základní skupiny - skupina B, 2. kolo
13.09.2022 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Adam Hložek (© AFP)

Bayer po povedeném druhém poločase opanoval souboj s Atléticem Madrid

Pod velkou palbou kritiky se ocital v posledních několika týdnech Leverkusen, který si na své konto připisoval až s příliš velkou dávkou pravidelnosti porážky, proti Atlétiku si ovšem zisk tří bodů zasloužil. Ve druhém dějství madridský celek mačkal, co to šlo, až se nakonec přece dočkal v závěrečných pasážích dvou gólů. O ty se postarali Robert Andrich a Moussa Diaby.

Leverkusenští zažívají opravdu hororový vstup do nové sezony. Z osmi zápasů v této sezoně vyhráli jediný a potřebovali si již nutně alespoň částečně udobřit své fanoušky. A jaký prestižnější zápas, než proti družině lodivoda Simeoneho, si k tomu domácí mohli vybrat?

A již v úvodu se Bayer, za který v základní sestavě nastoupili i oba čeští reprezentanti, Patrik Schick s Adamem Hložkem, snažil svojí aktivitou k tomuto cíli přiblížit. V sedmé minutě pálil z dobré pozice Andrich, který ale vysoko přestřelil. Stejný hráč to o pár minut později vyzkoušel z voleje zpoza vápna, výsledek byl však podobný. Domácí měli v první dvacetiminutovce častěji míč na kopačkách, k zakončení se však dostávali jen sporadicky, k ohrožení Iva Grbiče, který v bráně madridských opět zaskakoval za zraněného Oblaka, pak téměř vůbec.

O největší vzruch první půle se tak ve dvaadvacáté minutě postaral hostující Hermoso, který po centru Moliny zblízka přestřelil bránu Lukáše Hrádeckého. Míč, který k němu prošel skrze malé vápno, tečoval ještě rukou Edmond Tapsoba, britský sudí Michael Oliver však, po konzultaci s videorozhodčím, pokutový kop nenařídil. Když si pak s přízemní střelou Diabyho poradil s obtížemi Grbič, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Do druhého poločasu vlétli domácí s ještě větší vervou a už to vypadalo, že se ujmou vedení, proti dvojnásobnému českému zakončení však stála branková konstrukce. Patrik Schick nejprve tváří v tvář finskému gólmanovi napálil břevno, Hložek pak z dorážky hlavou orazítkoval pravou tyč.

Svěřenci Gerarda Seoaneho pokračovali v aktivní hře, ale k šancím to dlouho nevedlo. Na druhé straně naopak po ojedinělé akci na jeden dotek mezi Griezmannem a Felixem vyslal nebezpečnou střelu na vzdálenější tyč vystřídavší Rodrigo de Paul, Hrádecký si s ní však skvělým zákrokem poradil a vytáhl ji nad branku. Dvacet minut před koncem se opět mohl radovat Schick, který se po chybě v rozehrávce Atlética užuž rovnal ke střele do prázdné brány, tu mu ale na poslední chvíli znemožnil stoper Felipe.

Euforie tak mohla v BayAreně naplno vypuknout až v 84. minutě. Frimpong ustál souboj na pravé straně hřiště a předložil míč Robertu Anrichovi, který se střelou z prvního doteku k tyči nemýlil.

O tři minuty později bylo domácím ještě veseleji. Colchoneros byli poprvé v zápase nuceni převzít iniciativu, to se jim však téměř okamžitě vymstilo. Po vypíchnutí Patrika Schicka vedl míč do brejku opět skvěle hrající Jeremie Frimpong, který nádherným přízemním pasem našel přesně levačku Diabyho. Ten neměl problém zakončit a německý klub vedl už 2:0.

Madridští se již k žádné větší šanci nepropracovali a v letošním ročníku milionářské soutěže si tak připsali první porážku. Bayer naopak poprvé zvítězil, a tak mají oba týmy po dvou zápasech ve skupině B tři body.

Autor: Filip Vítek

Komentáře (40)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Bastaron

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
Phillipinho

Tak nejak ocekavam, ze se Bayer zrovna dneska zvedne a Atleticu bude zatapet

Reagovat
Seydou Doumbia

Skupina kde na postup může myslet kdokoli, stejně jako ta Spursovska

Reagovat
ladyboy arsenal

0:0

Reagovat
DidusIneptus

0:2

Reagovat
Firkraag

Hezký, oba Češi v základu

Reagovat
Axelrose

Hložek dneska rozhodne

Reagovat
Fernando_Torres

Muze mi nekdo vysvetlit, jak to, ze se nepiskala penalta? Jediny co mne napada, je ze to Hermosovo zakonceni vyhodnotil jako dostatecnou vyhodu, protoze ta ruka byla uplne evidentni...

Reagovat
ACSMan

Taky nechápu

Reagovat
GabrielBatistuta

Souhlas. O víkendu jsem viděl zápas (a myslím, že to byl taky Bayer a penalta proti němu) a tam to bylo ještě evidentnější. Střela na prázdnou bránu, ruka od těla a VAR to taky neposoudil jako penaltu. Nechápu. Jediný, co napadá mne je, že mají instrukce nepískat penalty při přirozeném pohybu ruky. Ale za mne je tohle jasná, i když Bayeru přeju a bylo by to 2x proti němu.

Reagovat
Fernando_Torres

Tohle mi teda moc prirozeny prave neprislo, vzdyt tam bylo i takovy to vytrceni proti mici

Reagovat
GabrielBatistuta

Beru to tak, že nebylo evidentní, že by tou rukou chtěl hrát. Ale jak říkám, za mě tohle musí být penalta. Furt nějaký dohady. Bych pískal jakýkoliv dotek ruky, všichni by s tím byli obeznámeni a byl by klid.

Reagovat
ACSMan

Když si vemu co se pískalo minulý týden za penaltu proti MU v evropský

Reagovat
Rothbard

Jak zatím naši kluci?

Reagovat
ttopi

Zatím 0:0

Reagovat
Firkraag

Břevno a tyč za pár sekund :)))

Reagovat
cubinho

to už není možné

Reagovat
DieFohlenBMG

De Paul gól

Reagovat
cubinho

Tomu Schickovi to tam nespadne a nespadne…

Reagovat
smazaný uživatel

Nechapu, jak Atlético může hrát s tímhle týmem takovej humáč. A už vubec nechapu, jak člověk může nasadit nemehla jako jsou Koke nebo Saul

Reagovat
Rothbard

Přijde Frimpong místo Hložka a má dvě asistence během tří minut. To je bad pro našeho kluka.

Reagovat
Hasan Šáš

Pimpong je pravej bek, to neni úplně Hložkova konkurence

Reagovat
DieFohlenBMG

Frimpong je úplně jinde než Hložek

Reagovat
Selänne

Jj, v obraně.

Reagovat
Seydou Doumbia

a příští zápas bude o formaci výš

Reagovat
Raul=Real

To bola zas sračka od Atlétov ...s takymto kadrom hrat takto sezónu čo sezonu a budu tam toho Simeoneho držať asi az dokial neskončia mimo top4 ...z takejto skupiny sa strachovať o postup

Reagovat
Jordi Alba

On ten kádr zas tak dobrej hlavně není..

Reagovat
Raul=Real

Tak ale hadam na to, aby dominovali s Portom a Leverkusenom je myslim ze Atletiku by jednoznacne pomohol iny trener, Simeone uz im nema co dat...a teraz to uz musi vidiet aj slepy, ked nasilu to hra cez hracov ako Koke a Saul

Reagovat
vacin

Nevím jak ty, ale já bych se bál Simeoneho vyhodit. Simeone dostane výpověď a ty mužeš stavět nový stadion

Reagovat
DieFohlenBMG

Ten Amiri

Reagovat
Müllered

BL>PD

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Simas92

Jako netrefit hlavickou prazdnou branku a narvat to misto toho do tyce.... nemam slov.

Jeste ze ten Frimpong co tam prisel misto nej zapsal 2 asistence behem 20ti minut, snad uz priste bude Hlozek max stridat.

Reagovat
JacoBee

Frimpong je obránce. A nedávno Mbappe trefil tyč místo prázdné brány… takže je to úplně jedno.

Reagovat
Simas92

Tak ale kdyz hraje nahore lepe jak Hlozek a rozhodne behem 20ti minut zapas, tak je blbost nechat ho sendet jen proto ze drive hral obrance. A neni to poprve tuto sezonu.

Reagovat
Simas92

Jsem se uz leknul ze Hradecky prestoupil v lete do Atletika, opravte si to

Do druhého poločasu vlétli domácí s ještě větší vervou a už to vypadalo, že se ujmou vedení, proti dvojnásobnému českému zakončení však stála branková konstrukce. Patrik Schick nejprve tváří v tvář finskému gólmanovi napálil břevno, Hložek pak z dorážky hlavou orazítkoval pravou tyč.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele