základní skupiny - skupina E, 4. kolo
11.10.2022 21:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Pierre-Emerick Aubameyang (© AFP)

Chelsea po kontroverzním verdiktu sudího Sieberta zvítězila i v Miláně

Do čela skupiny E jde po čtyřech kolech anglická Chelsea. Ta zvítězila v Miláně na San Siru 2:0. Italové budou ještě dlouho spílat sudímu Siebertovi, který v 17. minutě odpískal penaltu po zákroku Tomoriho na Mounta a navíc domácího stopera vyloučil. AC inkasovalo ještě do poločasu druhý gól, a i když se ani potom nevzdávalo, Blues už výsledek udrželi.

Fanoušci se na San Siru těšili na očekáváný šlágr a především AC Milán sliboval úplně jiné utkání. Rossoneri začali o trochu aktivněji, byť se žádný velký nápor z jejich strany nekonal. Bohužel zápas se po odehrané čtvrthodině dostal do úplně jiných kolejí.

V 17. minutě se prodral za obranu Rossoneri Mason Mount, Tomori po něm školácky zezadu chňapl, a ačkoliv záložník Chelsea nespadl, odpískal sudí Siebert pokutový kop a k nelibosti AC Milán ještě udělil Tomorimu červenou kartu. Rossoneri vehementně protestovali, ale Siebert svůj verdikt nepřehodnotil. Byl to naprosto zásadní moment celého utkání. Z dvojího trestu Milán nevyvázl a Jorginho penaltu s přehledem proměnil.

Milán se následně zdravě naštval a pokusil se i v oslabení soupeře zatlačit, nicméně frustrace z předchozího okamžiku byla viditelná. Po centru z pravé strany hlavičkoval těsně vedle osamocený Giroud. Hodně akcí bral na sebe i Rafael Leão, ovšem defenzíva Chelsea jej výborně střežila a nic mu nedovolila.

Každopádně Milánu se začalo utkání drolit a ve 34. minutě přišel druhý gól Blues. Pohlednou kombinaci uvnitř šestnáctky zakončil přesně mířenou střelou Pierre-Emerick Aubameyang a Chelsea vedla na San Siru už 2:0. Hosté pak kontrolovali hru a ještě mohli náskok navýšit, nicméně Mountova přízemní střela donutila k zákroku Tătărușanua. Stefano Pioli nakonec na Tomoriho vyloučení reagoval střídáním a díru v defenzívě "zalepil" Destem, zatímco utkání dohrál Brahim Díaz.

Poločasový hvizd sudího Sieberta spustil na San Siru pískot a především milánští měli o přestávce o čem přemýšlet. Domácí nechtěli debakl, a tak se stále snažili i v početní nevýhodě. Krátce po změně stran měli milánští dobrou příležitost, ale zpětnou přihrávku od Tonaliho nikdo před brankou nezasáhl, navíc Kepa dobře zasáhl. Na druhé straně byl v šanci Gallagher, který se sice vyhnul Tătărușanovi, avšak odkrytou branku z úhlu netrefil. O chvíli později nepřesně vypálil James a Chelsea byla v přechodech dál nebezpečnější. Tătărușanu reflexivně zareagoval proti teči Aubameyanga, a skóre 2:0 se tedy neměnilo.

A to ani v 60. minutě po dobré šanci AC Milán. Leão po své typické akci odcentroval a Sergino Dest ve slušné pozici netrefil branku. Čas od času jeden z týmů zahrozil, nicméně konečný výsledek 2:0 už se nezměnil. Do čela skupiny E jde Chelsea, AC Milán patří třetí příčka.

Autor: Ondřej Linhart / o2tv.cz

Komentáře (395)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele