osmifinále - odvety
16.03.2022 21:00 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Gerard Moreno (© AFP)

Výtečný závěr Villarrealu šokoval Juventus, ten dostal tři branky

I v Turíně se opakoval scénář ze včerejšího programu a utkání mezi Ajaxem s Benficou. Do čtvrtfinále zamířila zcela bezpečně Žlutá ponorka, která dnes nebyla lepším týmem. Jenže v závěru utkání dokázala dát domácím Bianconeri hned tři branky a potupila jejich obranu.

Stará dáma nastoupila v domácím prostředí s ofenzivními oporami Vlahovićem a Moratou, který si jako Španěl musel tohle utkání hodně užívat. Těšil se na něj i proto, že v posledních týdnech se mu střelecky nebývale daří a sebevědomí dělá speciálně u Moraty hodně. Hosté přijeli i s uzdraveným Albiolem, největší výzvou pro obranu Juventusu se měl stát rychlík Danjuma.

Faktem je, že první chvíle utkání znamenaly vysoké tempo na obou stranách, zejména ale na straně Juventusu. Domácí celek velmi rychle kombinoval a před vápnem Gerónima Rulliho se ukazoval mnohem častěji, než by si zkušený brankář přál. Byla to předzvěst toho, jak moc práce ho dnes čeká. Jako první ho vyzkoušel právě Morata. Jeho hlavičku na zadní tyči a ještě k tomu z bezprostřední blízkosti ale Rulli vyboxoval.

Do dvou šancí krátce po sobě se dostal i Dušan Vlahović. Mladý srbský supertalent se postupem času rozehříval do skvělé provozní teploty a poprvé vystrašil Rulliho krásnou ránou z pětadvaceti metrů, kterou musel brankář Žluté ponorky s námahou vyrážet mimo tři tyče. O pouhé dvě minuty později už ale Rullimu musela pomoct branková konstrukce. Po Des Scigliově centru předběhl Vlahović Albiola a vypálil do břevna!

Villarreal se dopředu hnal jen v případě rychlých brejků a jeden takový mohl zakončit Giovani Lo Celso. Argentinský kreativní hráč však pálil technicky jen těsně vedle tyče! Na opačné straně pak Rulli svůj tým opět podržel po hlavičce Vlahoviće a pokud se někdo dá označit za hvězdu prvního poločasu, tak právě Gerónimo Rulli.

Druhá půle začala oproti své starší sestře mnohem rozvážněji, klidněji. Spíš než dramatický souboj dvou výtečných týmů připomínalo utkání partii šachu, v níž oba velmistři trpělivě studují své tahy daleko dopředu. A pokud to tak bylo, tak jednoznačným vítězem se díky této strategii stal hostující kouč Unai Emery.

Střídající Francis Coquelin se po pouhých deseti minutách na hřišti nechal faulovat pozdě zasahujícím Ruganim a ve vápně polské opory Juventusu se možná až nadbytečně proletěl. Sudí Marciniak po nápovědě od VARu odpískal vcelku jasnou penaltu a tu proměnil zkušený kanonýr Gerard Moreno. Opět střídající hráč.

Juventus sice vrhl všechny síly včetně útočníka Dybaly dopředu, jenže dnes prožil velmi smolný večer. Pět minut před koncem se rohový kop dostal díky hlavičce Auriera na zadní tyč, kde obránci Juve nechali zcela volného stopera Paua Torrese a ten si poradil skvěle. Stará dáma se ocitla morálně na dně, kde ji Žlutá ponorka s chutí nechala vytrpět ještě jeden zásah. Po ruce De Ligta totiž proměnil i druhou nařízenou penaltu Arnaut Danjuma a tím zpečetil postup Villarrealu do čtvrtfinále.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (367)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele