10. kolo
02.11.2019 15:30 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Dortmund vyhrál nad Wolfsburgem a drží se mezi špičkou, zranil se však Reus

Borussia Dortmund dokázala vyhrát 3:0 nad Wolfsburgem a po deseti odehraných kolech je - i díky překvapivé prohře Bayernu - druhá. Na vedoucí Mönchengladbach ztrácí Dortmund tři body.

Naopak pouhý bod za Dortmund je hned trojice týmů, a sice Lipsko, Bayern a možná trochu překvapivě Freiburg. Wolfsburg je po prohře 0:3 se sedmnácti body sedmý a evropské poháry mu tedy v tuto chvíli utíkají pouze kvůli horšímu gólovému rozdílu, než má Frankfurt.

Ve 22. minutě obehrál Hummelse líbivým způsobem hostující Nmecha a jeho následná střela se pouze otřela o břevno Hitzovy brány. Ve 28. minutě musel z důvodu zranění ze hry odstoupit kapitán domácí Marco Reus, jehož nahradil Mario Götze. V Dortmundu se bezpochyby modlí, že nepůjde o nic vážnějšího. V prvním poločase žádný gól nepadl.

To zkraje druhé půle už bylo jasné, že Dortmund má jasně navrch, a potvrdil to už v 52. minutě, kdy se po perfektní přihrávce Achrafa Hakimiho gólově prosadil střelou k bližší tyči Thorgan Hazard. O necelých šest minut to byl naopak Hazard, kdo stál u finální přihrávky a nahrával Guerreirovi, který skóroval, tentokrát střelou ke vzdálenější tyči. 2:0 pro Dortmund.

V 69. minutě se dostal do velké šance hostující Weghorst, jeho střelu však z bezprostřední blízkosti vychytal domácí brankář Hitz. V 87. minutě zahrál ve vlastním pokutovém území rukou hostující Bruma a rozhodčí Welz bez váhání nařídil pokutový kop. Ten vzápětí proměnil Mario Götze a upravil tak skóre na konečných 3:0. Až na zranění Marka Reuse tedy odcházeli fanoušci Dortmundu ze Signal Iduna Parku v sobotu v podvečer spokojení.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele