základní skupiny - skupina G, 4. kolo
02.11.2021 18:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Lukas Nnechma (© AFP)

Wolfsburg udolal Salzburg a zdramatizoval boj o postup

Souboj prvního s posledním ve skupině G přinesl zdramatizování bitvy o účast v jarní fázi. Wolfsburg si totiž vyšlápl na Salzburg, na Bakuovu trefu sice zareagoval Weber, Nmechův gól už ovšem zůstal bez odezvy.

Vlci vsadili na rozestavení se třemi stopery. Před Casteelsem nastoupili Lacroix, Guilavogui a Brooks, uprostřed pole pak Arnold s Vranckxem. Na krajích operovali Baku s Otáviem, útočné trio utvořili Nmecha, Weghorst a Gerhardt. Hosté začali v klasickém 4-4-2. V bráně dostal důvěru Kohn, před ním Kristensen, Onguene, Wober a Ulmer. Kraje hřiště patřili Sučićovi se Seiwaldem, střed pole zase Camarovi a Aaronsovi. Střílení gólů dostali na starost útočníci Okafor a Adeyemi.

Úvod utkání se nesl ve vysokém tempu. Adeyemi pláchnul obraně, tváří v tvář gólmanovi však nedokázal trefit zařízení. Naopak na druhé straně Gerhardt se po levé straně dostal do vápna a od brankové čáry poslal křižný balón na Boteho Bakua, jemuž nečinilo větších problémů dostat míč za brankářova záda.

Hosté dokázali srovnat po necelé půlhodině. A nebyl to ledajaký gól. K přímému kopu se postavil Maximilian Wöber, jemuž se rána z nějakých pětadvaceti metrů povedla vskutku náramně a zapadla mimo dosah Casteelse. Nedlouho po návratu ze šaten mohli hráči Red Bullu dokonat obrat, Adeyemi však spálil i další samostatný únik.

Namísto toho po hodině přišla radost v táboře domácích. Dlouhý Arnoldův nákop si skvostným způsobem zpracoval Lucas Nmecha, jenž si balón ještě posunul a následně parádní ranou propálil brankáře. Hosté se pochopitelně hnali za vyrovnáním, za zmínku z jejich snažení stojí však jen Šeškova dalekonosná rána, proti níž se musel vyšvihnout Casteels.

Wolfsburg tak poprvé v letošním vydání Ligy mistrů zvítězil a dělí se o druhou pozici s Lille s tím, že na Salzburg ztrácí pouhé dva body. Stejný náskok pak má na poslední Sevillu.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
Bastaron

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Heresy

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
berliner

Reagovat
John Obi Mikel

3:0, Vlci si pošmáknou na hovězím.

Reagovat
Heresy

1:1

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám, že nikdo nevěří Salzburgu tedy výhra

1:2

Reagovat
KingMaster13

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele