základní skupiny - skupina G, 3. kolo
20.10.2021 18:45 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Noah Okafor (© AFP)

Salzburg doma znovu úspěšně, po Lille zdolal také Wolfsburg

Salzburg útočí na postup do vyřazovací fáze Ligy mistrů, skupinu má rozehranou skvěle a po třech kolech má na svém kontě sedm bodů. Rakouský šampion si po remíze ze Sevilly a triumfu nad Lille poradil rovněž s Wolfsburgem, defenzívu německého celku hned dvakrát pokořil Noah Okafor.

Utkání mělo hodně zajímavý úvod a už ve třetí minutě šli domácí poprvé do vedení. Středem hřiště dlouho postupoval Seiwald a jeho kolmice by neznamenala velký problém v případě, že by svou roli zvládl Mbabu, obránce ovšem zaváhal, u míče byl rychleji Adeyemi a tváří v tvář si poradil i s Casteelsem - 1:0.

Ve 12. minutě mohlo být na stadionu ještě veseleji, za záda obrany se dostal Okafor a překonal Casteelse, jenomže jeho zakončení se zastavilo na břevně. A tak přišel trest, otřepané nedáš - dostaneš uvedl do provozu Lukas Nmecha, který přesnou hlavičkou přetavil ve vyrovnání centr Arnolda - 1:1.

Po rychlém úvodu se hra zklidnila, hrál se vyrovnaný fotbal a na další šance se čekalo do závěru první půle. Ve 39. minutě se defenzívě opětovně vysmekl Lukas Nmecha a radost mu tentokráte včasným skluzem pokazil jeden z obránců. Tečku za poločasem následně udělala 45. minuta, na levé straně pokutového území se uvolnil Andreas Ulmer a našel Sučiće, proti němuž vytáhl Casteels vynikající zákrok.

Po změně stran už byli aktivnější domácí a svého soupeře dokázali dostat pod tlak. V 57. minutě zakončoval Adeyemi a do akce musel znovu Casteels, o několik desítek vteřin později mu po střelec Sučiće pomohl jeden ze spoluhráčů.

Wolfsburg se zatáhl na vlastní polovinu a nakonec přece jenom inkasoval. V 65. minutě rozehrál Aaronson rohový kop, od Kristensena se balón se štěstím odrazil k prodírajícímu se Okaforovi a ten si na malém vápně už věděl rady - 2:1.

Okafor se nakonec stal ústřední postavou celého zápasu a v 77. minutě přidal razítko na triumf Salzburgu. A znovu selhala obrana Wolfsburgu, po dalším rohovém kopu zůstal Okafor na malém vápně trestuhodně neobsazen a Casteels byl opět bez šance - 3:1.

Na stavu 3:1 už nic nezměnila ani 85. minuta a další neproměněná šance Adeyemi. Domácí to ale nemusí mrzet, i po třetím hracím dni budou na čele tabulky.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (12)

Přidat komentář
Bastaron

2:1

Reagovat
berliner

Jedeme Wolfsburg Tip 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

jedete, pro výprask

Reagovat
berliner

Porazka 3:1 zas takovy vyprask podle mne neni samozrejme tenhle tyden to bylo zle ale ja verim ze aspon Union priveze nejaky bod,tedy je ve mne mala dusicka Bayern a Leverkusen nehodnotim tem jedinejm v ramci nemeckeho koeficientu nefandim

Reagovat
berliner

A navic ja se dokazu radovat i z malickosti napriklad kdyz nemecke tymy dokazi vstrelit venku aspon 1Gol tak i to mne udela stastnym, i kdyz se treba nevyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

to máš teda na nadřazenou rasu velmi skromné požadavky.. Jasný důkaz nečistého, českého původu

Reagovat
berliner

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
KingMaster13

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
Dalibor Sladky

Asi domáci 2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele