předkola - 3. předkolo - mistrovská část - 1. zápasy
02.08.2022 19:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Plzeň zápas s Šeriffem bolel. Viktoriáni si po kvalitním výkonu odvezli nadějný výsledek

Viktoria Plzeň zvítězila v úvodním zápase třetího předkola Ligy mistrů nad Šeriffem Tiraspol 2:1. Vypjaté utkání plné ostrých soubojů nabídlo v první půli dva pokutové kopy, které stanovily nerozhodný poločasový výsledek. Po změně stran však převážil misky vah na stranu Západočechů skvěle hrající Pavel Bucha. Tiraspol tak bude muset v Doosan Areně dotahovat jednogólové manko.

Šeriff byl dalším soupeřem Plzně v její cestě k vytoužené Lize mistrů. Viktoria skvělým výkonem v odvetném utkání s Helsinkami ukázala, že je v jejích silách přes Tiraspol projít. K tomu však potřebovala kvalitnější výkon, než předvedla v úvodním remízovém zápase Fortuna ligy proti Teplicím. Moldavané do své domácí soutěže taktéž nevstoupili vítězně. Na stadionu, kde se odehrál i duel s Plzní, pouze remizovali s místním celkem Zimburu Kišiněv.

Po povedeném vstupu do utkání ze strany domácího týmu se pustili do postupného útoku i viktoriáni a na jeho konci byl Bucha. Střelu z hranice vápna vykryl brankář Tiraspolu, stejně jako hlavičku Luďka Pernici z bezprostřední blízkosti, která přišla o pár minut později. Individuálně zdatní a v soubojích nekompromisní Vosy úřadujícího českého mistra nejednou potrápily a "žihadla" zanechala mnoho bolístek. Střelecky aktivnější Západočechy neproměněné šance zamrzely ve 36. minutě, kdy po ruce v pokutovém území perfektně do pravého horního rohu branky uklidil míč z penalty Rasheed Akanbi. Odpověď však přišla záhy a Tomáš Chorý se z bílého bodu taktéž nemýlil.

Po několika minutách druhého poločasu se musel po standardce blýsknout parádním zákrokem Jindřich Staněk a ve střehu zůstal i nadále. Svůj tým naopak nepodržel brankář soupeře, který v 55. minutě neustál souboj po centrovaném balonu, a Bucha tak mohl pohodlně hlavičkovat do odkryté sítě. Mírný chaos navazující na rozdílovou branku po chvíli zmizel a oba týmy předváděly organizovanější hru. V ofenzivě se více dařilo žlutočerným a hráči Plzně měli spoustu práce kolem vlastní brány. Ve své snaze byli hosté úspěšnější a náskok ubránili.

Plzeň zvládla úvodní duel lépe, a udělala tak další velký krok k postupu do čtvrtého předkola Ligy mistrů. Své vítězství však bude muset potvrdit i v odvetě, která se v Doosan Areně odehraje 9. srpna.

Autor: Livesport.cz / Antonín Loučka

Komentáře (569)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele