základní skupiny - skupina C, 4. kolo
12.10.2022 21:00 CET
2 : 4
(0:4)

Reportáž

Leon Goretzka (© AFP)

Plzeň nenašla recept na Bayern ani v odvetě. Exceloval Goretzka

Bayern Mnichov si ve čtvrtém kole skupiny C Ligy mistrů opět poradil s Viktorií Plzeň, ve venkovní odvetě ji porazil 4:2. Hosté z Německa si, podobně jako minulý týden, velmi rychle vypracovali pohodlný náskok. Produktivní večer prožil především Leon Goretzka, jenž si kromě dvou přesných zásahů připsal také asistenci. Západočeši se alespoň nemuseli stydět za výkon ve druhém dějství, kde se mimo jiné prosadil pohlednou trefou Jan Kliment.

Plzeň dosud nepředváděla ve "skupině smrti" příliš konkurenceschopný fotbal, bez jediného bodu a se skóre 1:12 se nacházela na poslední příčce. Na západ Čech navíc přijel Bayern, jenž úřadujícímu mistrovi FORTUNA:LIGY uštědřil v posledním kole pětigólový debakl. Německý celek však nechtěl v Plzni nic podcenit, jelikož ve skupině C nebylo nic garantované. I proto vyběhla na Viktorku velmi silná sestava v čele se Sadiem Maném.

Plzeňští se díky vysokému presinku a odhodlání hrát s míčem na noze v úvodu jevili sympaticky, brzy ovšem Bayern připomněl hlubokou propast mezi oběma celky. V 10. minutě proměnil Mané druhou větší šanci úřadujícího německého mistra poté, co mu jednoduchá narážečka umožnila se zjevit samotnému před gólmanem.

O čtyři minuty později trestuhodně zaspala celá defenzivní linie Západočechů a Thomas Müller s absolutním klidem uklízel přihrávku ze strany do brány.

Plzeň sice měla své momenty, kdy kombinovala na půli soupeře, znovu se však ve 25. minutě prosadili Mnichované. Nikým neatakovaný Goretzka pohodlně zakončil k tyči zevnitř vápna během toho, co stopeři Viktorie profesionálně přihlíželi. Jednoduchá průnikovka stačila i k další brance Goretzky, jenž se nemýlil v podobné příležitosti, kterou laxním zakončením zahodil Jhon Mosquera chvíli před ním.

Plzeňskou obranou zapomenutý německý středopolař mohl po výměně stran završit hattrick, tentokrát ale úřadoval skvěle vyběhnuvší Jindřich Staněk.

V 57. minutě přišla konečně další šance úřadujícího českého mistra, Erik Jirka ale zevnitř vápna trefil pouze boční síť. Čeští zástupci v milionářské soutěži nepolevovali a po hodině hry se dostali do další gólovky. Luděk Pernica prudkou hlavičkou v bezprostřední blízkosti trefil brankáře Bayernu.

O chvíli později se však viktoriáni přece jen dočkali. Sklepnutý míč z centru spadnul Adamu Vlkanovovi na úroveň vápna jako na zlatém podnose a utaženou ranou k tyči nedal gólmanovi šanci.

Bavoři polevili a Západočeši trestali i v 75. minutě, kdy provedl Kliment ve vápně bravurní střelu z otočky. Viktoria přežila i za pomoci skvělého Staňka několik infarktových momentů a skóre se již neměnilo.

Bayern tak opět nedal Viktorce šanci a odvezl si další tři body. Oba celky odehrají příští duel skupinové fáze 26. října. Bavoři svedou bitvu s Interem, Plzeň se utká doma s Barcelonou.

Autor: Livesport.cz / Šimon Votava

Komentáře (369)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele