit inteligenci příspěvku v této sekci. Dost se zaostává oproti Španělsku a Anglii.

Reagovat
verv

Co ty seš za debila?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele